Jump to content

casperbakker

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Vele

Company info

 1. We kunnen altijd meekijken met je, laat maar weten als je zover bent. Daar ging ik ook vanuit. Maar wilde graag de reden ervan in dit topic toelichten. Vandaar dat ik erin sprong. Fijne jaarwisseling!
 2. Als we onbeperkt tijd zouden hebben zouden we zoiets ook doen, wij hebben het liefst dat het zo goed mogelijk werkt. Maar we proberen met een klein team zo veel mogelijk impact te maken en daarom kijken we goed naar welke inspanningen van ons het meeste effect hebben. Alles waarvoor we een plugin nodig hebben in de webshop zorgt voor behoorlijk veel werk, zeker om een standaard plugin te maken die op honderden/duizenden webshops geïnstalleerd gaat worden. Het gaat dan om continu zorgen voor updates, veel verschillende server-omgevingen en versies ondersteunen, en goed samenwerken met alle andere plugins waarmee het samen gebruikt wordt. Daarom proberen we zo veel mogelijk te ondersteunen zonder dat we een plugin nodig hebben. Al onze integraties met webshops (we ondersteunen er 8) werken volledig via de API van de webshop. Zo kunnen we een betere ervaring geven en conflicteren we (bijna) nooit met andere plugins en kunnen we verschillende versies makkelijker ondersteunen. Het heeft alleen 1 nadeel: we kunnen niets ondersteunen wat niet via de API mogelijk is. Door samenwerkingen met bijvoorbeeld PostNL, Sendcloud en MyParcel ondersteunen we ook die plugins via de standaard API van de webshop. Ook dit weer om te voorkomen dat je een Picqer plugin nodig hebt in je webshop. Enkel voor Magento en Shopware bieden we een Picqer plugin aan, dit is omdat die webshops geen concept van webhooks hebben en bestellingen maar 1 keer per kwartier ophalen voor veel webshops te langzaam is voor goed voorraadbeheer. Ik snap je situatie volledig en het zou absoluut mooi zijn als wij daarvoor een standaard oplossing zouden bieden. Het is op dit moment echter niet aan de orde vanwege bovenstaande redenen. Ik hoop dat je dat begrijpt.
 3. Hoi Derek-Jan, Casper van Picqer hier. We kunnen de trackingcode naar WooCommerce inderdaad alleen sturen als reactie op de bestelling, omdat WooCommerce hier standaard geen andere manier voor heeft in de API. Wij werken bij webshops direct met de standaard API van de webshop en zijn daarom gebonden aan wat er standaard in een webshop werkt. Het is best krom dat WooCommerce niet standaard een veld heeft voor de trackingcode, het is ook het enige webshop platform waarbij we het niet als standaard veld kunnen meegeven. Om te zorgen dat je het in ieder geval in de WooCommerce admin wel kan zien, geven we het als reactie op de bestelling door. Je zou met een developer inderdaad kunnen zorgen dat de trackingcode uit de comment gehaald wordt en gevoed wordt aan de plugin die je gebruikt voor het mailen van de trackingcode. Je kan ook (via je fulfilment partij) de mailtjes laten sturen door Picqer of door je vervoerder. Het nadeel is dat de layout van die mail net iets anders is dan de bestelbevestiging vanuit je webshop, maar de klant heeft dan wel direct de trackingcode (of trackingurl) in de e-mail. Groet, Casper
 4. Een goede shop die aan al je wensen voldoet, met een goed eigen ontwerp, kost al snel tussen de 5000 en de 15000 euro. In de meeste gevallen is dat te duur als eerst wilt proeven of een webshop wel iets voor je is. In de meeste gevallen weet je gewoon nog niet wat je aan bezoekers en omzet kunt verwachten. Daarom kun je beter eerst een budget shop laten maken of zelf opzetten, die dan niet helemaal aan je eisen voldoet. Zodra door je marketing de site begint te lopen kun je altijd nog een groter budget uittrekken om een goede shop te laten maken. Het grootste gevaar is toch de mooiste webshop willen hebben met alle functies die Bol.com ook heeft, voor 500 euro. Als je net begint, zet dat dan uit je hoofd en focus je vooral op de marketing.
 5. Dit kan als je op jullie lokale server ook al een DNS server draaien en alle computers van de lokale DNS server gebruik maken. Als je dat inderdaad al hebt, kan degene die de server voor jullie heeft opgezet ook heel snel het domein 'wiki' in jullie lokale DNS zetten. Heb je nog geen lokale DNS of veel laptops in gebruik die dus ook naar externe locaties worden meegenomen, dan zou ik deze oplossing afraden. Het is dan veel te veel gedoe om het op te gaan zetten. Want let er op dat een lokale DNS server ook onderhoud vereist.
 6. Handlichting heb je niet nodig om een bedrijf te starten als je minderjarig bent. Wel als je vervolgens wil dat contracten die je met leveranciers tekent niet ook door je ouders getekend hoeven te worden. Ben zelf gestart op mijn 14e met alles erop en eraan, dus heb het toen allemaal wel uitgezocht. :) Maar dat was inderdaad niet de vraag.
 7. Het is gewoon mogelijk om een eenmanszaak te starten als je minderjarig bent. Geen enkel probleem en niemand die je tegen zal houden. Ook de KvK of de Belastingdienst niet. En Leandro, als je geen rare dingen doet hoeft je vader zich nergens zorgen om te maken. En het idee van Joost om je ouders af en toe precies te vertellen wat je doet en hoe je ervoor staat, geeft hen misschien meer reden om je volledig te vertrouwen.
 8. Dat viel me ook op uit het bericht. Als de TNT een (kleine) fout maakt, is dat voor sommige mensen een aanmoediging om een vals spel te spelen.
 9. Niemand die zal zeggen dat dat niet mag. Zolang je maar een hele goede administratie bijhoudt. Toch is het echt veel makkelijker om voor die paar tientjes per jaar een aparte zakelijke rekening te nemen. Het is veel overzichtelijker en makkelijker voor je administratie als je gewoon een aparte rekening hebt voor je zakelijke betalingsverkeer.
 10. Je kunt bij het verzenden van je TNT pakket aangeven dat het niet bij de buren afgegeven mag worden. Dit kost je uit mijn hoofd 0,30 euro meer en komt dan ook op de sticker te staan. De drie belangrijkste methoden om via de TNT te verzenden is: - Gewoon afgeven, zonder te tekenen (is het goedkoopste en mag ook bij de buren worden afgegeven) - Aangetekend en dus laten tekenen (hiervoor mag in principe ook de buurman tekenen) - Aangetekend en niet bij de buren afgeven Er is ook nog een manier waarop je aangeeft welke specifieke persoon moet tekenen. Dan mag hij zelfs niet aan iemand anders in het goede huis worden afgegeven. Dus betaal de volgende keer een beetje extra en laat het niet bij de buren afleveren en bijvoorbeeld verzekerd versturen. Maar als de buren echt de afgelopen maanden nooit thuis zijn geweest, dan zou ik dat aan de TNT voorleggen en dat het daar dus nooit afgeleverd heeft kunnen worden.
 11. Een belangrijk aspect in goede software is dat het logische patronen bevat die je uit de 'normale' wereld zonder computer kent. Dat zorgt er vaak voor dat het meer tijd kost om te programmeren, vandaar dat er vaak een technische implementatie komt. Maar dat is uiteindelijk weer moeilijker uit te leggen aan de gebruiker. Belangrijk is denk ik ook dat mensen die hun eigen praktijk kennen (weten hoe hun dagelijkse handelingen gaan) en weten hoe een standaard webmail werkt en hoe Word werkt zonder handleiding aan de slag moeten kunnen. Het is namelijk gewoon mogelijk, maar toch blijkt telkens dat handleidingen en trainingen nodig zijn. Het niet denken vanuit de gebruiker en de omgeving van de gebruiken en tevens 'luie' programmeurs zijn denk ik de oorzaak van de slechte kwaliteit van veel software.
 12. Zoals René aangeeft is het inderdaad belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij, al is dat heel erg lastig. Als je een goedkope partij hebt zul je daar in het begin meestal niets van merken, tot het mis gaat. Als je geen technische kennis hebt / niet je eigen server wilt onderhouden, dan neem je managed hosting of een normaal hosting pakket (afhankelijk van de capaciteit die je nodig hebt). Daarbij kan het eigen nooit zo zijn dat defecte hardware aan je wordt doorgerekend.
 13. Ik gooi deze brieven ook altijd gewoon weg. Grootste onzin deze particulieren-instanties die denken dat ze alles mogen doen. Ik ga denk ik ook toezien op een aantal wetten die door veel mensen worden overtreden. Gewoon iedereen een brief sturen met de vraag of ze die wet overtreden, als ze niet reageren maken we gewoon een schatting en sturen we een factuur. Altijd wel mensen die dit betalen. Schandalig. Alle muziek wordt ten minste op 6 verschillende manieren betaald, met allemaal hun eigen instanties en eigen kantoren en directeuren. Laat die mensen gewoon innoveren en gewoon goede producten maken, wordt er vanzelf voor betaald. Maar goed, Nils is zo vastberaden met z'n advies dat ik de volgende keer het formulier netjes zal terug sturen. Toch blijf ik het vreemd vinden, ook de reacties van "gewoon invullen en terug sturen en je bent van ze af". Ze moeten het gewoon niet sturen!
 14. Tja, zo is het altijd gegaan en zal het altijd gaan. Informatie die je op school krijgt is al verouderd voordat je op de arbeidsmarkt terecht komt. Daarom gaat het er ook vooral om waar je zulke informatie vind en dat je weet hoe de principes in elkaar zitten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept