-Marcel-

Senior
  • Aantal berichten

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door -Marcel-

  1. Allen nogmaals dank voor de reacties, het is mij duidelijk dat het niet kan zoals ik het in mijn hoofd had. Als oplossing schrijft de vennoot zich nu uit en mijn vriendin zich in zodat ik in alle rust alles kan afhandelen. Overigens heeft de huidige vennoot geen schulden dus dat is geen issue, het is een medisch probleem. Het overnemen van de voorraad e.d. is al geregeld gelukkig.
  2. @mmint @Cosara Bedankt voor jullie beide reacties. Wat ik mij af vraag, kan ik de VOF nog 2 weken doorzetten om alles af te handelen? Er komen nog dagelijks verkopen binnen en er worden nog dagelijks inkopen gedaan. Ik ben nu alles aan het omzetten en dat heeft tijd nodig, ondertussen gaat de handel natuurlijk gewoon door. Is dat een probleem of is het niet meer toegestaan om de bedrijfsactiviteiten door te zetten voor de komende 2 weken? Want er wordt gezegd, de VOF is beëindigd, maar feitelijk is de VOF nog wel ingeschreven natuurlijk. Dit is natuurlijk een grijs gebied en ik weet niet wat daar wel en niet in mag.
  3. Ik heb samen met iemand een VOF, dit samenwerkingsverband wordt beëindigd. De vennoot betreft een goede vriend van mij, wij hebben verder geen problemen met elkaar alleen hij heeft privé wat problemen dus hij is genoodzaakt om te stoppen met het bedrijf. Om bepaalde redenen hebben we hem vandaag al uitgeschreven, ik neem de afhandeling voor mijn rekening. Nu heb ik zelf al een eenmanszaak, en ik ga alles van de VOF overnemen, websites, voorraad e.d. Nu zijn er geen verdere vennoten dus zou de vof van rechtswege eindigen als ik het goed begrijp. Echter hoe moet ik dat praktisch zien? Ik ga nu de komende 2 weken alles afhandelen en overzetten naar mijn eenmanszaak, levert dit problemen op of hoef ik hier niet bang voor te zijn? De VOF heeft vanaf vandaag dus maar één vennoot. Alvast bedankt voor de reacties. Groeten Marcel
  4. Hallo Maarten, Duidelijk, ik snap de verwarring. Turkije is een andere lidstaat dan NL dus ik zal het zelf moeten activeren, dan ga ik dat in orde maken. Alles is geregeld, ben alleen nog bezig met een verzekering want MSC biedt dat niet aan. Groeten Marcel
  5. Overigens nog een extra vraag, hebben wij als bedrijf een EORIE nummer nodig? Ik begreep dat je het kunt uitlezen van het BTW nummer, maar moet het niet geactiveerd worden? Heb het in het verleden toen ik nog in loondienst was moeten aanvragen bij de douane maar dat is alweer even geleden.
  6. Bedankt allen, ik ben ook al heel wat wijzer en mijn forwarder in NL bleek niet te beschikken over vaste agenten in TR zodat het niet mogelijk was om rechtstreeks te factureren naar de fabriek. Ik heb via de fabriek een sales contact van MSC Rotterdam gekregen en die hebben een erg scherpe offerte gemaakt inclusief custom clearance en natransport. Hier ga ik akkoord op geven en de MSC Rotterdam neemt dan contact op met MSC TR om alles daar af te handelen. Lijkt mij de snelste oplossing. Daarbij heeft MSC een transit time van slechts 10 dagen wat ook wel prettig is. Vrachtverzekering heb ik ook een offerte voor opgevraagd bij MSC. @Logic4l, ik snap je eerste zin niet helemaal, het is toch redelijk gebruikelijk dat je FOB prijzen krijgt van een fabriek of heb ik dat mis? Mijn inkoopprijzen zijn op basis van FOB. Alvast bedankt!
  7. Ik heb een aantal weken terug een 40FT container besteld in Turkije, port of loading Izmir. Afspraak is dat ik 50% van het factuurbedrag vooruitbetaal, en 50% binnen 28 dagen nadat ik de container in ons magazijn heb gelost. 50% vooruitbetaling is gedaan en de goederen staan inmiddels klaar voor verzending. Mijn inkoopprijzen zijn op basis van FOB, fabriek heeft wel aangeboden om het transport geheel te kunnen verzorgen echter zijn de kosten erg hoog, circa 2200 euro voor een 40ft zeetransport naar Rotterdam met natransport circa 70km. Nu ben ik zelf transport aan het regelen en heb inmiddels ook al praktisch akkoord gegeven voor een prijs van 1300 euro FOB Izmir met natransport en douanekosten e.d. Lijkt mij prima prijs. Nu regel ik eigenlijk het complete plaatje, en als ik het goed heb begrepen gaat mijn forwarder het bedrag van voortransport vanaf Izmir naar de fabriek en vice versa belasten aan de fabriek, en de kosten vanaf de boot naar mij, 1300 euro dus. Gescheiden facturatie dus. Ik heb dit nu allemaal zelf geregeld en de forwarder geeft een transportbedrijf in Turkije opdracht om daar een container heen te sturen en deze te laten laden. Heb ik nu eigenlijk niet te veel geregeld, niet qua kosten maar is het niet de normale gang van zaken dat de fabriek cq. afzender de zaken in zijn land regelt? Hoe gaat dit normaal in zijn werk? Tevens wil de fabriek alleen gefactureerd worden voor hun deel van de kosten door een Turks transportbedrijf, niet door een Nederlands bedrijf. Is dat gangbaar/gebruikelijk? Overigens worden de douane formaliteiten in het land van uitvoer wel door de fabriek geregeld en aangeleverd aan mijn forwarder. Probleem is ook een beetje dat de loading date 3 weken eerder is als toegezegd, daarom ben ik hals over kop wat dingen aan het regelen. Normaal gezien had ik dit wat beter voor kunnen bereiden. Wel prettig overigens omdat ik nu de goederen eerder in huis heb, maar de fabriek is erg aan het pushen en verwacht iedere dag een container nummer, hoe eerder de container daar weg is en bij mij op de stoep staat hoe eerder hun de rest van het factuurbedrag ontvangen uiteraard. Alvast bedankt jullie reacties.
  8. Hallo Mireille, Bedankt voor je reactie! We zijn ondertussen al een stuk verder en alles is in vraag, de VOF akte ligt momenteel ter controle in Brussel en wordt na goedkeuring over enkele dagen gepubliceerd in het Belgisch staatsblad. Bedrijfspand zijn we overeengekomen per 01 oktober, wordt mogelijk iets later maar zal slechts een paar dagen zijn. Qua sociale lasten is Xerius dit aan het uitzoeken, zowel mijn compagnon als ik hebben een vrouw en kinderen in NL dus het is even de vraag hoe het precies gaat werken qua kindertoeslag e.d. Van prive rijden is geen spraken gezien het een bestelbus is, wij zullen dan bij NL BD een ontheffing aan moeten vragen om in een auto met BE kenteken in NL te rijden, maar als het zakelijk meer dan 50% in BE wordt gereden dan is dit geen probleem, dit is exc. woon werk verkeer. Hier voldoen wij ruimschoots aan. Het is wel een heel traject in BE, in NL voor onze VOF stonden we 50 euro armer, een bak koffie en 30 minuten later weer buiten. In BE kost het traject 2 bezoeken naar BE, een week of 3 doorlooptijd en 850 euro. Maar misschien wel een mooie drempel, je moet daar wel serieus bezig zijn om iets op te starten. Ik houd jullie wederom weer op de hoogte.
  9. Geen ervaring, maar Paypal bellen lijkt mij de kortste weg.
  10. Wel goed kijken dat je aan het eind van het jaar niet een boel geld moet terug betalen omdat je voor meer uren toeslag krijgt dan dat je daadwerkelijk hebt gebruikt. De BD verrekend dit pas aan het eind van het jaar. En het gaat inderdaad om de uren van degene die het meeste werkt (mocht je een partner hebben). En nog een tip, vraag het op tijd aan het kan tot 8 weken duren voordat de beschikking is opgemaakt.
  11. Ik vraag mij af of je bij de Gamma en dergelijke zaken wel aan het juiste adres bent. Daar worden bijvoorbeeld ook geen cv ketels verkocht (of als ze het al hebben nauwelijks), ook radiatoren worden daar bijna niet verkocht. Ik denk dat je product bij zaken als Warmteservice e.d. beter tot zijn recht komt. Overigens heb ik zelf wel eventueel interesse op termijn gezien in dezelfde branche zit, alleen dan de gastoestellen en radiatoren e.d. Maar daar zal ik je een pm over sturen. Edit: ik zie dat het vooral om standalone pellet kachel gaat zonder cv- of tapwater bereiding, dat veranderd de zaak wel want de installatie daarvan is natuurlijk ''relatief'' eenvoudig. Interesse blijft overigens staan ;)
  12. Inmiddels al een heel stuk wijzer. Mijn compagnon en ik volgen momenteel een cursus bedrijfsbeheer. 23/08 hebben we daarvoor examen in Brussel. Verder is het als niet inwonende van BE een fysiek adres te hebben waarop je werkzaam kunt zijn, dus een klein kantoor met een bureau alleen mag maar een adres zonder fysiek kantoor is niet toegestaan. Ook niet als je de maatschappelijke zetel in NL houdt, wat blijkbaar kan bij een BE bedrijf. Ondertussen zijn we druk bezig met onderhandelen over een bedrijfspand wat we momenteel op het oog hebben en dat lijkt door te gaan per 1 oktober. Dus hebben we nog mooi anderhalve maand om alle randzaken te regelen en op zoek te gaan naar b.v. een boekhouder.
  13. Die reinigingsrechten zijn best realistisch, volgens mij kan je hier wel een vrijstelling voor krijgen als je zelf een container laat plaatsen voor je afval (de rioolrechten natuurlijk niet) Verder zoals gezegd is de OZB ook een puntje, is afhankelijke van de waarde van het pand maar kan best aardig wat zijn. En is het pand instapklaar als showroom? Moet er natuurlijk wel een beetje fancy uitzien neem ik aan? Verder mis ik ook eenmalige kosten voor gevelreclame, bestickering, flyers e.d.
  14. In het geval van de eenmanszaak stelt de administratie m.i. niet zoveel voor. Zeker met een opleiding en goed boekhoudprogramma moet je een heel eind komen. Zelfs BTW aangiftes zijn zelf goed te doen, mocht je goederen importeren kan het iets lastiger zijn. Zou wel aanraden om een boekhouder eens mee te laten kijken en de IB aangifte zou ik zeker ook door een boekhouder laten doen, zeker met de regelingen die er zijn als startende ondernemer. Verder kan je al je vragen ook hier kwijt natuurlijk ;) Succes en groeten, Marcel
  15. Je kan de afspraak online inplannen bij de KvK, verder kan je dan alvast een concept inschrijving klaarzetten die de KvK medewerker eventueel nog met je gaat doornemen. Komt een stuk serieuzer over bij de KvK als je goed beslagen ten ijs komt, verder scheelt het je tijd. Je krijgt direct je KvK nummer en kan ook (tegen betaling) een uittreksel meekrijgen, verder melden ze je gelijk aan bij de Belastingdienst. Ik zou dan direct door gaan naar de Bank om je zakelijke rekening aan te vragen, dit neemt soms ook wel een paar dagen in beslag (afhankelijk van je bank) Succes met je onderneming!
  16. Zou toch proberen om het in je webwinkelprogramma te houden, is er niet een goede app voor? Bij Lightspeed (voorheen SeoShop) zijn daar diverse mogelijkheden in. Voordeel is natuurlijk dat dan bij het product ook zichtbaar wordt dat het artikel op voorraad is, werkt conversieverhogend is onze ervaring.
  17. Wij lopen momenteel dezelfde procedure door, zie https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=44;action=display;threadid=61147 Ondertussen zijn we al iets verder en is het allemaal wat duidelijker maar het is lang niet zo makkelijk in NL waar je met 10 min met je KvK uittreksel naar buiten loopt. Je hebt voor een vennootschap in België een adres nodig waar de maatschappelijke zetel op komt, wat ik begrijp is dat veel Belgen hier hun huisadres voor gebruiken. Verder heb je volgens mij ook een vesting adres nodig, dus bijvoorbeeld het bedrijfspand wat je huurt. Nu gaan wij in eerste instantie niets huren/kopen dus dat is even de vraag hoe wij dat gaan oplossen. Maar voor een vennootschap hoef je niet woonachtig te zijn in België. Sociale lasten draag je af in het land waar je het meest aanwezig bent, dan zal in ons geval NL zijn. Wat ik begreep doe je uiteraard gewoon de BTW en VPB aangiftes in België, en op het eind van het jaar de aangifte inkomstenbelasting in België en ook in Nederland voor je NL bedrijf. Ik weet niet precies in welk gebied je gaat ondernemen maar je hebt ook voor sommige beroepen vakbekwaamheid nodig, denk aan loodgieter, slager e.d. Verder heb je voor alles wat je gaat doen een attest bedrijfsbeheer nodig. Hier kan je vrijstelling voor krijgen als je een x aantal jaar ondernemer in een andere land bent (geweest), een x aantal jaar een leidinggevende functie hebt gehad of een bepaalde opleiding. Ik heb ervoor gekozen om deze te halen, ik heb op 23 augustus examen hiervoor. Sowieso best nuttig, staan alle regels/werkwijze in mbt belasting, boekhouden, openingstijden enz. Ik ben gegaan voor een online video cursus, kosten zijn 150 euro en het examen 35 euro dus daar hoef je het niet voor te laten. Verder raad ik je aan om een afspraak te maken bij een ondernemingsloket. Wij hebben morgen toevallig een afspraak bij Xerius in Antwerpen. De introductie afspraak van 60 minuten is gratis en hier kan je dan al je vraagstukken afvuren. Zie www.xerius.be Die kunnen je ook helpen bij het opzetten van een BVBA (tegen betaling), in België moet dit bijvoorbeeld worden gepubliceerd in een staatsblad, je moet eerst een rekening aanvragen bij de bank en dit later weer overzetten naar je BVBA en nog een paar van zulke zaken. In ons geval van een VOF zal dit totaal rond de 600-700 euro kosten. Reken voor een BVBA nog iets meer ivm notariskosten. Succes en morgen ben ik als het goed is een heel stuk wijzer en help ik je graag meer vragen te beantwoorden.
  18. Ik vind het concept altijd mooi, bij mijn ouders in het dorp zit ook een dergelijk bedrijf en daar wordt goed gebruik van gemaakt. Ik denk vooral dat de kwaliteit van je dienst heel belangrijk is. Verder vergt het een goede planning, ik neem aan dat je de containers gaat reinigen als ze net zijn geleegd door de vuilniswagen? En je spreekt over wij, met hoeveel mensen ga je dit doen? Wat als degene die reinigt op vakantie gaat / ziek wordt? Mensen betalen ervoor dus verwachten dat de container elke beurt gereinigd wordt. Eventueel vergunningen nodig?
  19. Wel een redelijk grote kans dat je een boete krijgt. Zeker als je al eerder een boet hebt gehad. De eerste keer willen ze nog wel eens niet al te moeilijk doen en kan je een brief krijgen dat je te laat heb betaald maar omdat het nooit voorkomt ze het voor deze keer door de vingers zien. Maargoed je heb een maand de tijd, kwestie van voorbereiding en op tijd je zaken regelen, en anders uitbesteden ;)
  20. @Cavorka, Dat klopt, daar ben ik van op de hoogte. Maar commercieel gezien is het voor ons ook beter om een Belgische firma te hebben. Dan heb je een Belgisch telefoonnummer, mensen zien dat het bedrijf in België is gevestigd en dat geeft een stuk meer vertrouwen. Onze ervaring is dat de Belg liever bij een Belg koopt, een deel van de mensen gaat voor de lage prijzen toch naar de Nederlander maar een ander deel ook niet. Tevens is het bedoeling om ons fysiek met een winkel/magazijn te vestigingen in België dus dan is het makkelijk als je al een Belgische firma hebt. En inkopen bij Belgische bedrijven gaat ook net even wat makkelijker. Maar evengoed bedankt voor je reactie!
  21. Een compagnon en ik zijn sinds juni 2016 een V.O.F. begonnen met een webshop. Sinds november 2015 is dit gaan lopen en tot nu toe is er een omzet behaald van 160K. Een deel van het assortiment wordt verstuurd en de grotere artikelen worden per transporteur verstuurd naar de klant en naar België brengen wij dit zelf weg. Wij houden amper voorraad omdat alles direct uit voorraad beschikbaar is bij onze leveranciers. Nu dreigen wij over het drempelbedrag heen te gaan van 35K voor consumentenverkoop naar België. Nu lag het plan er al om in België ook een onderneming te starten echter raakt dit nu in een stroomversnelling. We hebben zelf al een groot aantal zaken uitgezocht en zijn van plan om het via Xerius te laten verlopen, die zal de inschrijving e.d. in orde maken. Rechtsvorm gaat waarschijnlijk een VOF worden, is wat makkelijker om op te starten. Risico is amper aanwezig, wij hebben eenmalig een prive investering gedaan en die reeds alweer teruggestort, verder gaat alles met eigen geld van de NL VOF. Vooruitlopend op ons gesprek bij Xerius al wat vragen: België kent uiteraard ook sociale lasten, maar gezien het feit dat wij daar niet wonen neem ik aan dat de sociale lasten alleen in NL betaald worden? En dan uiteraard ook over de winst die we in België gaan maken? Het grootste deel van de werkzaamheden bevinden zich toch in Nederland. Wij gaan in eerste instantie nog niet voor een kantoor of bedrijfsruimte (op langere termijn wel), is het toegestaan om een BE VOF in te schrijven op een virtueel kantooradres? Op dat adres komt dan ook onze post die wordt doorgestuurd en wordt ook de telefoon beantwoord/doorgeschakeld. Verder is het eventueel nodig om de bekwaamheid aan te tonen door middel van een opleiding, werkervaring of ervaring met een eigen bedrijf. Mocht dit niet voldoende zijn kan het zijn dat je een staatsexamen moet doen, heeft iemand hier ervaring mee? Wij bezitten een bedrijfsbus en die wordt vooral gebruikt voor het vervoeren van goederen van NL-BE, is het mogelijk om deze op de BE VOF te zetten? Dan vallen namelijk alles kosten ook op het juiste bedrijf. En mag er dan als Nederlander nog in NL mee worden gereden? Als er iemand nog tips of suggesties heeft dan hoor ik dat uiteraard graag. Bij voorbaat dank. Groeten Marcel
  22. Ik doe dit ook vaak, echter met producten. Ondernemer A koop producten van ondernemer B en vice versa. Wij sturen elkaar gewoon facturen. Als ondernemer A voor 1000 euro heeft gefactureerd en ondernemer B voor 600 maakt ondernemer B 400 euro over naar ondernemer A o.v.v. van de factuurnummers. Dus: Factuurnummers xx xx xx, met verrekening van factuurnummers xx xx xx. De boekhouder vindt dit prima en kan de facturen dan eenvoudig boeken. Maar het makkelijkste is om de facturen gewoon naar elkaar te betalen, zoveel werk is het nou ook niet en ze kunnen gelijk geboekt worden. Anders zit je te wachten op de betalingen van de collega ondernemer.
  23. Ik ga hier even induiken, ik zit dan wel in de beginfase van mijn onderneming maar dit kan een zeer interessant iets zijn in de toekomst. Ik geloof ook wel dat dit de drempel om een betaling te doen verlaagd, geen factuurnummers invoeren e.d. Tevens weet je dat de betaling gegarandeerd is, als een klant met ING betaald op vrijdagmiddag na 14:30 en je hebt zelf ABN dan zie je de betaling pas maandag rond de middag binnenkomen.
  24. Goedemiddag, Sinds afgelopen vrijdag sta ik ingeschreven als installatiebedrijf (EMZ) verwarming/sanitair bij de KvK. Ik heb hier ruime ervaring mee en ben bezig om samen met mijn vader die met 40 jaar ervaring een adviserende functie zal hebben in de opstartfase, dit is vrijwillig en hij zal ook niet in dienst komen. Naast dit installatiebedrijf zal ik mij per maand 40 uur gaan factureren aan een oude werkgever die mij graag wilt inhuren voor het bijhouden van zijn webshop (die ik destijds zelf heb opgezet) Met het installatiebedrijf zal ik voornamelijk particuliere klussen aannemen, en mij tevens laten inhuren door collega ZZP-ers. Is het nodig om dan een VAR verklaring aan te vragen? Naast het installatiebedrijf ben ik bezig om een webshop op te zetten in Belgie, maar die is dan enkel gericht op het Vlaamse gedeelte van België. Is hier hiervoor nodig om in België mij als bedrijf in te schrijven? Mijn idee is om te werken onder 2 handelsnamen, de installatietak in NL en dan de webshoptak in Belgie. Ik wil dan ook 2 aparte factuurreeksen gaan opzetten naast elkaar. Qua administratie is het geen probleem, ik heb er zelf redelijk ervaring mee maar mijn partner is reeds 15 jaar accountant en die wil dit graag voor mij doen. Iemand die mij een beetje op weg kan helpen qua België? Ik ken de markt vrij goed, en voor de producten die ik daar wil verkopen liggen vrij goede kansen. Alleen ik weet niet waar ik wijs aan doe, ik begreep wel dat als je meer dan xx% in Belgie verkoopt dat je dan verplicht bent om daar ook belasting af te dragen. Alvast vriendelijk dank voor jullie reactie. Groeten Marcel
  25. Goedemorgen, Momenteel ben ik bedrijfsleider bij een B.V. in Nederland. Wij zijn een handelsbedrijf waar we zowel de zakelijke als de particuliere markt bedienen. Verwachting is dat ik over enige tijd mijzelf inkoop in de B.V. We zijn met totaal 3 mensen goed voor 1 miljoen euro omzet per jaar. Momenteel ben ik met de enige aandeelhouder aan het orienteren om zaken te doen in Belgie. Wij kunnen een deel van ons assortiment goed op de markt zetten in Belgie waarmee we 30-35% goedkoper zijn dan de gemiddelde Belgische aanbieder. Daarnaast is het online aanbod van dit product beperkt. Wij hebben naast onze fysieke vestiging een webshop in Nederland die goed loopt en we hebben dus ervaring met online verkoop (in Nederland) Ons idee is als volgt: [*]Gezien de fors hogere prijzen in België gaan we onder een nieuwe naam werken, zo houden we +/- 10% extra marge over (m.a.w, we gaan de producten wat duurder aanbieden) [*]Een webshop custom of kant en klaar met een .BE extensie op een Belgische server [*]Belgisch telefoonnummer op de website Voorlopig zullen we ons alleen richten op het Nederlandse deel van België. Wij opereren momenteel vanuit de regio Rotterdam, transport is naar het verste NL talige deel van België maximaal 200km (uitzonderingen daargelaten). Wij hebben het transport momenteel in eigen beheer en we zullen met de NL B.V. dit ook verzorgen voor België. De NL B.V. zal dit dan factureren voor de Belgische zaak. We willen voor Vlaanderen 2 tarieven hanteren: - Pakketpost voor de kleine artikelen - Transportkosten voor geheel Vlaanderen voor de grote artikelen We willen met de name de transportkosten voor de grote artikelen relatief laag houden. Bijvoorbeeld kostendekkend voor 100km, kosten die daar buitenvallen kunnen we opvangen met de hogere marge. Nu een paar vragen vanaf onze kant: 1) We gaan dit met 2 mensen doen in België en dus ons inschrijven in België, wat zou een goede rechtsvorm zijn? Gezien het geringe risico willen het vrij simpel houden en iets van een V.O.F. bijvoorbeeld. Verwachte jaaromzet is in het eerste jaar € 50.000 2)Wat is het beste qua telefoonnummer, het wordt sowieso een Belgisch nummer wat weet er iemand wat gebruikelijk is, een lokaal nummer zoals dat van Antwerpen of heb je in België ook iets van 0800 nummers zoals in Nederland en hoe komt dat daar over? Daar zijn we nog niet helemaal uit. We gaan sowieso een Belgisch mobiel nummer aanvragen en we zullen d.m.v. een doorschakeling dit met de webshop verbinden, een mobiel nummer op een webshop vinden we zelf niet erg professioneel. 3)Is het nodig om een (post)adres in België te hebben? We blijven beide in NL wonen. Voor alle duidelijkheid, we willen onszelf als Belgisch bedrijf (wat we uiteindelijk ook zijn) naar onze Belgische klanten toe profileren. Mocht de webshop naar verwachting lopen bestaat de kans dat we in de toekomst ook een fysieke winkel openen in b.v. Antwerpen. Alle tips e.d. zijn van harte welkom. Met vriendelijke groet, Marcel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.