Jump to content

Maxn

Legend
 • Content Count

  811
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Maxn last won the day on August 19 2019

Maxn had the most liked content!

Community Reputation

55
 1. Uitloopt? Wil je niet bang maken. Maar het vervangen van het riool hier in de wijk heeft een jaar geduurd, waarbij elk straatdeel afzonderlijk een week of 3 echt open lag...
 2. Wat gebruikelijk is, is hier wel een lastige. Bij hosting wordt vaak ook een domein afgenomen, en vroeger hanteerde SIDN (verantwoordelijk voor de uitgifte van .nl domeinen) de regel dat die altijd tot wederopzegging liepen. Zonder een door de klant ondertekend opheffingsformulier mocht een provider het domein niet opzeggen. Om die reden hanteerde veel providers dat dan ook maar voor de rest van de diensten. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, en wisselt het per provider. Maar je zou dus net zo goed ook kunnen beargumenteren dat het om historische redenen juist heel gebruikelijk binnen de branche is dat juist wel automatisch verlengd wordt.
 3. Maar goed, de overheid noemt in het bericht naast boeken ook leermiddelen. Mag je daar een "online training" ook toe rekenen, en waarom wel of niet?
 4. En heeft dat dan alleen consequenties voor je ING rekening? Of loop je dan ook het risico dat het gegeven dat je rekening door de bank is opgezegd, in een gezamelijke database geregistreerd wordt, wat weer problemen kan geven als je ergens anders een rekening wilt openen? Aan de ene kant deel ik de mening van anderen dat het de bank niets aan gaat wat je met dergelijk kleine opnames doet. Maar ben wel bang dat als je niet reageert de kans dat er overtrokken reacties komen aanwezig is. Zou heel goed kunnen dat ze niet alleen een target hebben kwa aantal mensen dat ze aanschrijven, maar dat ook het aantal rekeningen dat ze beëindigen omhoog moet.
 5. Ah, dat was me niet helemaal duidelijk. (Gezien anderen het slechts over het vermelden van een bedrijfsnaam op een factuur hadden)
 6. Ook administrator hoeft in principe niet bij de bestanden van gebruikers zelf te kunnen. Je kan deze versleutelen (bijv. met EFS, waarbij administrator niet de recovery agent is) Levert alleen gedoe op als de gebruiker zijn wachtwoord vergeten danwel zijn smartcard kwijt is. En is nog steeds geen oplossing voor bestanden waar groepen van gebruikers bij moeten kunnen.
 7. Blijkt dat ook uit de geluidsopnames? Wordt daarin de bedrijfsnaam van de ondernemer genoemd, of is er een andere indicatie dat dit het geval is? Mocht het als een consumentenovereenkomst opgevat kunnen worden, dan zou je er nog onder de bedenktermijn die consumenten bij koop op afstand hebben vanaf kunnen. Men heeft dan immers de consument niet op zijn 14 dagen (niet slechts 7) bedenktijd gewezen, en dan wordt de termijn opgerekt naar 1 jaar.
 8. Staan ze tegenwoordig wel ingeschreven: https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=753813970000 Gok dat drimble wat achterloopt met de wijzigingen.
 9. Maar goed, dat is de theorie. Juist de systemen met de meeste persoonsgegevens zijn in de praktijk bijzonder lastig te beveiligen. Ja, zorgen dat individuele bestanden -waar alleen de gebruiker die ze gemaakt heeft toegang tot hoeft te hebben- versleuteld worden, is mogelijk. En ja, de beheerder kan daarbij ook buitengesloten worden. Maar de database waar bijvoorbeeld de gegevens van alle klanten in staan... Het is toch wel gebruikelijk dat er iemand is die daar een backup van kan maken. En zelfs als rechtstreekse toegang tot de database geen gangbare manier van werken is, en dat normaal alleen indirect via (web)applicaties verloopt, zal toch iemand de toegang die deze applicaties hebben moeten instellen. In de praktijk komt het er dan toch op neer, dat die iemand linksom of rechtsom toch ook toegang tot alle gegevens die daar in staan heeft.
 10. Eindigde het e-mail adres van de afzender van de e-mail met het eerder genoemde @mkbreizen.com, @mkbopreis.nl, @mkbopreis.com of iets anders? Die drie domeinen hebben helemaal geen SPF records. Van bewust foutief instellen is in dat geval dus geen sprake. (Het gebruik van SPF records is verder optioneel. Dus ook dat ze deze niet hebben zegt helemaal niets). Dat doe je doorgaans om te bewijzen dat een e-mail juist wel ontvangen en gelezen is.
 11. Je hebt ook tape met een gomlaag die je nat moet maken. Vergelijkbaar met de ouderwetse "likbare" postzegels en enveloppen. Wellicht dat daar wat minder chemisch spul voor wordt gebruikt...
 12. Maar goed, dat hoeft niet voor het hele bedrag te zijn... Dus ja, als de borg slechts een deel dekt, en de kleding niet veel waard blijkt te zijn, bestaat de kans dat ze alsnog het restant op andere manieren gaan verhalen.
 13. Bij qredits wil de borgsteller ook nog wel eens de overheid zijn. Reken er maar op dat als die worden aangesproken, ze het vervolgens weer op de schuldenaar proberen te verhalen.
 14. Zou het ook Turks kunnen zijn? Als je op de Google play website naar de MKB reizen app kijkt, zie je op het 2e screenshot een tooltip met een Turks uitziende tekst. App is verder in elkaar geklikt met een app builder waar niet zoveel technische kennis voor nodig is. Tijdens het maken van de app, gebruikte de ontwikkelaar een Windows computer waarop deze was ingelogt met een gebruikersnaam die begint met DEKADE (want app bevat verwijzingen naar bestandsnamen als "C:\Users\DEKADE~1\AppData\Local\Temp\1565175892568_0.09263231111282433-0\youngandroidproject\..\src\com\appybuilder\test\Mkbreizen\Vakantie.yail")
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept