Jump to content

jasperr

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Company or organization name
  Diamedia Minds
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Wij gebruiken al een tijdje Webcollab (open source: http://webcollab.sourceforge.net/). Dit is relatief eenvoudig te integreren en naar je eigen smaak aan te passen (qua lay-out tenminste). Het is met name handig als je (op afstand) wilt samenwerken met verschillende partijen. Voor een project met drie of vier personen is het een ideale oplossing (met name ook vanwege het geïntegreerde forum en de mogelijkheid om bestanden te uploaden). Het enige dat nog mist is de urenregistratie...
 2. Een beetje laat misschien, maar je zou ook eens kunnen kijken op de website van ICT Office (http://www.ictoffice.nl/). Zij bieden algemene voorwaarden aan die je gratis kunt gebruiken (mits je dit via een registratie laat weten). Deze voorwaarden zijn breed geformuleerd (omvatten een scala van ICT dienstverlening / productleveringen) en kunnen m.i. ook op webdesign van toepassing zijn. Tevens zijn deze gedeponeerd. Wellicht heb je er iets aan. Mvg, Jasper
 3. Om de opbrengsten van je werk te vergroten, kun je wellicht met je opdrachtgever afspreken om een aandeel in zijn onderneming te nemen (zo hoeft hij je niet direct meer geld uit te betalen). Aangezien je opdrachtgever ook onervaren is, kunnen jullie samen proberen om er een succes van te maken. De technische component is immers bepalend voor het succes van zijn bedrijf. Jullie taak is dan het technisch onderhouden van de website (in ruil voor bv. een percentage van de opbrengst), je opdrachtgever zorgt voor het afhandelen van de orders e.d. Op de lange termijn is dit voor beide partijen een interessante afspraak. Immers: hoe beter de website, hoe meer verkoop, hoe meer iedereen verdient.
 4. Wat betreft de lay-out heb ik nog enkele tips voor je. Om tot de juiste kleuren te komen, is het wellicht handig om gebruik te maken van hulpmiddelen. Het is vaak niet gemakkelijk om een set van bij elkaar passende kleuren te bepalen, een voorbeeld van een (online) tool die je hiervoor kunt gebruiken: http://wellstyled.com/tools/colorscheme2/index-en.html Deze tool visualiseert de theoretische kleurenschema's (inclusief de hex-codes voor je site ;)), hetgeen je een hoop werk kan besparen bij het zoeken naar de juiste combinaties. Daarnaast is het erg handig om gebruik te maken van een grid voor je design. Door een aantal simpele regels te volgen, zal je lay-out behoorlijk verbeteren. Ter info heb je wellicht iets aan de volgende links (deze heb ik even voor je gegoogled, zelf heb ik een goed boek hierover liggen, als je interesse hebt in de titel dan laat je dat maar weten): http://www.communityhigh.org/web/grid.html http://www.subtraction.com/archives/2004/1231_grid_computi.php http://www.poynter.org/column.asp?id=47&aid=37529 http://www.vanderbilt.edu/create/tech/screen16.html Succes! :) PS. Als je de informatie per pagina beperkt, dan is een scrollbalk (uitgaande van je huidige ontwerp) niet nodig/wenselijk.
 5. Ze moeten het voor een belangrijk deel hebben van de mobiele markt. Daarmee hebben ze het afgelopen jaar winst gemaakt. Het is afwachten of ze het licentiemodel voor de desktop browser blijven hanteren aangezien dat inderdaad niet erg goed loopt. Zie ook: http://operawatch.blogspot.com/2005/08/major-changes-for-operas-desktop.html
 6. Waarschijnlijk zit hier een behoorlijk security-probleem aan vast, zie bv: http://www.tweakers.net/nieuws/38506 (Uitbraak Cabir-Bluetooth-virus op WK atletiek, 13 augustus 2005). Als eindgebruiker weet je niet wat je accepteert: een reclameboodschap of een virus. Dat zal de acceptatie van dergelijke berichtjes niet ten goede komen.
 7. Vanuit mijn visie "there is no such thing as a good idea unless it is utilized", vind ik het wel een idee. Nu nog uitvoeren en het zal zich kunnen bewijzen als zijnde een goed idee. En ja, uiteraard ga je ervan uit dat iemand anders het idee kan oppakken als je het op een dergelijke site plaatst. Maar dat is dan toch juist hartstikke mooi? Als je het zelf succesvol had kunnen uitvoeren, dan had je dat wel gedaan, toch? ;)
 8. In navolging hiervan kan ik De 8ste eigenschap (ook Covey) aanraden. Het is iets wolliger geschreven dan bovengenoemd boek, maar bevat zeer zeker een aantal nuttige inzichten/aanvullingen op de zeven... Link: http://www.managementboek.nl/boekeninfo.asp?CODE=icbqqqhnqr
 9. Wellicht kun je een voorbeeld nemen aan sites als www.kieskeurig.nl (en de vele andere die zich richten op consumentenreviews). Zolang er geen onwaarheden verteld worden (tja, dat blijft natuurlijk deels subjectief), lijkt het mij niet dat winkels er een probleem van zullen maken. Volgens mij is iedereen inmiddels wel gewend dat ervaringsverhalen op deze manier gedeeld worden.
 10. Volgens mij kun je in flash het aantal frames/sec. voor de animatie instellen, ik neem aan dat dit invloed zal hebben op de CPU belasting (heb de daadwerkelijke verschillen zelf echter nooit getest). Wellicht dat je het daar iets mee kan optimaliseren ?
 11. Maar... die maken er juist zo'n aantrekkelijke site van, naar mijn mening (...en zijn tevens de kracht van flash). :-\
 12. Of een Ltd. Wellicht is deze discussie interessant voor je: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=17;action=display;threadid=2948
 13. Ehm, ik denk dat Daphne met een "raamwerk" iets anders bedoelt dan een (honingraat) patroon... ;) Wellicht brengt het nieuwe inspiratie om de huisstijl eens van de andere kant te bekijken (bv. welk lettertype wil je gebruiken in je brieven?), op basis hiervan krijg je wellicht nieuwe ideeën voor je logo. Overigens, uiteindelijk is het vooral van belang wat je zelf van je logo vindt. Het lijkt mij lastig om dit door een grote groep te laten beoordelen en dan tot een individueel (onderscheidend) resultaat te komen.
 14. Grafisch ziet het er inderdaad super uit 8)! Enkele dingen die mij opvielen: - Wanneer ik in een kamer ben en navigeer naar een volgende stap, dan duurt het even voordat de verschillende keuzes verschijnen in keuzelijst (dit komt waarschijnlijk vanwege het feit dat de flash-applicatie bezig is met het binnenhalen van de data, inclusief de afbeeldingen voor de keuzelijst). Omdat er geen voortgangsindicator zichtbaar is, is mijn eerste reactie "hij doet het niet...", hierdoor voelt de site trager dan nodig is (oplossing: toevoegen van een voortgangsindicator bij het ophalen van de keuzelijsten of de afbeeldingen per stuk ophalen bij selecteren). - Bij het samenstellen van een eigen ontwerp, vind ik het eindresultaat niet voldoende weergegeven om mij te overtuigen van mijn juiste keuzes. Met name een visuele weergave van de oriëntatie van de tekst t.o.v. het plaatje op het gekozen artikel en de grootte van het plaatje op het artikel, zou veel kunnen toevoegen. Ik begrijp dat dit een lastig probleem is ivm. de hoeveelheid verschillende ("ontwerpbare") artikelen die je zou willen aanbieden. Wellicht is het een oplossing om een groter aantal voorbeelden (van verschillende combinaties) toe te voegen? - Een enkele keer viel het mij op dat het artikel niet in het winkelwagentje verscheen, nadat ik het geselecteerd had om te bestellen. Wanneer ik daarna opnieuw naar het wagentje terugkeer, staat het er wel in. Wellicht had dit wederom te maken met de tijd die het kost om de data binnen te halen? (Ik ben blijkbaar gewoon gewend dat een flash-applicatie óf klaar is met binnenhalen óf een voortgangsindicator weergeeft... ;)) - Klein puntje: Soms is de tekst in de keuzelijsten niet volledig te lezen (vanwege de hoeveelheid tekst en bv. een vuurtje dat in de weg zit :)). Aangezien je de lijsten zelf vult, zou ik er in ieder geval voor zorgen dat de tekst binnen de breedte past (anders staat het zo slordig). Overigens zie ik niet in waarom een flash webshop geen succes zou kunnen worden. Ik vind het idee erg goed en met een goede marketing zou dit zeker moeten kunnen slagen. Veel succes!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept