Jump to content

Maxn

Legend
 • Content Count

  828
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Maxn last won the day on August 19 2019

Maxn had the most liked content!

Community Reputation

59
 1. Tja, aan de andere kant voorkomen ze met een controle vooraf of er wel aan de eisen voldaan is (ondernemer voor IB, urencriterium), wel ellende met terugvorderen en boetes achteraf als later blijkt dat iemand de regels niet helemaal begrepen heeft, en onterecht een aanvraag heeft gedaan. Wat ik verder wel apart vind is dat er de keuze gemaakt kan worden om de uitkering vanaf nu, of met terugwerkende kracht vanaf 1 maart in te laten gaan. Ik kan me voorstellen dat voor ondernemers in geldnood het op het eerste gezicht aanlokkelijk kan klinken om voor terugwerkende kracht te kiezen. Dat klinkt alsof je daarmee sneller meer geld zal krijgen, toch?! Maar bedenk goed dat er voor de meesten in de eerste helft van maart nog geen Corona maatregelen van kracht waren, en als je in die maand uiteindelijk wel inkomsten hebt gehad, dat van de uitkering afgetrokken gaat worden. Extreem voorbeeld: hoeveel zal een alleenstaande ondernemer uiteindelijk krijgen die in maart nog wel 3200 EUR aan nettowinst na belasting had, en daarna helemaal geen winst meer? Nou 3x1052 EUR = 3156 EUR als hij aanvinkt dat de aanvraag vanaf nu is, en er in de komende maanden ook geen winst gemaakt wordt. Helemaal niks als hij dat vinkje bij "met terugwerkende kracht" had gezet.
 2. Netto. Hij dekt dus feitelijk meer dan 4k aan vaste lasten. Uit de beleidsregel:
 3. MIA is formeel voor elektrische brom- en snorfietsen Een speed pedelec wordt als bromfiets gezien, dus die valt daar wel onder. Een reguliere e-bike is dat niet. (Kan het ook moeilijk als een snorfiets zien, zonder kentekenplaat enzo...)
 4. Moet wel een speed pedelec zijn, niet zomaar een willekeurige e-bike. Helmplicht en op de rijbaan moeten rijden geen bezwaar?
 5. Inmiddels staan de SBI codes van veel winkels, tuincentra en benzinepompen ook op de lijst.
 6. Bij de eis dat je een vestiging op een ander adres moet hebben, staat niet dat dit uit de KVK inschrijving moet blijken. Terwijl dat bij de SBI eis, en de max. 250 werknemers eis wel staat vermeld. Zou dan ook gewoon een aanvraag doen, mits je aan de overige eisen (zoals minimaal 4k aan vaste lasten per 3 maanden) voldoet.
 7. Viel me wel op dat hier op straat zonnebrillen opeens erg in de mode zijn. Vroeg me al af of dat enkel vanwege het lenteweer is, of dat het ook schijnt te helpen tegen hoestende mensen.
 8. Las op RTL nieuws dat er inmiddels een formulier is voor het melden van SBI codes die onterecht niet in de lijst staan
 9. Bij trainingsbureaus zou je nog aan de mogelijkheid voor onderwijs op afstand kunnen denken. Vreemder vind ik dat Maykel met zijn tattooshop niet in aanmerking komt. Terwijl de overheid wel heel duidelijk was dat aan tatoeëerders een beroepsverbod is opgelegd: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/kabinet-scherpt-vanwege-gezondheidsadvies-maatregelen-ondernemers-aan == Formele beleidsregel staat verder inmiddels ook online: Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 Daarin wordt de mogelijkheid dat de lijst later uitgebreid wordt wel open gehouden:
 10. Voor die 4000 EUR heb je naast aparte werkruimte, dus wel het juiste SBI nummer nodig. Concreet is dat bedrag bedoeld voor de bedrijven die op last van de overheid hebben moeten sluiten, niet voor ondernemers die op andere manieren last van het virus hebben.
 11. Als je net begonnen bent, hoef je maar 24 uur per week met je bedrijf bezig geweest te zijn. Je komt ook als je al die extra tijd die je als startende ondernemer met het opstarten van je bedrijf kwijt bent geweest -van dingen uitzoeken tot acquisitie- meetelt daar niet aan? https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/financiele-maatregelen/tozo
 12. Is het in beide gevallen niet gewoon een aanvulling tot bijstandsniveau? 1503 EUR voor samenwonenden, 1052 EUR voor alleenstaanden. Vraag me overigens wel af of ze bij dat aanvullen naar de omzet die in die maand gegeneerd is kijken, of naar wat er in die maand op de rekening van de ondernemer is bijgeschreven. Want daar kan natuurlijk ook nog wel een flink verschil in zitten, als je nu geen omzet hebt, maar momenteel nog wel betalingen voor facturen uit het verleden ontvangt.
 13. En ja, met name dat laatste is in dergelijke sectoren nog wel een dingetje. Doordat het op het eerste gezicht om activiteiten gaat die prima op afstand te doen zijn, zal het wel de allerlaatste sector zijn die op enige vorm van steun hoeft te rekenen, terwijl als je even zonder opdracht zit, de inkomsten daaruit evengoed nihil zijn. Zelf heb ik volgende maand ook nog een lege agenda. Ik zou dan namenlijk op vakantie in midden-Amerika gaan, en dat gaat nu niet door. Afgezien van de typische consumenten problemen die dit met zich mee brengt (leuk dat de reisbranche hun klanten met een voucher wil afschepen, maar die is maar een jaar geldig, en dit soort lange reizen vertrekt net wat minder vaak dan de gemiddelde zonvakantie), heb ik het zakelijk dus ook nog even erg rustig. Niet de juiste tijd om aan aquisitie te gaan doen, dus ook nog maar even kijken hoe die tijd nuttig in te vullen is.
 14. Als het alleen voor het bestellen van online diensten is gewoon een Revolut accountje nemen. Alleen als je er ook mee op reis wil kunnen kan je beter een normale credit card nemen. (Met kaarten zonder krediet is het lastig om bijv. een auto te huren.)
 15. Bedenk wel goed dat je in veel Aziatische landen -formeel gesproken- alleen zonder visum naar binnen mag als toerist. Mocht iemand van je gezelschap dat niet helemaal goed begrepen hebben, en bij binnenkomst aangeven dat jullie het land bezoeken om daar gezellig met zijn allen te werken, dan zou dat wel eens verkeerd opgevat kunnen worden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept