Jump to content

xalio

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @HabSandera wat betreft het eerste deel van de zin . Het hoeft ook niet niet in cash geld als je dat bedoelt. Geld kan in een andere vorm dan cash zijn. Voor de WHOA wordt niet de eis gesteld of het 'fair voorstel" is. Wat dat ook zou zijn. Als het schuldeisers er beter uit komen dan bij een faillissement zoals je schrijft is voldoende Over de casus zelf kan je op basis van de beschikbare gegevens niets veel zeggen of dat zo is.
 2. In middels de VOF ondernemer bent kun je sinds 1/1/2021 ook in aanmerking komen voor de een onderhands schuldakkoord via de WHOA . Die is speciaal bedoeld voor situaties waarin je dwars liggende schuldeisers kunt dwingen om wel akkoord te gaan als de meerderheid (85%) daar wel voor is. Is daar al naar gekeken of over gesproken?
 3. Voor meelezers wil ik meegeven dat de 'routekaart' van de de KVK voor de WHOA hierboven (en waar bij diverse ondernemers clubs links staan) is totaal ongeschikt is als stappenplan om zelf een akkoord te sluiten. Daarvoor is het te onvolledig en is voor zo'n ingrijpend beslissing gewoonweg niet gedetailleerd genoeg. Om te beginnen ontbreekt dat er volgens de regeling zelf zowel een reorganisatie akkoord als een liquidatie akkoord (als perspectief ontbreekt) bestaat. Ook op de volgorde is van alles aan te merken om tot een geldig (laat staan goed en geslaagd) akk
 4. Op zich kan dat maar de eerste vraag daarvoor is? in welk deel van België?
 5. Zoals hierboven als is geantwoord 25% & 35% De bijtelling valt uit in twee delen 329/365 x 19501,75 tot 26 november + 36/365 x 35% x Dagwaarde? = tot 31 december Andere vraag wat zijn je totale uitgaven van de autokosten voor deze auto over 2018 en 19 geweest?
 6. Opvallend dat het aantal bedrijven dat in de periode 03/2020 - 12/2020 op de vraag: Heeft u liquiditeitsproblemen ? Ja [x] heeft gezegd daalt van 18% naar 11% De groep die dat soort problemen binnen 1-6 maanden voorziet daalt in die periode van ruim de helft (55%) naar 'maar' 30% . Of iedereen heeft het aanvankelijk te zwart ingezien of heeft het inmiddels kunnen regelen en maatregelen genomen of alleen de mensen met voldoende lucht heeft moeite kunnen nemen om het formulier in te vullen. link naar stichtingmkbfinancieringen
 7. Ga er maar vanuit dat de verhuisdatum daarbij niets meer gaat uitmaken. Het zit in de meeste verdragen vast op 183 dagen verblijf als grens van heffing in land A of B. Als je hier al sinds 1/1 bent is het voor heel 2020 dus NL. Daar gaat die ene maand wel of niet eerder weg niets aan veranderen.
 8. Ter aanvulling Twee data Sinds de brief van het kabinet van vorige week 27 oktober 2020 kan al begonnen worden met de voorbereidingen, groepen schuldeisers indelen, akkoord voorstellen en indien er een akkoord is met één groep de overige schuldeisers vragen vrijwillig mee te werken. De schuldeisers moeten in gelijksoortige groepen worden ingedeeld. Als een groep akkoord gaat en de rest gaat niet vrijwillig mee, dan kan vanaf 1-1-2021 aan de rechter worden verzocht om het akkoord te bekrachtigen en is daarmee dwingend op te leggen aan iedereen. Voordat
 9. Lange tijde niet op HL geweest maar als ik daar nog aan kan toevoegen Op tijd zelf actief schuldeisers benaderen zoals hiervoor gezegd is key. Voor je die stap kunt nemen en om te proberen een akkoord te sluiten moet je weten wat je eigen positie is en met welk voorstel en waar je aan kunt voldoen ze kunt benaderen. Met de net deze maand ingevoerde WHOA regeling voor onderhands schuldsaneren is het mogelijk om een faillissement te voorkomen als je tot een akkoord met een deel van de schuldeisers kan komen. Dat was voorheen 100%. Belangrijk daarvoor is om te wete
 10. Waarom kun je de werkzaamheden niet alsnog factureren? Als je dat wel zou doen zit daar dan niet niet een mogelijke (deel) oplossing?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept