Patrick de Boevere

Super Senior
  • Aantal berichten

    153
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Patrick de Boevere

  1. In je voorlaatste alinea noem je veel dingen op die volgens mij met name bij de high-tech ZZP-er speelt die afhankelijk is van de onvoorspelbare optredende externe (vaak minder technisch risiscovolle maar daardoor zeker niet minder lastige of complexe) opdrachten. Dat mooie project dat te vondeling gelegd wordt of die vermeend gouden kans om eindelijk een groot succes te bereiken moet dan toch maar even wachten om de boterham van vandaag te kunnen betalen. Voor mij heel herkenbaar. Persoonlijk denk ik dat de subsidies eigenlijk alleen goed zijn voor werkgelegenheid bij subsidie-adviesbureaus met als core business het morphen van de werkelijkheid bij het ontwerpproces naar de ambtelijke eisen. Zolang het belang en de lobby van de groep calimero's marginaal is moet je volgens mij ook geen verandering verwachten. Die techneuten doen gewoon altijd lastig en kunnen nooit eens tevreden zijn.
  2. In Vlissingen zit een jong bedrijf met ruime ervaring in de verlichtingsbranche dat inbouw LED verlichtingsproducten bouwt en verkoopt. Misschien kunnen ze wel een hangende productenlijn voor hun portfolio gebruiken? Ik zou eens praten met Quinten.
  3. Zeeland? In Vlissingen gooien ze er nogal wat geld tegenaan om starters met huisvesting e.d. in de watten te leggen. Tja, subsidies en ambities van gemeentes. DOK41 is de naam, gelegen in het havengebied bij de technische opleidingen; misschien kan een van de adviseurs/begeleiders wat voor je doen als je slaapkamer te klein wordt als magazijn.
  4. Ik worstel en zwem ook in diezelfde rode oceaan. Helaas leren ze je dat zwemmen niet echt op je opleiding of in de beschermde omgeving van de grote onderneming waar de budgetten eindeloos zijn en het loon toch wel binnenkomt. Wat flodders: Gevonden worden. Koetser je klanten want op vervolgopdrachten drijf je. Ga niet forceren maar kies je eigen manier van contact leggen op beurzen, netwerkbijeenkomsten of open dagen. Zorg dat sleutelfiguren (de echte vakmannen en de netwerkers) weten wie je bent en wat je kunt. Zoek een commercieele partner, hoe verschikkelijk ze je ook in de problemen zullen brengen. Kijk ook eens in die andere oceanen, soms zijn ze blauw en vervullen zwemmers met je ervaring een specifieke rol. Als je DE oplossing hebt, ik hou me aanbevolen. Mijn zwemtocht is nog niet voorbij.
  5. Vorig jaar in onderaanneming de automatisering van een milieu-meetwagen uitgevoerd. Door de extra meetcapaciteit (2 in plaats van de oude situatie 1 meetsysteem) kan de klant, de interne meetdienst van een bedrijf uit Velsen-Noord, beter en sneller inzicht krijgen in het productieproces en door die data en rapportage de uitstoot minimaliseren. Hier kan ik met het sorteren van m'n afval of beperken van m'n autoritjes niet tegenop.
  6. Gerard, Het kan ook een optie zijn om bestaande en zich in de praktijk bewezen machines/instrumenten/methodes toe te passen op een ander werkterrein of toepassing. Ze missen de kostbare juridische bescherming die investeerders zo graag hebben, maar hebben het voordeel dat ze werken en te bouwen zijn, waardoor je veel ontwikkelkosten, tijd en onzekerheid kunt besparen. Ook voor die gevallen is denk ik nog een vraag-aanbod marktplaats mogelijk, en met een lagere drempel. Als techneut kan ik alleen de omvang daarvan niet beoordelen.
  7. In Terneuzen bij Philips Lighting ontwikkelen ze een aquarium-zuivering op basis van ozon. Dit zijn ze gaan doen, zo werd me aldaar verteld, naar aanleiding van een vraag van iemand die afgekeurde TL-starters wilde opkopen. Ik vermoed dat als centraal element daar de hoogspanningsstarter voor wordt gebruikt die ze daar fabriceren, maar uiteraard door de te verwachten krimpende vraag en toenemende concurrentie (ze lieten een paar goed gelijkende copy-cats zien) op zoek zijn naar andere toepassingen van hun technologie. Misschien moet je daar je licht eens gaan opsteken.
  8. "En met dat het via Wageningen moet lopen, doel je daarmee op een raamcontract van overheid met de DLO's?" Ik doel hiermee op eerdere ervaringen met verbeterende ideeen (van twee innoverende boeren die we technisch assisteerden) en de soort not-invented-here reactie die ik daar bij een inloop-ochtend waar ze hun ideeen uitlegden bemerkte. Helaas kijken de boeren op naar Wageningen als het alwetende kenniscentrum. Dat wil ik geloven m.b.t. hun kennis over planten, dieren en landbouw, maar minder als het gaat om hoe je een technisch slim product ontwikkelt.
  9. Eigenlijk is het probleem waarom er in NL geen goede multi-utiliteitsaansluiting is waar je tegen lage kosten wat aan kunt toevoegen of verwijderen. In NL zitten we blijkbaar graag met de schop in de klei en laten na afloop de stoep er schandalig achter, terwijl er met een beetje nadenken alternatieven zijn te bedenken of overnemen uit ander landen.
  10. Ik denk dat je hier heel goed een sublieme concurrent van de satteliet-opnames voor de landbouw mee kan zijn met een veel hogere resolutie. Die zitten nu meen ik op 10m2 per pixel en hebben een niet zo snelle verversingsrate. Je zult dan wel speciale apart spectraal gevoelige camera's/lenzen moeten hebben en sterke post-processing mogelijkheden om de gemeten waardes coordinaten te stitchen. Ik heb daar zelf ook wel over zitten denken maar dan extreem laag en snel vliegend zodat je op plantniveau met een snelle lichtsensor (die heb ik in ontwikkeling) info kan verzamelen over de conditie, groeiverloop, ziektes e.d. PM me maar eens, wellicht kunnen we wat met elkaar betekenen. Het nadeel is weer wel dat de landbouwinnovaties altijd via Wageningen "moeten" lopen dus je kunt vanuit die hoek nogal wat tegenwind verwachten. Maar, van tegenwind wordt je sterker ...
  11. Hans, Ik zinspeel hier op de conspiracy-theorieen die met name de ronde gaan over 911 inside job. Het is heel makkelijk om daar wat over te googlen. Wat je dan kunt lezen is o.a.: Familie B.L. was een zakenrelatie van de Bush familie, B.L. was een CIA agent ten tijde van de strijd tegen de SU in Afganistan, gebouwen zeker nr 7 storten niet in hun footprint neer zonder controlled demotion, stand-down onderscheppingsjagers, pull-it, etc. Daarnaast kent de geschiedenis opvallend veel valse vlag operaties om een groot conflict uit te lokken en ik begrijp ook dat in het globale machtsspel geen enkel middel geschuwd wordt. Als de aanslag in NY ook een dergelijke operatie is, is hij goed gelukt en vrees ik dat de nabije toekomst ons nog meer dergelijke operaties zal opleveren die vergezeld gaan van een psuedo-plausibel verhaal. Maar natuurlijk geloof ik daar zelf niet in, ik zou niet durven.
  12. Veel geloofsmythes vertonen opvallende overeenkomsten zoals het belang van de zonnewende op 25 december, zodat de seizoenscyclus weer begint. Verder is de oorlogsmachine ook niet vies van een mythe hier of daar. Een oud CIA-man en zakenrelatie van de president met een baard die volkvijand nr.1 is omdat hij het symbool van het kapitalisme vernietigd zou hebben toevallig op het moment dat de defensiesystemen oefenen. Als dat geen succesvolle marketing is...
  13. Een bevriende ontwikkelaar vertelde me ook enige tijd terug dat het eigenlijk vreemd is dat er niet een DC laagspanningsnetwerk in een huis ligt waarop we kleine verbruikers kunnen aansluiten zoals LEDverlichting e.d. Al die wisselspanningsomzetters vreten energie en remmen door de veiligheidseisen van de hoge spanning (afstanden op printen, extra isolatie) echte miniaturisering. Tel de voedingen maar eens in je huishouden. Bovendien is minimaal 1 huishoudelijk apparaat bij mij defect gegaan door een lage kwaliteit voeding omdat dat een sluitpost is. Overigens heb ik m'n B-merk defecte wasdroger ook eens gerepareerd nadat bleek dat de printtrafo te krap was gekozen. NB: Dit DC-grid kun je wel verzinnen en ontwerpen, maar als pionier zal het je weinig opleveren, zelfs multinationals leren elke dag weer die les.
