Jump to content

Patrick de Boevere

Super Senior
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Patrick de Boevere last won the day on July 4 2019

Patrick de Boevere had the most liked content!

Community Reputation

6

Personal info

 • Gender
  Male
 • Address
  peurssensstraat 47, Aardenburg, 4527BK, Netherlands
 • First name
  Patrick
 • Last name
  de Boevere
 • Company or organization name
  Serenity systems design
 • Website address

Company info

 1. In je voorlaatste alinea noem je veel dingen op die volgens mij met name bij de high-tech ZZP-er speelt die afhankelijk is van de onvoorspelbare optredende externe (vaak minder technisch risiscovolle maar daardoor zeker niet minder lastige of complexe) opdrachten. Dat mooie project dat te vondeling gelegd wordt of die vermeend gouden kans om eindelijk een groot succes te bereiken moet dan toch maar even wachten om de boterham van vandaag te kunnen betalen. Voor mij heel herkenbaar. Persoonlijk denk ik dat de subsidies eigenlijk alleen goed zijn voor werkgelegenheid bij subsidie-adviesbureaus met als core business het morphen van de werkelijkheid bij het ontwerpproces naar de ambtelijke eisen. Zolang het belang en de lobby van de groep calimero's marginaal is moet je volgens mij ook geen verandering verwachten. Die techneuten doen gewoon altijd lastig en kunnen nooit eens tevreden zijn.
 2. In Vlissingen zit een jong bedrijf met ruime ervaring in de verlichtingsbranche dat inbouw LED verlichtingsproducten bouwt en verkoopt. Misschien kunnen ze wel een hangende productenlijn voor hun portfolio gebruiken? Ik zou eens praten met Quinten.
 3. Zeeland? In Vlissingen gooien ze er nogal wat geld tegenaan om starters met huisvesting e.d. in de watten te leggen. Tja, subsidies en ambities van gemeentes. DOK41 is de naam, gelegen in het havengebied bij de technische opleidingen; misschien kan een van de adviseurs/begeleiders wat voor je doen als je slaapkamer te klein wordt als magazijn.
 4. Ik worstel en zwem ook in diezelfde rode oceaan. Helaas leren ze je dat zwemmen niet echt op je opleiding of in de beschermde omgeving van de grote onderneming waar de budgetten eindeloos zijn en het loon toch wel binnenkomt. Wat flodders: Gevonden worden. Koetser je klanten want op vervolgopdrachten drijf je. Ga niet forceren maar kies je eigen manier van contact leggen op beurzen, netwerkbijeenkomsten of open dagen. Zorg dat sleutelfiguren (de echte vakmannen en de netwerkers) weten wie je bent en wat je kunt. Zoek een commercieele partner, hoe verschikkelijk ze je ook in de problemen zullen brengen. Kijk ook eens in die andere oceanen, soms zijn ze blauw en vervullen zwemmers met je ervaring een specifieke rol. Als je DE oplossing hebt, ik hou me aanbevolen. Mijn zwemtocht is nog niet voorbij.
 5. Vorig jaar in onderaanneming de automatisering van een milieu-meetwagen uitgevoerd. Door de extra meetcapaciteit (2 in plaats van de oude situatie 1 meetsysteem) kan de klant, de interne meetdienst van een bedrijf uit Velsen-Noord, beter en sneller inzicht krijgen in het productieproces en door die data en rapportage de uitstoot minimaliseren. Hier kan ik met het sorteren van m'n afval of beperken van m'n autoritjes niet tegenop.
 6. Gerard, Het kan ook een optie zijn om bestaande en zich in de praktijk bewezen machines/instrumenten/methodes toe te passen op een ander werkterrein of toepassing. Ze missen de kostbare juridische bescherming die investeerders zo graag hebben, maar hebben het voordeel dat ze werken en te bouwen zijn, waardoor je veel ontwikkelkosten, tijd en onzekerheid kunt besparen. Ook voor die gevallen is denk ik nog een vraag-aanbod marktplaats mogelijk, en met een lagere drempel. Als techneut kan ik alleen de omvang daarvan niet beoordelen.
 7. In Terneuzen bij Philips Lighting ontwikkelen ze een aquarium-zuivering op basis van ozon. Dit zijn ze gaan doen, zo werd me aldaar verteld, naar aanleiding van een vraag van iemand die afgekeurde TL-starters wilde opkopen. Ik vermoed dat als centraal element daar de hoogspanningsstarter voor wordt gebruikt die ze daar fabriceren, maar uiteraard door de te verwachten krimpende vraag en toenemende concurrentie (ze lieten een paar goed gelijkende copy-cats zien) op zoek zijn naar andere toepassingen van hun technologie. Misschien moet je daar je licht eens gaan opsteken.
 8. Tja, m'n nichtje blijft verbazen.
 9. "En met dat het via Wageningen moet lopen, doel je daarmee op een raamcontract van overheid met de DLO's?" Ik doel hiermee op eerdere ervaringen met verbeterende ideeen (van twee innoverende boeren die we technisch assisteerden) en de soort not-invented-here reactie die ik daar bij een inloop-ochtend waar ze hun ideeen uitlegden bemerkte. Helaas kijken de boeren op naar Wageningen als het alwetende kenniscentrum. Dat wil ik geloven m.b.t. hun kennis over planten, dieren en landbouw, maar minder als het gaat om hoe je een technisch slim product ontwikkelt.
 10. Eigenlijk is het probleem waarom er in NL geen goede multi-utiliteitsaansluiting is waar je tegen lage kosten wat aan kunt toevoegen of verwijderen. In NL zitten we blijkbaar graag met de schop in de klei en laten na afloop de stoep er schandalig achter, terwijl er met een beetje nadenken alternatieven zijn te bedenken of overnemen uit ander landen.
 11. Ik denk dat je hier heel goed een sublieme concurrent van de satteliet-opnames voor de landbouw mee kan zijn met een veel hogere resolutie. Die zitten nu meen ik op 10m2 per pixel en hebben een niet zo snelle verversingsrate. Je zult dan wel speciale apart spectraal gevoelige camera's/lenzen moeten hebben en sterke post-processing mogelijkheden om de gemeten waardes coordinaten te stitchen. Ik heb daar zelf ook wel over zitten denken maar dan extreem laag en snel vliegend zodat je op plantniveau met een snelle lichtsensor (die heb ik in ontwikkeling) info kan verzamelen over de conditie, groeiverloop, ziektes e.d. PM me maar eens, wellicht kunnen we wat met elkaar betekenen. Het nadeel is weer wel dat de landbouwinnovaties altijd via Wageningen "moeten" lopen dus je kunt vanuit die hoek nogal wat tegenwind verwachten. Maar, van tegenwind wordt je sterker ...
 12. Hans, Ik zinspeel hier op de conspiracy-theorieen die met name de ronde gaan over 911 inside job. Het is heel makkelijk om daar wat over te googlen. Wat je dan kunt lezen is o.a.: Familie B.L. was een zakenrelatie van de Bush familie, B.L. was een CIA agent ten tijde van de strijd tegen de SU in Afganistan, gebouwen zeker nr 7 storten niet in hun footprint neer zonder controlled demotion, stand-down onderscheppingsjagers, pull-it, etc. Daarnaast kent de geschiedenis opvallend veel valse vlag operaties om een groot conflict uit te lokken en ik begrijp ook dat in het globale machtsspel geen enkel middel geschuwd wordt. Als de aanslag in NY ook een dergelijke operatie is, is hij goed gelukt en vrees ik dat de nabije toekomst ons nog meer dergelijke operaties zal opleveren die vergezeld gaan van een psuedo-plausibel verhaal. Maar natuurlijk geloof ik daar zelf niet in, ik zou niet durven.
 13. Veel geloofsmythes vertonen opvallende overeenkomsten zoals het belang van de zonnewende op 25 december, zodat de seizoenscyclus weer begint. Verder is de oorlogsmachine ook niet vies van een mythe hier of daar. Een oud CIA-man en zakenrelatie van de president met een baard die volkvijand nr.1 is omdat hij het symbool van het kapitalisme vernietigd zou hebben toevallig op het moment dat de defensiesystemen oefenen. Als dat geen succesvolle marketing is...
 14. Een bevriende ontwikkelaar vertelde me ook enige tijd terug dat het eigenlijk vreemd is dat er niet een DC laagspanningsnetwerk in een huis ligt waarop we kleine verbruikers kunnen aansluiten zoals LEDverlichting e.d. Al die wisselspanningsomzetters vreten energie en remmen door de veiligheidseisen van de hoge spanning (afstanden op printen, extra isolatie) echte miniaturisering. Tel de voedingen maar eens in je huishouden. Bovendien is minimaal 1 huishoudelijk apparaat bij mij defect gegaan door een lage kwaliteit voeding omdat dat een sluitpost is. Overigens heb ik m'n B-merk defecte wasdroger ook eens gerepareerd nadat bleek dat de printtrafo te krap was gekozen. NB: Dit DC-grid kun je wel verzinnen en ontwerpen, maar als pionier zal het je weinig opleveren, zelfs multinationals leren elke dag weer die les.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept