MaartenNL

Junior
  • Aantal berichten

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

MaartenNL's trofeeën

  1. Fijne nieuw jaar aan alle HL'ers, Ik probeer soms bepaalde concepten te begrijpen en door mijn specialisatie op IT-gebied lukt me dat niet altijd even goed. Ik hoor van iedereen die mijn site kent, dat het de beste is in mijn niche. Nou wil ik de site wat uitbreiden en dacht aan dagaanbiedingen. Als ik het goed begrijp moet je daarvoor vooral een goede leverancier hebben, (een site maken is voor mij geen probleem), maar waar moet ik beginnen met zoeken? Alvast bedankt voor jullie reacties!
  2. @djluc, ik denk eraan om eerst via Google Ads inkomsten te genereren. Daarna op termijn een "pro"-account invoeren. Dat wordt een account met meer functies dan de standaard. Hoe ik dat precies ga doen, dat laat ik afhangen van de response die ik krijg op de site.
  3. Allereerst wil ik jullie bedanken voor de reacties tot zover! Ik wist dat ik op de goede plek was om de website onder de loep te leggen. @Tonino, de embed functie ga ik zeker ontwikkelen. Dat komt er ook zo snel mogelijk bij. @John, De kwaliteit is inderdaad niet 100% bij het inzoomen, maar er zijn veel varianten beschikbaar waarbij het gewoon niet te lezen is. Op de site zijn de folders wel te lezen, alleen niet haarscherp. Er wordt gewerkt aan een vernieuwde versie, waarbij dat probleem definitief opgelost is. Bedankt voor de andere usability tips! 2. Ik heb de site bekeken in IE8 en FF3.5. Bij mij leek het goed te werken, ik zal het nog even in andere browsers testen. Ik zal de site nog even op spelfouten nakijken. 3. Ik heb van kennissen gehoord dat ze bang waren dat er verborgen kosten aan zouden zitten. Ik heb dat weggenomen door duidelijk te maken dat het gratis is. Het aanmeldformulier wil ik nog verduidelijken. Ik begrijp uit je reactie dat nog nodig is. 4. Ik heb hoofdzakelijk werk gedaan als folderaar. Daar publiceer ik wekelijks een grote selectie aan folders. De ePublicator is ontstaan als toevoeging voor de folder site en biedt zo toegevoegde waarde voor folder aanbieders.. Tegelijkertijd wil ik me niet beperken tot winkels alleen. @Jeroen, Je hebt helemaal gelijk. De site is nog geen 2 weken online en ik heb al enkele strategieën voorbereid. Voordat ik daaraan begin leek het me verstandig om eerst zoveel mogelijk feedback te ontvangen. @TwaBla, Ik doe al enige tijd werk als folderaar en ken, denk ik, bijna alle folder aanbieders. Ik probeer vnl. toegevoegde waarde te creëren voor folder aanbieders op mijn site (folderaar.nl) @Frans, Ik onderscheid me erin, met alle respect voor digibladeren, dat ik betere software gebruik dan digibladeren. Ik ken de software die zij gebruiken. Daarnaast is ePublicator gekoppeld aan Folderaar. Daar publiceer ik dagelijks veel folders. Voor winkeliers maak ik het zo mogelijk om de folders ook beschikbaar te maken op Folderaar, zodat er meteen een relevant publiek beschikbaar is. Tot slot is het gratis in vergelijking met de andere online publishers.
