Messi9

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Messi9

  1. Beste Munga, Hoe gaat het nu? Heb je inmiddels je bedrijf verkocht? ;) Mvg
  2. Hoe gaat het nu Artie? Zet je de voorwaarden in het boek en op de site? Het is wel specifiek maar je hebt soortgelijke sites. Ook wanneer mensen bijvoorbeeld voedingssupplementen gebruiken. Gr
  3. De echte profiteurs zijn al die ambtenaren in Denhaag. Met riante wachtgeldregelingen. Tevens zijn ze jarenlang bezig de ondernemers te frustreren met allerlei regelgeving en lastenverzwaringen. Los van alle wanbeleid en miljardenverspillingen. In tegenstelling tot mkbers waar men goed voorzichtig moet zijn met uitgaven en zuinig om moet gaan met energie etc geven overheden jaarlijks teveel uit. Omdat ze dit toch verhalen op burgers. Ik ben zelf overigens geen zzper maar vindt de manier waarop de laatste jaren met burgers en ondernemers om is gegaan schandalig. Er zal toch echt een keer een einde aan moeten komen. Het is geweldig om te lezen hoe ondernemers geloven in hun plannen en stappen willen maken. Maar in NL wordt dit steeds moelijker. In Polen gaat het geweldig met de economie. Maar weet u ook wat Polen ontvangt in EU verband? Ik denk dat er eerst maar eens ingegrepen moet worden in dat wanbeleid van al die ambtenaren. Het is allemaal korte termijn wanbeleid. Ze weten niet eens dat er een naheffing aankomt van een kleine 650 miljoen? Wat zou u doen met uw boekhouder als hij u dat zou aanmeten?
  4. Ok dus dat is geen optie. Wat zou dan wel kunnen. Een CV zou dan wel kunnen? Alleen mag ik me dan verder niet bezig houden met bedrijfvoering? Maar hoe zit het dan met aansprakeijkheid?
  5. Goedemiddag, Ik heb een vraag. Op dit moment heb ik een eenmanszaak. Hierin heb ik behoorlijk geinvesteerd. Echter heb ik de tijd niet meer voor dit bedrijf. Ik heb wel gegadigden die het bedrijf willen voortzetten/overnemen. Ik wil mij voorbereiden op de volgende opties; VOF waarin ik stille vennoot wordt. Ik weet niet hoe dit fiscaal zit. En de aansprakelijkheid verdeeld wordt. Of eenmanszaak omzetten naar BV waarin de goederen en inventaris achterblijft. Het bedrijf wordt overgenomen voor een symbolisch bedrag en er een huurkoopovereenkomst wordt gesloten mbt de inventaris. De koper betaald dan weinig tot niets aan goodwill. Graag zou ik willen weten wat de eventuele mogelijkheden zijn. Ik probeer het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Maar kan mij voorstellen dat er nog vragen zijn. Alvast bedankt
  6. Goedenavond, Ik had een volgende vraag. Dit mbt verkoop van mijn bedrijf en overname ander bedrijf. Mijn vennoot wil een bedrijf overnemen. Echter hij wil een bod doen op basis van de boekwaarde. De eigenaren van dit bedrijf vinden dit te laag. Zij geven te kennen dat de boekwaarde wel laag is maar dat de werkelijke waarde van de inboedel (verkoopwaarde) veel hoger ligt. Ik had zelf gekeken op het internet en zag inderdaad dat die inventaris nog niet zo heel oud is (+- 4 jaar). Het verschil in boekwaarde en verkoopwaarde is een kleine 75000 euro. Hoe kun je hier het beste mee omgaan?
  7. Duidelijk Joost. Bedankt. Die mkb vrijstelling is niet van toepassing dan. Mvg
  8. Goedemiddag, Ik heb de volgende vraag. Stel je hebt een boekwaarde staan van 35000 euro. Je verkoopt je bedrijf EZ voor 100000 euro. Hoe verloopt dan de fiscale afrekening. Betaal je dan over 65000? En waar moet je dan rekening mee houden? Ik kon het antwoord niet vinden. Hopelijk kunnen jullie mij een beetje op weg helpen Ik had al een voorbeeld op gezocht. Ik dacht aan het onderstaande: Voorbeeld Bedrag Werkelijke waarde bedrijfsmiddelen 100.000 Fiscale waarde bedrijfsmiddelen 35.000 - Boekwinst € 65.000 Boekwinst € 65.000 Bij: Fiscale oudedagsreserve € 10.000 + Stakingswinst € 75.000 Stakingswinst € 75.000 Af: Stakingsaftrek € 3.630 - Stakingswinst € 71.370 Stakingswinst € 71.370 Af: MKB-vrijstelling 14% € 9.991 - Belast volgens progressief tarief € 61379 Graag verneem ik van jullie of dit juist is. Zou ik dit bedrag(61379) ook in een lijfrente kunnen inbrengen?
  9. Staat dit niet haaks op deze opmerking van jou? Maar goed, het is zeker een mogelijkheid om stakingswinst (deels) om te zetten in een lijfrente. Hoe dan ook vereist een dergelijke stap altijd deskundig advies op maat. Je bedoeld deels in verband met vrijstelling. Dat is duidelijk. Dus als men onder de vrijstelling zit kan het geheel gestort worden in een vrijstelling. Bij uitkering betaald men dan belasting.
  10. Hallo Joost, Bedankt. Maar stel nu eens dat het niet gefaseerd gaat. Maar dat wij bijv 100.000 ineens kunnen ontvangen en wij laten dit direct uitkeren bij een verzekeraar. Dus het verkoopbedrag ineens storten bij een verzekeraar. Ik lees nameljk dat dit gewoon kan.
  11. Beste Joost Bedankt voor je reactie. Ik had vernomen dat het bedrag waarvoor je het bedrijf verkoopt gelijk gestort moet worden in een lijfrente. Maar dat de lijfrente wel direct moest in gaan. Maar mij was niet duidelijk dat deze lijfrente op de balans van de koper komt. Ik wil het laten verlopen via een verzekeraar. Dus het bedrag wordt dan gestort naar de verzekeraar. Of zie ik iets over het hoofd hier?
  12. Dan worden de opties in deze tijd van crisis wel erg armzalig. Financieringen worden bijna niet meer verstrekt. De koper de mogelijkheid bieden in termijnen te betalen ook minder want de belastingdienst zit er met de grote neus weer tussen. Lijfrente dacht ik dat wel gewoon kon. Een direct ingaande lijfrente. Althans dat had ik dus gelezen. Dus waarom dit niet kan of riskant is weet ik niet. Waar moet ik hier dan op letten?
  13. Goedenavond, Wij hadden eigenlijk een vraag over verkoop van een bedrijf. Als eenmanszaak je bedrijf verkoopt maar de kopende partij heeft niet voldoende eigen middelen had ik gelezen dat dit ook in fasen kan. De vraag is hoe zit dit fiscaal? Bijv. Verkoop bedrijf voor 100000. 50.000 euro wordt betaald en die overige 50000 in termijnen van 4 jaar. Hoe zit dit dan fiscaal. Moeten we dan over die 100000 gelijk belasting betalen of kunnen we dit in gelijke trend houden. Mvg
  14. Emotioneel zal het zeker zijn. We hebben het document gelezen. Als ik het goed begrijp is het heel gecompliceerd. Wij hadden KVK al gebeld maar die deed heel luchtig over dit onderwerp en verwees ons naar het UWV. U geeft aan dat het beter is om ons te laten begeleiden. Mogelijk heeft u eerder met dit bijltje gehakt maar misschien kunt u aangeven welke partijen dit kunnen begeleiden. We hopen snel wat te horen van u.
  15. Ik had een vraag. Mogelijk is hier al een antwoord op maar ik kon het niet vinden in het forum. Mijn vraag is eigenlijk het volgende; Wij moeten ivm onvoorziene omzetdaling gaan bezuinigen. Het probleem bij ons is dat het personeel de grootste kostenpost is. Echter hangt er wel een vast dienstverband aan. Maar gezien de ontwikkelingen ontkomen we er niet aan iemand te ontslaan. We moeten nu een keuze maken uit een tweetal personeelsleden wat ons overigens zeer aan het hart gaat. We hebben gelukkig nooit in deze positie gestaan maar zien nu gewoon geen uitweg. Onze vraag is of jullie hier vaker mee te maken hebben gehad en hoe wij dit het beste kunnen aanpakken. Hoe voer je het gesprek en hoe moeten we ontslag aanvragen? Waar moeten we o.a. op letten? We hopen van jullie antwoord te krijgen op onze vragen.
  16. Messi9

    Min max contract

    Goedemiddag, Ik zou graag een minimum maximum contract verstrekken. Echter wil ik de reserveringen gelijk erbij uitbetalen. Het contract zal dan denk ik aangepast moeten worden. Zijn er hier mensen die dit al doen en waar moet ik op letten? Het mooiste is wanneer ik een voorbeeldcontract zou kunnen downloaden. Bedankt medeforummers
  17. Beste Christine, Dat is inderdaad het gevoel wat overheerst. Aan de ene kant wil je diegen inderdaad een kans geven. Dus een proefplaatsing zo voor mij geschikt zijn. Althans als dit kan natuurlijk. Bedankt!
  18. Bedankt Danny, Als dit mogelijk is dan wil ik dit zeker overwegen. Want dan kunnen we kijken of het gaat. In 3 maanden moet ik kunnen beoordelen of het wel of niet gaat. Dit is zeer nuttige info. Bedankt!
  19. Goedenavond, Pas heb ik een open sollicitatie ontvangen van een meneer die graag weer ad slag wilde, Het gesprek was goed. Het enige probleem was dat de beste sollicitant een rug had die een beetje versleten was. Heel erg jammer want het gaat hier om een fysiek beroep. Ik had toch eens het UWV gebeld om te vragen hoe dit nu zit. Want zo een man is toch kansloos op deze wijze. Daar stelde ze als iemand in de WW loopt is diegen gezond net als ieder ander. Er zijn ook geen regelingen voor. Of subsidies of ander stimulans. Als bedrijf is het volgens mij riskant om iemand in dienst te nemen met dit verleden. En dat is jammer. De man zelf is van mening dat hij kan functioneren als hij er maar rekening mee houdt. Maar goed welke werkgever gaat hierin mee? Maar goed mijn vraag is eigenlijk: Hebben jullie hierin nog adviezen of ideeën? Of hebben jullie ervaringen hiermee en hoe zijn jullie hiermee om gegaan? Waarom mijn vraag? Omdat ik toch het gevoel enigzins had dat er potentie in zat en ik dat jammer vindt.
  20. Ik vind dit nogal een generaliserend standpunt, dat je m.i. niet met feiten (onderzoek?) kunt onderbouwen. Wat wel onderzocht is dat de landen met het meest rigide ontslagrecht ook meestal de laagste werkloosheid kennen. Maar goed, door het Kunduz-akkoord (als het allemaal doorgaat) word je op je wenken bediend. Het verschil tussen een werknemer in vaste en tijdelijke dienst wordt kleiner. de ontslagvergoeding wordt (nagenoeg) afgeschaft en ontslag kan alleen nog achteraf getoetst worden door de rechter. Je zult maar 50-plusser zijn met hypotheek en studerende kinderen en dan je ontslag krijgen. Je krijgt recht op een paar jaar WW, maar moet nog minstens 15 jaar tot aan je pensioen. De kansen op een nieuwe baan zijn minimaal. Om- of herscholen is voor die groep meestal ook geen optie. Je wordt dus min of meer veroordeeld tot een onzeker bestaan als ZZP-er. Ik ben op zich niet tegen een soepeler ontslagrecht, maar dan zal er ook flankerend beleid moeten komen om zwakke groepen op de arbeidsmarkt te beschermen. Odeon Sorry Odeon, Maar ten eerste heb ik erbij vermeld dat het niet voor iedere werknemer geldt. Ten tweede kom jij met onderzoek aan en onderbouwing. En ja zo lust ik er ook nog wel een paar. Het is maar net wie en hoe je een onderzoek interpreteert. Persoonlijk ben ik geen voorstander zoals het nu gaat. Maar jij bent een andere mening doe bedeeld. Lees deze conclusie hieronder eens(komt bij NRC vandaan): Minister Kamp stelt dat een soepeler ontslagrecht 2,5 miljard euro aan extra welvaart zal opleveren. Volgens de uitvoerig onderbouwde rekenmodellen van de OESO en het CPB zat hij daarmee aan de conservatieve kant: deze rekenkamers komen zelfs uit op een toegevoegde waarde van 2,94 miljard. Economische voorspellingen als deze blijven altijd een kwestie van interpretatie en speculatie, maar er zijn geen betrouwbare modellen die het ongelijk van de minister bewijzen. next.checkt beoordeelt de bewering dan ook als waar. Hierom kijk ik altijd een beetje sceptisch naar mensen die zich baseren op onderzoek.
  21. Dit is echt een achterhaald standpunt. Werknemers en werkgevers zijn samen verantwoordelijk. Nu willen veel werkgevers hun personeel niet meer in vaste dienst nemen. Tevens zijn er bedrijven die nu verhuizen naar het buitenland. In praktijk is het schering en inslag en doet de werknemer in het begin goed zijn best. Bij een vastdienstverband wordt men lui en laks. En dan herken je diezelfde werknemer niet meer. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen maar voor de meeste. Dit standpunt is in de toekomst onthoudbaar. Er zijn nu ook al werknemers die niet meer in vaste dienst willen. Nederland raakt door vast te houden aan dergelijke principes steeds verder achterop. Bovendien ben ik van mening dat werknemers nu niet meer willen overstappen van baan omdat ze nu "zekerheid" hebben. Terwijl ze diep in hun hart liever wat anders gaan doen. Een werkgever en werknemer zitten dan aan elkaar vast in een ongelukkig huwelijk.
  22. Best Fvddungen, Dat is duidelijk. Er zit wel een concurrentiebeding in het huidige contract. Ik denk dat er geen ander optie mogelijk is. Bedankt!
  23. Dan heb je verrekte weinig aan een VAR-WUO of VAR-DGA, want dan weet je als 'opdrachtgever' vrij zeker dat die niet klopt - en dan kan het alsnog jouw probleem worden. Beste Ronaldinho (nog steeds mijn favoriete voetballer trouwens), Het maakt mij op zich niet uit dat hij elders werkt zolang het maar een bepaalde straal betreft. Bijv woonplaats. Als dit niet kan dan zit ik nog met dit probleem.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.