SPer

Senior
  • Aantal berichten

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door SPer

  1. Ik weet niet of het wel juiste rubriek is maar ik zoek met spoed iemand om een cursus opdracht voor Belastingrecht in Den Haag van mij over te nemen. Het gaat om lesgeven voor vak belastingrecht op MBO voor 4 dagen (eenmalig) midden/eind augustus. Interesse post even bericht
  2. Aanvulling: hoe krijg je winst + IB zo hoog mogelijk ZONDER EXTRA TIJD! Als ik in 52% zit en ik kom al tijd te kort dan ga ook liever voor minder IB (dus minder winst) maar meer tijd (bijv. meer uitbesteden/inkopen/etc). Als ik nog meer extra tijd moet persen voor maar 48% meer opbrengst dan zeg ik ook laat maar zitten! Normaal gesproken krijg je wat terug als je kosten maakt. Dat is anders bij IB. Daar zie je niet direct wat terug als 52% moet aftikken over 100 of 100.000.
  3. Hij wil waarschijnlijk services afnemen van een andere ondernemer. A hoeft natuurlijk niet minder IB te betalen. Misschien genereert de services van B wel gigantische inkomsten. Dat is nou ondernemerschap:)
  4. Onder income wordt over het algemeen verstaan de winst en in US-NL belastingverdrag word deze inkomsten toegewezen aan de woonland (art. 7 business profit). In geval een NL onderneming zal de NL belastingdienst mogen heffen. Maar de betaling van bijv licenties (Mocht Prego licenties verkopen) lijkt mij geen 'business profit' of 'income'. Dit lijkt mij geen juiste uitleg. Het maakt denk ik helemaal niks uit onder welk recht je contract tekent. Als er in de rechtspraak van 1 van beide landen geruled wordt dat die werkzaamheden/diensten een bron is in hun jurisdictie dan hang je gewoon. Het lijkt mij sterk als het anders gekwalificeerd wordt als je onder ander recht structureert. Als de NL onderneming gevestigd is in NL dan is het meestal zo dat je inkomsten heb uit NL bron. Dat zegt natuurlijk niks want andere mogen bronbelasting inhouden op inkomsten uit NL bronnen. Je moet zo zien te krijgen zodat de inkomsten gekwalificeerd wordt zodat NL mag heffen anders moet toch US bronbelasting aftikken.
  5. in formulier W-8BEN-E staat Foreign persons are subject to U.S. tax at a 30% rate (the foreign-person withholding rate) on income they receive from U.S. sources that consists of: Interest (including certain original issue discount (OID)); - Dividends; - Rents; - Royalties; - Premiums; - Annuities; - Compensation for, or in expectation of, services performed; - Substitute payments in a securities lending transaction; - Other fixed or determinable annual or periodical gains, profits, or income Dus eigenlijk alle diensten die je verleent aan een Amerikaanse klant wordt potentieel 30% amerikaans belasting inghouden
  6. Boete is niet aan de orde bij pleitbaar standpunt. Dus zorg dat alles wat je opvoert pleitbaar is.
  7. @Prinsrachid: je zou misschien volledig gelijk hebben maar nu praktijk. Wat doe je als de klant weigert te betalen als je die formulieren niet invult? Je kan praten totdat je een ons weegt maar ze weigeren gewoon.. wat dan? Prego zal misschien weinig last krijgen omdat hij met particulieren te maken heeft en betaling vooraf wenst.
  8. Deeleconomie... dat is toch (particuliere) verhuur? Staan genoeg op marktplaats en bestaat al jaren.
  9. Beste Abel, Verplaatsing directie betekent emigratie. Dus afrekening met de fiscus (BV). Nu zal er denk ik weinig fiscale en stille reserves zitten maar toch. Voor AB houder moet je toch ook rekening houden met afrekening en eventueel een conserverende aanslag. Wat wil je bereiken met een adres constructie? Het gaat om feitenlijk directie.
  10. Beste Yoram, Dit zijn de afwegingen van BV vs eenmanszaak, maar je weet het waarschijnlijk allang: 1. belastingdruk is over het algemeen hoger bij BV (DGA loon, geen ondernemersaftrek) 2. aansprakelijkheid is beperkt bij een BV 3. verkoop werkmaatschappij is gunstiger bij een BV met holdingstructuur vul maar in dus eigenlijk weet je zelf het antwoord al (of je weet niet wat je zelf wilt, dat kan natuurlijk ook).
  11. Ik heb een relatie die zaken doet in USA. Zoals je misschien weet ken USA witholding tax. Dus als je licentie inkomsten oid wilt vangen uit USA zou je misschien moeten aangeven bij de USA fiscus (zie http://apps.irs.gov/app/picklist/list/formsPublications.html;jsessionid=f5qZZD1pWM00y2kYMWkOqw__?value=w8&criteria=formNumber&submitSearch=Find)
  12. Jaa, maar vermelding van de btw is daarop nog steeds verplicht, de vereenvoudiging zit hem vooral in het feit dat de adresgegevens van de koper mogen ontbreken ook de vermelding van btw hoeft niet meer expliciet.. zie art 35a lid 2 onderdeel d Op een vereenvoudigde factuur zijn de volgende vermeldingen verplicht: • a.de datum van uitreiking van de factuur; • b.de identiteit van de ondernemer die de goederenlevering of de dienst verricht; • c.de aard van de geleverde goederen of de verrichte diensten; • d.het te betalen bedrag van de belasting of de gegevens aan de hand waarvan dat bedrag kan worden berekend; • e.wanneer de uitgereikte factuur een document of bericht is dat overeenkomstig artikel 34f als factuur geldt, een specifieke en ondubbelzinnige verwijzing naar de oorspronkelijke factuur, met specifieke vermelding van de aangebrachte wijzigingen.
  13. Er bestaan ook nog vereenvoudigde facturen hoor.
  14. In vorm van opname onbetaald verlof neem ik aan? Wel formaliseren om discussies met BD te voorkomen.
  15. De MKB-winstvrijstelling is bedacht om het globale evenwicht in stand te houden tussen IB en gecombineerde IB/VPB.
  16. De regering moet nog met heel veel maatregelen komen. Het zou toch niet zo zijn dat elke groep voor elke maatregel aankomt met een petitie. Het lijkt erop (geruchten) dat de coalitie selectief shopt in de aanbevelingen van commissie van Dijkhuizen. Het is een kwalijke zaak om alleen afschaffing zelfstandigenaftrek over te nemen en de rest niet (zoals arbeidskorting voor zelfstandigen, tariefsverlaging IB, afschaffing HRA).
  17. Omzet is natuurlijk veel hoger dan 400k want en advertentie kost 99/249 euro daarnaast wordt er nog 0.9% ingehoudeden bij de investeerder. Als je zelf de systemen niet kunt bouwen dan vereist het nog extra investeringen. De grootste kostenpost zit denk ik mankracht, accountant, onderhoud en advertenties. Voordeel is dat ze op huisvesting kunnen besparen. Uit ervaringen weet ik dat een full time kracht heel veel leningen kan administreren en beheren! Voor overige ondernemerswerkzaamheden redelijk tot zeer veel tijd in zitten afhankelijk van wat nodig is en wat iemand nodig vindt en eventueel nog andere zaken erbij doet. In dergelijke business is het grote voordeel natuurlijk dat, als het loopt, je niet veel meer extra tijd kwijt ben (100% meer business kost maar iets van 10% meer inspanning bij wijze van spreken) terwijl als het niet loopt, het niet wil zeggen dat je geen tijd kwijt ben dus je tijd kunt aanwenden voor andere productieve zaken.
  18. Een platform opzetten kost ontzettend veel tijd (meer dan gedacht). Uit een bericht van nu.nl bijvoorbeeld (http://www.nuzakelijk.nl/startups/3540921/crowdfunding-opnieuw-fors-gegroeid.html) kunnen we lezen dat in de eerste helft van 2013 al 20 nieuwe platforms zijn bijgekomen. Het lijkt een vechtmarkt te worden. Ik kan me ook wat bij voorstellen. Geldvoorelkaar.nl al bijna 12 miljoen euro financiering geregeld (zie website), en op hun site staat dat zij 3,5% succes fee rekenen. Dat is toch mooi 4 ton verdiend in iets van 4 jaar tijd.
  19. Dag Ik heb plannen om met een partner een nieuwe crowdfunding platform op te zetten. We horen de afgelopen tijd telkens dat het erg moeilijk is financiering via de bank te krijgen. Alternatieven zoals crowdfunding bieden te weinig oplossingen. Verdienmodel is vergelijkbaar als geldvoorelkaar.nl alleen wordt lage fee (kwart tot half procent punt) doorlopend ingehouden bij de de kredietverschaffer ipv kredietaanvrager. De platform is web based en wordt uitbesteed in China vanwege lagere kosten en daar is mijn partner ook gevestigd. Ik zorg voor de administratieve afhandeling en webredactie. Zien jullie ook potentieel in een nog een platform naast zoveel concurrentie? Maw zouden jullie ook gebruik maken van crowdfunding platform mocht het niet lukken met bank financiering? Het is de bedoeling om zoveel mogelijk bank practices te kopieren. De banken verdienen ook aan rentemarges. De banken bieden risicospreiding (en bieden een zeer laag rente). Daar ben ik nog niet uit hoe ik dat kan bewerkstelligen in een crowdfunding opzet zonder veel gedoe bij de kredietverschaffer (zeg maar spaarder).
  20. @ Dannyverhoeven: Je baan op zeggen "om volledig te concentreren op een 'onzekere' business?" zou ik niet doen. Uit je verhaal maak ik op dat je het niet naast je baan kan blijven doen en moet je dus een periode kunnen overbruggen financieel totdat je alle kosten (zowel zakelijk als prive) kan betalen. Dat is ook wat ik zelf denk. Baan opzeggen is wel ontzettend groot risico. Mocht je baan terug willen dan wordt het misschien lastig (crisis) om wat voor reden dan ook. J H (Hans) van den Bergh Wat mij intrigeert in de vraagstelling, is wat voor antwoord(en) jij van anderen nodig denkt te hebben om de knoop door te kunnen hakken. Iedereen heeft unieke condities en motivaties om tot zo'n stap te komen. Welke condities en motivatie gelden voor jezelf om die keuze te kunnen maken? Tis altijd goed om meningen te horen van collega ondernemers. Mijn condities en motivaties zijn toekomstige perspectieven. In loondienst redelijke inkomsten zekerheid (wordt steeds minder in de toekomst) maar er zit ook weinig potentieel. Juist in tijden van crisis merk ik ook dat ondernemen ook moeizaam gaat. @ Joost Rietveld In deze tijd mijn baan opzeggen? Volmondig JA! Nog 6 weken en ik ben fulltime ondernemer. Wel bewonderingen om deze stap te zetten. Ik ben er uit. Ik ga nu richten om op nieuwe business te ontwikkelen samen met een partner. Op dit moment een zekere baan opzeggen durf ik nog net niet aan.
  21. Mijn doelgroep is met name ondernemers (financieel/administratieve dienstverlening). Voordeel in deze business is dat bestaande klanten vaak heel lang blijven of je moet wel erg bont hebben gemaakt of de klant gaat failliet. Klanten werven is het moeilijkste gedeelte. Op dit moment genereert bij eigen business maar iets van 1/3 van wat ik met mijn vaste baan verdien terwijl ik veel meer tijd kwijt ben aan mijn business. Bedoeling was namelijk dat ik vorig/rond deze tijd al dat mijn inkomsten meer dan de helft moet bestaan uit mijn eigen business en over een jaar of 2 moet mijn bedrijf al meer generen met ik als loonslaaf verdien. Ik loop nog wat achter op mijn schema.
  22. Hallo allemaal, Ik wil toch iets in de groep gooien. Ik ben al een paar jaar bezig met een full time onderneming (financiele dienstverlening) naast mijn full time baan en dat begint een beetje zwaar te worden. Werkweken van 70-80 uur en in vakanties werken zijn normaal. Alleen al het bijhouden van vaktechniek kost al 15-25 uur/wk en daarnaast ben je nog bezig met nieuwe opdrachtgevers werven en bestaande opdrachtgevers te bedienen. Vooral dat eerste gaat moeizaam. Klanten zoeken op Twitter en advertenties op marktplaats leveren ontzettend weinig rendement op. Klussensites zoals hoofdkraan, freelance etc zijn toch best wel duur. Ik denk dat ik nu het roer radicaal moet omgooien en volledig moet concentreren op mijn business en extra business bij ontwikkelen. Hoe staan jullie er tegen over? Durven jullie nog in crisis tijd om je baan op te zeggen om volledig te concentreren op een 'onzekere' business?
  23. Beste ronl Bdienst kan betwisten wat jij als feit aandraagt en jij kan ook de feitencomplex zoals voorgesteld door de Bdienst betwisten. Als jullie er niet uitkomen dan zal de rechter 'in goede justitie' een beslissing nemen en dat zou een onpartijdige beslissing zijn ahv wat de rechter aannemelijk vindt. Vandaar dat er wel eens vaststellingsovereenkomsten worden gesloten met de Bdienst bijvoorbeeld als geen van beide partijen hun geclaimde feiten hard kunnen maken en zo een deal willen sluiten door bijvoorbeeld af te spreken dat er maar 1 jaar aan het urencriterium is voldaan.
  24. Beste RonL Het urencriterum is een feitenlijke kwestie. Alleen jij weet hoe de feiten zijn. Dus eerste stap: wat zijn de feiten. Tweede stap: maak de feiten aannemelijk. Het hoeft niet perse harde bewijzen te zijn. Je moet aannemelijk kunnen maken. De rechter ziet ook wel dat dingen niet uit de lucht komen vallen. Je hebt er dus tijd ingestopt! Als je dat al voor elkaar heb dan ben je al heel ver. Een adviseur zou wel kunnen helpen met je input en hij weet wellicht meer dan jou wat er wel eens geprobeerd werd en of het wel of niet gelukt is om bepaalde uren als zakenlijk gekwalificeerd te krijgen. Maar met gewoon boerenverstand kun je al heel ver komen met je bezwaar. Ik heb wel een keer meegemaakt bij een gerechtshof dat iemand lange tijd ziek is en claimde tijdens zijn ziekte in bed door ging werken (denkwerk). In het fiscale recht geldt een vrije bewijsleer. Je kunt alles inbrengen om je zaak aannemelijk te maken. Een excel overzicht maken met dagen en uren besteed aan website en advertenties met eind totaal met meer dan 1225 uren mits aannemelijk. Je kunt getuigen meenemen om je zaak ondersteunen en eea wil verklaren voor de rechter (perfectionist, nauwkeurige werker, geen haastwerk en heeft dus veel tijd nodig)
  25. @Joost: mocht Thor later zijn vriendin upgraden naar partner dan heb je niet te maken met sfeerovergangen van box 3 naar TBS bij de partner. Misschien is dat wel een voordeel als je niet van dat 'gedoe' houd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.