Jump to content

Maxn

Legend
 • Content Count

  1,037
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Maxn last won the day on August 19 2019

Maxn had the most liked content!

Community Reputation

90
 1. Wordt dit niet al redelijk beperkt door de regel dat huisvesting buiten de eigen woonplaats max. 2 jaar lang aftrekbaar is?
 2. Ah, dat was me niet duidelijk. Zou zelf het exploiteren van een (web)winkel geen freelancen noemen.
 3. Formele zorg voor een paar euro per uur?! Kan je dat niet eerder als een vrijwilligersvergoeding zien?
 4. Dat het heel vervelend is kan ik begrijpen, maar waarvoor moet dat een groot probleem zijn? TS heeft 100k winst per jaar. Persoonlijke aftrekposten en Zvw even buiten beschouwing gelaten, betaal je onder de streep dan ongeveer 32k IB als ondernemer, en zou het 41k geweest zijn als je in loondienst was geweest. 9k per jaar opzij zetten en je bent er.
 5. Wat voor applicatie? Mocht het om een app gaan die ook op mobiele apparaten moet kunnen draaien, dan kan het gelazer opleveren als je rechtstreeks betalingen van klanten gaat accepteren. Apple en Google lopen niet graag hun commissie mis.
 6. Kan ook steeds meer online. Zijn inmiddels al PCB ontwerp programma's waarin een "knop" zit om het bestelproces van je prototype bij de Chinese leverancier te starten. Zie bijv.: https://jlcpcb.com/easyeda Maar goed, moet het wel om gangbare componenten gaan, en heb je nog steeds wel iemand nodig die het ontwerp doet.
 7. Denk dat dit een groter probleem is bij de TVL dan bij NOW. Bij NOW had je enige speelruimte om een andere referentieperiode te kiezen, bij TVL mist die flexibiliteit. Overigens kan ik me ook voorstellen dat de reden dat er zoveel ondernemers geld terug moeten betalen ook een beetje mee te maken heeft dat je in eerste instantie zelf het verwachte percentage omzetverlies mag schatten. Hoe pessimistischer je dat invult, hoe hoger het voorschot. Maar dat er dan uiteindelijk wat terug betaald moet worden als de omzet gunstiger uitvalt was duidelijk.
 8. De Belastingdienst zelf is ook niet zo strict... Handboek ondernemen:
 9. Gewoon het bedrag aan teveel ontvangen voorschot. Vergelijk het met je definitieve belastingaanslag waarbij er soms wat bij betaald moet worden en je soms wat terug krijgt, omdat deze afwijkt van je voorlopige aanslag. De rekenvoorbeelden in de media zijn verder op wel meer vlakken onvolledig. Vermelden wel dat werkgevers slechts 90% compensatie (bij NOW 1) krijgen bij 100% omzetverlies. Maar vergeten daarbij te vermelden dat de werkgever wel eerst 30% bij de loonsom heeft mogen optellen, ter compensatie van indirecte kosten, enzo.
 10. Weet je wel zeker dat hier daadwerkelijk de NOW-ontslag-boete is toegepast? Dacht dat voor die boete het criterium was dat er daadwerkelijk sprake is van ontslag om bedrijfseconomische redenen? https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-19874.html Dat de ondernemer het terug moeten betalen van een te hoog voorschot in het artikel een boete noemt, wil nog niet zeggen dat daar daadwerkelijk sprake van is...
 11. Maar is dat enkel het gevolg van de variant, of zijn ze in de landen waar die heerst ook wat selectiever geworden in wie er op de IC terecht kan? Schijnt dat de ICs in sommige delen van Brazilie zelf 100% vol zijn.
 12. Maar goed, zonder platform moet je dat toch eigenlijk ook... Richt je de verkoop op het buitenland, dan mag de consument zich bij geschillen immers op het dwingend recht van zijn woonland beroepen als dat voor hem gunstiger is (art. 6 Rome I).
 13. Maar als je als alternatief ook gewoon een recente negatieve testuitslag mag laten zien dan is die motiviatie er minder snel. Zeker als sneltesten betaalbaar wordt. Geloof dat de saunabranche ze voor 10 EUR per stuk wil laten uitvoeren.
 14. Dat is een nogal vage omschrijving waaruit niet duidelijk wordt wat je nu daadwerkelijk aanbied. Online scholing valt alleen onder het regime van digitale diensten als je enkel lesmateriaal aanbied dat je vooraf hebt gemaakt. Zodra het product niet meer geheel automatisch te leveren valt, omdat er meer mensenwerk aan te pas komt, niet meer. Kruipt er bijvoorbeeld wel eens een docent achter de webcam om live een virtuele klas te geven, dan valt het er niet onder. En ben je dus gewoon BTW in Nederland verschuldigd als je dat aan een buitenlandse particulier levert.
 15. Reisde voorheen best veel, en heb zelf zo'n beetje de hele bingo kaart aan reizigervaccinaties (ook minder gangbare als rabies en FSME). Maar allemaal vrijwillig. Heb in de praktijk nog nooit mijn gele boekje ergens hoeven te laten zien... Geloof dat de enige landen waar het echt verplicht is, enkele Afrikaanse landen zijn (gele koorts) en Mekka voor bedevaartgangers (mengokokken). Landen die zo-ie-zo andere opvattingen over grondrechten hebben, dan wij hier.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept