Jump to content

Rean

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  René

Company info

 • Location
  Delft
 1. Wat betreft BTW afdragen zou je ook een vergunning kunnen aanvragen, vergunning artikel 23. Hier een stukje van de belastingdienst; U kunt ook de btw bij import aangeven in uw btw-aangifte. U moet dan schriftelijk een vergunning artikel 23 aanvragen bij uw belastingkantoor. U hoeft bij de Douane dan geen btw te betalen. In plaats daarvan geeft u de btw aan in uw btw-aangifte.
 2. Volgens mij bedoeld de B.D bij omzet van margegoederen, margeomzet (positieve of negatieve winstmarge. Ook als je munten verkoopt heb je omzet, en bij margeregeling bereken je de winst. Bij handel in munten wat een verzamelwaarde heeft, val je onder de globalisatie-methode. Als je de individuele methode wilt toepassen moet je vragen of je van methode mag wisselen. Ook niet onbelangrijk is als je gaat importeren uit een niet EU-land, dat dan het 6%-tarief valt.
 3. Welkom, Nu en straks in de schuldsanering heb je sollicitatie plicht als je geen dienstbetrekking hebt. Meestal als je iets begint heb je geld nodig om te investeren, dat geld heb je niet. Heb je dat geld wel, moet dat niet naar investeren, maar naar de schuldsanering. Als je privé middelen hebt om al te kunnen beginnen, zal dit aangewend moeten worden voor de schuldsanering.
 4. Zeker traag, veel te traag, ik wacht nooit zo lang. Ik kan verder dus niets beoordelen, alleen dat ik geen geduld heb op te wachten totdat deze is geladen.
 5. Zelf overweeg ik Acumulus of e-Boekhouden, dat zal o.a. afhangen van de boekhouder die ik mijn boekhouding zal laten controleren. Omdat ik voor het grootste deel met marge goederen ga werken. Je kan daar ook facturen maken, maar omdat ik niet veel met facturen zal werken ga ik die zelf doen, dat zal geen probleem zijn. Voor de kosten hoef je dat niet te laten, en denk dat het goede programma's zijn. Zodra er personeel aan te pas gaat komen ga ik dat niet zelf doen, ga ik op 100% uitbesteden. Ook ik ben nog steeds met me plan bezig, en veel kan je echt wel zelf uitzoeken. Het voordeel van zelf zoeken is dat het beter blijft hangen, en kom ik er echt niet uit dan zal ik me vraag stellen. Het zal mij ook niet altijd om de kosten gaan, het moet voor mij goed en werkzaam zijn.
 6. Het is een beetje afhankelijk van het product, maar in het algemeen zou ik een bakkie koffie(thee) gaan drinken. Vragen of de manager aanwezig is, zo ja, of hij tijd voor je wil vrijmaken. Zo nee, of je een afspraak kan maken. Zo de hotels afgaan totdat de koffie je keel uitkomt, dan ga je over op thee. De manager zal je, afhankelijk van het product, door kunnen verwijzen of zelf over kunnen beslissen. Vaak zal hij/zij gaan overleggen met andere van het hotel. Laat eventueel een exemplaar van het product achter en je kaartje om op de website meerdere exemplaren te kunnen zien.
 7. Als je betaald mensen vervoerd heb je een taxipass nodig. Betalen de klanten in de taxi, dan heb je een volledige pas nodig. Betalen ze op rekening dan volstaat een beperkte pas, maar daar zit niet veel verschil tussen. Je kan ze wel in je privé auto vervoeren, maar je moet de ritten bijhouden, dat gaat tegenwoordig met de BTC. Je moet dus gewoon taxi zijn dus, vervolgens moet je een blauw kenteken aanvragen. Volgens mij zit het dus zo. Als je als vrijwilliger mensen gaat vervoeren, vanuit een stichting zeg maar, dan heb je geen taxi pas nodig. De ritten worden dan op rekening betaald aan de stichting. Wat al eerder is genoemd, je bent niet verzekerd als er iets gebeurd als er mensen in je auto/taxi zit. Dit is niet het zelfde als een gewone inzittende verzekering. Via de BTC worden de ritten, tijden, adressen, mensen, hoe vaak en waar je stilstaat allemaal geregistreerd. Bij controle kunnen ze je BTC uit lezen. Je bent ook je eigen planner, dus moet je al die gegevens invoeren, als dat niet klopt met de werkelijkheid zouden ze boetes kunnen uitdelen. Hoe het zit als privé chauffeur weet ik niet precies, maar daar zal je wel een hele klus voor nodig hebben om voor iedereen privé chauffeur te kunnen zijn. Denk dat dit niet gaat werken, je blijft ook met je verzekeringen zitten en de rijtijden wet. Een behoorlijke administratie.
 8. In dit onderstaand bericht kwam dat E-mail bericht in voor. Re: Op het eerste gezicht plausibele e-mails, maar toch...? « Antwoord #59 Gepost op: 27 mei 2016, 12:01 » Oeps, te vroeg gejuicht: 'Van: Mark van Wijngaarden Geachte heer, mevrouw, Ik ga 13 december trouwen met Kelly. We zouden het fijn vinden met u een afspraak te maken voor een bezichtiging en tevens samen met u alle mogelijkheden door te nemen voor onze trouwdag, wat is er bij allemaal mogelijk met betrekking tot de receptie, diner, feestavond etc .. Onze 3 dochters willen we ook graag de gehele dag hierbij betrekken en het zou fijn zijn als er voor hun en de andere kinderen die er zullen zijn genoeg te doen is. Volgende week zouden we graag voor een bezichtiging langs willen komen. Bedankt, Mark en Kelly Emma, Anna en Vlinder'
 9. Het mail adres komt op meer plekken voor op het web. Ik heb er verschillende gevonden, o.a deze 41 楼 : amigowxx 2014-01-18 18:03 markwwwxxx@gmail.com谢谢楼主 Er zijn meerdere afkomstig van een 18 plus sites. Helaas kan ik geen chinees vertalen, misschien is het daar wel gebruikelijk om met spatie ? te typen. Iemand die vroeger veel typte met een oude typemachine, gebruikte ook vaak spaties. De reden was omdat alle letters even groot waren. Vandaar vroeger dus spatie vraagteken. Voor 18 plus gelegenheden gebruiken ze ook vaak horeca gelegenheden.
 10. Dit is denk ik wel een goed begin. Waarom dat alleen Ebay? Terwijl je veel meer bronnen kan hebben door jouw ervaring en kennis in de muziek. Toon weinig initiatief, dat is één van je minpunten, als je daar aan werkt zal je zien dat je veel meer bronnen kan hebben, waar de concurrentie niet aan kan komen. Dat zou dan weer een onderscheiding kunnen zijn van je concurrenten. Niet realistisch, dat is ook een min punt zeg je. Bekijk je ondernemingsplan niet alleen met een roze bril, wees kritisch op jezelf. Je begint nu een handel omdat je 28 bent, of begin je een handel om dat je er nu aan toe bent en wilt. Ik ben van mening dat leeftijd er niet toe doet, ik ben 53, en moet nog gaan beginnen.
 11. Een ondernemingsplan maak je o.a. om een financiering te krijgen. Een ondernemingsplan kan je ook maken voor jezelf, en zo inzicht te krijgen of het voor je haalbaar is. Wat heb ik nodig om het een en andere te kunnen behalen? Welke doelstellingen moet ik aanpassen om het wel haalbaar te maken? Is het wel haalbaar wat ik wil of ga ik iets anders doen waar ik wel goed in ben. Ik ben ook bezig met een ondernemingsplan, ik hoef het niet te doen, maar ik maak het voor mezelf. Zo krijg ik beter inzicht in wat ik nodig heb, welke kennis ik in huis moet halen, gaat het niet mijn petje te boven wat ik allemaal wil. Werk eerst je gehele ondernemingsplan uit, en ga dan in de schoenen staan van een bank of je klanten. Zal ik Raymond een financiering geven, waarom wel en waarom niet? kan Raymond Music iets voor mij betekenen als klant wat ik niet kan?
 12. Ondernemingsplan van de Rabobank begint inderdaad met een samenvatting. Ik kan nog niets vinden van jouw ondernemingsplan, omdat ik alleen een samenvatting zie. Verder denk ik dat de samenvatting een beetje kort is, onderscheiden van de concurrentie om alleen je prijs aan te passen lijkt me te weinig. Mij is het niet geheel duidelijk wat je nu daadwerkelijk gaat doen. Is het bedoeld voor verzamelaars, of gaan ze muziek maken op tweedehands muziekinstrumenten? Mensen die dat willen kunnen het zelf toch ook van Ebay af halen?
 13. De meeste zullen het ermee eens zijn dat het beter kan, ik ook. Wat Richard aangeeft ben ik het deels mee eens. Als iemand zijn arm moet worden geamputeerd moet je geen pleister plakken, maar dat wil niet zeggen dat je ook een been moet amputeren. Alles in zijn redelijkheid, dat is tenminste mijn mening, en mijn ervaring. Ik zou hem verder ook adviseren om dit uit handen te genen, omdat ik denk dat het niet alleen onkunde is maar ook tijdgebrek.
 14. Je hebt kritiek en kritiek, je kan een website beoordelen of veroordelen. Als je aan je klanten ook deze kritiek geeft, dan zal je mij nooit als klant krijgen. Nee, daar zal je ook wel niet op zitten wachten vermoed ik. Als ik als klant moet oordelen over die website, zou het zeker beter kunnen. Maar ik zou zeker niet laten om daar een gitaar te kopen, daar gaat het toch om? Hij vraagt hulp, hij vraagt niet om afgezeken te worden. Ik zoek binnenkort iemand die mijn website wilt bouwen, maar door jouw naam staat al een dikke streep. Ik betaal liever wat meer voor goede communicatie in plaats afgezeken worden omdat ik het niet goed doe.
 15. Als ik ga starten dan betaal ik ook liever zo min mogelijk IB. Als ik het tweede jaar ook weinig IB moet betalen lijkt mij dat de zaak stagneert. Ik denk, hoe meer IB je moet betalen hoe beter je zaak er voor staat. En wat maakt het uit of je betaald voor IB of nutteloze producten. Ik hou van een opgeruimde en schone werkomgeving, daar moeten geen nutteloze dingen in voor komen. Dat is onoverzichtelijk en zo nutteloos.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept