Jump to content

Dubdek

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  P.O Box 5271, Haarlem, 2000CG, Netherlands
 • First name
  Marcel
 • Last name
  Dekker
 • Company or organization name
  Revolution Controls B.V.
 • Website address
 • How did you find us:
  anders
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Ik zie dit als een n

Company info

 1. Dank je voor je reactie. Ik denk dat als we een kantoor zoeken dat het dichterbij Schiphol zal moeten liggen omdat de meeste klanten in het buitenland zitten. Het probleem in die regio is natuurlijk de prijs/m2 en de bereikbaarheid voor onszelf. Wat voor valkuilen zijn er bij het huren van een kantoorpand?
 2. Wij hebben ook van deze vouchers ontvangen en uitbesteed bij het NLR. Voor een software innovatie welke wij gaan gebruiken. Het was voor ons nogwel lastig om dat de voucher te krijgen omdat het moeilijk is om op basis van software ontwikkeling een voucher te ontvangen.
 3. Mensen, Ik heb eigenlijk een vraag over kantoorruimte. Wij zijn een bedrijf met 5 partners. Elk met zijn eigen specialisme. Nu vragen wij ons af of we een kantoor moeten betrekken. Op dit moment werken we allemaal vanuit huis en als we aan het werk zijn of een klant ontmoeten doen we dat bij de klant of in een hotel/restaurant. Is er iemand die mij kan vertellen waar ik goed op moet letten als ik naar kantoorruimte ga kijken/zoeken. Wat gaat er allemaal op ons afkomen en wat voor valkuilen hebben jullie gezien/meegemaakt.
 4. Wij hebben ook geheimhoudingsverklaringen maar die zijn bij ons allemaal Engels omdat wij in een internationale markt zitten. Verder hebben we daar nog veel meer vage dingen instaan. Wel is er bepaald wat er geheimgehouden moet worden en de schade ontstaan door het niet geheimhouden zal verhaald worden op de andere partij. Wij hebben geen ervaring met boetes opleggen e.d. Ik heb het gevoel dat het bij ons misschien meer een gentlemens agreement is dan een document waar harde gevolgen aan zitten. Het bedrag hangt af van wat je doet en hoeveel schade jij oploopt als de overeenkomst geschonden word. Of 5000 nu een juist bedrag is of niet hangt van je handel af. Groet, Marcel
 5. Ik las over HL tijdens mijn vlucht van Amsterdam naar Dammam (Saudi Arabië). Mijn eerste posts waren vanuit het Intercontinental Hotel Al-Jubail in Saudi-Arabië.
 6. De naam is wel leuk, maar ik moet de anderen toch wel gelijk geven ik had ook een gevoel met de Hypotheker. Of aan een revormwinkel ofzo. Zit je aan alleen Nederland te denken dan zou deze naam kunnen werken alhoewel het wel een beetje een, hoe zal ik het vriendelijk zeggen, ouwelullen gevoel geeft. Sorry voor de uitdrukking mensen het is niet onaardig bedoeld. Ikzelf vind Engels klinkende namen altijd wel pakkend maar niet iedereen houd daarvan. Dan zit ik te denken aan ComfortShop of ImprovementShop. Die laatste is misschien weer wat lang. Het is wel moeilijk om een andere naam te vinden waarvan ik zou zeggen JA dat is hem. Als er iets te binnen schiet dan zet ik het er wel op misschien helpt dat. Ik wens je alle succes en hoop dat het gaat werken voor je.
 7. Geweldig mensen, Bedankt voor de antwoorden hiermee kan ik in elk geval verder. Ik was inderdaad die prioriteitsaandelen vergeten. Op dit moment zijn wij leverancier voor die klant. Wij hebben kennis en kundes die onze klant wil gebruiken maar zelf niet heeft. Dat is op zich een goed punt voor samenwerking volgens mij. Het voordeel voor ons is dat wij toegang krijgen tot een heel ander deel van de markt die aanverwant is aan de markt waar wij wat aan hebben. Dit zou kunnen betekenen dat we zeg maar van 2 walletjes kunnen gaan eten. Wij zijn bezig met een ontwikkeling en die wil onze klant graag hebben alleen moet wij er natuurlijk voor zorgen dat het product wel ons eigendom blijft en niet door zo'n joint venture opgeslokt raakt. Verder zal ik ook nog eens verder gaan googlen. Wij zijn op dit moment druk bezig de omzet te verhogen zodat wij allemaal een normaal salaris kunnen gaan trekken. Dan is het gevoel wat je hebt als je enige ontwikkeling die je aan het doen bent door zo iets opgeslokt driegt te gaan worden. Althans dat is het gevoel dat ik heb. Mensen Bedankt
 8. Kleine uitleg over onze situatie: Wij zijn nog maar net begonnen, start in juni 2005, op dit moment hebben we inmiddels al een aardige klantenkring opgebouwd vanuit het niets. In 2006 is onze omzet met 500% gestegen t.o.v. 2005. Dit is leuk voor ons. Op dit moment hebben wij veel werk van laten we zeggen een 5 tal klanten. Andere klanten gebruiken ons af en toe. Eén van deze 5 klanten wil een samenwerking, vind ik positief. Alleen ik zit te denken aan een paar overeenkomsten als een NDA en iets in de trant van de samenwerking min of meer op papier te zetten. Het is alleen dat deze klant begon te schermen met de kreet Joint Venture. Ik heb hier wat op lopen vragen, bij kennissen e.d., en ben tot de conclusie gekomen dat een joint venture met 50/50 aandelen problemen kan veroorzaken. Alleen zou dit voor ons op zich acceptabel zijn. Ik verwacht alleen dat onze klant aan 49/51 zit te denken en dan zouden wij 49 krijgen. Dit betekend minderheid en dus niks in te brengen qua zeggenschap. Ons bedrijf valt en staat met samenwerking op bepaalde gebieden met andere partijen. Wij zijn te specialistisch om alles zelf te kunnen doen in ons vakgebied. Wat ik probeer te doen nu is kruit te verzamelen voordat ik de gesprekken inga met deze klant. Ergens heb ik gehoord dat een Joint Venture de oplossing is als 1 partij bijna kapot gaat en een partij vind die samen de kar wil trekken. In zo'n geval zal de partij die bijna kapot is het minderheidsbelang slikken omdat het voorkomt dat ze het loodje leggen. Graag lees ik iedereen zijn gedachte op dit onderwerp om zo mijzelf te wapenen voor de gesprekken die komen gaan.
 9. Ik heb een vraag over Joint Venture. Wij zijn bezig met gesprekken over vergaande samenwerking met 1 van onze klanten. Zij begonnen snel met de kreet Joint Venture te strooien. Nu vraag ik mij af of dat wel verstandig is. Volgens mij zitten in een zo'n Joint Venture altijd een bedrijf met een meerderheids en een bedrijf met een minderheidsbelang. Is dat waar? Verder heb ik gehoord dat er altijd materialen door beide bedrijven ingebracht moeten worden. Klopt dit? Wij zijn in juni 2005 begonnen en hebben nu dan dit gesprek al is dat niet een beetje snel? Kan iemand bij in grote lijnen vertellen wanneer je wel en wanneer je niet een joint venture aan zou gaan. Alvast bedankt.
 10. Als er bedrijven zijn die aangeven dat ze geen NDA tekenen. Dan zou ik zoiets hebben, wat voor ethiek gebruiken zij. NDA's zijn niets bijzonders, wij tekenen die zonder al teveel problemen. Dit omdat er normaal gesproken instaat dat de informatie die wij aan een klant geven vertrouwelijk is en niet verspreid mag worden. Verder staat er dan ook dat de informatie die de klant aan ons geeft ook vertrouwelijk is en niet verspreid mag worden. De clausule van dat informatie die je publiekelijk kan vinden gewoon gebruikt mag worden en verspreid mag worden staat er ook altijd in. Ik zou zeggen als de NDA een echte NDA is, dus een Non-Disclosure Agreement en niet een verkapt contract is dan is het niet iets waar je bang voor zou moeten zijn. Ik ben het eens dat je hiermee waarschijnlijk niet naar de rechter zou kunnen ivm moeilijke bewijsvoering. Wel zegt het iets over de manier van werken van de klant/leverancier waarmee je deze afsluit. Het in eerste instantie een soort Gentleman's Agreement dat ook juridisch (wel moeilijk) gebruikt kan worden. Of je in zee wil met een klant/leverancier die weigert zoiets te tekenen moet je voor jezelf bepalen. In onze business is een NDA net zo gewoon als dat je een bonnetje in een winkel bij je boodschappen krijgt.
 11. Hallo, Wij zijn vorig jaar ook door allebedrijvenin... benaderd. het is allemaal dezelfde club. Wij zijn benaderd door allebedrijveninhaarlem. Door hen werd aangegeven dat we ook in allebedrijveninnederland vermeld zouden worden. Wij hadden ook een maand proef. Mijn collega was net te laat met het opzeggen. Wij stonden er keurig op maar hebben dit jaar wel vlug opgezegd omdat het voor ons bedrijf niet nuttig is daarin vermeld te staan gezien Nederland voor onze markt veel te klein is. De verkoop was redelijk agressief, maar zijn deden wel wat ze gezegd hadden.
 12. Hallo Sanderl, Bedankt voor deze informatie dit wist ik nog niet. Alhoewel een deel van jou opmerkingen voor mijn bedrijf niet van toepassing zijn is het goed te weten dat men bezig is inhoudings- en verzekeringplicht aan te pakken. Dan kunnen we ons hierop gaan voorbereiden.
 13. Ik zou niet een buitenstaander een doorslaggevende stem geven in je bedrijf. Wat je wel moet doen is een aandeelhoudersovereenkomst maken en daarin verwoorden wat er moet gebeuren mochten de aandeelhouders er niet uitkomen. Hier kan je denken aan een mediator die op zo'n moment het geschil aanhoort en als tussen persoon functioneerd. Wij hebben zoiets ook in onze BV gedaan toen wij begonnen waren wij met 4 dus zou een patstelling kunnen onstaan. Op advies van onze adviseur hebben we zo'n overeenkomst laten opstellen. Dit om eventuele problemen te voorkomen in de toekomst.
 14. Graag gedaan Wsd. Als je nog meer wilt weten dan hoor ik het wel. Ik heb er geen probleem mee mijn kennis met anderen te delen. Ik denk dat dit een heel mooie manier is om andere mensen snel opweg te kunnen helpen. Om alles helemaal duidelijk te hebben heeft voor ons ongeveer 10 maanden geduurd en met vallen en opstaan zijn we overal achtergekomen. ;D
 15. Het artikel in de Sprout is de reden dat ik hier eens kom kijken. Verder denk ik dat het artikel een aardige indruk geeft van HL. Voor zover ik dat nu al zou kunnen bepalen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept