Advil

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Advil

  1. Ik heb alleen ervaring met Voys VOIP, vond het een duidelijke website en werd goed geholpen aan de telefoon. Ik wilde zakelijk graag overal bereikbaar zijn en je kunt online zelf het meeste regelen.
  2. @Marnix, ik snap je punt, maar ik ben het niet met je eens ;) Ik heb toevallig een veel en veel groter forum verkocht, en dus heel erg nagedacht over de waardering, ook samen met een gerenommeerd accountancy kantoor. Een internetsite is behoorlijk moeilijk te waarderen, vooral omdat het heel erg snel kan veranderen. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden: - Hoe komen je bezoekers binnen? Veel zoekmachine verkeer? -> negatieve impact op waardering (Google kan immers elke dag hun algoritme aanpassen en forums degraderen) - Inkomsten -> Voornamelijk Adsense? -> negatieve impact op waardering (Google kan immers elke dag je account afsluiten, veel plezier met daartegenin gaan) - Trend van bezoekers / nieuwe posts & threads / registraties -> stijgende trend in activiteit geeft natuurlijk positieve invloed op de waardering - Hoe lang bestaat het forum al? -> Lang met stijgende trend -> positieve invloed op waardering Zo zijn er nog een heleboel zaken te bedenken, maar indien je afhankelijk bent van Google qua bezoekers en inkomen dan heb je een behoorlijke high-risk investering.
  3. Hoe lang bestaat het forum al? Als dit om een aantal jaren gaat is wat meer waard dan 12 x €400, vooral als het niet om een trendgevoelig onderwerp gaat. De prijs komt dan voort uit de aanname dat als het al lang stabiel draait dit wel zo zal blijven. Als er een stijgende lijn in zit die je per maand in een percentage kunt uitdrukken, kun je die ook meenemen in je berekening (dus in b.v. Excel elke maand een percentage bij de inkomsten optellen) Ik zou inderdaad, vanwege het risico van een forum (Google zou die in een update kunnen degraderen, je Adsense zou geblocked kunnen worden) eerst een bedrag bij overname doen, en vervolgens aan de hand van de ontwikkeling van het forum nog wat extra. (b.v. als de bezoekersaantallen blijven zoals ze zijn, een volgend deel) Waarde dus zonder stijging zo'n €5000, met stijging, mogelijk €7500, als jij denkt dat je er nog heel wat mee kunt. €15000 is een belachelijk bedrag!
  4. Misschien dat je door sites als Techcrunch het idee hebt gekregen dat mensen warm worden van een beta launch waar ze verder niets van weten, maar dat is vaak niet zomaar. De interesse word gewekt door de ondernemers die het gaan doen (en die al eerders iets goed gedaan hebben), de VC's die erin stappen of door warme contacten met het journaille. Als je hier in Nederland iets doet, en iemand van b.v. Reed Elsevier is erbij betrokken (gokje, zit ik warm? ;) ) zou je b.v. Hyped.nl kunnen bellen/aanschrijven, en e-merce en misschien marketingfacts of uhm BNR, maar ik denk niet zonder een tipje van de sluier op te lichten. Als er mensen bij betrokken zijn die goede dingen hebben gedaan of bij bedrijven hebben gewerkt die goede dingen hebben gedaan, kies dan een goed moment uit en ga bellen, misschien dat je dan wat momentum krijgt. Een bureau dat al warme relaties heeft met journalisten inhuren is natuurlijk ook een pré!
  5. Het lijkt me absoluut niet verstandig met zulke bedragen te spelen als je zo jong bent. Je hebt het hier over bedragen waar je een huis voor kunt kopen. Natuurlijk mag je deze kans niet laten liggen, en dit is natuurlijk een mooie kans, maar ik denk dat je én de deal kunt binnen halen én er flink aan kunt verdienen als je eerlijk bent naar de klant. Ik zou gewoon eerlijk zijn en zeggen hoe oud je bent en dat je voor een percentage bereid bent te onthullen wie je fabrikant is. Je vader zal je misschien kunnen helpen aan een contract waarin staat dat je klant niet buiten jou om mag gaan. Het is win-win-win. Omdat je geen risico loopt kun je genoeg nemen met minder marge, maar verdien je flink, je klant zal iets goedkoper af zijn en de fabrikant krijgt zijn deal. Maar je bent jong, denkt dat je de hele wereld aan kunt, dus dat wil je niet ;) Denk ik zomaar...
  6. Ik heb zelf een community van 0 naar 4.000.000 bezoekers gebracht, met als inkomstenmodel: advertenties. Ik kan je nu al vertellen dat je met 1000 bezoekers per dag niet rijk zult worden. Ik denk dat je echt heel erg maximaal zo'n 50 EURO per dag zou kunnen verdienen als je je advertenties op CPM basis zou verkopen, als je daarbij verschillende advertentie ruimtes zou hebben. Maar dan ben je een koning ;) Klopt het dat je de site zelf hebt gebouwd? Misschien kun je wat functionaliteit inbouwen die clubs en teams zouden kunnen gebruiken? Foto's plaatsen tegen betaling, of sluit een deal met een groepsms dienst o.i.d. Verder, zo ben ik ook ooit begonnen, zoek sponsoren, en bied ze advertentieruimte aan per maand of per jaar (kleding, ballen, horeca). Voor jouw gestreefde aantal bezoekers kun je zeker wel 500 EURO per maand vragen, met 3 advertentieruimtes heb je dan het bedrag dat ik eerder noemde ook binnen. Het kost je wel tijd, en flink rondbellen, maar als je echt een autoriteit bent op korfbal gebied, dan willen mensen zich graag met je associëren. Je maakt het jezelf vooral heel makkelijk door te zorgen dat je weer die autoriteit word/blijft, zodat mensen je kennen en erbij willen horen. Maak je site ook schaalbaar, en zoek mensen die voor je kunnen schrijven en fotograferen, niet alles zelf doen! Als je website een sterk merk is dan zullen er mensen te vinden zijn die voor je willen schrijven/fotograferen, zij zijn ook gelijk je promoters. Je kunt ze b.v. een t-shirt o.i.d. geven met je URL erop. Heb je hier iets aan?
  7. @kaboutertje. Het hangt van de branche af, maar nog veel meer van jouw landingspagina. Als jij een hele hoge conversie hebt dan kun je dus ook meer betalen per klik. Als je per klik 50 EURO betaald, je een marge van 250 EURO hebt en 1 op de 3 koopt, dan maak je winst. Als de conversie niet winstgevend is, dan moet je er mee stoppen, wat maakt het dan uit wat je kunt verwachten? Immers als je het niet haalt, dan heb je er ook niets aan ;) Je conversie optimaliseer je door je aan de standaard conversie regels te houden (goede teksten, duidelijke knoppen, goede call to actions etc.) en te blijven testen. Je betaalt dan aan het begin wat leergeld, maar door te testen leer je hoe je het moet doen. Dat testen doe je met bijvoorbeeld Google Website Optimizer en je gaat dan net zo lang door tot je weet wat converteert. (en om je te helpen, hier vind je hoe je gratis Adwords tegoed krijgt ;) )
  8. Volgens mij is er een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het bereiken van (basis)school directeuren. Ik weet helaas niet meer hoe het heet. Ik heb dit ooit eens gehoord van iemand in het onderwijs, en die zei dat er heel veel reclame word gestuurd naar scholen (zie ook dit krantenartikel). Misschien is het goed om ook eens een school binnen te lopen of te bellen en te peilen wat men van je product vind, misschien dat je nog waardevolle feedback krijgt. Natuurlijk is het veel 'enger' om het persoonlijk te doen, maar je leert er ook veel van. Zij kunnen je misschien wel bedrijf het is waar ik eerder aan refereerde...
  9. @Ralph Geissen Ziet er goed uit, ben benieuwd naar de resultaten. Bij Independer gebruiken ze het ook, en hebben ze goede resultaten. En spread the word ;)
  10. En natuurlijk kun je ook gebruik maken van microdata om de rich snippets in de SERPS te laten zien (b.v. sterretjes van recensies op je site, of extra product informatie) Ik heb daar net een artikel over geschreven: Met microdata je onderscheiden in Google. Waarom je dat wilt? Omdat je opvalt tussen de andere zoekresultaten en daarom meer kans hebt dat mensen naar jou doorklikken, misschien zelfs sneller dan resultaat 1 en 2, als jij op 3 staat...
  11. @tjeng, natuurlijk moet je zo blijven denken, en er zullen altijd wel wat mogelijkheden blijven bestaan. Maar ik denk dat over 10 jaar de investeringen, om bijvoorbeeld met de grote partijen mee te doen, alleen maar groeien. Als je nu de nieuwe Wehkamp of Bol.com wilt worden dan heb je een flink zak geld nodig. Dat kan nog steeds, zie Zalando, maar over 10 jaar is het mogelijk nog moeilijker. Als je in de US met b.v. Amazon zou moeten concurreren, dan zal dat ook moeilijk zijn, alleen al vanwege de investeringen die men heeft gedaan in logistics. Als je de nieuwe Facebook wilt worden heb je ook een dergelijk probleem. Zij hebben al de infrastructuur ontwikkeld om op grote schaal pagina's te serveren, maar staan inmiddels ook op heel erg veel sites, zowel met hun login systeem danwel de likes etc. Als dergelijke partijen succesvol blijven en door blijven investeren dan zal het over 10 jaar nog moeilijker zijn.
  12. Als je de presentatie onderin het artikel die je linkt leest, zou je net zo hard kunnen zeggen dat TMG een lokale Google wil worden. Wat ik opmaak uit de presentatie is dat ze zien dat ze wat kansen laten liggen en dat ze die kant eventueel kunnen opgaan. Ik denk dat TMG een heel sterk Nederlands online merk zou kunnen worden (voor zover ze dat niet al zijn) Met Hyves kunnen ze een soort universeel inlog systeem maken, waarmee je op alle TMG sites kunt inloggen (Er is al iets dergelijks maar niet heel veel gebruikt). Met Hyves zou ook b.v. je reputatie kunnen worden bijgehouden, door je reacties op TMG sites, maar misschien ook door een koppeling met advertenties op Speurders. Verder spreken ze veel over User Generated Content. Ik ben zeer benieuwd hoe ze dat gaan doen. Persoonlijk zou ik als TMG gaan focussen op communities. Deze zijn goed te monetizen, vergen een relatief kleine investering en wanneer deze eenmaal op gang komen zijn ze een soort perpetual motion machine, doordat de gebruikers in principe zelf de content maken. Doordat TMG actief is in niches (en ze zou meer kunnen kopen) sluiten communities daar prima op aan, waarbij Hyves een centrale spil zou kunnen zijn. Dit zorgt ook voor veel engagement van de TMG bezoekers/leden omdat mensen in een community vaak een saamhorigheidsgevoel hebben. Wel interessant ontwikkelingen, ben zeer benieuwd hoe het online landschap er over 10 jaar uitziet. Je ziet vooral dat grote partijen groter worden, en dat de entry barriers steeds hoger worden.
  13. @thijsvanw, helaas heb ik ze niet kunnen checken, inmiddels heb ik wel de eerste reactie binnen van iemand die wel een en ander heeft uigeplozen (zie hier). Natuurlijk zou het fantastisch zijn als er meer mensen met ervaringen die zouden delen op mijn website. Ik probeer langzaam maar zeker wat meer bekendheid te krijgen, ik sta best goed in de zoekmachines, maar heb meer inkomende links nodig. Ik ben bang dat e.e.a. als spam word gezien op fora waar dropshipping een hot topic is, dus ben erg voorzichtig in de spreiding, dus ik kan alleen maar zeggen, als je het waardeert, zeg het voort ;) Andere ideeën natuurlijk ook zeer welkom! Des te groter het bereik, des te groter de kans dat mensen hun ervaringen delen!
  14. Het is mij opgevallen dat er veel sites zijn die je laten betalen voor lijsten met dropshipping leveranciers. Vaak zijn dit buitenlandse partijen met eventuele problemen vandien. Voor een klant heb ik onderzocht of dropshipping wat voor hem was, en een overzicht gemaakt en daarvan heb ik een site gemaakt waar je gratis alle Nederlandse dropshipping groothandels kunt vinden. Ik probeer deze een beetje te verspreiden, want het is vaak zonde om voor de lijsten te betalen!
  15. Lipperhey is inderdaad superhandig! Nog een Nederlandstalig artikel over RDF/rich snippets in Google
  16. Ik denk dat het heel verstandig is om een derde partij in te schakelen. Al is het maar dat hij een 'bad cop' kan zijn. Als de investeerder instapt, hebben jullie, zo te lezen, een lange toekomst te gaan. Het is alleen voor jouw toekomst wel verstandig om zo min mogelijk weg te geven. Iemand die hier veel ervaring in heeft zal met een bod komen die de investeerder niet zal afschrikken, maar die vooral ook jouw belangen niet zal vergeten. Daarbij vergeten veel mensen dat bij een bedrijf ook emoties komen kijken. Wat jij redelijk vind, kan worden vertroebeld door de emoties die jij hebt bij je bedrijf. Het kan ook zijn dat je door je wil om het bedrijf te starten en de eventuele dollartekens teveel weggeeft, waar je later spijt van krijgt. Daarom is het goed om iemand te hebben die die emoties niet voelt en die je objectief kan adviseren. Op korte termijn kost dit geld, maar als je een succesvol bedrijf hebt, zal dit op lange termijn zichzelf hard terugverdienen, dan kan een half procent al duizenden EURO's schelen.
  17. Ik denk dat je er best een goede bijbaan aan over kunt houden. Hoe ga je prijzen die je moet hanteren bijhouden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.