  4. Beste HL'ers, Ik volg het forum al enige tijd en had enkele nieuwe websites voorbij zien komen. Nou heb ik zelf een nieuwe website ontworpen, die nog niet echt van de grond wil komen. Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie ideeën. De nieuwe website Het gaat om een website waarmee folders gratis geplaatst kunnen worden. Je upload een pdf bestand en deze verschijnt dan als doorbladerbare folder op het internet. Het voordeel is dat je zo geen pdf's hoeft te openen en gewoon de folder meteen door kunt bladeren. De site is te vinden via : epublicator.nl Dankzij dit programma kan er papier bespaard worden en kan elke winkel nu gratis een digitale folder publiceren. Het probleem: Hoe promoot ik een nieuwe website? Het is m.i. een goed product, maar het wil nog niet echt werken. Ik heb nu via kennissen en vrienden wat inschrijvingen gekregen. Ik dacht zelf aan het uitbrengen van een persbericht via een site als nieuwsbank. Ik zag dat veel van jullie ervaringen hebben met zakendoen en aan de man brengen van producten. Ik ben meer een programmeur en houd me sinds een half jaar bezig met webmarketing. Ik ben nou niet bepaald een boegbeeld voor de marketing. Ik hoop dan ook op tips om de site de goede banen in te leiden en het een succes te maken. Mijn oplossingen tot zover: 1. Bericht geplaatst op mijn blog over de nieuwe website (reclamefolder blog) 2. Banner geplaatst op een digitale folder website (folderaar.nl) 3. De site ge-SEO-ed (met duidelijk teksten en meta-tags, etc.) 4. Binnenkort een persbericht uitbrengen. Opmerkingen en suggesties Opmerkingen en suggesties over het ontwerp en de website in het algemeen zijn natuurlijk ook zeer welkom.
  5. Het klinkt nu een beetje alsof er gezegd is dat er geen regels gelden op het internet. Ik zeg alleen dat er sprake is van een andere situatie (offline is niet hetzelfde als online). Ik zeg het nog eens: De bedoeling van de merkhouders is om eBay en straks ook alle andere veilingsites aan banden te leggen, zodat alle verkopen via door bedrijven gecontroleerde verkoopkanalen verkocht wordt. Dit is in strijd met de uitputtingsregel, die stelt dat als iets eenmaal in het verkeer terecht komt, het ook vrij verhandeld mag worden. Waar het op neer komt is dat alle producten vooraf gecontroleerd moeten worden, wat natuurlijk onmogelijk is. Zo wordt eBay en alle andere veilingsites wel degelijk in hun vrijheid en rechten beperkt. (Ik werk trouwens niet voor een veilingsites of iets dergelijks ;) ) Meer lees materiaal is hier te vinden: http://webwereld.nl/nieuws/62114/ebay-start-petitie-tegen-grote-merken.html http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2970785
  6. @Robert Het is inderdaad geen makkelijke discussie. Ik denk dat de merkhouders door hoog in te zetten een nachtmerrie-scenario voorbereiden voor alle andere online veiling-sites. Als dit bij eBay lukt, dan kan je straks ook geen goedkopere Apple iPod meer via marktplaats kopen.
  7. @Jeroen Bakker. Ik snap wat je bedoelt. Het is een beetje een vraag waar je voor staat, lijkt me. Je zegt dat mijn uitgangspunt niet kloppend is, maar dat hangt er maar van af. Als je voor het internet op wilt komen en de aard van het internet inziet, dan kan je eigenlijk niet anders dan tot de conclusie komen dat regels offline niet perse gelijk op gaan met online-regels. Het is dan een ietwat ouderwetse houding om het internet dan aan banden te leggen m.b.v. regels die het internet niet mee hebben gemaakt, zoals de huidige generatie dat nu doet. Er wordt trouwens ook meteen een poging gedaan om alle producten van bepaalde merken aan banden te leggen. Daar blijkt m.i. de achterliggende gedachte. Als je als uitgangspunt neemt dat merkhouders hun producten kost wat kost moeten beschermen, dan vormt het internet een soort van obstakel wat even zijn plaats moet kennen. Ik vind het dus jammer dat dat laatste steeds meer voorkomt.
  8. Dat is nou precies mijn bezwaar tegen de actie van de merkhouders. Ze willen kost wat kost de markt reguleren en proberen eBay voor hun karretje te spannen. eBay vormt een platform voor consumenten/bedrijven. Als een winkel in een winkelcentrum illegale producten verkoopt, dan is het winkelcentrum daar toch ook niet verantwoordelijk voor? Het is misschien praktischer om het winkelcentrum dan maar aan aansprakelijk te stellen, maar logischer zou het zijn als je die winkel aanpakt. Dit is trouwens vergelijkbaar met internetfora. Een webmaster moet op een forum alle berichten na gaan om er maar voor te zorgen dat er geen beledigende/dreigende opmerkingen vermeld zijn. Dat is sowieso in realtime onmogelijk op een forum van formaat. Toch zijn er al rechters geweest, die hebben geoordeeld dat dat maar moet. Zo leg je het internet lam. M.i. strookt dit niet met de aard van het internet. Eigenlijk ben ik benieuwd wat jullie argumenten in deze. Het is m.i. een vrij fundamentele zaak, omdat er een poging wordt gedaan door merkhouders om het internet maar te reguleren. Daarbij verschuift het mikpunt van de illegale verkoper naar de ikonen op het internet.
