Alexmanders

Senior
  • Aantal berichten

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Alexmanders

  1. Beste Hans, Ik vind het een mooi geschreven Business Case. Je onderbuikgevoel zal inmiddels op 1 van de adviezen afgegaan zijn. Een glas wijn en een discussie kan in ieder geval wonderen verrichten. Als je de keuze gaat maken om een dergelijke investering te initieren, dan wil je cijfermatige onderbouwing waar je ROI zich bevind. Niet alleen voor de investering maar ook voor je printopdrachten globaal gezien (wat doen de printprijzen in de markt). Daar kan je accountant eventueel van pas komen. Overhevelen naar privé heeft natuurlijk altijd de consequentie dat er een belastingplicht ontstaat of een schuld aan je bedrijf. Beide lijken me niet direct wenselijk. De investering in de website daarentegen lijkt de cash cow te zijn. Er zijn manieren waarop je uit kunt rekenen wat je investering in je verkooptool aan extra omzet zou genereren. De cijfers zullen het onderbuikgevoel ondersteunen om je beslissing kracht bij te staan, maar wat mij betreft blijft dat voor 80% leidend. De branches die je eerder benoemde (energie/olie) zijn grote maatschappijen met een duidelijke markt en product. Die kunnen hun beslissingsmodel anders inrichten als een kleine ondernemer die besluit om zijn innovatieve product op een nieuwe markt te gaan brengen.
  2. Hoi allen, Ik ben aan het orienteren om aangiften omzetbelasting in het buitenland te verrichten (afstandsverkopen). Heeft iemand ervaring opgedaan met het zelf uitvoeren van belastingaangiften in EU landen? Wat zijn de valkuilen? Of is het per definitie verstandiger om dit uit te besteden? Zo ja, heeft iemand goede ervaringen met een kantoor? Alvast dank voor jullie reacties.
  3. Bedankt voor het heldere antwoord. Mijn gevoel zei hetzelfde en er is voldoende geschiedenis opgebouwd om de uitzondering te bevestigen
  4. Hallo allen, Ik heb een arbeidsreglement waarin de volgende passage opgenomen is: De werkgever is bij gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid van de werknemer gedurende een tijdvak van maximaal 104 weken gehouden het salaris aan de werknemer door te betalen dat de werknemer bij arbeidsgeschiktheid zou hebben verdiend, waarbij geldt dat gedurende de eerste week 100% van dat salaris wordt doorbetaald en gedurende de volgende 103 weken 70% van dat salaris wordt doorbetaald. Gedurende de eerste 52 weken is het loon nooit lager dan het minimumloon. De directie kan indien zij dit noodzakelijk acht hier ten alle tijden van afwijken. Omdat een van onze personeelsleden gediagnoticeerd is met een onbehandelbare ziekte, hebben we besloten om af te wijken van de standaardprocedure en hem 100% ziekengeld uit te keren. Als ik dit uitvoer, kan ik dan geen discussie krijgen waarom de overige werknemers wel gekort worden op hun ziekengeld? Alvast dank voor het juiste antwoord.
  5. Als je pensioen op wilt bouwen via banksparen krijg je te maken met de factor A berekening. Deze berekening geeft aan, op basis van je inkomsten, in hoeverre je fiscaal gezien pensioen op mag bouwen. http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/lijfrentepremie/ Op bovenstaande website kun je een proefberekening voor jezelf maken. Of je de juiste keuze maakt vind ik niet relevant, want over 40 jaar kan die mening heel goed bijgesteld worden of is de banksparen optie bij teveel populariteit door de regering volledig uitgekleed. Als ondernemer geld toch dat wanneer je op de hoogte bent van de basis (de fiscale regeling waarom banksparen voordelig kan zijn) de rest op gevoel gaat. Succes met je keuze.
  6. We zijn nu een week verder Koenen, zonder tegenbericht ga ik ervanuit dat het opgelost is.
  7. Beste Koenen, Ik had al een andere uitleg toegevoegd. Probeer die eens in te passen en als je daar niet uitkomt laat dan even wat weten.
  8. haastige spoed is zelden goed. kan het helaas niet meer wijzigen. Laat er even iemand met verstand naar kijken als het om grotere bedragen gaat als dat je schetst. Ik weet dat er zoiets bestaat als een actieve belastinglatentie; een voorziening die je treft voor vennootschapsbelastingverrekening in de (nabije) toekomst. Ik zal daar geen rekening mee houden. Voor de vpb verliesverrekening van 1 jaar terug ontstaat er hetzelfde effect als het jaar ervoor Je winst na belasting verandert met 20. Alleen nu neemt het af van -200 naar -180 Balans: Bank -200 (als het al creditzijde staat dan +200) Te vorderen vpb +20 Eigen vermogen -180 (creditzijde) Balans is weer in evenwicht Winst en verliesrekening: Winst voor belasting = -200 Vpb: 20 Winst na belasting= -180 Eigen vermogen per 1/1/2011 = 500 Eigen vermogen per 31/12/2011 = 320 Ergens in de aangifte dien je de verliesverrekening of aan te zetten of in te vullen zodat daar rekening mee gehouden wordt. Uiteraard moet hij ook in de winst en verliesrekening staan anders los je het verschil in winst na belasting niet op.
  9. Beste koenen, De rekensom 2010 is correct. 2011: balans winstreserve = 200 (creditzijde) te vorderen vpb = 20 (debetzijde) verschil = 280 winst en verliesrekening: te betalen vpb (meestal een 9000 grootboekrekening) -20 verlies = 180
  10. @Ronaldinho; Ik beroep mij op de onschuld dat ik beide niet gelezen heb :)
  11. Beste Dames en Heren, Ik zou graag, zonder dit telkens aan mijn accountant voor moeten te leggen, een programma hebben waarbij ik in kan geven hoeveel geld ik naar mijzelf over wil maken, welke aftrekposten ik tot mijn beschikking heb en ik daardoor in een overzicht te zien krijg welke verdeling het meest gunstig is voor mij. Weet iemand waar ik zulke programmatuur (betaald en onbetaald) terug kan vinden? Alvast dank.
  12. Altijd gevaarlijk om te reageren als je het nog vaag kunt herinneren, maar voordat woon-werkverkeer onbelast was, kwamen zulke punten altijd tot discussie. Wanneer kwalificeren kilometers van de woning naar een opdrachtgever als woon-werkverkeer en wanneer als zakelijke kilometers. Daarnaast kan ik heel veel informatie erbij halen, maar ook mijn advies is om nog zeker een maand te wachten voordat we ons allemaal gek gaan maken door maatregelen die nog niet bekrachtigt zijn. Ik snap daarentegen wel cash is king dat dit een groot punt van aandacht voor je is. In het geval je geen kilometers declareert bij je opdrachtgever (cliënt) dan kun je ook in je offertes een kilometerdeclaratie verwerken. Dan zijn het namelijk per definitie zakelijke kilometers (er staat een omzetvergoeding tegenover).
  13. Hallo CC, Schrik niet van de zin, maar om hem op beeld te gooien: Een idee is niets waard zolang de uitvoering daarvan ondenkbaar is voor de ontvanger Er zijn namelijk heel veel creatieve mensen op deze aardbol. Heb je weleens naar Het beste idee van Nederland gekeken? Dan krijg je een redelijk beeld van wat (sommige) mensen voor onderzoek en ontwikkeling opstellen om hun idee te visualiseren. Wat ontstaat er na een idee (en mensen mogen dit met alle genoegen aanvullen uit hun kennis en ervaring): Ontwerpen Testen Aanpassen Testen Bovenstaande 2 blijven uitvoeren tot het gewenste resultaat Patenteren --> Uitbesteden aan een patentenbureau of een hele moeilijke studie gaan volgen; het gaat je in ieder geval veel geld kosten Produceren of een producent zoeken en vinden Voor productie allerlei verzekeringen/personeel en management nodig bij een producent deugdelijke afname- en verkoopvoorwaarden stellen --> Fase waar ook weer veel geld mee gemoeid is Product aan de man brengen --> Marktonderzoek (eventueel) en kosten voor verkoopapparaat Is alles naar wens gegaan? Hey er komt geld binnen! Hopelijk heb ik je een duidelijk beeld geschept dat het ontwikkelen van een kant en klaar product in de meeste gevallen (echt niet met alles hoor!) deze cyclus volgt en je een hele hoop tijd/geld en advisering nodig hebt. Wat een van mijn favorieten is google maar eens de levenscyclus van het online spel World Of Warcraft. Dat was destijds een innovatief product en leent zijn bestaansrecht nu nog aan slimme merchandising en constante innovering van het spel.
  14. Hallo Ro, Het onderscheid was mij (gelukkig) bekend. Desondanks is de link die je geplaatst heb voor mij en hopelijk voor anderen een extra toelichting. Groeten, Alex
  15. Ik ben met beide antwoorden heel erg geholpen. Dat houd dus in dat mijn originele gedachte toch redelijk de juiste was. Ik ben gaan googlen en daar kwam ik een 75% btw aftrek regeling tegen waarbij de kosten dan weer onder andere posten vielen en dat heeft mij volledig uit balans gebracht. Toen ik Ondernemersfeest intoetste kreeg ik de eerste 5 pagina's over de werkkostenregeling dus begon ik ook daar weer over te twijfelen. Om bovenstaand te concluderen: Bedankt voor jullie input mannen!
  16. Ik heb helemaal dubbel gelegen... Geweldige opmerking. Als ik het kan vinden krijgt je opmerkingen een plus 1 :-D
  17. Het jubileum is 30 jaar zakenpartners, 40 jaar huwelijk en 120 jaar oud samen. Hoef ik zelfs geen onderscheid te maken tussen de kosten? Als het allemaal representatiekosten zijn is dat natuurlijk geweldig, maar daar twijfel ik dus enorm over. Ik ben tot 3 verschillende kosten gekomen: De aankleding: Huur tent/verlichting/stoelen/bar en tap Het eten en drinken Het entertainment Als al deze kosten onder het normal forfait vallen met aftrek van btw (want zover ik weet vallen eten en drinken normaliter onder de geen aftrek btw regel). Mijn voornaamste twijfel ontstond doordat ik las dat zulke feesten onder de werkkostenregeling onder de vrije ruimte vallen?? Natuurlijk heel vervelend als je de oplossing maar half begrijpt. Alvast bedankt dat jullie met mij mee willen denken heren
  18. Hallo allemaal, Ik ben enorm te twijfelen over de toepassing van aftrekbaarheid van festiviteiten. In mijn situatie: Jubileumfeest met zakelijk en privé karakter (verdeling gemakshalve 50-50) In mijn ogen dus voor 50% zakelijk aftrekbaar. De intentie van het feest op het zakelijk deel is om de huidige relatie te verbeteren. Hoe kan ik de kosten van de festiviteiten splitsen? 50% zakelijk ex btw en 75% van de btw op het zakelijk deel in aftrek brengen? Alvast dank voor jullie reactie en excuus als ik iets vergeten ben te noemen. Alex Manders
  19. Even uit tijdgebrek een korte reactie: Het is bedrijfsgrond, maar veelal omringd door (boeren) bedrijven waar de noodzaak tot snel functionerend internet een stuk lager is. Er is bijvoorbeeld ook een houtzagerij, een tegelzetter of maker etc. Al het andere wat je opgenoemd hebt ga ik meenemen voor woensdagochtend (dan wil ik echt concreet gaan worden). Voor nu; fijn weekend!
  20. Hoi Rick, Even voor mijzelf samenvatten: Trajectopties Provider (KPN, T-Mobile etc.) Aansprakelijkheid uitbesteed; offrering KPN was duur, Vodafone en T-Mobile proberen. Wellicht nog een tussenpersoon proberen (zoals een belvisie?) Installateur bekabeling laten leggen; contractuele afspraken maken over "verkeerde aanleg" Grondwerk: Zakelijk alle verantwoordelijkheid uitbesteden en contractueel vastleggen. Anders particulier graven, goed verzekeren, bij Klik aanmelden.
  21. @Jean en @ Jasper: We liggen relatief afgelegen. We hebben nu Planet internet die wel via een kabel levert (ja technisch zullen mijn antwoorden geen hoogstaandertjes zijn), maar omdat alle voorgaande bedrijven en een deel van een woonwijk eerst van dezelfde "pijplijn" afnemen is onze maximale snelheid nu 1,6mb. Misschien waardig dan nog om te vermelden. Dit probleem is buiten onze schuld ontstaan. 5 Jaar geleden was de snelheidslijn ongeveer 16mb. Bekabeling via bijvoorbeeld UPC is niet mogelijk omdat we dan tegen de problematiek aanlopen dat we te afgelegen zijn (valt buiten het gebied)/ KPN erkent het probleem van terugval in snelheid, heeft de kosten voor het gebruik van het huidig internet verlaagt en heeft zelf aangedragen om dan glasvezelbekabeling te leggen. Die bekabeling (is mij verteld) heeft dat probleem niet. @Iwan: bedankt voor het compliment, maar jij eerder bedankt voor de input. Ik ga er echt iets mee doen.
  22. Ik begrijp dat jij mijn vader ook kent? ::) Even gemakshalve; reclame is niet iets waar de bejaarden mee geholpen worden en daarmee zul je daarvoor geen subsidie ontvangen. Misschien een goed voorstel voor je; Maak afspraken met een beslissingsbevoegde van zorgcentra's, ondersteunende aanleunwoningen, zelfstandig wonen met ouderenzorg op oproep. Overtuig heb van je missie en je hebt een hele grote klantencirkel tot je beschikking. Heb je ervaring waaruit blijkt dat je geschikt bent om ouderen hulp te verlenen? Op welke schaal kun je gaan helpen? Dat zijn de eerste vragen die op je af komen. Onderstaande link kan je een duwtje in de juiste richting geven qua subsidiëring. http://http://www.fondsenvoorouderen.nl/overzicht/ Succes toegewenst (oprechte hulp aan bejaarden is het mooiste wat er is)
  23. Je koopt er niets voor want ik zou niet weten hoe ik je van advies zou kunnen voorzien, maar ik vind het een mooi verhaal om te lezen en hoop dat van harte dat je het "op de rit krijgt". Misschien toch 1 tip: Regel bij je leverancier een verlengde betalingstermijn van zeker 90 dagen. Dit zou zelfs tegen een verhoging van 2% kunnen zijn van je inkoop. Zet hier tegenover dat je door de extra tijd die je hebt minder rekening-courantkrediet nodig hebt waar je hoogstwaarschijnlijk 5 a 6% voor betaald (ergo je betaald minder en bereikt hetzelfde).
  24. Er wordt inderdaad na 17.00 uur gewoon doorgewerkt :P Ik zou het echt niet weten Iwan. Ik snap wel waar je heen wilt gaan. Kostenbesparing realiseren door de gleuf te realiseren. Dat zou volgens mij nog niet eens zo'n slecht idee zijn. Ik heb woensdagochten ingeruimd om eens een en ander aan offertes op te gaan vragen. Mocht je nog iets in die trant binnen schieten dan zijn de tips van harte welkom :) P.s ik zie nu dat ik apparaatuur schreef i.p.v. apparatuur ???
  25. Met die vraag gaan we enigszins off topic, maar ikzelf vind het ook vreselijk veel geld. Ik heb 2 weken geleden een offerte opgevraagd bij KPN (adviseur is hier geweest). Ik weet zijn exacte bewoordingen niet meer dus als ik zijn input vertaal in mijn woordenboekversie dan heeft glaskabelvezel een constant internetverbruik, maar dient dit vanaf de laatste plek doorgelegd te worden. Dat houdt in dat ze ruim 1,5 kilometer een sleuf gaan maken en de bekabel gaan trekken. De kosten zitten dus veelal in manuren. Draadloos internet was ook mijn eerste gedachte, maar er zijn geen "torens"? in de nabijheid waardoor je weer "zwaarder apparaatuur" nodig hebt en daar waren de kosten vergelijkbaar mee. Omdat ik in eerste instantie verschoot van de kosten die eraan gekoppeld zijn wilde ik eerste weten of er opties zijn om de kosten te verlichten en ongeacht het antwoord om hierna meer offertes op te gaan vragen. Wel bedankt voor de tip Iwan; ik was niet op de hoogte dat Vodafone dergelijke constructies ook aanbied. Ik probeer nu zoveel als mogelijk telefonie en internet aan elkaar te koppelen in de hoop dat er schaalvoordeel in de kosten te behalen is (maar dat is nu nog alleen maar een hoop).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.