Sven Maat

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sven Maat

  1. Opzich hoeft het ook nu niet tegelijk, maar het gaat me om om de toekomst. Als ik nu het bedrijfspand koop en over 3 jaar een huis wil kopen, dan wil ik natuurlijk zo weinig mogelijk gezeur. Mijn hart ligt op dit moment op zakelijk gebied, eerst geld maken en daarna leven is mijn motto. Koop ik nu een huis, dan ben ik mijn spaargeld kwijt en mijn lasten omhoog. Ik probeer dus nu eerst mijn geld zo goed mogelijk te investeren zodat ik het over een aantal jaren misschien iets gemakkelijker heb. Misschien verkeerd gedacht natuurlijk, maar zo bekijk ik het!.
  2. Dag Sven Ik mis iets. Je geeft eerst aan dat je vreest dat de bank zal zeggen dat je niet te veel schulden kunt hebben en daarna geef je drie opties waarbij je twee panden wilt kopen??? Waarom blijf je dan privé niet huren? Heb je het pand van 90.000 nodig voor de zaak? groet Joost Het pand is op dit moment niet nodig voor de zaak, ik zie het meer als een investering voor mezelf. Huren van een prive woning hou ik zelf niet van, ik heb veel wensen en verbeter niet graag een woning voor iemand anders terwijl ik weet dat het toch niet van mij wordt. Groet, Sven
  3. Ons huidige bedrijfspand huren we en blijven we huren. Het gaat mij er eigenlijk vooral om of iemand hier weet hoe de bank kijkt naar een soort van overwaarde in een bedrijfspand indien ik en huis wil kopen. Het pand staat namelijk nu te koop, en het huis (ik woon bij mijn ouders) heb ik nu nog niet nodig. Als ikzelf 30.000 inleg op het bedrijfspand van 90.000 en ik kan hem weer verhuren dan blijft er een minimale schuld over in mijn ogen die zichzelf altijd weer moet kunnen opleveren. In hoeverre zou de bank bijvoorbeeld naar de overwaarde op dit pandje en meenemen in een hypotheek voormijn eigen woning? Nu begrijp ik ook wel dat je dit altijd kan voorleggen aan je favoriete bank, maar misschien kan ik me er iets beter op voorbereiden aan de hand van jullie tips.
  4. Reclame op je auto kan natuurlijk op allerlei manieren... Ik, als signmaker, let er natuurlijk extra veel op. Een lelijk ontwerp of slecht geplakte bedrijfsauto geeft mij ook gelijk een negatief beeld over dit bedrijf. Als het een goed ontwerp is en het is goed geplakt, dan kan het gegarandeerd uit! Je mag natuurlijk qua prijzen absoluut geen Appels met peren vergelijken! Kijk naar de geplakte delen (het ontwerp) en kwaliteiten van de prints of snijfolie.
  5. Er valt op internet en dit forum veel te vinden over het wel of niet zakelijk kopen van een pand. Het hele box 1 en box 3 verhaal komt vaak naar voren. Maar ik zit met een andere vraag, bij ons in de buurt staat een bedrijfspand te koop voor 90.000 euro, het lijkt mij een interessant pand voor eventuele uitbreiding van onze eigen zaak maar ook voor de verhuur. Het bedrag valt te overzien en de maandelijkse lasten kunnen goed opgebracht worden. Het "probleem" is dat ik ben 25 en ook nog geen hypotheek heb op een eigen woning. Wat ik dus niet wil is dat de bank tegen mij zegt dat ik al te veel schulden achter mijn naam heb indien ik een huis wil kopen. Het liefst zou ik beide altijd gewoon privé aankopen. Wat volgens mij de keuzes zijn: (ik heb een VOF met mijn broer) 1. Privé pand kopen met lage hypotheek, verhuren en daarna misschien aan de hand van de verhuurcijfers toch nog een keer aan kunnen kloppen bij de bank? Of zal de bank hier niets op doen? 2. Pand zakelijk kopen met de VOF, privé huis kopen 3. Privé pand kopen, zakelijk huis met de VOF kopen en dan terug huren? Misschien dat er een BV opgestart kan worden, maar dit lijkt me niet echt een optie in deze bedragen? Het gaat tenslotte om relatief weinig geld. Wat is nu volgens jullie de beste oplossing? Of een andere oplossing? Alvast bedankt voor jullie reacties!
  6. Altijd lastig, maar de klanten waarvan je zeker weet dat het goed komt kun je op rekening laten betalen. Verder zitten wij er wel kort op, wakker houden en gelijk bij de bali als je voorwaarden goed duidelijk maken helpt erg goed. Nu ben ik er eerlijk in, wij hanteren vrij harde woorden in zo'n gesprek maar brengen het netjes. ;D Zelf zijn we overigens ook aardig wat "vrienden" kwijtgeraakt door "vrienden" ook op rekening te laten betalen. Een "vriend" vragen om je eigen geld is lastig, maar het went wel helaas!
  7. Kijk, hier hebben we zeker iets aan! De 3 maanden was misschien wat kort door de bocht. Maar een contract van een half jaar met 1 maand proeftijd zou zeker in de buurt komen. Natuurlijk zullen wij onze doelen/ wensen duidelijk maken naar de vertegenwoordiger en we hebben zelf ook wel wat verkoopervaring en zullen deze dus ook zeker delen. Ik denk dat we maar eens een sprong in het diepe moeten gaan maken door te proberen personeel te krijgen aan de hand van eigen advertenties en deze dan op pay-roll basis eerst te laten werken. Maar, kun je op pay-roll basis werken met bonussen? Volgens mij stelt het payrol bedrijf toch vast hoeveel de werknemer moet verdienen en vanaf dan is het uurtje-factuurtje? Zou je dan de bonus door moeten laten werken door te zeggen, je krijgt vast 25 uur per week (bijvoorbeeld) en bij XX aantal verkoop geven we meer uren door aan het pay-roll bedrijf?
  8. Beste higherlevel-members, voor een online concept willen wij personeel aannemen, het gaat hier om een buitendienst medewerker. De bedoeling is dat deze persoon van ons een adressenbestand krijgt en natuurlijk bijbehorende promotionele artikelen wat zijn/ haar verkoop kan bevorderen. Nu vragen wij ons, hoe beginnen we hiermee? We hebben al eens een personeelslid gehad, maar deze kwam uit onze vriendengroep en is toen op Payroll basis bij ons aan het werk gegaan. Iets wat toen, in onze ogen, een vrij prijzige optie was maar wel risicoloos. Nu moeten we dus een personeelslid met commercieel inzicht/ ervaring werven, wat is hiervoor de beste optie in jullie ogen? Langs uitzendbureaus of advertenties via Social Media bijvoorbeeld? Ook hebben we ons wel iets verdiept in freelancers, we hebben diverse mensen aangesproken maar deze willen allemaal uurtje factuurtje zien tegen behoorlijk uurtarief en voor dat geld kunnen we in onze ogen beter iemand XX uur per week er op zetten met een contract van in eerste instantie bijvoorbeeld 3 maanden aangezien wij ook niet weten hoe het zal gaan lopen. We hebben hier wel een representatieve auto staan, dus een auto van de zaak kan deze werknemer meekrijgen. De concrete vragen dus: 1. Is het normaal om een nieuwe vertegenwoordiger een auto mee te geven van de zaak en een adressenbestand + promo materiaal en zeggen "Succes ermee!"? 2. Welke voorkeur of ervaringen hebben jullia qua werving van commercieel/ sales personeel? 3. Hoe kort/ of lang kun je een contract maken (proef periode misschien?) In princiepe zouden we na 3 maanden wel al kunnen zien of het iets is of niet denken wij. Alvast bedankt voor de reacties.
  9. Nog een toeval... we hebben 5 jaar een off-road motorsportzaak gehad! Maar er dan nog een origineel luchtfilteruittrekken na 5 jaar off-road rijden... dan heb je een SUPER koop gedaan! Normaal gesproken had hij al 10x vast moeten lopen of zelfs niet meer moeten rijden omdat hij te weinig lucht kreeg. Dus al met al toch nog een goede koop! ;D Maargoed, wij hebben in die tijd ook veel tedoen gehad met bouwjaren van deze motoren (off-road / crossmotoren) en wij spraken zelf liever over modeljaren aangezien je wel aan bepaalde kenmerken kon zien in welke tijdsperiode de motor zeker was gemaakt. Framenummers slijten vaak weg dankzij de kabels die er langs lopen en plastic-kits en andere onderdelen worden jaarlijks vervangen dus daar zijn ook geen tekens in te vinden, dus alle bewijzen zijn dan weg.
  10. Heb je hem gekocht bij de onderhoudende dealer? Zoja, dan hebben ze gelogen over het onderhoud. Wanneer de persoon waar jij hem van gekocht hebt het onderhoud ook heeft LATEN uitvoeren kan hij dus ook bedonderd zijn. Hetgeen je erg vaak ziet bij leaseauto's. Wij hebben toevallig zelf een autogarage en zien het 7 van de 10 keer bij ex-leaseauto's met keurig afgestempelde boekjes.
  11. Agja, dat is hetzelfde als een bekeuring krijgen voor te hard rijden. Je ziet het bordje met de maximum snelheid wel, maar je doet er niets mee! ;)
  12. Romano referereert aan een oude postcountdrempel van 10 posts die voorheen van toepassing was op een specifiek board (wat vinden jullie van mijn..) waar je - tot op zekere hoogte - reclame voor jezelf mag maken. Die postcount drempel is niet meer van toepassing, maar kennelijk is dat niet bij alle HL-leden bekend :). We hebben het afgeschaft omdat het een te hoog aantal onzinsposts opleverde. Nu die drempel er niet meer is maken we ons daar inderdaad geen zorgen meer over.. Dat zou wel stoer zijn. ;D 24 uurtjes staat het record op dacht ik net te zien op Google? :P
  13. Ik (wij) gebruiken Facebook zonder poespas en informeel. Wij merken ook hier in de omgeving dat klanten houden van ondernemers met beide voetjes op de grond en laten we eerlijk zijn, bijna heel Facebook is informeel. Het aantal klanten dat we er aan overhouden, tja alles is meegenomen bij gratis reclame. We merken er wel iets van, maar mega orders krijgen we er niet van.
  14. Heb je mijn reactie op de post van Jenson wel gelezen? Jenson heeft het overigens over iets anders: niet (nogmaals) toekomstig gebruik zoals jij stelt (verbrande turf inderdaad) , maar de zin en onzin van een korte wachttijd op een AOV. Uit het laatste deeltje van Jenson zijn post maakte ik uit dat hij ook het toekomstig gebruik als argument meenam. Maargoed, ik zal eens kijken hoe het met mijn AOV zit als we een wachttijd van 6 maanden nemen. Ikzelf heb nu 2 maanden, maargoed ik ben nog jong en dus is mijn premie niet zo hoog. Ik wil gewoon overal goed voor verzekerd zijn, dus heb er niet eens naar gekeken. Feit is overigens wel dat ik nu anderhalf jaar deze AOV heb, en nu straks al een aantal maanden uit de running ben vanwege een operatie aan mijn knie. Dus ik ben toch wel blij met de afgesloten verzekering.
  15. Nu kan het misschien aan mij liggen, maar de posters heeft dus een AOV. Hij is enkele maanden arbeidsongeschikt geweest en gebruikt hiervoor dus zijn afgesloten AOV verzekering. Je gaat dan toch niet nadenken of je misschien in de toekomst vaker gebruik ervan moet maken? En dus maar zeggen: "Ik maak er maar geen gebruik van" ? Als als als... of zoals wij zeggen: "As, As, As.. dat is verbrande turf en daar kun je niks mee!" :)
  16. Sven Maat

    Omzet verhoging

    Wij investeren om een omzet verhoging te krijgen bijna altijd in nieuwe apparatuur, wat vervolgens nieuwe klanten oplevert of we hoeven geen extern bedrijf meer in te huren en dus brengen we de kosten omlaag. Het nadeel hiervan is dat je even in de buidel moet tasten. Verder zoals hierboven al gezegd is het inkopen van goud/ zilver misschien een oplossing. Je zou hiervoor kunnen flyeren in de buurt. Mensen krijgen of contant geld of ze kunnen het tegen een leuke inruilwaarde inleveren op nieuwe sieraden. Dit brengt dan dus meer omzet.
  17. Ik vind het wel wat uitmaken waar iemand op reageert: als een topic een jaar oud is, en het word omhoog gehaald met de inhoud van een gezegde, maar totaal géén inhoudelijke bijdrage naar mijn mening is, vind ik dat jammer. Wás het wel een inhoudelijke bijdrage geweest, had ik er niets van gezegd, ook al is een topic ouder dan dat. Voor mij komt dat namelijk over als een "newbie" (om het zo maar te zeggen) snel zijn eerste 10 posts wil hebben met (naar mijn mening) inhoudloze berichten. Kom dan met 10 inhoudelijke berichten. Ik hoop toch niet dat iemand op deze aardbodem zich zorgen gaat maken over het wel of niet 10 posts (of welk ander aantal dan ook) op dit HigherLevel forum gepost te hebben? Nee, ik zou dan liever proberen je wereldrecord stoelmassage te verbreken! ;D Ik heb duizenden posts op diverse andere fora's, maar dat doet me dus niets. Verder ben ik hier niet om mezelf te promoten, maar om te lezen wat goeroe's te melden hebben.
  18. Was het nu nodig om een topic van bijna een jaar oud omhoog te kicken zonder een inhoudelijk antwoord? Wat maakt het uit waar je op reageert? Dan zouden ze een functie in dit forum moeten maken dat berichten ouder dan een half jaar er uitgehaald worden of automatisch op slot springen? Verder, geloof ikzelf dat het een gezegde is die je zeker moet onthouden. Iedereen staart zich blind op de buurman met de nieuwe auto, maar niemand kan of wil kijken naar de leningen die er tegenover staan.
  19. Ja, en? ??? Succès en groet, Hans Vistaprint.. waar hebben we het over??? :S Koude acquisitie, wordt het al niet te veel gedaan? Elke dag wordt je gebeld door allerlei instanties. Ik wil bijvoorbeeld autobedrijven benaderen, een veel gebruikt middel in die branche is een vertegenwoordiger. Je wordt er in de garage mee doodgegooid. Maar zou een belletje en daarna de vertegenwoordiger er op af niet beter werken?
  20. Het gras bij een de buren lijkt altijd groener... dat moet je ook niet vergeten denk ik!
  21. Klein YESSS momentje, de eerste grote full-colour bestickering is uit onze nieuwe printer komen rollen! 55m² aan printwerk... :) Dan ben je toch blij dat je in een nieuwe printer heb geinvesteerd!
  22. Toevallig hebben wij ook lange tijd gezocht naar een goede webontwikkelaar, de prijzen varieeren enorm. Wel zijn we al enkele keren op de koffie gekomen met studenten "die het wel even zouden gaan verzorgen". Maar hoe complex is je website eigenlijk? Het lijkt me toch dat er aan de hand van je wensen + enkele schetsen wel een offerte moet kunnen krijgen? Zij maken de offerte op, stellen alle punten er duidelijk in op en jij gaat akkoord met die offerte. Als dan achteraf blijkt dat jij je eigen project niet goed hebt ingeschat, dan is het je eigen probleem? Hetgene waar jij dan voor hebt getekend/ betaald is dan gewoon werkend en af, maar je gehele plan nog niet voor 100%. PS. Mijn eerste post... :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.