Ga naar inhoud

Maxn

Legend
 • Aantal berichten

  619
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

31
 1. Maxn

  Koppelen Excel aan website

  Opslaan, inloggen, uploaden is niet wat ik zelf onder "direct" versta. Maar goed, misschien dat dat wel aan de gewijzigde wensen voldoet.
 2. Maxn

  Koppelen Excel aan website

  Vanwege de wens van de TS dat als hij een veldje in het Excel bestand wijzigt, dit ook direct op de website zichtbaar is.
 3. Maar goed, het geval is wel dat de TS nou net ccoshellac.nl geregistreerd heeft. En niet ietscompleetanders-shellac.nl
 4. Ja, want het Amerikaanse merkenbureau had ze laten weten dat ze de aanvraag wel erg kansloos vonden... Als je een Benelux merk aanvraagt, moet de houder van een ouder merk zelf actief tegen de inschrijving optreden (oppositie instellen), als ze de namen teveel op elkaar vinden lijken. In de VS werkt dat ietsje anders, en kijkt de USPTO daarnaast ook ambtshalve even of er niet al een merk bestaat dat er wel erg op lijkt. Over de aanvraag van het beeldmerk "CCO PROFESSIONAL CC COLOR SHELLAC" hadden ze o.a. het volgende te melden:
 5. Maxn

  Koppelen Excel aan website

  Eenmalig importeren ja. Een blijvende koppeling is echter niet zo standaard. Dan zou je creatief met Excel macros moeten gaan doen, en je af moeten gaan vragen of dat niet meer moeite gaat kosten dan de gegevens rechtstreeks in een webinterface invoeren.
 6. Dat mag dus niet, als het ook voor consumenten mogelijk is een bestelling bij je te plaatsen. Dan dienen de getoonde prijzen gewoon inclusief BTW en alle andere verplichte bijkomende kosten te zijn. Hanteerde tot en met dit jaar gemakshalve overal dezelfde prijzen inclusief BTW, en nam het verschil in de verschillende BTW tarieven voor eigen rekening. We verkopen echter voor minder dan 10k aan consumenten in andere EU landen, hetgeen betekend dat we vanaf volgend maand dit niet meer hoeven te doen, en aan iedere EU consument het Nederlandse tarief mogen rekenen.
 7. 60 EUR per jaar klinkt als een particuliere verzekering?! Andere optie is lid worden van FNV zelfstandigen. De rechtshulp die bij het lidmaatschap inbegrepen zit bied ook enige dekking bij IE zaken en geschillen met de belastingdienst over de vraag of je wel of geen ondernemer bent (het DBA gebeuren). Terwijl de meeste reguliere verzekeringen dat zullen uitsluiten.
 8. Maxn

  Ondernemers met kleine yes momenten.

  Het is niet gebruikelijk om de naam van een rechtspersoon weg te lakken in een openbare uitspraak. Die komt uiteindelijk ook gewoon op rechtspraak.nl en boip.int te staan. En mijn eigen naam weg laten lakken is bij een merkenzaak ook een beetje vreemd, gezien deze toch in het merkenregister staat. :)
 9. Maxn

  BTW aangifte International SaaS

  De belastingregels veranderen nogal snel. Het MOSS gebeuren is pas in 2015 ingevoerd, dus je kan HL berichten uit 2012 maar beter even helemaal buiten beschouwing laten. == En let daarbij op dat onder "Europese omzet" alleen de omzet m.b.t. elektronische diensten aan particulieren in andere EU landen meetelt. Ondanks dat 10.000 EUR een best lage drempel is, heb je indien je voornamenlijk aan bedrijven i.p.v. particulieren verkoopt best een grote kans er onder te blijven.
 10. Maxn

  Ondernemers met kleine yes momenten.

  Van de week eindelijk een merkenrecht geschilletje gewonnen dat al een tijdje speelde. Onderwerp van geschil was een programma’tje genaamd Berryboot dat ik ooit heb geschreven voor het installeren van besturingssystemen op Raspberry Pi computertjes. Nadat een bekende harde schijven fabrikant belangstelling getoond had voor het meeleveren van een variant van deze software met een aantal producten, leek me het verstandig de naam als merk te deponeren. Dat had ik wellicht beter niet kunnen doen, want daarmee haalde ik een grote gigant uit zijn winterslaap, die in een grijs verleden ooit mobiele telefoons produceerde. Een blafbrief van een sjiek Amerikaans advocatenbureau volgde al snel waarin gesommeerd werd elk gebruik van de naam te staken. Heb nog geprobeert daarmee in overleg te treden, gezien onze activiteiten immers niets met mobiele telefoons van doen hebben, en we niet concurreren, maar dat leverde weinig op. Om hun woorden kracht bij te zetten, en te laten zien dat het menens was, was hun volgende schrijven vergezeld met een twintigtal uitspraken van andere rechtzaken die ze hadden gewonnen als bijlage. Klein detail: het waren vrijwel allemaal “default judgements” die ze niet hadden gewonnen omdat ze zulke goede argumenten hadden, maar omdat de kleine bedrijfjes waartegen ze geprocedeert hadden het gevecht niet aandurfde, en verstek hadden laten gaan. Na duidelijk gemaakt te hebben dat dergelijke tactieken niet zo heel veel indruk maakten, we geen verwarringsgevaar zagen en we zelf wel voornemens waren verweer te voeren, hebben ze uiteindelijk een oppositieprocedure bij het merkenbureau gestart. Dit lieten ze over aan twee advocaten van een Brussels advocatenbureau, dat te kennen gaf graag de procedure in het Frans te willen voeren. >;( Maar gelukkig heb je daarover als verweerder het laatste woord, en daar uiteraard niet mee akkoord gegaan. Ook in het Nederlands de procedure bij het bureau vervolgens helaas wel verloren. Dus toch maar even in beroep gegaan bij het gerechtshof, en daar wel gelijk gekregen. Bij de procedure bij het hof had de wederpartij overigens hun Brusselse advocaten toch maar weer ingeruild voor twee advocaten van een gespecialiseerd Nederlands kantoor, advocaat #5 en #6 in deze kwestie. Toch wel mooi dat je in Nederland -ook als kleine speler met beduidend minder middelen- ook een eerlijke kans maakt een dergelijke zaak te winnen.
 11. Maxn

  Btw op (cloud)diensten van Apple Ierland

  Let wel op dat die regels per 1-1-2019 weer gaan veranderen, en kleine ondernemers dan niet meer onder MOSS vallen. Dan is het dus minder vanzelfsprekend dat de BTW aan het land van de afnemer is afgedragen.
 12. Heerlijk suggestief persbericht ook. Zit op de huismerk repen van de Aldi, niet exact hetzelfde keurmerk als bij de Appie?
 13. Maxn

  Btw op (cloud)diensten van Apple Ierland

  Op die versimpelde factuur moet dan wel weer het exacte BTW bedrag staan. Ik zie hier op een iCloud factuur alleen de tekst "Inclusief btw op 21%". Dat is dus niet voldoende omdat er geen BTW bedrag staat. Dat is meer een wens van de belastingdienst, maar geen wettelijke verplichting... Wet op de OB
 14. Maxn

  Registeren voor ICO?

  In de UK is het oorspronkelijke meldingenregister ook geschrapt, maar ze hebben vervolgens maar snel weer een nieuw "register van data officers" opgetuigd. De ICO wordt namenlijk niet uit algemene middelen gefinancierd, maar door de bijdrage die bedrijven voor de inschrijving in het register moeten betalen... Vrees dan ook dat als je ze zou vragen of ze vinden dat buitenlandse bedrijven zich ook moeten inschrijven, het antwoord "ja graag" gaat luiden. ;)
 15. Vraag me af of ze die juristen alleen maar uit hebben laten zoeken of het merk wel of niet geregistreerd was, of ook of het wel handig is om te erkennen dat ze dondersgoed wisten dat anderen de naam reeds als merk voor bier gebruikten. :)

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké