Erwin18

Senior
  • Aantal berichten

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Erwin18

  1. Beste Pvisser, Heb jij erg veel werk of niet? Ik zie je hier goede reacties geven? Misschien heb ik wel interesse! Kun je iets vertellen over je prijzen?
  2. Misschien ben ik wat warrig: Situatie: Hij: eigenaar kantoor, eenmanszaak met lopende leningen (goed bedrijf als het groeit wat te verwachten is) Ik: in loondienst werkzaam en parttime bedrijfje met 2 a 3 klanten, nu aan het samenwerken, ivm nieuw huis en partner ook zelfstandige wil ik gaan financieel risico lopen voor zijn lopende schulden of schulden die een eventuele VOF gaat maken. Ik wil bij voorkeur een eenmanszaak zijn die hem dan factureert. Maar in verband met een verkapt dienstverband is dat natuurlijk een risico. Ik werk vanuit zijn pand en vanuit zijn bedrijfsgedachte en noem me ook zo. Nu wat duidelijker? We willen samenwerken onder 1 naam maar ik kan en wil geen risico nemen voor zijn leningen e.d. Ik hoop op wat hulp!!
  3. Geachte lezers, Een probleem op toch deels mijn eigen vakgebied. We zijn er deels uit maar een frisse kijk op de situatie is toch niet verkeerd: Een bestaand administratiekantoor is sterk groeiende waardoor er gezocht wordt naar samenwerking (liever geen personeel). Deze is gevonden bij iemand die in loondienst was als assistent accountant maar parttime een eigen zaak had. De laatste wil gerust fulltime voor dit kantoor werken maar geen financieel risico dragen i.v.m. leningen. Deze zou dus het liefste geheel samenwerking maar niet in een VOFof maatschap omdat deze dan mogelijk ook aansprakelijk is voor gemaakte kosten. De assistent accountant heeft een aantal eigen klanten die hij via zijn eigen btw aangifte doet. Wat is wijsheid? Deze eenmanszaak maandelijks laten factureren aan het bestaande bedrijf? Dit is bijna 95% van zijn werkzaamheden en dus een mogelijk fictief dienstverband. Een gezagsverhouding is er in elk geval niet. Hoeveel uur mag je voor 1 opdrachtgever werken voordat het gezien wordt als fictief dienstverband? Bij mijn weten is er geen duidelijk antwoord. Zou het dan mogelijk zijn de bestaande klanten van het kantoor te laten factureren door het kantoor zelf en dat ik hen een factuur stuur voor de gemaakte uren maar voor nieuwe klanten ik deze factureer en een soort "fee" betaal voor de gebruikte service e.d. aan het kantoor? Best een lastig verhaal. Wil ondernemer zijn maar de financiele risico's niet dragen die er al bestaan. Ik hoop op een frisse blik van iemand Bedankt!! Erwin
  4. Ik zit met de gedachte te spelen om een auto aan te schaffen in dezelfde kleur als mijn huisstijl e.d. En dan op de auto het logo van mijn bedrijf te vermelden plus een telefoonnummer of verwijzing naar mijn website. Is dat uit oogpunt van marketing verstandig ofniet? Geen carnavalsauto maar een nette auto. Het is ook in de dienstensector met een nette uitstraling (administratief) Hoe zien jullie dit? Zou dit een extra bijdrage leveren? Af en toe op strategische plekken neerzetten? We moeten zeker nog groeien!! Ik hoor graag jullie mening.
  5. Heren en dames, Ben in verre onderhandeling om te gaan deelnemen in een maatschap. Mijn winstaandeel zal bepaald worden door een percentage van de omzet. Alles wordt betaald qua huisvesting, netwerk, kennis, pc's etc etc. Enige wat ik nodig heb is een nette auto en verder hard aan het werk. Nu krijg ik binnekort onderhandelingen. Voorstel: 40% vd omzet als het niet mijn aangebrachte klanten zijn 60% vd omzet als het mijn eigen aangebrachte klanten zijn Hoe kijken jullie hiertegenaan? Ik denk zelf dat de % best naar 50 en 70 toekunnen. Graag jullie mening :) Erwin
  6. Ik heb in excel een begroting gemaakt voor een zelf te starten administratiekantoor. Welke expert wil hier eens naar kijken om te kijken of ik ergens nog wat mis of mogelijk een denkfout maak. Ik hoor het graag!!
  7. Een boekhouder adviseer ik!!
  8. Je zou best eens kunnen praten met zo iemand. De vraag is, verdiend zo iemand zichzelf wel terug? Is er grote vraag naar je product. Hoeveel denk je meer te kunnen verkopen met een vertegenwoordiger die voor jou rondgaat. Met andere woorden, marktonderzoek is zeer belangrijk in dit geval!! Mocht je qua ondernemerschap niet sterk zijn zoals je schreef zou ik zeker een professioneel iemand benaderen voor ondersteuning.
  9. Beste forumleden, Ik heb zeker de zoekfunctie al gebruikt op deze site maar vraag me nog iets af. Stel ik begin een adviesbureau, pure dienstverlening en uurtje factuurtje!! Zijn algemene voorwaarden verplicht? Wat zijn de nadelen als ik deze niet heb. En hoe kom ik dan aan algemene voorwaarden? Ik denk niet dat ik hele gekke dingen erin wil hebben. Kost dit geld om vast te leggen bij de KvK? Ik hoop op wat nuttige reacties!!
  10. Ja hoor dat mag middels de journaalpost in de boekhouding: Kostenpost Voorheffing Aan Prive Gewoon terugvorderen dus!!
  11. Erwin18

    Even voorstellen,

    Hoi Welkom hier!! Ik heb je direct even een berichtje gestuurd ivm marketing!! Ik hoor graag van je!! Groeten
  12. Graag gedaan Snelheid van reageren is het sterkste punt van mijn onderneming!! tenminste, dat vind ik zelf haha!!
  13. Als je een handel voert en je koopt goederen in komen deze in eerste instantie op de balans bij de voorraad. Als je deze verkoopt verhuist het via een journaalpost naar de v en w rekening. Overigens doen veel bedrijven de inkoop direcht boeken op de kostenrekening en maken aan het eind van het boekjaar een inventarisatie en bepaalt men de eindwaarde van de inkopen Snapt u :)
  14. Ik zie dat je online bent. Heb jij aangegeven dat ik aan het SPAMMEN ben want dat is absoluut niet mijn bedoeling!!
  15. emailmarketing? Mag ik daaronder verstaan dat jij mailings maakt voor opdrachtgevers? Ik heb dan eventueel interesse!!
  16. Ik moet je gelijk geven!! Sorry!! Ik was dat andere berichtje echt vergeten. Klanten werven zal ik niet meer doen!! Excuses!!
  17. Beste forumleden, Ik ben al een tijdje op dit forum aanwezig en zo nu en dan ben ik ook actief qua antwoorden geven op fiscale vragen. Ik ben een jonge ambitieuze accountant in opleiding en heb 5 jaar ervaring op een accountantskantoor. Nu krijg ik steeds meer de neiging in elk geval parttime voor mezelf te beginnen. Ik denk ondernemers een hoop werk te kunnen besparen door voor een aantrekkelijk tarief ondersteuning te bieden op administratief en fiscaal gebied. Bijvoorbeeld door de gehele administratie te boeken en per maand / kwartaal een financieel overzicht te bezorgen zodat men inzicht krijgt in de gang van zaken. Ik heb nu het gevoel dat veel mensen bij een dure accountant zitten omdat dat gebruikelijk is. Mijn visie is dat men veel beter een goed administratiekantoor kan zoeken die in elk geval het "voorwerk"doet voor een dure accountant. Hoe denken jullie als ondernemers hierover? Ik wil niet zomaar een administratiekantoor worden zoals er in elke straat al 1 zit. Ik wil bekend staan om kwaliteit en innovaties. Is mijn idee heel raar? Ik hoor graag van jullie als ondernemers!! Groeten Erwin
  18. Je krijgt de volgende journaalpost: Voorziening oninbare debiteuren (kostenpost) exclusieve bedrag Vordering BTW (balanspost) Aan debiteuren inclusieve bedrag BTW zul je schriftelijk terug moeten vragen met een kopie waaruit blijkt dat men daadwerkelijk failliet is!! Heb je vragen, mail gerust!
  19. Praten we over een fiscale eenheid? Normaliter is het dat je zelf een salaris ontvangt uit de BV. Je staat dus op de loonlijst en draagt loonbelasting af!! Dit valt inderdaad onder de inkomstenbelasting!! De winst die je haalt in de bv's vallen onder de VPB. Als de ene werkmaatschappij kapitaal overheeft zou deze in een rekening courant geld kunnen lenen aan de andere BV. Heb je nog vragen hoor ik graag van je!! Groeten
  20. Ik ben inderdaad aan het kijken wat voor extra pluspunt kan creeeren. Als je als boekhouder je eigen pakket hebt heb je wel een pluspunt natuurlijk. DUs niet een pakket maken zonder dat de boekhouder erbij is. De medeforummer maakt het pakket en de software etcetera en ik functioneer als boekhouder en doe de diverse aangiftes / jaarrekeningen etc. Hoe zit het bij jullie? Tevreden bij de huidige accountant / boekhouder? Ik ben een eigen klantenkring aan het opbouwen en sta open voor vragen of opmerkingen mits positief bedoeld!!
  21. Hoe kan ik me daar voor opgeven als ik vragen mag!! Denk dat ik daar zeker geschikt voor ben!!
  22. Samen met een medeforummer ben ik een eventuele voorbereiding aan het maken om een programma te ontwikkelen dat lijkt op internetboekhouden. De ondernemer boekt zelf zijn administratie en de boekhouder kijkt van afstand mee!! Hoe en wat het precies gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat er grote plannen en ambities achter zitten. Hoe kijken, jullie als ondernemers, hier tegenaan. Er is natuurlijk concurrentie. Het is voorlopig kleinschalig bedoeld. Een administratiekantoor starten dat de klanten het inboeken zelf laat doen. Meekijkt op afstand en meteen alles bespreekt!! Voordelen: Kostenbesparend en efficient!! Natuurlijk zijn er concurrenten die hetzelfde doen. Ik zou graag horen hoe jullie als ondernemer hier tegenaan kijken!! Zou dit voor jullie interessant zijn? Alvast bedankt!!
  23. Dat gaat dus over de kosten van de werkruimte, maar wat mij gisteren werd verteld was dus dat ook je apparatuur die je nodig hebt niet meer aftrekbaar is van de belasting. Al met al een boel aftrekposten die je dus als zelfstandige kwijt bent als je kantoor aan huis hebt zonder eigen ingang. En wat betreft zo'n actie, daar ben ik ook wel voor. Dit stimuleert het ondernemen niet en dat was toch wel wat de overheid wilde doen. De apparatuur is wel aftrekposten. Kosten voor huisvesting niet!! Dit gaat natuurlijk echt wel protesten opleveren. Balkenende moet wegwezen met zijn hele aanhang !!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.