  9. Beste HL'ers, Ik kreeg gisteren dit mailtje binnen van eBay: Kom op voor jer echt om online te kopen en verkopen - teken onze petitie eBay is gebaseerd op een eenvoudig idee, namelijk om mensen een wereldwijd handelsplatform te bieden waar iedereen vrijwel alles kan kopen of verkopen. Echter dit idee ligt nu onder vuur. Bepaalde merkeigenaren en fabrikanten proberen namelijk de verkoop van hun producten op online handelsplaatsen en andere websites in de Europese Unie een halt toe te roepen. Dit ondermijnt het recht van onze verkopers op eerlijke concurrentie in het online segment en de toegang voor onze kopers tot de beste aanbiedingen in een zo breed mogelijk assortiment van producten. Een aantal merkeigenaren wil op deze manier voorkomen dat er namaak producten op eBay worden verkocht. Maar dankzij onze samenwerking met 31.000 andere rechthebbenden is vorig jaar slechts 0,15 procent van de aangeboden producten als mogelijke namaak gerapporteerd. Deze merken zijn er in werkelijkheid op uit om de verkoop van al hun producten op onze site te blokkeren, of deze nu nieuw, tweedehands, echt of namaak zijn. Het gaat niet alleen om luxeobjecten, maar ook om alledaagse producten zoals kinderspeelgoed, elektronische apparatuur, grasmaaiers en kinderwagens. Als we andere merkeigenaren ervan willen weerhouden om vergelijkbare stappen te zetten, moeten we nu actie ondernemen. Wij dringen er daarom bij Europese beleidsmakers op aan om het Europese mededingingsrecht dusdanig aan te passen dat er een einde komt aan deze oneerlijke handelspraktijken. Alleen met uw hulp kunnen we hen ervan overtuigen actie te ondernemen. Als u wilt meedoen aan onze campagne tegen belemmeringen voor online handelen, verzoeken we u onze petitie te ondertekenen. Met vriendelijke groet, Het team van eBay ------------------------- Kortgezegd: Merken zouden hun merkenrecht misbruiken om online verkoop te blokkeren. Wat denken jullie ervan? Betekent dit nou dat er straks geen producten meer mogen worden verkocht op eBay? Dat zou precies dat wat eBay interessant maakt ondermijnen.
  10. Ik had het word-document over het hoofd gezien. In de studieboeken heb ik gevallen gezien waarbij vrij duidelijk is dat ze opelkaar lijken. Dit zou er niet tussen passen. De kleuren zijn anders, de fonts zijn anders, de vormen van de vierkanten ook. Het lijkt er inderdaad op dat zij linksom danwel rechtsom geld willen zien voor hun moeite.