  14. En de reactie: Beste heer de Boevere, Bedankt voor uw reactie, We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen van ondernemers. Naast de bestaande website www.kvk.nl waar veel voorlichting aan ondernemers wordt gegeven, bleek dat een (print)magazine het beste aansluit op de wensen. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Daarnaast zijn we wel mogelijkheden voor een digitale nieuwsbrief aan het bekijken, binnenkort wellicht meer info. Ik kan u op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen. Over uw opmerking over een korting op uw jaarlijkse bijdrage kan ik het volgende melden. Eigen Bedrijf is een gratis magazine. Derhalve heeft het wel/niet ontvangen van Eigen Bedrijf geen invloed op de hoogte van uw bijdrage. Op www.kvk.nl/bijdrage leest u waar de Kamer van Koophandel de jaarlijkse bijdrage voor gebruikt. Met vriendelijke groeten, Weifang Fu Redactie Eigen Bedrijf
  15. Mijn reactie op de opzegbrief van het KvKblad: LS, Omdat de kosten hiermee voor uw organisatie afnemen, kan ik dan ook op korting rekenen? Overigens is het in dees moderne tijd ook goed mogelijk om een elektronische nieuwsbrief te versturen, maar ja, dan passen de reclame-folders er niet tussen natuurlijk. On 10-3-2011 11:28, Kamer van Koophandel wrote: ... > Beste heer De Boevere, > > U heeft onlangs drie keer een e-mail gekregen met de mogelijkheid om u aan- of af te melden voor het magazine Eigen Bedrijf. Wij hebben geen reactie van u gehad en gaan er daarom vanuit dat u het magazine niet meer wilt ontvangen. U krijgt daarom het magazine in de toekomst niet meer toegestuurd. > > Heeft u de e-mails over het hoofd gezien en wilt u zich alsnog aanmelden? Klik dan op onderstaande link. > > Ik wil Eigen Bedrijf blijven ontvangen > > Met vriendelijke groet, > > Handtekening Jan Portegijs > > Jan Portegijs > Hoofdredacteur Eigen Bedrijf
  16. Interessante energie-wereld waarbij serieuze initiatieven om de warmte diep onder onze voeten te benutten (de echte boorexpertise zit tenslotte bij de olieboer) nooit ontwikkeld worden. Verder begrijp ik niet dat , misschien hoe theoretisch vergezocht ook, er geen echt werk gemaakt wordt van het trachten te ontginnen van kernfusie, ons aardlampje de zon doet al heel wat jaartjes met zijn stookolie. Bakken met subsidiegeld in molens, maar werkelijke doorbraaktechnologie: niets. Ter info: Dijkhuis, een van de drijvende krachten van Convectron die een kunstmatige bolbliksem met kortsluitingen wilde opwekken en er in een reactor energie mee wilde opwekken was m'n leraar natuurkunde. Ik denk dat de olie echt allemaal op moet voordat we echt gaan zoeken, de belangen zijn nog steeds te groot en hoe makkelijk ook: gat boren en oogsten maar, al is het in een ver of minder populair land of op de bodem van de zee. Ik mis echt politiek ongekleurde informatie, als die al publiek beschikbaar is. De vooral sympathieke ontwerp-wedstrijdjes of schaalvergroting van oude technologie zijn echt gerommel in de marge, daar houden we het lampje in de toekomst niet brandende mee. En dan houdt het echt op.
  17. Hee, nieuwe typen motoren zijn hot. Ik ontving net een populair wetenschappelijk e-zine en daarin kun je een bewegende 2x6 cylinder motor zien. engineering tv Een mech. tekening kan ik niet echt lezen, maar dit zou ik misschien kunnen snappen. Typisch is dat dit blijkbaar ook een 50-tiger jaren ontwerp is...
  18. Ik herken in de column het perspectief vanuit de klant. Als zoon van een melkboer (met ma in het 8 m2 buurtwinkeltje) zag ik vooral de andere kant. Wel is het een moment om herinneringen terug te halen van die andere tijd. Bedankt daarvoor.
  19. Mechanisch inzicht is een van m'n blinde vlekken dus je model komen bekijken is gezellig maar zal niet bijdragen aan de oplossing. Ik kan je in contact brengen met dat opleidingscentrum; e-mail kan je vinden als je klikt op m'n website. Het belangrijkste op dit moment lijkt me goed de adviezen die over de niet-technische zaken verteld zijn (ondernemen, strategie, IP) op je in te laten werken. Ik merk helaas nog weinig beweging in je gedrag om dat echt aan te gaan pakken. Patrick
  20. Dit is een enorm herkenbare vraag, destijds werkende voor de technische suppport afdeling van een R&D afdeling kwamen de uitdagende technische klussen zo op je bordje. Als zelfstandige is het even anders want plotseling verwachten ze bewijs dat je te vertrouwen bent, ze moeten je vinden en dat je kunt wat ze je vragen en dat tegen een scherpe vaste prijs. Dat lijkt nogal veel op ondernemersschap, maar vaak is het ondernemer spelen niet de reden dat je start. Vaak past het ook niet zo bij je. Een methode, de gesprekken met de verkopers op een beurs zijn vaak niet prettig omdat ze alleen wat aan je willen verkopen. Beurzen waar men wel voor de nieuwe contacten open staan zijn er niet zo veel, zo heb ik ervaren. Verder is de vraagkant van die uitdagende technische klussen markt niet zichtbaar omdat er een enorm taboe rust op het hebben van een probleem, want een sterk en solide imago is vaak heilig voor je klanten. Toegeven dat een groot bedrijf een zeker expertise niet aankan dus. Een wereld met meer initiatieven als innocentive zou het voor vraag en aanbod-kant een stuk makkelijker maken; overigens wil de overheid (nouja, zo lijkt het) ook een beetje die kant op met SBIR Mijn opdrachten heb ik gekregen via bedrijven die mij zelf belden (internet), sleutelfiguren die een zekere vertrouwenspositie hebben en het belangrijkste: tevreden klanten die in en buiten het bedrijf ongevraagd je ambassadeur worden. Het gaat een tijdje duren verwacht ik. Als je een snelle hack hebt voor dit probleem hoor ik die graag. Patrick
  21. Als je een 3D ontwerp hebt: RM voor een bewegend prototype? Kan in Zeeland (woon daar zelf en heb die in het voorjaar gevolgd) via een HZ-workshop met hulp van TNO Eindhoven. Let op: ik ben niet geheel onafhankelijk maar naar wat ik begrepen heb is deze 3D-printmethode voor zichtmodellen vooral bij lastige assemblage-problemen een alternatief.
  22. Paul, Je zou Idee VROM http://www.vrom.nl/pagina.html?id=36590 eens kunnen proberen voor je file-oplossing. Ik was verbaasd om serieus genomen te worden door de overheid, ik mocht dan ook met m'n idee/product op gesprek komen en er zijn nu concrete vervolgstappen, bij RWS nota bene. Bij wedstrijden moet je zelf, je idee en hoe je het brengt passen binnen het onbenoemde profiel. De meeste wedstrijden moet je zien als een praktijkschool ondernemingsplannetje schrijven, het ontbreekt wel eens aan creativiteit bij die organisaties om eens met wat nieuws te komen. De beste waar ik aan mee deed was m.i. New Venture omdat je beoordeling onderbouwd wordt. Patrick
  23. Een oplossing heb ik niet. - Misschien een middle-man /kennismakelaar die tussen uitvinders en bedrijven in staat en die de vertaling maakt van de technisch creatieve vinding naar het business of handels-denken van de bedrijven. - Of het matchen van een ondernemer aan een uitvinder, zonder dat de een de ander uitzuigt. - Het vergroten van de status van de uitvinder; dit is nu nog geen sterk merk. - Crowd-sourcing in combinatie met een eerlijke vergoeding voor een idee. Ik ben zelf nog geen goede oplossing tegengekomen die me het pionieren op een alternatief pad van de techniek ook maar iets doet opleveren. De geldpotjes die daarvoor geschapen lijken hebben een natuurlijke neiging in andere handen terecht te komen. Conclusie: Het werken aan standaard opdrachten is dan wel zo veilig want steeds krijg je het deksel op je neus. Patrick
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.