Jump to content

tim123

Senior
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Volgens mij komen alleen echte bitcoins in omloop door ze te minen. Valse bitcoins kun je op willekeurige andere manieren creëren. Het gaat er vervolgens niet om of "het netwerk" deze bitcoins niet zal (h)erkennen, maar of de ontvanger erin trapt. Je kunt alleen Bitcoins ontvangen doordat je binnen het netwerk een transactie van adres A naar adres B doet (waarbij de adressen een soort van rekeningen zijn). In feite is er dus een soort gedistribueerde boekhouding die iedereen bij houdt en waarvan we hebben afgesproken dat als je een block vind je 50 BTC naar een willekeurige adres kan sch
 2. Ik weet niet of dat adres wat daar staat je (uitgaande) mailserver is (lijkt me niet als je zegt dat ie blacklisted was). Maar als het dat is moet je dat hebben alleen dan voor IPv6 (dit is voor IPv4). Vervolgens moet je er ook nog voor zorgen dat je een AAAA(=IPv6 versie van een A record) record van de hostname naar het IPv6 adres hebt.
 3. Je mailserver heeft een IPv6 adres waarmee het met de Google server communiceert. Dat IPv6 adres heeft geen reverse en/of forward DNS record. En dat vereist Google. Kort door de bocht zou bijv. mail.domein.nl moeten verwijzen naar je IPv6 adres en dat adres weer naar mail.domein.nl. Een tijdelijke oplossing zou kunnen zijn om IPv6 uit te schakelen zodat de server weer IPv4 gebruikt waar alles waarschijnlijk wel goed werkt.
 4. Is niks nieuws, is gewoon aangetekend versturen. Aangetekend kost geen 3 euro. En die pakketjes inclusief de code dus blijkbaar wel?
 5. Ik zag een tweet van PostNL_Zakelijk voorbij komen dat je deze brievenbus pakketjes (met tracking) via MijnPost kan verzenden en vanaf Maart ook buiten MijnPost. Ik heb geen MijnPost dus ik kan niet precies zien hoe dat dan zou moeten werken.
 6. Wat meer duidelijkheid kunnen krijgen, Highio?
 7. Ik heb er wel eens aan gedacht om een Duitse firma op te richten om vanuit Duitsland internationale en nationale briefpost te versturen. Ter vergelijking als je met de Deutsche Post wereldwijd wil versturen: L+B+H max. 90 cm, 500g = 3,45 euro L+B+H max. 90 cm, 1000g = 7,00 euro L+B+H max. 90 cm, 2000g = 8,60 euro Het is dus goedkoper om 500g vanuit Duitsland naar Nederland te sturen dan van Nederland naar Nederland. Om over internationale zendingen nog maar te zwijgen. ???
 8. Nu ben ik al een tijdje niet meer zo thuis in de Wet Studiefinanciering, maar is het niet zo dat die bijverdiengrens gaat over het belastbare inkomen? Ofwel je winst ná aftrek van zelfstandigenaftrek, startersaftrek en mkb-winstvrijstelling? En dat je dus voor de bijverdiengrens van de Studiefinanciering rustig een winst van 24.000 had mogen draaien? @Damsco Die bijverdiengrens heeft niet zo veel te maken met het feit dat je student bent maar het feit dat je 12 maanden studiefinanciering hebt ontvangen van de overheid en als je veel verdient wil de overheid dat graag deels terug. Be
 9. Dat het zo anoniem is betwist ik, met een beetje graaftheorie kan je vrij eenvoudig identificatie doen. Zeker als je met Bitcoins in winkels en webshops gaat betalen. Je moet erg je best doen om dat te ontwijken. Dat is wat mij betreft dan ook niet de grootste kracht van Bitcoins. Om wel een paar echte voordelen te noemen: - Eén valuta wereldwijd waardoor je dus geen valuta-conversie verliezen meer hebt. - Betalingen worden binnen 60 minuten uitgevoerd ongeacht bestemming. Probeer dat maar eens internationaal of in het weekend bij een normale bank. - Decentraal: Er is geen centraal pu
 10. En dat klopt dus niet, want zoals hierboven al wordt geciteerd is de levering belast met 0% BTW . En dus niet onbelast. Als Klaasvaak_70 inkoopt voor 826.45 eur ex btw + 173.55 euro btw en dan vervolgens voor 1000 euro ex btw + 0 euro btw verkoopt omdat hij buiten de EU verkoopt dan maakt hij 173.55 euro winst. Natuurlijk kan de Amerikaanse belastingdienst nog wel BTW in rekening brengen waardoor voor de klant de levering geen 1000 euro kost maar misschien wel 1200-1300 euro. Bij de meeste vervoerders kan je ook regelen dat de leverancier die belasting betaald.
 11. Het hangt er natuurlijk wel vanaf in welk land het bedrijf waarvan je de server huurt gevestigd is. (Of beter gezegd wat voor BTW je leverancier in rekening brengt)
 12. Die regel tot 22 euro is alleen van toepassing voor particulieren. Dus óf het is voor de PostNL niet duidelijk dat de zending voor een bedrijf bedoeld is óf de PostNL controleert dat helemaal niet en rekent geen BTW onder de 22 euro. In beide gevallen lijkt het me de aansprakelijkheid van de importeur (maar dat heb ik niet uitgezocht dus pin me hier niet op vast). Je kunt echter geen BTW die je niet hebt betaald als voorbelasting aftrekken (in dit geval). Je draagt dus wel de BTW af op de verkopen van het product maar hebt niks af te trekken als voorbelasting.
 13. Ik lees je post maar ik kan er niet helemaal uit opmaken wat nu precies het concept is. Aan de hand van je screenshot krijg ik het idee dat je een paper/boek gratis aanbied en verkoopt. Is dat wat het plan is? Of is er meer? Het lijkt me wel makkelijk om daar duidelijkheid in te scheppen zodat een developer (zoals ik zelf) weet waaraan hij begint...
 14. Zelfs al had je de factuur, dan had je (officieel) nog steeds de BTW niet mogen aftrekken zolang je je auto niet hebt: Bron: Belastingdienst
 15. Dat je het een Beta noemt vind ik heel verstandig. Op het moment zitten er (structurele) fouten in je programma die ook gevolgen hebben voor de juistheid van de BTW aangifte overzichten. Op het moment zie ik in het BTW overzicht cijfers die absoluut niet kloppen met wat ik aan facturen heb gemaakt. Ik zou je klanten die er serieus in gaan boekhouden daar toch maar voor waarschuwen dat ze niet moeten vertrouwen op je pakket.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept