Jump to content

Hilco de Roo

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken

Company info

 1. Wellicht kan https://www.155.nl/ (Onderdeel van www.imk.nl) je helpen, zijn hebben hier de expertise en kennen de wegen binnen de gemeente.
 2. Hilco de Roo

  LTDs naast BVs

  Beste Wesley, Ik heb met een vorig bedrijf gebruik gemaakt van LTD services. Alhoewel het juridisch allemaal wel klopt, wordt je toch in de nek aangekeken door andere bedrijven. Uiteindelijk is het een hoop gedoe en kan je beter een BV oprichten. LTD's waren handig omdat je geen € 18.000 moest storten, maar dat probleem is met de huidige BV regels van de kaart. Mijn advies is om gewoon een NL BV op te richten. En zolang je naar eer en geweten blijft handelen, is de kans klein dat je bestuurlijk aansprakelijk wordt gesteld.
 3. Interessante discussie, maar los van het juridische deel is het wellicht ook handig verder naar de toekomst te kijken. Wil je wel een merknaam hebben die ook maar iets van verwarring zou kunnen geven? Nu is je enige kans daar eens goed te voor gaan zitten. Ik ben zelf lang bezig geweest met onze naam. Uiteindelijk moet het een combinatie zijn van: - een beschikbaar domein (wellicht nog belangrijker en moeilijker dan merkrecht) - begrijpen en onthouden mensen de naam? - controleer de http://www.urbandictionary.com/ (alhoewel iedere lettercombinatie wel uitkomt op een geslachtsdeel, geaardheid of gemoedstoestand) - controleer of het een fetish (ga naar een pornosite en zoek op de naam die je wilt gebruiken) - en dan pas is het merkrecht van belang Mijn advies is om verder te kijken naar namen. Het is een moeilijk proces. Tip: gooi eens wat termen die betrekking hebben op je product in Google Translate in verschillende talen. Laat Google de vertaling uitspreken. Zo hoor je nieuwe woorden en voor je het weet heb je een nieuwe unieke naam te pakken.
 4. Pittig verhaal. Optie A is: ga zo snel mogelijk open, ook al mist er nog iets (wat eigenlijk?). Meestal zit de blokkade om open te gaan in je hoofd en merken je (eerste) klanten het verschil toch niet. Optie B is: persoonlijk failliet gaan en dan mag je de komende 3 jaar rondkomen van € 20 per week. Ik zou voor optie A gaan.
 5. Ik neem het niet graag op voor een bank, maar... Als de bank 20 jaar geleden de hypotheek heeft afgegeven en deze nu nog niet voor 2/3 is afgelost hebben ze wel een punt geen risico te willen nemen. Was er nog maar 1/3 hypotheek over, dan had je een punt van onderhandelen, al is het maar met een andere bank. Enige optie lijkt om de volledige hypotheek over te sluiten. Maar als je als eigenaar zelf geen gebruik meer maakt van het pand is dat een lastige klus.
 6. Je betaald een accountant om je bonnetjes in te boeken. Dat kan hoog oplopen. Je betaald iemand al snel € 100 per uur voor simpel werk. Denk er eens over na meer zelf te doen. Boekhouden is nu een grotendeels geautomatiseerd proces, maar jij laat het nog met de hand verwerken. Dan klopt je gevoel dat je veel te veel betaald.
 7. Je kan deze klant ook eens positief benaderen. Van: 'Goh, ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom je het uitvoerend werk bij een ander hebt gedaan?, Wat kan ik verbeteren dat je het de volgende keer bij mij besteld' Waarschijnlijk krijg je dan een waardevol antwoord.
 8. Je mag rustig Marco Borsato gloeilampen gaan verkopen, maar als je geld gaat verdienen met die naam in alles wat lijkt op entertainment, kom je al snel in beschermd gebied. Vaak is het als je van goede wil ben geen probleem, als je het maar vooraf afstemt met het management. Achteraf zal het een lastige discussie worden.
 9. De Belastingdienst gaat van één investering uit als het bedoeld is om gezamenlijk te gebruiken. Of te wel, kan je bij een controle uitleggen waarom je iets wel of niet als investering hebt geboekt. Goed koopmanschap idd. Daarnaast moet je boekhouding ook consequent zijn. Dus bij toekomstige aankopen moet je dezelfde redenering gaan toepassen. Dus winst die je nu denkt te pakken kan later tegen je gaan werken. Het totaalbedrag lijkt me niet spannend genoeg de randen van wet op te gaan zoeken.
 10. Zonder KvK nummer mag je niet factureren. Toch wel een belangrijk onderdeel van je onderneming lijkt me. KvK kost tegenwoordig eenmalig € 50. Heeft verder geen nut, maar geen onoverkomelijk bedrag.
 11. Je kunt nog kijken in welke classificaties de producent de naam heeft geregistreerd. Het produceren van films en het plaatsten van recensies zijn twee verschillende dingen die in verschillende classificaties vallen. Daarnaast hoeven DE en NL elkaar niet te bijten ook al is de naam EU geregistreerd.
 12. Oude grijze (wijze?) mannen en vrouwen die ver van het bedrijfsleven af staan mogen de regels bepalen. Als ondernemer is het dan even bukken en op zoek naar het gat wat ze hebben laten liggen. Gaat toch al vele jaren zo?
 13. Moeilijk een gedetailleerd advies te geven. Iets algemener - Als je een Plan B zo hardgebakken in je bedrijf opneemt, is de kans groot dat je deze nodig gaat hebben. Maak je met hard en ziel de keuze te gaan groeien, dan zal dat waarschijnlijk lukken. Personeel is een groot risico, ikzelf heb altijd met payrollbedrijf gewerkt. Zij zijn experts in het HR deel en halen zo een hoop risico weg. Dus mijn tip (in het algemeen): Maak er een BV van, met twee BV's (jij en je zakenpartner) als aandeelhouders. Elimineer risico's die je bedrijf over kunnen halen, zoals personeel in eigen dienst. En ga ervoor! PS ik heb geen belang bij payrollbedrijf, alleen goede ervaringen. Mod edit: partnerlink verwijderd
 14. Ondernemen is vrijheid. Zo simpel is het. En aan vrijheid zitten verantwoordelijkheden. Altijd blijven leren bijvoorbeeld. En als het niet goed gaat, bijsturen. Dus op tijd keuzes maken. Dan blijft het vrijheid, anders wordt het een gevangenis. En het voordeel van ondernemer zijn: als het niet goed gaat kan het nooit aan een ander liggen. Je weet dus altijd waar het probleem wel ligt. Lekker makkelijk.
 15. Een merknaam kost wat geld, maar als je serieus met je bedrijf bezig bent is het belangrijk. Namaak uit China voorkom je er niet mee, wel de verkoop onder dezelfde naam in het geregistreerde gebied. Claim nu alvast zoveel mogelijk domeinen met de naam die je gebruikt. Als je deze bij provider registreert, zijn ze een paar Euro per jaar. Ikzelf heb mijn naam via merkbureau geregistreerd. Het voordeel daarvan is dat je een gratis vooradvies krijgt. Ga je daarna verder, dan kost en Benelux merk € 800. Als je merk in de Benelux hebt geregistreerd mag niemand een volledige EU registratie doen. Lekker lean dus. Succes. Mod edit: partnerlinks verwijderd
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept