Jump to content

Chris Bakker

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  Beekstraat 6, Utrecht, 3581TR, Netherlands
 • First name
  Chris
 • Last name
  Bakker
 • Company or organization name
  CHJ Internet
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  - kamer van koophand

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  durven te ondernemen om zo hun doelen en dromen waar te maken.
 • My opinion about entrepeneurship
  Het is spannend, leuk en de juiste manier om je droom te realiseren.
 • My opinion about innovation
  Zonder nieuwe dingen worden de oude dingen steeds saaier.
 1. Je zou om te beginnen de Algemene Voorwaarden van soortgelijke websites door kunnen nemen. 99% is namelijk standaard tekst. Met een beetje rustig nadenken kan je de rest zelf toevoegen als je geen "bevoegd" persoon wil gebruiken. Soms kom je gekke (lees: slechte) voorwaarden tegen. Webwinkels die niet verantwoordelijke zijn voor ongelukken met radioactief materiaal ofzo. Haal dus alles weg wat niks met je website en diensten te maken heeft.
 2. De waarde van een website is in feite wat de gek er voor geeft. Een beetje natte vinger rekenen is 3 tot 5 keer de jaarwinst, maar ook dan kan je altijd nog kijken naar bezoekersaantallen (met name nieuwe bezoekers die zonder betaalde advertenties worden binnengehaald) en aantal aankopen per bezoeker. 30.000 euro voor een website die geen winst maakt lijkt mij nogal veel. Voor 30k kan je een prima website laten bouwen natuurlijk. Je zou kunnen kijken welke andere webshops van dezelfde leveranciers gebruik maken. Een dergelijke partij wil nog wel eens geinteresseerd zijn in een nieuwe extra portaal. Coolblue werkt bijvoorbeeld ook zo; meerdere portalen (PDAshop.nl, Smartwatchshop.nl etc).
 3. Ik zou de inloggegevens overhandigen aan de persoon die jou destijds opdracht heeft gegevens de domeinnaam aan te vragen. Daarna kan je je in feite van de domme houden. Je wil niet in deze ruzie terecht komen en er zeker geen partij in worden.
 4. @ John Dank je voor de suggesties en opmerkingen. Ik zal het meenemen bij de (doorlopende) evaluatie van de website. @TwaBla Uiteraard ben ik bekend met MOA, Lidmaatschap en ISO certificering zitten in de pijplijn (belangrijk om grotere klanten binnen te halen). Wat je nou precies bedoelt met je vraag is mij niet duidelijk. Je linkt in ieder geval naar een MOA inlogpagina....
 5. Omschrijving van je concept: Naar aanleiding van de ervaringen met mijn concept en website OK-onderzoek is de naam veranderd naar RespondentenDatabase.nl, website hier. Dit (vernieuwde) concept richt zich nu puur op het leveren van respondenten voor online marktonderzoek vanuit een eigen database met nu 6.500 actieve respondenten. De doelgroep bestaat uit studenten, startende ondernemers en kleine marktonderzoekbureau's. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Veel oude en potentieel nieuwe klanten gesproken Ervaringen tot aan nu op papier gezet Website ontworpen Website getest Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Het snel, gemakkelijk en voor een interessant prijs leveren van respons op lopende marktonderzoeken. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: - geheel geautomatiseerd dus sneller - geen start-up kosten (dus gewoon goedkoper) Wat voor feedback hoop je te krijgen: - Is het concept "leveren van respondenten" gelijk duidelijk bij het openen van de website. - Tips, trucs, suggesties etc ter aanvulling van de website. Een website is namelijk nooit af, maar een dynamisch geheel dat altijd aandacht verdiend om verder te optimaliseren. Het lidmaatschap van de branchevereniging (MOA) en ISO certificering zit in de pijplijn, wellicht handig om te weten. [Mod edit: typefout in titel hersteld]
 6. Even een serieus bedoelde kick omhoog voor dit topic. Naar aanleiding van de reacties van verschillende HL'ers in dit topic is SelectYourNews aangepast. Wat is er veranderd in de lay-out: - groter lettertype - grotere nieuwsvelden - beter kleurencontract in de nieuwsvelden - minder banners Nieuwe functies: - Zoekenwoorden om nieuws te selecteren in een nieuwsveld o.b.v. ingevulde zoekwoorden (tip van Jackie Vettriano, waarvoor dank ;) ). - Vanuit de zoekwoorden functie kan een eigen RSS feed worden overgenomen om nieuws van bijvoorbeeld "online marktonderzoek" of "Utrecht" in het nieuwsonderdeel van je eigen website worden gezetten. Deze service is uiteraard kostenloos. - Twitteraars zoals Obama kunnen nu gevolgd worden - Je eigen Twitteraccount volgen - Trending topics van twitter - Facebook nieuws van je eigen tijdlijn - Trending Links. Deze functies geeft alle links weer vanuit je Facebook en/Twitteraccount in één nieuwsveld. Zo weet je altijd welke zaken er spelen binnen je social network. Tekstueel Aanzien ik tekstueel niet de sterkste ben heeft een communicatiebureau de website voor mij tekstueel onder de loep genomen, inclusief de metateksten. Pop-up De pop-up is aangepast om de gebruikers (eenmalig!) welkom te heten en kort een uitleg te geven over de functionaliteit van de website. Ik ben benieuwd naar de mening van de HL over de aangepaste versie van SelectYourNews. Zelf ben ik er erg tevreden over, maar suggesties voor verbeteringen blijven welkom. (Indien mods liever hebben dat ik een nieuw topic aanmaak is dat geen probleem, maar gezien de goede posts in dit huidige topic leek het voortzetten mij een goed idee ;D )
 7. 100k? Dan moeten er veel mensen van mijn website (zie handtekening ;D ) gebruik gaan maken. Maar goed, dan wordt alles gelijk weer geïnvesteerd :) Thanks voor de antwoorden mensen. Het is mij duidelijk :)
 8. Dennis, Dank voor je reactie :) De bedragen van de website is ongeveer zoals ik ze gesteld had. Persoonlijk gaat het mij meer om de rekenmethode dan de specifieke bedragen. Die zijn toch persoons/bedrijf gebonden. Zo volg ik andere posts ook altijd. Maar goed, dat zal persoonlijk zijn :)
 9. Ik heb de website van de belastingdienst, HL en diverse sites via Google geraadpleegd maar een eenduidig antwoord heb ik niet gevonden dus vandaar dat ik er een topic over open :) Wellicht belangrijke informatie: ik voldoe niet aan het uren criterium omdat ik ook nog in full time loondienst ben. Dit maakt het afschrijven voor mij interessant :) De situatie Ik heb 2 websites die ik heb laten ontwikkelen en momenteel beheer. Website 1 Ontwikkeld en opgeleverd in 2008 Kosten 10.000 (fictief, rekent makkelijk :) ) Tot nu toe afgeschreven in 5 termijnen waarvan tot nu toe geboekt 2.000 in 2008 en 2009. Deze jaren zijn gecontroleerd door een boekhouder en akkoord bevonden. Mijn vraag mbt website 1: Deze schrijf ik nu in 5 jaar af. Mag ik dit aanpassen naar 3 jaar en dus de resterende 6000 in 1x afschrijven? Website 2: Ontwikkeld in 2010, opgeleverd op 4-1-2011/ Kosten 5.000. Deze website wil ik dus in 3 termijnen afschrijven. Vragen website 2: Is het afschrijven in 3 termijnen toegestaan? Mag ik de investering in website 2 opvoeren via de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en dus 28% x 5000 invullen bij mijn aangifte? Linkje ivm rekensom belastingdienst kleine inves. aftrek. Voor beide websites geldt dat de economische waarde (in mijn ogen) na 3 jaar nihil is en afschrijving in 3 jaar dus is te rechtvaardigen. Dit lees ik ook op andere websites als 'advies van de boekhouder". De website van de belastingdienst zegt alleen maar "maximaal 20% van de aanschaf waarde per jaar" bij een rekenvoorbeeld van een machinepark. Voor een machinepark vind ik 20% reeel. Voor websites niet echt :) Wat is het advies van de HL'er in deze? :) En hoe zit het met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en het urencriterium?
 10. @John Ik had (inderdaad, lang leven de PM ;D ) niet gereageerd op je reactie. Betreffende de pop-up: een pluspunt van SYN zie ik in de samengestelde profielen met gecategoriseerd nieuws. Dit is een (volgens mij) handige functie van de website. Via de pop-up kunnen gebruikers het juiste profiel selecteren. Bezoekers van een website beslissen binnen 3 seconden wat ze doen; wegklikken of verder gaan. Als de pop-up dus irritant is dan moet deze weg. De profielfunctie dien ik dan via een andere weg onder de aandacht te brengen :) Ik houd deze opmerking in gedachte. De ballentjesreclame ga ik verwijderen. De teksten zijn een constante punt van aandacht. Samen met de SEO worden deze in fase 2 herzien. Ik richtte de SEo eerst op alles wat met RSS readers te maken had maar dat was niet zo handig. Minder technisch / Engelse termen en meer op de digibetische gebruiker gericht. :)
 11. Neem ik mee voor fase 2. Thanks voor de suggestie. Juist het snel op de hoogte zijn van breaking news is iets wat ik de gebruiker wil bieden :)
 12. @WouterMijn verdienmodel zit in 3 zaken - advertentiebanners (beperkt verdienmogelijk). Die ballenadvertentie komt via het advertentiebureau dat voor mij de advertenties regelt. Die advertentie ga ik weigeren, want die is inderdaad irritant - verhuur van 1 of 2 van de nieuwsvelden zodat kranten/blogs/tijdschriften hun nieuwsfeed door de aandacht kunnen brengen bij gebruikers. - toegang tot de achterliggende rss-database door andere commerciele partijen. Het verdienmodel had ik niet genoemd omdat ik nu juist de gebruikservaring aan het testen ben :) Betreffende het unieke de SYN app: Het overzichtelijk tonen van de nieuwsartikelen per nieuwsbron is voor mij een plus. De nieuwsapplicaties die ik hiervoor gebruikte hadden allemaal een outlookachtige lay-out (al dan niet met filter en 'verplaats naar map x"-mogelijkheid) waardoor er al snel een grote informatiestroom ontstond ipv een overzicht van nieuwe artikelen uit duidelijke bronnen (logo's) die ik wil zien. Het gemakkelijk selecteren van nieuwsbronnen is volgens mij ook een grote plus van de app. Overigs staat een mobiele versie ook op het programma maar dat soort zaken ga ik pas ontwikkelen als het concept goed werkt. Ik heb niks aan een mobiele versie van een slecht werkend concept :) @ikkrijg Je kan je twitteraccount in een nieuwsscherm laten verschijnen. Gebruikt de aanpasfunctie :) Het toevoegen van extra nieuwsschermen is uitbreidingsmogelijkheid voor fase 2. De leesbaar neem ik mee. Daar hoorde ik al meer mensen over. Wel probeer ik de site binnen een bepaalde schermgrootte te houden. Scrollen wil ik eigenlijk voorkomen :) En de mogelijkheid om de nieuwsschermen te verplaatsen is iets waar mijn ontwikkelaar nu mee bezig is. Uiteraard is de mogelijkheid om de nieuwsbronnen te wijzigen al werkzaam. Dat kan dus altijd :)
 13. Omschrijving van je concept: SelectYourNews Duidelijke website waarop snel en overzichtelijk het laatste nieuws beschikbaar is gespecificeerd voor de gebruiker. Het idee is ontstaan uit de irritatie dat ik om al mijn zakelijk nieuws te krijgen meerdere websites af moest gaan. Dit kostte mij te veel tijd. Met SelectYourNews (SYN) kan ik voor mijzelf de nieuwssites selecteren die ik wil volgen en zie ik gelijk wat de nieuwe artikelen zijn. Mijn werkpc liet mij geen RSS reader oid installeren. En de toen bekende RSS readers gaven mij een te hoog Outlookgevoel. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Plan uitgedacht en geschreven, website 1.0 laten ontwikkelen en uitgebreid getest. Dit is de eerste versie van SelectYourNews. Eind april start ik fase 2 van de ontwikkeling waarbij ik alle opmerkingen, aanbevelingen en suggesties wil verwerken om de site optimaal te krijgen. Een grotere koppeling met Facebook en Linkedin staat o.a. op de agenda ;D Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: De functionaliteit van RSS zo vormgegeven dat deze gebruikt wordt door het 'grote publiek' Gebruikers de mogelijkheid bieden via een overzichtelijke pagina het nieuws te volgen zonder een te uitgebreide bureaublad achtige websitefunctie met 10.000 nieuwsbronnen en andere informatie waardoor men door de bomen het bos niet meer zien. Snel en simpel is de doelstelling. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: SYN is in feite een webbased RSS reader. Het unieke aan SYN: 1. De achterliggende database met (nu) +3500 nieuwsfeeds met bijbehorend logo. Zo hoeven gebruikers niet onnodig RSS feeds te copy / pasten in hun rss reader. 2. SYN werkt dan wel o.b.v. RSS, maar de ‘gewone’ gebruiker maakt geen gebruik van RSS. (zie ook mijn blog artikel over RSS gebruik in Nederland). De RSS-technologie wordt met SYN verpakt in een overzichtelijke nieuwsreader waardoor de gebruiker de uiteindelijk bedoelde functie van RSS gemakkelijk kan gebruiken door te zoeken op de naam van de nieuwsbron ipv de RSS-url. 3. De nieuwsbronnen worden gescheiden weergegeven en niet in een Outlook-achtig venster om een overzichtelijker beeld te geven. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Gebruikerservaring Onduidelijkheden over de functionaliteit. Suggesties voor verbeteringen Tips voor het aantrekken van extra bezoekers / gebruikers Alles wat verder relevant is en ik niet aan gedacht heb. PS. Ik heb de website al door de W3C-site gehaald en ja er komen een aantal meldingen uit voort. Hierover hoeft dus geen feedback te worden gegevens, daar wordt al aan gewerkt :)
 14. Hmmm, ik ben momenteel ook een "zolderkamer-ondernemer". Mijn onderneming is in haar beginfase en om mijn hypotheek te betalen heb ik ook loondienstinkomsten. Alle ondernemingen die geen slaaf van een bank willen zijn zijn begonnen op een zolderkamer (even kort door de bocht gesteld uiteraard ;) ) Wat anderen ook al vragen; wat is het doel van dit topic? Het komt mij over als frustratie ventileren....
 15. Heb je al van je doelgroep gehoord dat je prijs goed is? Anders zou ik daar eerst maar eens naar informeren. Als 90% het te hoog vind is je bedrijf bij voorbaat kansloos. (ik haal dat namelijk niet zo snel uit de berichten in dit topic) Marktonderzoek is erg belangrijk in B2C bedrijsvoering :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept