Danny de Wit

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Danny de Wit

  1. Dat is inderdaad helder. ;) Maar voor de goede orde, onzin is een brug te ver. Tja, ik vind het veel te ver gaan en ga er derhalve niet mee akkoord, maar als de investeerder een bepaald risico ziet en als compensatie aanvullende aandelen vraagt, dan is dit niet onmogelijk. Wel erg ongebruikelijk. Daarin ligt ook de reden om het met lezers te delen. Zou in de management overeenkomst vormgegeven moeten worden. Is op zichzelf mogelijk, maar voor mij niet acceptabel. Vrije cash-flow. Dus na kosten en reserveringen. Wat je zou uitkeren als dividend. Vanzelfsprekend zijn dit niet termen voor in een overeenkomst, maar ze leken me wel voldoende duidelijk voor op een webforum... ;) Bedankt voor de opinies tot zover.
  2. Nou, zeker Nils, schiet er vooral, maar wel terecht, gaten in. Dus dat is wat mij betreft geen probleem. Maar wat naar mijn mening ontbrak is de andere kant van de medaille die iets verder gaat dan alleen de deal. Overwegingen zoals: - Hoeveel aanbiedingen kan je afslaan? Want investeerders zijn over het algemeen schaars of lastig toegankelijk. - Door het 'aan te pakken' kun je de onderneming naar een nieuw stadium tillen en 60% van iets groots is meer dan 100% van iets kleins.
  3. Misschien even ter verduidelijking, ik heb bewust weggelaten wat mijn reactie op dit voorstel is en ook de details over rente-percentage, directiecontract en dat soort zaken niet uitgebreid vermeld. Ik wilde het hier in grote lijnen inzichtelijk maken, omdat ik denk dat het interessant kan zijn voor lezers, omdat heel veel vragen op het forum met financiering te maken hebben, maar dat het dan vaak vooral theoretisch blijft. Dit is een real-life scenario, dat dan ook nog eens een merkwaardige combinatie van elementen in zich heeft. Het is toch leuk om dat eens te laten zien? In de praktijk zijn het namelijk niet allemaal voorstellen die zo uit de VC schoolboekjes komen, want het is juist de persoonlijke invulling die maakt dat een goed bedoeld voorstel vreemde vormen kan aannemen, zoals hier. Voor beide partijen is het niet de eerste keer. Maar verwar het feit dat ik het hier post ter discussie niet met het niet hebben van een mening/of kennis op dit gebied, want dit maakt onderdeel uit van mijn vak. Ik kan het gemakkelijk ook tot op de draad 'aan stukken' beredeneren. Maar dat is misschien nu juist het punt. Ondanks dat het een raar voorstel is, is het voor de ondernemer toch verleidelijk. Nee zeggen tegen geld om te groeien is niet gemakkelijk tenslotte. Dit is dus ook misschien niet echt een verzoek om raad, maar gewoon een leuke case om te bespreken. Om te kijken hoe de meningen verschillen.
  4. http://www.google.com/ptshp?ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en&tab=wt&q= Ik zou hier beginnen. Ik hoop dat de link het doet, zoniet stuur me even een PM. Maar patenteren is een prijzig (€10k +) en langurig proces. Het beste is daarom om (vanuit de VS gezien trouwens) een provisional patent aan te vragen, dat je een jaar de tijd geeft om met investeerders/partners/klanten het verhaal rond te maken en dan de definitieve aanvraag te doen.
  5. Hier nog een artikel over dit type organisaties. http://money.cnn.com/magazines/business2/business2_archive/2006/07/01/8380230/index.htm Ik moet zeggen, wij zijn zelf ook een organisatie van dit type en wij lopen overal tegen onbegrip op. Het is voor veel instanties lastig te bevatten dat een bedrijf locatie onafhankelijk kan opereren tegenwoordig. Maar dat is natuurlijk de uitdaging!
  6. Klinkt verdacht veel als een freelancer waar wij een zaak tegen hebben lopen. Het is lastig om je te wapenen tegen dit soort grappenmakers. Wij hebben zoals gezegd gekozen voor procederen.
  7. bq. Toch is de waardering wel een belangrijk punt, want wil je echt 40% weggeven in ruil voor het vrij lage bedrag van 75.000? Ja, begrijp me niet verkeerd: ik ben het daar inderdaad mee eens. Ik probeer met deze post te peilen hoe de andere ondernemers dit inschatten.
  8. Bedankt voor je reactie Jeroen! Omtrent de hoogte van het bedrag en hoe dit in relatie staat tot de plannen, kan ik zeggen dat dit voldoende ruimte zal bieden voor wat we in dit stadium willen bereiken. We hebben voldoende ervaring op dit gebied. De waardering van de onderneming is natuurlijk een van de struikelblokken, want hoe waardeer je deze onderneming? Dat is een onderwerp waar je natuurlijk uren over kan praten en dan nog zullen er verschillende visies over blijven. Daarom vind ik zelf, dat het wel een rol moet spelen, maar niet de belangrijkste rol. Tenslotte, in dit stadium kan een onderneming nog alle kanten op, ook al verwachten wij natuurlijk een positieve toekomst. Dus over de waardering zal nog onderhandeld moeten worden, want die is te laag. Maar in een breder kader focus ik dus op, wat met deze deal te bereiken is voor de organisatie. En wat misschien vooral belangrijk is; is deze deal-structuur reëel?
  9. Even afgezien van deze case, het is wel mogelijk om financiële deal-structuren te patenteren. Zo zijn namelijk ook alle termijn-contracten op de beurs gepatenteerd, waar licentierechten voor worden betaald. (Denk aan opties en andere financiële instrumenten). Misschien in die hoek eens zoeken in de patent-database om te zien of je model vergelijkbaar beschermbaar is. Ik ben wel geïnteresseerd om hier in mee te denken/mee te helpen/seed-funding voor het model te doen.
  10. Omdat 'real-life' scenario's IMHO eigenlijk toch het meest interessant zijn om te lezen, leek het me een goed idee deze case die nu bij ons speelt voor te leggen: Ik ben eigenaar van een onderneming 100% gericht op ondernemerschap, genaamd Expo, en wij staan aan de vooravond van lancering in de VS, UK en NL. Een van de meest vernieuwende producten die we onder andere hebben ontwikkeld, is een on demand software systeem, dat CRM, ERP, Fulfillment en Support integreert. Met andere woorden één systeem voor je gehele organisatie. Vanwege het potentieel van de onderneming en de moeilijk toegankelijke financieringsmarkt, is alles tot nu toe uit eigen middelen gefinancierd, in combinatie met succesvol 'bootstrapping'. (Omzet van zo'n €100k, met mooie winstgevendheid). Maar nu we aan de vooravond van lancering staan, na alle investeringen, is het werkkapitaal op een vrij laag punt. Nu heb ik van een ondernemer op zoek naar een nieuwe uitdaging het volgende voorstel ontvangen: * Een achtergestelde rentedragende lening van €75k * Operationele inzet op gebied van sales & business development In ruil voor: * 40% van de aandelen * 50% zeggenschap in de onderneming * en na terugbetaling van de lening, de eerste €500k, van de vrije middelen 100% voor mij (ter aanvullende compensatie van de 40%). Ik sta open voor ieder voorstel, dat de succesvolle lancering van de onderneming verder ondersteund. Dus ik vraag mij af, wat is jullie mening over deze case? Aantrekkelijk of niet? Doen of niet doen? Alternatieve deal structuren?
  11. Ik kom op je private message terug Kirsten, maar ik wilde even reageren op de reactie van Rick. Ik zag dat je aangaf dat het krijgen van een EIN en het openen van een bankrekening in de VS op dit moment moeilijk zou zijn. Ik moet zeggen dat dat helemaal niet onze ervaringen zijn op het moment. Sterker nog het is een kwestie van een telefoontje voor het EIN. Voor de bank moet er behoorlijk wat papierwerk verstuurd worden, maar dat lijkt me ook niet meer dan normaal bij het openen van een rekening op afstand. Ik zou het dus niet uitsluiten als optie, als is het een stuk ingewikkelder dan de eerder door mij voorgestelde oplossing, die in feite deze constructie vervangt, zonder de administratieve lasten. Ben erg beniewd naar een toelichting op de knelpunten die je hebt in de VS, Rick. Misschien kunnen we een handje helpen? Danny
  12. Hoezo is het teveel en te zwaar voor de post? Meestal is het de omvang die een probleem is, niet het gewicht. Maar met het vliegtuig is niet echt een optie denk ik, dat is altijd duurder dan gewoon met de USPS. Alternatief is UPS of Fedex, die trouwens ook gewoon de spullen overvliegen, maar dan in bulk natuurlijk en daardoor redelijke tarieven bieden. Heb je al bij de USPS gekeken? Vriendelijke groeten, Danny
  13. Hallo Kirsten, Ik kan uit de thread niet helemaal opmaken om wat voor soort producten het gaat, dus ik moet een slag om de arm nemen, maar wij hebben in de VS een fulfillment center en een inkoopcombinatie. Met andere woorden je kunt dus via ons inkopen en laten verzenden via het fulfilment center. Wij beschikken over de benodigde papieren en certificaten die andere Amerikaanse ondernemingen vragen. Het is een dienst die we binnenkort breed gaan aanbieden, maar ik dacht laat ik het vast melden, want misschien is het een oplossing die je onderneming nu nodig heeft. Het is een abonnementsdienst, met directe doorberekening van de variabele kosten, dus zonder % opslag e.d. Laat het maar weten, indien we je hiermee kunnen helpen. Vriendelijke groeten, Danny
  14. Hallo Renie, Even een hele concrete tip, die je mogelijk een hoop zoekwerk bespaard, je ziektekosten kun je goed verzekeren via Ooms verzekeringen. Global Traveler heet het volgens mij, als je het niet kunt vinden zal ik even naar mijn polis zoeken. Internationaal verzekerd ook bij zakelijk reizen etc. Het is trouwens vaak goedkoper dan in NL verzekerd zijn. Ik vertrouw erop dat je er wat aan hebt. Vriendelijke groeten, Danny de Wit
  15. Hi pvantees, Bedankt voor je interesse in EnterpriseWork, ik zal je een PM sturen zodat we hierover via email verder kunnen overleggen. Danny
  16. Waar je mee te maken hebt voor wat betreft multi-language: - Sitestructuur - Contentstructuur - Catalog Structuur - Interface voor gebruikers - Confirmation Berichten Etc.etc. Voeg daar aan toe voor multi-market: - Afhandeling van transacties per markt - Locale belastingen - Locale betalingen Etc.etc. Het is eigenlijk teveel om even in een post te gieten. Het komt er op neer dat een eind-gebruiker, degene die de site runt voor zijn onderneming, gemakkelijk en systematisch zijn site kan beheren en zijn boodschap kan communiceren en transacties kan verwerken. Iets dat in mijn ogen niet echt gaat met de door Bert gesuggereerde aanpak, want dat is niet echt een systeem, maar een technische aanpak waarmee iemand een gedeeltelijk dynamische website (zonder transacties) in elkaar kan zetten. Iets dat voor sommige mensen geschikt is, maar hoe run je daar een groeiend bedrijf mee met mensen die niet beschikken over deze technische kennnis? Daarnaast klopt het dat het beheren van de daadwerkelijke vertalingen ook een vak apart is. Daarom hebben wij er voor gekozen om hier een workflow voor in te bouwen. In feite is de 'technische' aanpak een zelfbouw van wat in EnterpriseWork in een complete oplossing is gegoten. (Overigens niet op PHP, dat lusten wij niet:) , maar op basis van Ruby-on-Rails). Financieel aspect is ook belangrijk: omdat alles in 1 pakket zit en kant en klaar is, kost het dus altijd minder dat het in elkaar sleutelen van het geheel. Maar goed iedereen heeft zijn eigen wensen/eisen-pakket en zonder daar meer van te weten is het lastig te zeggen wat de meest aantrekkelijke aanpak zou zijn. Vriendelijke groeten, Danny de Wit
  17. Als je project management wil doen, gewoon aanmelden voor Basecamp. :) Wij richten ons op de rest, dus Web, CRM, ERP enzovoort. Uiteindelijk alles, maar de modules worden stapsgewijs toegevoegd. We bouwen wel een connector in naar Basecamp voor Fulfillment. Dus als je een dienstverlenend bedrijf bent, maakt hij automatisch je projecten aan enzo. Beta-klanten, krijgen in ruil voor hun deelname tijdens de ontwikkeling een lifetime korting op het systeem. Ik heb de specs voor je (stuur aub even een mailtje ofzo), maar indien je alleen project management nodig hebt, gewoon Basecamp doen. Vriendelijke groeten, Danny de Wit
  18. Zo stellig als Nils het uitdrukt zal ik het niet doen, maar ik begrijp de motivatie wel. Als je in Nederland zaken wilt doen, heb je gewoon te maken met zaken die daar gelden. Ltd., Inc. of niet. Dus het ligt eraan voor wie je precies anoniem wilt zijn, maar legitieme anonimiteit is in Nederland lastig. Internationaal gezien ligt dat anders, maar daar heb je dan ook alleen wat aan als je echt internationaal werkt. Wij werken vooral internationaal, dus daarbij hoort het oprichten van ondernemingen voor klanten, in allerlei markten. Ik heb geen persoonlijke ervaring met de constructie die je aangeeft, maar als ondernemer in hart en nieren, is deze constructie veel te veel gedwongen door gekunstel om regelgeving te vermijden/omzijlen en dat is nooit goed voor de kern van de zaak: het ondernemen. Wij eten overigens altijd gewoon wat de pot schaft met kerstmis... :)
  19. Beste Panky, De link die Nils heeft geplaatst, is inderdaad waar onze toekomstige site komt. Nu is er een test site online, met wat achtergrond informatie, over onze onderneming, maar nog niet met informatie over EnterpriseWork. Ik doelde overigens op een systeem om een multi-language, en dus multi-market systeem mee te kunnen draaien. Dus niet zozeer op de vertalingen zelf. In verhouding is het vertalen van de content relatief eenvoudig, ten op zichte van wat je er voor nodig hebt om zoiets te managen. Mijn bericht is misschien wat prematuur, want kant en klare brochures zijn er nog niet, maar ik aangezien ik zelf in het verleden ook veel tijd kwijt ben geweest aan het zoeken naar een geschikte oplossing en eigenlijk geen goede opties heb kunnen vinden, wilde ik wel alvast laten weten dat er een alternatief voor het MKB op de markt komt, dat bijv. ook betaalbaar is voor starters. Natuurlijk kun je bij mij terecht voor een advies op maat, stuur me dan aub even een email. Vriendelijke groeten, Danny de Wit
  20. «spammerdespam» pluggen eigen activiteiten is niet toegestaan op Higherlevel «spamcop»
  21. Wij gebruiken ook al een lange tijd Basecamp en zijn erg tevreden. Sterker nog wij gebruiken de technologie waarop dit systeem is gebaseerd om een complete ondernemingsbackend te ontwikkelen. Dus Dashboard, Catalog, Relationships, Transactions, Fulfillment, Support, Web. Alles dat een moderne ondernemer nodig heeft om uit de voeten te kunnen :). Interface wordt vergelijkbaar met die van Basecamp en daarnaast ook direct in meerdere talen. Wij zoeken nog beta-klanten, dus fans van Basecamp zijn welkom. Vriendelijke groeten, Danny de Wit
  22. Het aanhouden van een lokaal adres is een verschrikkelijk groot probleem voor ondernemingen die via het internet in verschillende landen actief zijn. Wij zelf werken samen met Regus voor dit soort diensten, maar het is inderdaad niet goedkoop. In NL ben je zo'n 200 - 300 euro kwijt per maand voor een adres waar je je bij de KvK mee mag inschrijven. De wereld is nog niet helemaal klaar voor grenzeloos ondernemen. Wij overwegen wel om zo'n dienst betaalbaar in de markt te zetten. (Wij richten ons op diensten voor ondernemers). Dus als je besluit om een adres in NL aan te houden, kan ik wel kijken of we dit voor je kunnen regelen. Vriendelijke groeten, Danny de Wit
  23. Ik zou toch overwegen, om alles gewoon in 1 BV te stoppen, tenzij de bedoeling is om een activiteit separaat te verkopen. De kosten die je al hebt gemaakt en de kosten die jaarlijks zullen terug komen, zijn alleen al de moeite waard om te besparen. Daarnaast kun je 1 BV onder verschillende handelsnamen en dus ook activiteiten in de markt zetten. Ook is het nog mogelijk om je BV een eenmanszaak te laten oprichten waarin je de activiteit vat. Met de bijbehorende fiscale voordelen. Mijn klanten raad ik tegenwoordig altijd aan het aantal BV te beperken, want de kosten voor onderhoud blijven toenemen en de voordelen nemen af. Zeker in vergelijking met buitenlandse opties. Vergeet niet globalisering komt nu pas echt op gang, dus afhankelijk van je activiteit is ook dit het overwegen waard. Hoop dat het wat bijdraagt. Voor vervolg, kun je me altijd bereiken. Danny de Wit
  24. Hallo Pter, Als ik jou enigszins goed begrijp, is het je doelstelling om alvast enige stappen te zetten, zonder daarbij de bekende beerput' van regelgeving, formulieren ellende en registratiekosten op te trekken? Daarnaast stel je dat het een project is voor langere termijn en ik geloof internationaal. Indien die inschatting juist is, zou je kunnen overwegen om de onderneming helemaal internationaal te maken, en hem bijvoorbeeld op de British Virgin Islands te vestigen. Daar kun je prima internationaal uit de voeten en is ideaal voor investeringen. (Geen BTW-nr etc.etc.) geen CV's en andere onhandige constructies. Gewoon een normale pure onderneming met rechtsbescherming, waar je zelf 100% aandeelhouder van bent. Bankrekening kun je overigens gewoon hier in NL aanhouden. Dan blijft over jouw positie hier in Nederland. Zolang je hier woont, blijf je te maken hebben met bepaalde verplichtingen. Je kunt om hier op een prettige manier mee om te gaan, overwegen, om indien je hier werkzaamheden verricht voor de onderneming, dit te doen als eensmanszaak, met de fiscale voordelen van dien. Indien dit een beetje in de buurt komt bij je doelstellingen, kun je me altijd bereiken voor verder advies, of oprichting van de onderneming. (een van onze bij-activiteiten). Danny de Wit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.