  11. Ik ben aan het afstuderen en zit momenteel met mn neus in de IE-boeken. Het zit nog vrij vers in mijn geheugen. Ik hoop dat u er wat aan heeft. Een auteursrecht onstaat vanaf het moment dat het ontworpen is. Als het reclamebureau een logo ontworpen heeft en die van u lijkt sterk op. Dan kan het zomaar een zaak zijn. Er zijn genoeg zaken geweest waar het logo niet opelkaar lijkt, maar toch sprake was van inbreuk op het auteursrecht. Enkele voorbeelden, waaruit iets meer info te halen is: Me / We, Puma/Sabel, Chicken Tonight/ Chicken Classic. U zegt dat het om een logo gaat dat niet door hun ontworpen is, maar dat het lijkt op het logo van hun eigen bedrijf. Begrijp ik dat zo goed? Ik zou best een een kijkje willen nemen via een pm om een beter oordeel te kunnen vormen. Als uw logo jonger is, dan kunt u het andere bedrijf natuurlijk met dezelfde claim confronteren. Verschillende namen hoeft er niet zo zeer toe te doen. Het gaat er dan meer om of de schrijfstijl lijkt op de stijl van de ander. Verschillende activiteiten, vestigingsplaats, zijn van belang in het handelsnaamrecht. Daar zou het er wel toe doen. In het auteursrecht echter niet. Een registratie van een auteursrecht doet er niet zozeer toe. Het gaat erom of je kunt aantonen wanneer het ontworpen is. Een reclamebureau zal er een archief op na houden, waar dergelijke info opgeslagen is. Maar als het om een merk gaat, dan geldt dit: Daarnaast noemt u de BBIE, dat is een instelling die merken registreert. Dat is weer een ander verhaal. Een merk een een auteursrecht verschillen wel degelijk van elkaar. Als zij het eerder geregistreerd hebben dan genieten zij in principe merkenrecht bescherming. Dat wil zeggen dat zij uw gebruik van een soortgelijk teken kunnen verbieden. Ook dit hangt natuurlijk er weer vanaf hoe sterk de tekens met elkaar overeenstemmen. Daar kan het trouwens wel een onderscheid maken of het gebruik wordt gemaakt voor een soortgelijk product. Hoeft trouwens niet, want u kunt ook ongerechtvaardigd voordeel trekken uit hun merk.
  12. Hoi Linda, Ik heb zelf enkele domeinnamen en ontwikkel graag websites. Ik zou het bedrag in de eerste plaats aflaten hangen van het aantal bezoekers dat je nu krijgt en natuurlijk de markt waarin je opereert. Het aantal bezoekers lijkt mij relevanter, dan het aantal verkochte producten. Reden daarvoor is dat het nieuwere bedrijf de website kan optimaliseren en er meer uit kan halen dan jij ooit gedaan hebt (of het tegenovergestelde). Tegelijkertijd begrijp ik dat je de website ook wel graag kwijt wil. Dan zou ik er ergens tussen in gaan zitten. Er zijn een paar online tools, die je daarmee kunnen helpen. Nauwkeurig is anders, maar het geeft wel een idee. Google eens op websiteoulook. Verder hoeft deze toekomstige eigenaar niet het soms zeer intensieve proces door van het opbouwen van een website. Jij hebt al het werk gedaan. De website wordt al goed gevonden in Google, neem ik aan? Dat is van niet te onderschatten waarde.
  13. Ik heb ook een telefoontje gehad van iLocal. Er werden mij ook Leads garandeerd. Daar gaat het natuurlijk al mis, want geen enkel bedrijf kan jou een verkoop garanderen. Ik las hierboven dat het gaat om kliks, dat is wel een heel magere defintie van een lead. De bedoeling is natuurlijk dat er iets verkocht wordt. Iedereen met website-ervaring weet dat een website die 1 op 1 verdient inmiddels op de Bahama's zit. Na het gesprek, opgehangen en nooit meer contact mee gezocht. Ze zoeken gewoon slachtvee, met geen verstand van internet. Maar goed dat je hier zit ;)
  14. Van wat ik weet. Is dit makkelijk geld verdienen voor jou, omdat jij ze nu een rekening op kunt sturen voor het gebruik van jou foto. Auteursrecht zit in de regel automatisch op een foto en is jouw werk dus beschermd.
  15. Hoi Wouter, In principe staan de onderdelen van je webshop los van elkaar, maar contractueel kan je het samenvoegen. Let erop dat je deze onderdelen in ieder geval vernoemd. - domeinnaam - de software die je hebt gebruikt kan je overdragen aan een ander. Indien van toepassin, deze ook: - leveranciersovereenkomsten (?), die kan je ook los overdragen - klantenbestand Je kunt het contract zo ingewikkeld maken als je wilt, maar de voor de verkoop kan je een gewoon verkoopovereenkomst kunnen gebruiken. Als je meer juridisch advies wilt, kan je de rechtswinkel eens bellen, of het nieuwe bureau van SOLV (Clinic), die geven (gratis) juridisch advies over ICT aangelegenheden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.