Spaarvarken

Senior
  • Aantal berichten

    75
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Spaarvarken

  1. Wat moet ik mij bij bierkoerier voorstellen of welk probleem wil je gaan oplossen?
  2. Ja, alleen de bedragen zijn wel anders.
  3. Lijkt mij beter als hij het in een derde wereld land gaat doen m.u.v. de BRIC(K) landen. dan komt hij er misschien nog mee weg... (andere topic meegenomen in dit oordeel).
  4. Misschien een eenmalige investering doen dit jaar of het jaar erop door de gekozen boekhouder en het contract te laten controleren door een derde waarvan jij weet dat de kennis in huis is (accountantkantoor, goede referenties, register accountant etc.). Als jij er ook nog één zoekt die met plezier de rotte appels onder de boekhouders uit het bedrijfsleven wil halen dan krijg je misschien nog korting ook ;D Volgens mij ook als jij met die "boekhouders" trauma de offertes bekijkt dan zal jij bij geen offerte er (dan wel onbewust) een een goed gevoel bij overhouden.
  5. Dat klopt, maar jij pleegt dan volgens mij fraude indien jij de kamer niet gebruikt voor de doeleinden waarvoor deze bestemd is. Op Higherlevel wordt volgens mij niet gestimuleerd om te frauderen, mijn excuses daarvoor maar er zijn allerlei trucjes om ermee weg te komen mocht er een controle plaatsvinden, het gaat erom dat je dan moet aantonen dat het dient als slaapkamer. Zet er een bed, bureau en klerenkast en de rest vul je op als magazijn. kleding kast vul je met wat kleren (als jouw producten kleding betreffen mooi meegenomen), bureau kunje altijd vullen, jij hebt lades die onder het bed passen etc.
  6. Mooi, dit moest ik weten. ten tijde van de reactie schreef ik mijn vorige reactie.
  7. Bedankt voor de reactie, misschien dat ik iets meer erover kan vertellen als ik mijn eigen bericht nu terug lees. Het is een ingewikkelde situatie. Combinatie zakelijk met privé en ikzelf sta er ongewild tussen en zoek een uitweg met de bedoeling dat er iets komt waar iedere betrokkene mee kan leven. Ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen en jij moet uitgaan dat beide partijen kwade bedoelingen hebben. In het contract zijn afspraken opgenomen waarvoor er andere documenten en akties ondernomen moeten worden en voldaan. Maar als het contract ondertekend is dan is één partij (A) tevreden en dan kan het zo zijn dat er wordt afgestapt door deze partij om met de rest akkoord te gaan, gevolg is dat partij (b) wordt achtergesteld. Maar indien de andere documenten eerst ondertekend worden dan kan partij (b) ervoor kiezen om het contract niet te ondertekenen.
  8. Geachte heren/dames, Een vraag betreft het opstellen van een contract. Wanneer jij een contract maakt waarvoor andere documenten getekend moeten worden kun jij dan opnemen in het contract indien document A niet getekend is en uitvoering B niet is voldaan binnen deze tijd en datum dan wordt dit contract automatisch ongeldig (verklaard)? Gezien de situatie kan ik niets meededelen over de inhoud Met vriendelijke groeten, Edit: Ziet er uit als een simpele vraag, dat ik zelf kan beantwoorden. Het is ook meer ter bevestiging d.m.v. reacties en eventuele haken en ogen waarop ik moet letten.
  9. Volgens mij is het mogelijk om het één en ander op te vragen bij de KvK indien ze een KvK nummer hebben? Maar de topic vraag is eigenlijk te vertalen naar "Is dit het gouden ei van Columbus?"
  10. Maar Mediamarkt weigert nog vaak te erkennen dat de garantie *minimaal* 2 jaar is en dat binnen die garantieperiode een defect 'kosteloos en zonder ernstige overlast' verholpen dient te worden. Niet minimaal 2 jaar kosteloos, minimaal 2 jaar garantie dat wel. Lees de consuwijzer maar eens. Ook de retailer of de verkoper heeft rechten en daar geven (helaas) de verschillende merken verschillende draaien aan. En Media Markt neemt de regelingen over van de leveranciers. Het is inmiddels al 3 jaar geleden dat ik er werkte en als er dan een klant A kwam met een Mp3 speler van merk A dan kreeg hij te horen dat hij 2 jaar kosteloos garantie heeft (of zelfs directe omruil) en dan komt klant B met merk B en die kreeg te horen dat hij maar 1 jaar kosteloos garantie heeft (in 2009, was 1 jaar minimum volgens consuwijzer...)
  11. Ja, daar zitten de experts op het gebied van consumentenrecht. ;D Uit Consuwijzer. Nee, jammer genoeg niet de meeste zijn geen experts maarjah staan altijd 2 tabs open op het scherm het systeem wat MM gebruikt en consuwijzer ;). Wat jij dan weer niet kopieerd erbij is dat de verkoper/fabriek indien het product een langere tijd in bezit is van de eigenaar (consument) ook rechten heeft ;)
  12. Fabrieksgarantie is helemaal niet relevant. Zoek dat nou eens op. Inderdaad, op het moment dat je het bij een keten als de mediamarkt koopt is de garantie hun probleem, niet van de consument. Maar iemand wel eens na één jaar zonder applecare bij Apple zelf succes gehad? Wat lullen jullie nou? ik heb zelf gewerkt bij de Media Markt service gewerkt. Media markt moet ook na de garantie service verlenen alleen als het binnen de fabrieksgarantie valt dan is het (meestal) kosteloos. Als het daar buiten valt dan mogen de kosten niet hoger uitvallen dan de restwaarde. Edit: Klopt Iwan, maar dat is alleen als de bug of software fout bekend is. en ook door de betreffende merk wordt ondersteund of erkend.
  13. Computers bij Media Markt hebben 1 tot 2 jaar garantie (verschilt per merk). En dan hangt het er nog vanaf of het een software probleem is of hardware probleem. Alleen hardware problemen vallen onder de garantie, software matige problemen niet. Dus controleer goed of het niet te verhelpen valt met een back-up of schone installatie.
  14. Dan nog nieuwegein stadscentrum lijkt steeds meer opgeslokt door cityplaza te worden... straks voldoet bol.com gewoon aan de eisen
  15. Ik zou jezelf onnodige problemen besparen en door de foto er tijdelijk af te halen. Volgens mij wordt de foto gebruikt door Funda en doet de fotograaf zaken met Funda. En wat Funda vervolgens doet met hun investeringen (de foto's) moet Funda zelf weten en heeft de fotograaf niets over te zeggen. Als Funda genoegen neemt met een bronvermelding dan is dat voldoende lijkt mij. Er komen vast wel reacties van HLers met meer verstand hierover.
  16. Hallo Dylan, Ik heb hetzelfde probleem. 2e jaars IBMS student, straks 3 maanden stage, 3e jaar heel jaar study abroad en in het 4e jaar 5 maanden afstudeerstage in het buitenland. Wat ik heb gedaan is in ieder geval de domeinnaam registreren en als straks mijn inkomsten wat beter worden (werk te weinig naast mijn studie) dan schrijf ik mijzelf ook in bij de kvk, dan is dat al geregeld. Waar ik aandacht was om projecten/opdrachten (proberen) binnen te halen voor de periode dat mijn stages zouden beginnen maar uiteindelijk besloten om te beginnen na de studie. Ik lees dat jij het samen met een student doet? Kunje zelf de periodes kiezen? Periodes ook opgedeeld in 4 blokken? Want dan zou jij eventueel kunnen afspreken met je collega dat hij stage loopt in periode 1 en 2 en jij zelf in 3 en 4 (of A,B,C,D) of andersom.
  17. Als men er bereid is geld in te steken dan is zijn zij over 5 jaar op de goede weg. Vakopleiding is 3-4 jaar (eventuele HBO vervolg er buiten gelaten) en jij kan eventueel investeren in de werkeloze, asielzoekers, probleem jongeren etc. Maar volgens mij komen er ook problemen bij zoals de overheid die zwaar lichaamlijk werk beloont met verplicht eerder te stoppen maar wel moeten werken tot de 64e. Daar moeten ook constructies voor bedacht worden lijkt mij dan. Meeste technische opleidingen vallen volgens mij onder zwaar lichaamlijk werk.
  18. Ergens is die bescherming blijkbaar nodig en heeft de regering gekozen om de zwakkere partij "de werknemer" te beschermen met regels. Gelukkig als het goed is in de toekomst wordt er (weer) geloot bij de populaire bedrijfskundige opleidingen om het niveau weer op te schroeven en de integriteit te waarborgen. Wat afgelopen jaar tegen mij is gezegd door een directeur van een wervingsbureau vond ik een mooie uitdrukking "Als jij straks afgestudeerd bent en bij een bedrijf binnenloopt met je dure diploma en jij weet niet wat je ermee wil of kan doen dan sta jij ook zo weer buiten".
  19. Ik ben zelf 23 maar als ik het goed begrepen heb startte ergens in begin 1990 dus de stroom van de nu "gewaardeerde" opleidingen van verschillende soorten management functies, communicatie etc. met hulp van de regering om het te stimuleren. Volgens mij ligt het probleem dan ook bij het punt dat dit soort beroepen slecht tot niet mee zijn geëvolueerd met de veranderingen en dat de regering daar te weinig aan heeft gedaan om dit te begeleiden.
  20. Het is niet alleen het salaris. Ik heb een technische opleiding op het MBO gevolgd. ik heb het 3 jaar geleden afgerond en ik ben 23 jaar oud ter informatie (dus redelijk recent). Met de "handen" werken... helaas. het is 90% theoretische troep waarvan je de helft niet nodig hebt of al gedateerd is. Mede dankzij de regering zitten wij nu in deze situatie. Om die redenen schrijft een gedeelte zich al uit na één jaar, andere deel besluit om het papiertje te halen en vervolgens een doorstroming te maken naar het HBO. Destijds toen ik in 2005 naar het MBO ging toen startte wij met 4 klassen en na het 2e jaar was het nog maar één klas van 20 leerlingen. Waarvan ruim 50% inclusief ikzelf door zijn gegaan met studeren op het HBO.
  21. Marketing onderzoek? Wie je huidige klanten zijn/waren? potentiele nieuwe klanten? Wie is je concurrentie? wat doen zij om klanten te werven? hoegroot is je marktaandeel in jouw branché? Wat zijn de laatste trands? waar is vraag naar? Wat kun jij intern verbeteren (bedrijf)? wat kunje extern verbeteren (o.a. hierboven genoemd)?
  22. Laat ik het eens anders vragen wat voor klanten wil jij aantrekken B2B, B2C of beide?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.