Iwan Wilke

Senior
  • Aantal berichten

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Iwan Wilke

  1. Bedankt Marcel, Voor privékilometers heb ik een personenwagen, de bedrijfswagen is enkel voor zakelijk gebruik. Nu schrijf ik bij elke rit de nodige gegevens in een formulier voor de rittenregistratie die ik later in een Excel overneem. Dit is even werk, maar te verwaarlozen. Ik denk dat ik dit maar blijf doen.
  2. Nadat ik bij de belastingdienst een verklaring heb ingediend dat ik een bestelauto uitsluitend zakelijk gebruik stond er in de bevestiging onderstaande opmerking. citaat U hebt verklaard dat u de onderstaande bestelauto uitsluitend zakelijk gebruikt. Dat betekent dat u geen rittenregistratie voor deze bestelauto meer hoeft bij te houden. Ik had verwacht een rittenregistratie te moeten bijhouden. Nou is voor mij de vraag, stel dat er discussie ontstaat over de vraag of een rit al dan niet zakelijk is, dan lijkt het mij dat ik voor de bewijsvoering van de zakelijke rit moet zorgen. Is het dan niet handig (nodig) toch een rittenregistratie bij te houden, of volstaat mijn agenda waarin afspraken staan, maar minder adresdetails zijn opgeschreven, of is ook dit niet nodig?? Wat zijn jullie ervaringen hierin?
  3. ING vergelijken met HL lijkt toch minder van toepassing, zij is er juist voor de discussie en als informatie voorziening. Misschien wil een ING met hun dienstverlening een stap richting de manier waarop AH met hun bonuskaart klanten gerichte voordelen aanbied?
  4. Ik geloof ook inderdaad zoals jij aangeeft Micha, dat terwijl nu half Nederland over de ING heen valt, ze betaalgegevens commercieel allang uitbuiten. Toch voelt het niet goed dat een bank zonder mijn toestemming mijn betaalgegevens commercieel verpatst. Met betrekking tot je privacy heeft Bitcoin hier wel een sterk argument.
  5. Nu ING heeft aangekondigd van enkele duizenden klanten bepaalde gegevens met hun goedkeuring aan te bieden, vraag ik me af of zonder dat ik er toestemming voor geef mijn gegevens niet aan een hoge bieder worden verkocht voor commerciële doeleinden! Wat vinden jullie hiervan?
  6. Ok, dat ga ik doen. Joost bedankt voor je reactie.
  7. even een klein boekhoud vraagje over een keuze waar ik voor sta dit jaar ga ik aan een aantal kunstmarkten deelnemen en maak daarvoor kosten nu heb ik in mijn boekhouding oa. de volgende posten; promotiekosten, indirecte- en directe verkoopkosten wat is logisch onder welke post bijvoorbeeld het inschrijfgeld te boeken? alvast bedankt voor jullie antwoord
  8. genieten van je succes om er daarna weer vol tegenaan te gaan helemaal super Aldo ik heb je blog met je aanloop hiernaartoe niet gelezen, dit ga ik doen succes de komende dagen
  9. Geld eea. ook voor een internet abonnement, of zijn deze wel als bedrijfskosten op te voeren?
  10. Hallo Peter, Mijn gevoel zegt dat je inderdaad wat Walter al aangeeft je als je doelgroep niet te groot is (aanname), deze persoonlijk kunt benaderen. Jij bent bekend in en met deze doelgroep. Hoe groot is de kans dat ondernemers in je doelgroep, als ze toch willen vergelijken en gaan shoppen zelf een partij gaan benaderen je product na te laten maken. Zolang je persoonlijk verkoopt houdt je je product nog lang exclusief en geeft je dit bij voor jou voldoende afzet een financieel voordeel en informatie, daar waar een concurrent eerst nog moet ontwikkelen en de markt moet benaderen.
  11. Zojuist heb ik telefonisch contact gehad met de belastingdienst en ze konden me aangeven dat ze mijn IBAN hebben ontvangen en dat een betaling klaar voor verwerking is op dit moment. Uiterlijk voor de jaarwisseling is het overgemaakt, maar dat kan ook maar zo deze week al gebeuren. Snel en helder antwoord en nu weet ik waar ik aan toe ben en dat ik niet hoef te twijvelen over een correcte ontvangst van mij gegevens. Daar ging het mij om. Op dit topic kan een slotje
  12. Ga ik doen. bedankt voor je snelle reactie en telefoonnr., Peter
  13. De belastingdienst vroeg mij begin december op een formulier mijn IBAN rekeningnummer in te vullen. Kort terug heb ik ze dit toegestuurd. Nu is mijn vraag, weet iemand hoe lang de verwerking van het nieuwe rekeningnummer ongeveer duurt, voordat ze een voor uitbetaling aangegeven bedrag overmaken?
  14. Hallo Maarten, Veel scholen geven een jonge ondernemer de nodige ruimte om je onderneming te runnen. School verwacht dan wel dat schoolprestaties voldoende zijn en dat ouders hier achter staan. Als je je startkwalificatie haalt (diploma van havo, vwo of mbo), dan mag je met school stoppen vanaf je 16e. Dan kun je alle tijd in je onderneming steken. Hoewel ik wel geloof dat jonge ondernemers juist gemotiveerd zijn om kennis op te doen welke past bij hun bedrijf. Op een MBO is het misschien bij een niveau 2 of 3 opleiding wel mogelijk met een BBL opleiding meerdere dagen in de week bij een leerbedrijf te werken. Zo'n schoolleiding staat er bij een goed plan vast achter dat je dit bij je eigen onderneming uitvoert.
  15. Hans, Even naast de BTW, maar niet onbelangrijk voor de investering voor van een nieuwe bestelwagen, ga ook bij meerdere dealers langs voor eenzelfde prijsvoorstel. Je zult zien dat er nogal verschil in de nettoprijs zit en ook in de waarde van je inruilwagen. Ze willen allemaal verkopen en elkaar graag aftroeven en drukken zo de prijs. Daarnaast gebruiken autoverkopers ieder hun eigen doorverkoop kanalen voor je inruilwagen. Daar ontstaat los van je aanschaf een verschil in de inruilwaarde. Kortom, hier kun je als koper goed je voordeel mee doen.
  16. Fijn te horen wat jullie ervaringen zijn met flyeren. Ook bedankt Joost voor je attentie niet te bezorgen in sticker brievenbussen. Dit had ik anders waarschijnlijk wel gedaan, met mogelijk negatieve gevolgen. En over eventueel weinig of geen respons maak ik me pas druk als ik het eerst geprobeerd heb, maar dan zal ik het eerder in aanpassing van het een of ander zoeken, dan stoppen met flyeren. Ik denk dat ik eerst ruimschoots moet zaaien...
  17. Heb daadwerkelijk een flyer ontworpen en vorige week een opdracht hiervan naar een drukkerij gestuurd. Vandaag de 2000 flyers ontvangen. Vind het best wel spannend. Komend weekend ga ik ze verspreiden. Nou ja, eerst eens 500 stuks en daarna volgt de rest wel.
  18. Je hebt nog geen betaling gedaan die je moet boeken. Als je de factuur al wel als crediteur en op nog een post hebt geboekt, zou ik deze boeking verwijderen uit je administratie. Er is geen boek meer en bol.com zal je ook niet aan een openstaande nota houden.
  19. Helemaal mee eens. Facebook is prima als aanvulling, maar heeft inderdaad niet dezelfde mogelijkheden die een blog hebben. Zo geeft een blog meer vrijheid om bijvoorbeeld een menu te maken voor een gebruikersvriendelijker navigatie, of mogelijkheden om de vormgeving aan te passen.
  20. Als alternatief voor een blog op je website, zou je ook een facebook-bedrijfspagina kunnen maken. Vanaf jou website plaats jij je link naar je facebookpagina en omgekeerd. Beide kan ook natuurlijk. Dan heb je een website met eigen blog die vaker vernieuwd wordt en daarmee wat beter te vinden op google zal zijn en via je facebook pagina levert je dit ook bezoekers op.
  21. Mocht je inderdaad toch het telefoonnummer kunnen achterhalen, bel ze dan niet op om zoals is afgesproken te betalen, maar probeer vriendelijk tot een mogelijkheid voor hun (de klant) te komen wat en wanneer ze wel kunnen betalen. Laat de nadruk dan liggen op wat de klant past om met het geld over de brug te komen, zodat ze het idee hebben dat je erg meegaand bent. Laat ze desnoods in termijnen betalen, anders ben je het geld toch kwijt. Wel een mail als bevestiging hiervan erachteraan. De klant weet ook wel dat ze moet betalen en zal dit in principe ook wel willen, maar misschien er is vast een aannemelijke reden waarom ze hun afspraak niet nakomen. Hou het netjes, kom de klant tegemoet, ze wil vaak best wel betalen en voeld het dan minder bedreigend overkomen. Dit zou je zelfs via de mail kunnen overbrengen, maar is wat lastiger. Een klant op een klantonvriendelijk manier aan de afspraak te houden, levert je misschien het geld op, maar de klant verkoop je daarna niets meer. Een vriendelijke oplossing levert mogelijk een betaling en herhalingsaankoop of een ambassadeur voor je bedrijf op en nog belangrijker, jou een goed gevoel als ondernemer.
  22. Ik werk zelf met plezier met een boekhouding in Excel. Hiervoor gebruikte ik OsFinancials, maar een verkeerde boeking herstellen vond ik hier een ramp. Vaak leverde dit opnieuw fouten op en alles liet zich lastig herstellen. Dit vond ik veel te tijdrovend. Je geeft aan een goede boekhoud achtergrond te hebben. Als je ook enigszins kennis van Excel hebt, kun je een boekhouding hierin zo naar ja hand zetten, dat je ook niet veel handelingen hoeft in te voeren. En je hersteld makkelijk naar hoe jij het wilt hebben. Ik heb hiervoor eerst een gratis Excel boekhouding gegoogled en onderstaande link uiteindelijk gebruikt. Excel boekhoudprogramma voorbeeld Misschien heb je er wat aan.
  23. Ik heb al wel in gedachten om bij een groot hotel hier te gaan flyeren. Misschien is het inderdaad wel een idee om eens te kijken of ik folders 'kan achterlaten' in een inforek bij de receptie. Zelf zat ik eigenlijk ook te denken aan, achter ruitenwissers flyeren. Ik heb nog niet nagedacht over bijvoorbeeld culturele instellingen. Tot nu toe heb ik nog geen expositie gedaan. Heb nog niet georienteerd naar deze mogelijkheid. groet, Iwan
  24. Hallo jamesJones, Van de regio ben ik niet afhankelijk, maar dit lijkt me voor huis-aan-huis flyeren eerst het meest voor de hand liggend. In mei/juni heb ik op persoonlijke titel bedrijven aangeschreven met een mooi stukje drukwerk, verzonden in witte vierkante gesloten 19x19 cm enveloppen met ons bedrijfslogo er bescheiden op. Het verzamelen van 'goede' adressen in een bepaalde grote plaats viel mij nogal tegen. Dit leverde nauwelijks 50 goede adressen met geschikte persoonsgegevens op. Deze heb ik met de post toegezonden en via google analytics het resultaat gevolgd. Ik heb hierdoor in die week 3 bezoekers op mijn website gehad. Dat waren goeie bezoeken, zoals ik ze graag vaker willen hebben, maar geen reacties. Aan de ene kant dacht ik, vaker doen in een grotere oplage, maar aan de andere kant is dit gericht mailen wel behoorlijk tijdrovend. Dit kan vast effectiever...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.