Jump to content

Maxn

Legend
 • Content Count

  689
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Maxn last won the day on January 9

Maxn had the most liked content!

Community Reputation

38
 1. Vraag me af in hoeverre dat een argument is op het moment dat de verzekeringspremie inkomensafhankelijk wordt... Dan zouden juist starters relatief veel dekking voor weinig krijgen.
 2. Vraag me dat af. Als een boerenbedrijf daadwerkelijk altijd zoveel waard zou zijn (terwijl de helft van de boeren er de afgelopen jaren mee gekapt is?!), zouden ze dan niet al onder de normale opt-out wegens voldoende eigen vermogen vallen? Daar heb je dan toch geen speciale regeling voor boeren voor nodig...
 3. Maar LTO heeft wel een uitzondering voor boeren kunnen bedingen?! Kennenlijk was de bedoeling bij andere partijen dus wel duidelijk.
 4. Ook omzetbelasting. Maar de plaats waar deze verschuldigd is, als het een buitenlandse koper betreft, zou wel eens kunnen verschillen. Zou de verkoop van broncode (waar vaak een stukje maatwerk of ondersteuning bij zit) minder snel als een elektronische dienst zien.
 5. Niet in de brievenbus, maar USB spul wordt wel nog steeds uitgedeeld op conferenties enzo. Ironisch genoeg ook door bedrijven die beter zouden moeten weten
 6. Aan de ene kant wel. Aan de andere kant worden USB sticks er vaak ingestoken als de computer al aan staat, en wel reeds de beschikking heeft over een toetsenbord en muis. Zou goed zijn als besturingssystemen wat beveiligingsbewuster zouden worden en in dergelijke specifieke gevallen wel om toestemming zouden vragen als een nieuw EXTRA invoerapparaat wordt aangesloten.
 7. Sterker nog, in de nieuwere USB-C kabels zit standaard een chip in de connector van de kabel, die informatie over de kabel bevat zoals hoeveel stroom je er doorheen kan jagen. Mocht je dus ooit een kabel open knippen c.q. door een röntgen apparaat halen en een chip zien, dan is dat niet meteen reden tot paniek
 8. Vervelende is wel dat je aan de factuureisen van het land van de klant dient te voldoen. En in een paar landen ben je ook verplicht aan particulieren een volledige factuur te verstrekken, hetgeen toch wat lastig gaat worden als je niet om het adres vraagt... Zie: https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/telecommunications-broadcasting-electronic-services/national-vat-rules -> Choose Member State(s): "select all" -> topic "invoicing required" voor een overzichtje per land.
 9. Is het dan ook geen probleem dat de TS aangeeft al 2x eerder schade te hebben gehad? Neem aan dat ze daar bij de acceptatie naar vragen?!
 10. Bedenk wel dat belastingvrij uitkeren, niet betekend dat de ontvanger het ook belastingvrij kan ontvangen... Als er alsnog bijvoorbeeld 25% inkomstenbelasting box 2 in het land waar de TS dan wel zou wonen afgetikt moet worden, schiet je niet zoveel op.
 11. Ah, zoiets als 30% belasting op drinkwater...
 12. Je bent -bij elektronische diensten- BTW verschuldigd in het land van de afnemer. (Met als enige uitzondering dat als je een EU bedrijf bent, en voor minder dan 10k aan consumenten in andere EU landen verkoopt, je BTW aan eigen land mag betalen) Dus ook als je een bedrijf in het spreekwoordelijke "Verweggistan" zou oprichten, ben je dus nog steeds BTW aan Nederland verschuldigd als je klanten hier zitten... Inderdaad. Heb dat ook wel eens overwogen. Lekker rustig aan doen, bedrijf op laag pitje zetten, en door landen gaan zwerven waar je met 25k aardig uit de voeten kunt.
 13. Nee, het deel van PSD2 waar we het momenteel over hebben is rekeninginformatiediensten Dat zijn o.a. online boekhoudpakket koppelingen met partijen als Exact, Moneybird, Informer, Snelstart en Twinfield. En koppelingen met online huishoud boekjes zoals Afas Personal. Voor de technische onderlegden: als je wilt zien welke gegevens er worden overgezonden, de gebruikte APIs staan ook gewoon netjes gedocumenteerd op de sites van de diverse banken. Bijv. ING: https://developer.ing.com/api-marketplace/marketplace/b6d5093d-626e-41e9-b9e8-ff287bbe2c07/reference#endpoint__3 ABN: https://developer.abnamro.com/content/account-information Daar is weinig spannends aan. Authenticatie verloopt via oauth, en vervolgens kan de partij aangeven vanaf welke datum tot welke datum ze de transactie gegevens willen hebben, en krijgt dan in json formaat alle transacties die binnen die periode gedaan zijn terug. Maar je mag dus alleen RECHTSTREEKS gebruik van die API maken als je een vergunning van DNB hebt. == Overigens introduceert PSD2 wel ook nog andere regels, die wel betrekking hebben op payment providers. Zo is het bij credit card betalingen dadelijk niet voldoende dat je alleen de gegevens van de credit card verzamelt, maar wordt het gebruik van strong customer authentication zoals 3D secure verplicht. Mocht je huidige implementatie dat nu nog niet doen (bijv. als je Stripe gebruikt), dan kan het zijn dat je daar als webshop eigenaar nog wat aanpassingen voor moet doen.
 14. Dan doneer je tevens 21% BTW over het arbeidsloon aan de belastingdienst?! Lijkt me niet handig.
 15. Maar voor de ingredienten wordt toch alsnog BTW betaald, gezien je die wel factureert?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept