vinkl

Senior
  • Aantal berichten

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vinkl

  1. Op dit moment staan wij voor de keus een kantoorpand te kopen. Omdat de afgelopen maanden natuurlijk nogal wat zaken zijn veranderd bij de banken ben ik benieuwd of er mensen hun ervaringen willen delen. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn met: - de zakelijke hypotheekrente (blijkt niet zo transparant als de particuliere markt) - de onderhandelingsmogelijkheden - de aandachtspunten voor de bank en afwegingen Ik ben benieuwd of er recente ervaringen zijn. Of is iedereen blijven zitten ;)
  2. Uiteraard weet ik wel wat de functie moet inhouden, maar zoek een goed format en de nodige aandachtspunten welke ik mee moet nemen. Even wat inspiratie dus.
  3. Het zal er dan toch aan zitten komen. De planning loopt vol en als zelfstandige kan je het niet meer zelf aan. Dus, de oplossing gezocht in personeel. Verschillende contacten heb ik lopen, de kandidaat is geselecteerd, de contracten worden ontwikkel. Er mist alleen nog één steek: de functie omschrijving. Heeft iemand een concept voor een webdeveloper? De volgende zaken vind ik van belang - taken - verantwoordelijkheden - plaats in de organsiatie Tips? Ik hoor het graag! [titel toegespitst - mod]
  4. Wat is een grote bek? Bluf, durf, onderscheiden, collega's afzeiken? Onderhandelingen vragen om je imago. Hoe opereert je bedrijf? Pas daar dan je gesprekstechniek op aan. Integriteit is een goed en waardevol handelsmerk. Genereert klantenloyaliteit en partnerships. Uiteraard wel je mannetje staan, zeker, maar voor mij blijft de grote bek toch de "gladde" vertegenwoordiger met weinig knowhow.
  5. Het om zakelijke dienstverlening (webontwikkeling). Ik weet dat voor een ISO certificering dergelijke zaken verplicht zijn.
  6. Richting de toekomt willen wij graag huisregels opstellen voor personeel, stagiaires etc. Wij vinden het hierbij belangrijk dat geregeld wordt hoe er ziekmeldingen verlopen, prive gebruik van internet/telefoon etc. Nu kan ik mij voorstellen dat veel organisaties dit hebben. Mijn vraag of iemand mij hiermee kan helpen door een voorbeeld beschikbaar te stellen. Ook hoor ik graag wat hier doorgaans allemaal in behandeld wordt. [edit mod] 'hoer' veranderd in 'hoe er' [/edit] [en titel verduidelijkt - mod2]
  7. Het gaat alleen maar over de directie, niet over alle medewerkers. Als een sales manager of cto niet op de "management" pagina wil, dan komt 'ie ook niet bij me werken. dagdag Christine Leuk onderwerp! In tegenstelling tot de "top"van het bedrijf overwegen wij op onze site de stagiaires voor te stellen. Het leek ons een leuk idee zo te communiceren dat wij een leerplek aanbieden. Ook staan de projecten waar de stagiar aan gewerkt heeft op de site. In iedergeval ook leuke exposure voor iedere student. Mag voor de enthousiasteling toch ook wel eens? Enig bezwaar wat er kan zijn is dat concurenten via dit kanaal bedrijfsinformatie gaan achterhalen. Maar denken jullie dat dit reden is het niet te doen? In ieder geval wil ik de vennoten er wel op zetten. Inderdaad hoor ik vaak dat "de gezichten" en het enthousiasme doorslaggevend zijn voor de opdrachten. Vincent
  8. Voor een internet project ben ik mij aan het orienteren op het gebruik van postcodes. Als het ware wil ik dat mensen een postcode ingeven en de adressen uit het bestand gehaald worden die een bepaald aantal kilometer van de betreffende postcode verwijderd liggen. Nu heb ik rondgekeken en zijn er partijen die voor duidenden euro's lijster ter beschiking stellen. Nu is mijn vraag of er mensen zijn die dit op een andere manier kunnen oplossen. Misschien is er wel een logisch verband tussen postcode nummer en het aantal kilometers. Weet iemand hier meer van?
  9. De lijst met mailadressen zal afkomstig zijn van de opdrachtgever. Dat hier ook perssonlijke mailadressen, waar geen toestemming voor gegeven is tussen zitten kan ik niet uitsluiten. Maar ik wil onze aansprakelijkheid wel uitsluiten.
  10. Ik kan dat natuurlijk opnemen, maar twijfel of dit de hele lading dekt. Uiteraard wil ik ook mijzelf uitsluiten voor alle aansprakelijkheden indien er wel onrechtmatig verkregen adressen bij zitten. Je leest toch regelmatig over boetes en andere zaken.
  11. Al een tijdje houdt mij de vraag bezig en na (kilometers) gelezen te hebben op HL heb ik nog geen goed antwoord. Enkele van onze klanten willen graag gebruik maken van een tool eenvoudig nieuwsbrieven te kunnen versturen. De tool stellen wij ter beschikking (waar wij een deel van ontwikkelen) en de mail wordt verzonden door een door ons ingehuurde server. Nu wil ik dat de klanten die gebruik gaan maken van de tool akkoord zijn met de regelgeving omtrend spam en dat zij hier verantwoordelijk voor zijn en niet wij. Zijn er Spam voorwaarden beschikbaar waar ik naar kan verwijzen in de overeenkomst met de klant voor de tool? In de overeenkomst opnemen "je mag niet spammen" lijkt me niet voldoende, en "ik geeft akkoord alle wetjes over Spam te kennen en ben zelf verantwoordelijk lijkt me het ook niet helemaal...... Daarnaast weet ik niet of wij daar voldoende mee gevrijwaard zijn. Kan iemand mij hier mee helpen? Wanneer iest spam is, is mij al wel duidelijk.
  12. Ooit heb ik voor een bedrijf een gelijke situatie opgelost. Ga vooral even lang het belastingkantoor. Als ze je zien scheelt het altijd een beetje en heb je ook iets waar je aan kan refereren in je brief. Maar wacht niet te lang. Over de aanslag moet je namelijk boetes betalen als je niets doet. De aanslag heb je gekregen omdat er "verondersteld"wordt dat je winst maakt en hier belasting over moet betalen. Succes!
  13. Nee, dat kan niet meer. Dan ging ik ook nog een keer met terugwerkende kracht eten. :)
  14. Volgens mij is dit een erg moelijk isseu. Waar is cultuur ontstaan? Vaak door de leidinggevende van de toko zelf. Immitatiegedrag. Zit iemand op een nieuwe toppositie dan kan een cultuuromslag wel, maar komt iemand die al langer zit daar zo in eens mee dan is dat kans tot falen. Er gaat veel tijd en geld overheen voordat er een verandering is gerealiseerd. Is de cultuur om, dan zijn de mensen ook vertrokken waar het op hing. Ik denk dus de helft van de mensen er uit de rest stimuleren het gewenste gedrag te vertonen. Dit kan je stimuleren omdat de consequenties al duidelijk zijn gemaakt. De rest is nu veel makkelijker te stimuleren. Daarnaast worden de anderen vervangen en geeft gelijk het gevoel aan de blijvenden dat ze superieur zijn. Misschien is de regel wel ouderwets maar ik kan me ook verschrikkelijk goed indenken dat je eindelijk de pruductiviteit op schroeft. Dit is meer dan beroerd in Nederland.
  15. Hallo KvD Over de € 25 die ze betalen per maand moet je 19% btw afdragen dus €4,75. Moeten ze jou ook nog 8% betalen bij verkoop bijvoorbeeld een product van € 100 dan moet je ook nog 19% afdragen over de 8 euro dus € 1.52. zo begrijp ik het toch goed?
  16. Afschrijven kan alleen op zaken met een waarde van meer dan 450.- Stel: je hebt 10.000 omzet; 5.000 kosten (allemaal aankopen van minder dan 450) en je hebt 1 pc van 1500 euro. De pc heb je nooit van je winst afgetrokken. Je schrijft hem af in 3 jaar dus 500 per jaar. Die 500 trek je dan af van je winst dus is je resultaat 10.000-(5000 + 500) =4500 Je winst wordt lager, maar je kan er niet iets "uit halen".
  17. Om aan te vullen. Het zal er dan op neer komen voor je dat er geen aantrekkelijke manier is geld uit je vof te halen. Zoals je aan geeft kan je de KO regeling gebruiken. Iets anders is dat je wel de reiskosten kunt declareren á 0,18 per kilometer. Wordt nog wel eens vergeten.
  18. In verkoop blijkt ervaring met het vak en product vaak van grote betekenis. In verkoop zijn nog steeds veel mensen die vanuit een MBO functie in de binnendienst doorgroeien naar verkoop lees commerciele functie. Ik denk dat dit een goede zaak is. WO afgestudeerden hebben in mijn optiek vaak minder interpersoonlijke ervaringen. Dan een HBO er van dezelfde leeftijd. In een later stadium wordt trekt dit wel weer wat rechter maar nooit volledig bij. WO is toch erg geënt op de onderzoeksvraag en daaruitvoorkomende beleidsbepalingen.
  19. Internet ondernemers zijn vaak geen ondernemers. De lage drempel van investeringen zorgt er voor dat er snel een "internet onderneming" is gevestigd. De bedrijven zijn dan vaak niet meer dan een pc, software en kennis. Ondernemen is meer. Relatiebeheer, marketing, adverteren en strategie. Ben je niet bereid hier in te investeren, al dan niet met vreemd kapitaal, dan ben je geen ondernemer maar een zelfstandige programmeer unit. Grote bedrijven zien dit en hebben geen concurrent aan bedrijven die het gezicht niet laten zien en geen strategie hebben. Geld is geen eens een isseu. Creativiteit is veel belangrijker. Waarom niet meeliften op de achterzijde van de folder van de slager, in de disco een stapel printjes met je logo neerleggen. Stickers plakken op bierfiltjes (draai ze zelf 100x om als ik aan de bar zit.) Of je stagiaire een fiets geven beplakt met logo's van je bedrijf en hem dagelijks van het werk naar het station laten fietsen. Exposure mogelijkheden genoeg!
  20. Ook wij hebben natuurlijk een goede kerstwens voor iedereen! Maar niet zomaar één!!!!!!! Kijk op www.visualmedia.nl/kerst Veel plezier!
  21. Beste Giny Zoals Daphne ook al aan geeft worden de inkomensten bij een eenmanszaak opgeteld bij het inkomen verkrgen uit de arbeidsrelatie. Het totaal hiervan bepaald dus de afdracht welke je aan de belastingdienst moet doen. Aantrekkelijk zijn in iedere geval de volgende regelingen. Als je hier op mee kan liften zal dat erg prettig zijn: - Kleine Ondernemersregeleling (KO regelening) zie:http://www.beeldrijk.org/cat/Fiscaliteiten/Aangiften%20omzetbelasting/174 Voldoe je aan de voorwaarden dan is het een leuke bijkomstigheid. Verder zijn er bij mijn weten geen bijzondere regelingen. Uiteraard moet je wel alle declarabele kosten zoals kilometers etc. etc. inbrengen. Dit zijn je eerste "verdiensten".
  22. Om gebruik te maken van de kleine ondernemersaftrek moet je aan kunnen tonenen een 1225 uur (2003) als zelfstandige besteed te hebben. Het kan in dit geval handig zijn een uren registratie bij te houden. Ben je full-time als ondernemer actief dan is het vaak zonder uren bij te houden makkelijk dit aan te tonen. Naast de 1225 uur is moet ook nog een bepaald deel van je inkomen voortkomen als zelfstandige. Wat dit bedrag is is terug te vinden in de belastingalmanak, maar wellicht dat een HL-er dit toe kan voegen.
  23. vinkl

    Internet site

    Grote bedrijven zullen hier niet snel iets in zien. Dit soort projecten zijn vaak voorbehouden aan de kleinere ontwikkelaars. Hier is een grote mate van enthousiasme en creativiteit aanwezig om in dergelijke projecten te participeren. Nu participeren wij (regelmatig) in dergelijke projecten, maar vinden het een noodzaak in iedergeval een percentage als cash te kunnen factureren. Immers is dit om continuiteit op korte termijn te kunnen waarborgen en de basis "gedekt" te hebben. Veelal zien wij dat een dergelijke samenwerking leuke resultaten heeft met vaak vooruitlopende resultaten. Ik ben benieuwd aanwelke constructie je zit te denken Romano_t. Hou ons op de hoogte ;)
  24. Waar je hosting boekt maakt op zich niet zo heel veel uit. Kijk met name naar de aard hiervan. Het is voor een je site welke bedoeld is voor verkoop. Je zou het dan ook als (indirecte) verkoopkosten kunnen boeken. Ieder bedrijf boekt het op een andere post afhankelijk van de aard en inrichting. Succes!
  25. Beste leden, Afgelopen weken ben ik druk geweest met het opzetten van een informatieve website over iDEAL - het online betalingssysteem op www.idealintegreren.nl . Nu heeft het als hoofdzaak het geven van de meest uptodate informatie over het betalingssysteem, gebruikerservaringen en deelnemende banken. Weet iemand hoe ik hier aan kan komen, voordat het "oud"nieuws is? Verder ben ik benieuwd wat jullie van dergelijke initiatieven vinden. Houd in gedachten: hoofdzaak informeren; bijzaak naamsbekendheid en de werkelijke implementatie. Ik ben benieuwd! VK
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.