Jump to content

Maxn

Legend
 • Content Count

  993
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Maxn

 1. Naast de vele vitale beroepen, schijnen sommige scholen ook gewoon hele klassen als "kwetsbare kinderen" aangemeld te hebben.
 2. Zag dat een van de wijzigingen is dat ze nu je omzet van dit kwartaal met Q1 2019 gaan vergelijken. Aan de ene kant begrijpelijk dat ze niet Q1 2020 pakken omdat de crisis toen begonnen is. Maar aan de andere kant is twee jaar wel erg lang terug, en nadelig voor bedrijven die sindsdien gegroeid zijn...
 3. Drempel is onder het nieuwe systeem niet meer per land...
 4. Maxn

  Paypal geld kwijt

  Heb de procedure uiteindelijk verloren in de zin dat ze niet verplicht konden worden het account in ere te herstellen. Ze mochten zelf bepalen wie ze wel en niet (meer) als klant wilden hebben. Wilde het account toen graag terug, omdat er destijds (jaren geleden) niet zoveel andere mogelijkheden waren om online betalingen te accepteren. Het geld dat op het account stond hadden ze echter wel al netjes teruggegeven. Dat was dus niet onderdeel van het geschil.
 5. Maxn

  Paypal geld kwijt

  Zou niet te lang wachten met vervolgstappen. Mogelijk kan je als alternatief voor de rechter ook bij de Luxemburgse equivalent van KIFID een (gratis) geschillenprocedure starten, maar dat moet dan wel binnen een bepaalde tijd gebeuren. En als je al bij Paypal geklaagd hebt loopt de klok. (In tegenstelling tot in Nederland behandelen dergelijke geschillencommissies in het buitenland vaak ook klachten van ondernemers. Heb zelf ooit een procedure tegen Paypal gevoerd bij de Financial Ombudsman Service toen ze nog in de UK gevestigd waren).
 6. Dat gaat over de Windows licentievoorwaarden. Fabrikant van de laptop heeft echter vaak ook nog eigen voorwaarden voor de eigen meegeleverde "nuttige" software. Pak je de handleiding van de eerste de beste HP laptop erbij, dan staat er wel in dat bij weigering licentie alles terug moet: En ook bijvoorbeeld Apple wil dan dat de hele mikmak ("HARDWARE/SOFTWARE PACKAGE") weer terug naar hun "authorized distributor" gaat:
 7. Bij een laptop hoort doorgaans ook software, en denk niet dat de webwinkel de licentie voorwaarden daarvan vooraf ter hand heeft gesteld. Wat gebeurt er als je die voorwaarden na ontvangst af zou wijzen? Moet dan de koop ook niet gewoon ontbonden worden?
 8. TS levert buiten de EU. Zou er niet automatisch vanuit gaan dat Nederlands recht op de overeenkomst van toepassing is...
 9. Zal wel mee vallen. Alle kleine niet-EU bedrijfjes die via bijvoorbeeld Amazon of Aliexpress verkopen hebben er geen extra administratie aan. De EU gaat de BTW die verkopers van buiten de EU zouden moeten afdragen bij de platformen innen.
 10. Niet per land... 10k aan export aan consumenten totaal.
 11. Die doen dat vreemd genoeg om een andere reden. Ze gaan er vanuit dat de TOGS/TVL wel belast zijn: Geen idee hoe ze daar bij komen. Zou verder niet je boekhoudprogramma op het afwijkende omzetbegrip van de NOW (waar 5 subsidies wel meetellen) proberen aan te passen. Maar het getalletje dat ze daar willen zien gewoon handmatig uitrekenen.
 12. Probleem met de uitleg in de aangifte is dat je vaak meerdere malen moet klikken voordat je een uitleg in normaal Nederlands krijgt. Het vraagteken bij "overige vorderingen" noemt "overlopende activa", en pas als je dat begrip weer aanklikt volgt de uitleg dat dit "vooruitbetaalde kosten" zijn. Iemand die niet bekend is met dergelijke boekhoudkundige termen en enkel even snel de vraagtekentjes van elk invulveld aanklikt in de hoop het juiste veld te vinden, kan dat dus makkelijk over het hoofd zien.
 13. Elke aan- en verkoop van aandelen e.d. moet aan de AFM gerapporteerd worden, onder de MIFID II regelgeving. Bij ondernemers onder vermelding van een LEI nummer die je onderneming uniek identificeert en je bij de KVK kan huren: https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/legal-entity-identifier-lei/ Kan me voorstellen dat niet elke broker zit te wachten op extra administratie met nummers die ze dan regelmatig op geldigheid moeten controlleren, etc.
 14. Kan ook zijn dat ze geen zin hebben in de extra formaliteiten. Elke zakelijke beleggingstransactie moeten ze melden.
 15. Vaste lasten worden tegenwoordig fictief berekend op basis van het percentage dat voor je SBI code gebruikelijk is, ongeacht wat ze daadwerkelijk zijn. Je harkt normaal gesproken 250k per jaar binnen, maar het percentage in je sector is zo laag dat je niet aan 3k forfaitaire vaste lasten komt?!
 16. Houd er verder ook rekening mee dat voor de inkomstenbelasting de versoepeling ook al afliep op 30 september j.l. (Geen idee of dat nog verlengd wordt wegens de plotselinge lockdown) Het loont dus om in ieder geval wel IETS te gaan doen, zelfs als de activiteiten niet heel rendabel zijn.
 17. Kan me inderdaad voorstellen dat het gebrek aan omzetverlies een probleem is voor het aanvragen van TVL, waarbij het 4e kwartaal van 2020 met het 4e kwartaal van 2019 vergeleken wordt. Bij een eerste NOW aanvraag mag je echter ook de omzet van bijvoorbeeld de maanden december, januari 2021, feburari 2021 pakken. Weet je nu al zeker dat je over een dergelijke periode geen omzetverlies gaat hebben, er rekening mee houdend dat het nu nog niet bekend is hoe lang de lockdown gaat duren? (In ieder geval tot 19 januari, maar er is geen garantie dat die daarna opgeheven wordt).
 18. Had van de bezorger -die graag de pakketjes bij de buren dropt- begrepen dat dit vrijwel niets is. Krijgen voornamenlijk per adres -waar daadwerkelijk iets is afgeleverd- betaald, en het pakketpunt zou maar als 1 adres tellen.
 19. Eh, waarom niet? Als het pand tot dezelfde onderneming behoort?
 20. Waarom kunnen de vervoersbedrijven de servicepunten niet gewoon meer betalen? I.p.v. de huidige situatie waarbij ze geld besparen als iets naar een servicepunt gaat gezien de vergoeding die het servicepunt krijgt maar een kwart is van wat ze aan de pakketbezorger kwijt zouden zijn als die het pakje succesvol had afgeleverd...
 21. Als je in een branche zit die voorheen ook al van TVL gebruik mocht maken, dan mag je toch ook volgend kwartaal weer een aanvraag indienen? Dat noem ik niet eenmalig... Denk dat ondernemers in de "overige SBI codes" die alleen in Q4 2020 voor TVL in aanmerking komen op dit gebied eerder een punt hebben, nu de lockdown in ieder geval tot 19 januari (tot in Q1 2021 dus) gaat duren, en wellicht nog wel langer...
 22. Kan je berekeningen op dat gebied niet helemaal volgen. Als je in een kwartaal: - 25.000 EUR omzet hebt, en 100% omzetverlies - Bij de SBI een vaste lasten percentage van 20% hoort (overigens geen gangbare horeca SBI dan, bars/restaurants zitten op 25%, hotels e.d. op 40%). Dan zal de totale compensatie uitendelijk worden 25.000 * 0.7 * 0.2 = 3.500 EUR En heb je als het goed is al een voorschotje gehad van 25.000 * 0.5 (omdat het maximale vergoedingspercentage eerst 50% zou zijn) * 0.2 * 0.8 = 2.000 EUR Ben het met je eens dat het al
 23. Vond de reactie van Aboutaleb wat dat betreft ook wel typerend: "Wij doen geen zaken met economi­sche zaken maar met justitie"
 24. Voor de non-food producten zouden die klanten anders over de webshops gespreid worden....
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept