Jump to content

StabiloBoss

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dank je wel voor je reactie! Ben ik eigenlijk vrij wanneer ik de 36% MIA and 28% KIA kan afschrijven? Bijvoorbeeld ook volledig in het eerste jaar, zodat ik later geen last meer van heb wanneer ik overga op een BV (dan heb ik een groetere 45% besparing tov van de 20% voor BV's)? Of moet ik die ook over 5 jaar verdelen?
 2. en wat mij betreft mijn tweede vraag. Wat geebeurt er wanneer je na 1 jaar van zelfstandige ondernemer naar BV gaat? mod comment: daar had je al een ander topic over gemaakt en daar heb je inmiddels ook een antwoord. ter info: het cross posten of op meerdere plekken stellen van dezelfde vraag of sterk gelijkende is niet de bedoeling..
 3. Iemand een berekening gemaakt van de V60 hybride wat de kosten zijn na aftrek van de MIA&KIA en na afschrijving? Welke restwaarde hebben jullie gebruikt? Wat gebeurt er als je binnen 5 jaar overstapt van een eenmanszaak naar een BV? Moet je een deel van de MIA&KIA terug betalen?
 4. Stel ik koop nu een Tesla Model S op de zaak als ZZP'er. Ik maak dan gebruik van KIA, MIA en VAMIL. Stel dat ik dan over 1 of 2 jaar overstap naar een BV. Moet ik dan een deel van de KIA en MIA terugbetalen? Is er regeling voor wanneer je een auto op een zelfstandige onderneming verplaatst naar je nieuwe BV?
 5. Zonder je topic over te willen nemen, ben ik heel benieuwd of je ook geinteresseerd bent in een aanpak. Ik ben zelf nog heel erg druk met de opzet van een bedrijf dat werkt vooral met getalenteerde studenten. De bedoeling is dat 3de en 4de jaars studenten die bovengemiddeld presteren een werkplek/bijbaan te bieden, maar dat er intensief wordt gecoacht en meegewerkt door zeer ervaren professionals. Deze professionals zorgen naast het coachen, ook voor de continuiteit. Op deze manier kunnen we een lagere uurtarief vragen, omdat studenten goedkoper zijn. Daartegenover staat dat wij deze talenten helpen met hun ontwikkeling. Ben je geintersseerd in dit concept als alternatief voor uitbesteden?
 6. Ik ben het helemaal met je eens. Maar bij de berichtgeving over de keuze van "ondernemend Nederland" wordt vaker gesuggereert dat het om belastingtechnisch het voordeligste keuze/partij gaat. Ik heb - net als jij - liever een partij die verder gaat dan alleen een belastingklimaat.
 7. Ik irriteer me altijd aan uitspraken als "VVD is een overwinning voor ondernemend Nederland". Ja, ik ben een ondernemer en ik heb een goed lopende zaak. Belangrijker dan dat ik toevallig ondernemer ben is mijn visie, gevoel en idealen. Niet alle ondernemers stemmen perse puur voor het eigen gewin (lees minder belasting betalen), maar genoeg stemmen voor idealen. Ik kies liever een partij die voor mijn gevoel dichter bij mijn idealen komt, dan eentje die financieel net een paar tientjes voordeliger is. Zonder een partij te noemen stem ik altijd links, maar niet altijd perse op dezelfde partij. Klein beetje meer belasting bij mij als ondernemer is juist een stuk minder erg dan een bezuiniging op iemand die zorg verdient.
 8. Voor simpele prototypen bouwen of een prove-of-concept uitwerken moet het wel gaan lukken. Maar die software kan je niet zo 1-2-3 in productie gaan nemen. Denk bijvoorbeeld niet dat je een webshop in 1 weekend kan schrijven en wachtwoorden en creditcard gegevens als tekst mag gaan opslaan. Daar krijg je gauw spijt van. Maar zelf leren (gebruik vooral video tutorials in het begin, dan leeft het meer. Schakel daarna over op een boek die een onderwerp het van A-tot-Z uitlegt). Belangrijkste is descipline! Waar een wil is, is een weg! Maar onthoud goed dat het in het begip vooral knutsels zullen zijn. Zelfs wanneer ze voor jou ongetrainde oog de regels code als pareltjes uitzien, zul je daar op een andere manier terugkijken wanneer je wel ervaring hebt :-)
 9. @Raoul, Onzinnig om te denken dat de gemiddelde Nederlandse ITér wel zeurt wanneer hij 4000 krijgt en iemand uit Okraiene niet. Het gaat tenslotte niet om een wedstrijdje "wie heeft op de meeste zaterdagen gewerkt", maar de kwaliteit van het geleverd werk en of het op tijd af is. Tip voor de topic starter: Hoe groot is de portal? Loont het echt om die in het buitenland te laten bouwen (met alle nadelen van dien zoals de gebrekkige communicatie). Heb je in Nederland offertes gevraagd of te kijken naar de mogelijkheden? Door de crisis liggen de prijzen hier ook wat lager. Mocht het om een "groot" en complex webportaal gaan, dan zou een off-shore implementatie wel kosten kunnen besparen. Doe het iig met mensen met wie je wel heel goed kan communiceren.
 10. Ik heb de topic teruggelezen. Een hoop dingen zijn een stuk duidelijker nu. Resteert nog 1 vraagje: Kan je dit ook toepassen met een flex BV? Ook wanneer je mensen in dienst hebt? Ik wil in oktober overstappen op een BV structuur (holding en werk bedrijf) en alvast beginnen met 1 persoon in dienst nemen. Ik ben niet van plan om een kantoor te gaan huren, maar dit vanuit huis te doen. Blijft de volledige afschrijving van de huur mogelijk (dus huur rekenen tot ondernemingsvermogen)? Of moet in dat geval het huur contract specifiek op de naam van de BV gezet worden?
 11. Dat geldt bij de vraag of een afzonderlijke werkruimte in de woning beschouwd mag worden als zakelijk, waardoor aftrek van kosten (rente hypotheek, energie, etc.) aftrekbaar zijn. Als het dus 1 woning is die niet afslitsbaar is (bij een huurhuis mag je niet verbouwen, dan is die dus automatisch niet afsplitsbaar?)), dan mag je de volledige huur en vaste lasten afschrijven. mits je meer dan 10% van de ruimte zakelijk gebruikt. Er zijn geen eisen aan het inkomen die je vanuit de ruimte moet verdienen, als je maar regelmatig gebruikt maakt van de ruimte. Het woord regelmatig is dus niet gebonden aan een bepaalde percentage? Mag je ook de inrichtingskosten afschrijven? Of gelden daar zwaardere regels voor?
 12. Hoi Fred Als Marcel het niet zeker weet (wat ik betwijfel) dan bevestiig ik graag zijn antwoord. De inkomens en ureneis zijn van toepassing op de kwalificerende werkruimte. Dit gaat over het al dan niet aanmerken van huurrecht als zakelijk vermogen. groet Joost Dank je wel Joost & Marcel, Even voor de zekerheid, waar is die 70% dan voor? In welk geval geldt dat?
 13. Beset Joos & Jantax, Als eerste heel erg bedankt voor jullie waardevolle reacties! Ik wil gebruik maken voor de regeling om de huur volledig zakelijk af te schrijven. Alleen wil ik nu al 100% weten dat ik hiervan gebruik mag maken. Dus een paar vraagjes. Ik ga de nieuwe woning per september huren. Dit komt mooi uit, omdat je de keuze vrijheid om een ruimte zakelijk of prive mag gebruik maar eenmalig is. Dus ik wil de huur + vaste lasten direct 100% zakelijk afschrijven (rekeninghoudend met de 1.4% bijtellingvan de woz-waarde). Wat zijn de spelregels? 1. Ik ga +/- 25% van de oppervlakte van de woning zakelijk gebruiken. Dit zijn een bureaukamer en van de zolder maak ik een vergaderkamer en een bibliotheek. (dus: Check!) 2. Ik ben zzpér. Afhankelijk van de opdracht zit ik soms 3 dagen vanuit huis te worden, maar soms ook full-time bij de klant. Dit is moeilijk voor te spellen hoe het de komende jaren gaat. Is het een harde eis om minimaal 70% van het komen vanuit de woning te verdienen? Moet je dit met een uren administratie bewijzen? Of mag ik mezelf het voordeel van de twijfel geven? 3. Zijn er een andere eisen?
 14. Beste HL'ers, De leasecontract van mijn auto loopt binnenkort af. Ik ben een ZZPér en ik heb een auto nodig voor zakelijke, maar ook prive ritjes. Ik rijd nu een Alfa Romeo 159 en ben de hoge bijtelling een beetje zat. De volgende auto wordt dus een goedkopere/milieu vriendelijke versie. Ik zit nu aan de Fiat 500 0.9 TwinAir te denken. Ik ben er alleen niet helemaal uit wat beter is: Zakelijk of Prive kopen? Ik rijd zakelijk 20.000km en prive 5.000 a 7.500km per jaar. Kan ik investerings- milieu-aftrek toepassen op deze auto? Waardoor die dus een stuk goekdoper wordt zakelijk? Ik ben van plan om deze auto 2 jaar te rijden en daarna te geven/verkopen aan mijn vriendin.
 15. Zou huren volgens de leegstandswet een belemming kunnen vormen om de huur tot ondernemingsvermogen te rekenen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept