Sander_Aerts

Super Senior
  • Aantal berichten

    175
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sander_Aerts

  1. Om de rechtsvorm te bepalen staan er te weinig variabelen in je vraag, eenmanszaak is simpel jij bent je bedrijf en je bedrijf ben jij. BV heb je privé bescherming (mits je er geen potje van gemaakt hebt als het op de fles mocht gaan), maar moet je DGA salaris uitbetalen, boekhouding moet je meestal uit besteden omdat dit wat complexer is dan bij een eenmanszaak. Vaak heb je 2 boekhoudingen want een bv richt je niet op zonder holding. Wat is je beoogde omzet, wat is je uiteindelijk doel? Etc.
  2. Moeten wij het ondernemersplan voor je schrijven dan? Als het inhoudelijk niks voor jouw is?
  3. Hangt af van de omvang en complexiteit van jouw organisatie en processen. Reken bij een 1 bedrijf met 10 man personeel tussen 5 en 10K externe kosten (implementatie, begeleiding en audit), en een veelvoud daarvan aan interne kosten. Uiteraard is dat grotendeels eenmalig, onderhoud is - als je het goed doet - veel goedkoper Wil je een concretere indicatie: benader dan certificeringsbedrijven voor vrijblijvende kennismaking en een offerte (en als ik je een tip mag geven: dit is een hele goede) En kijk uiteraard niet alleen naar wat het kost, maar vooral ook wat het oplevert: niet alleen die klant(en) die je nu niet kunt bedienen, maar ook een veiligere organisatie die o.a. al AVG/GDPR proof is. Dankje voor het antwoord Norbert, ik ga dan maar eens een offerte opvragen ben benieuwd
  4. Goedenavond, Iemand hier ervaring mee? Wat het allemaal kost, want ik vindt op het net een heleboel bla die bla (want ze moeten zichzelf natuurlijk niet tekort doen de auditors). Ik zit over deze certificering na te denken puur commercieel gezien, heb er een aantal keer een vraag over gehad en vandaag had ik een klant aan de lijn die dit eiste (zorg) anders konden we geen zaken doen. Dus gemiste kans ;) Ik ben benieuwd!
  5. Kun je de boel niet verkopen aan iemand die het over wil nemen? Of is het inmiddels als een dood gebloed project? Levert het misschien nog wat knaken op ;)
  6. Dwingen kun je wel vergeten, als privé persoon heb je recht op een basis bankrekening maar die vlieger gaat voor een bv (rechtspersoon niet op).Naast dat is het natuurlijk ook volkomen logisch dat banken hier niet aan mee werken, alleen al omdat er geen controle over is. Ik denk ook dat boitcoins etc op den duur verboden zullen worden en dat er een door de eu gereguleerde cryptyo valuta komt. Wat er nu aan de gang is, lijkt het wilde westen wel. Wordt volop gespeculeerd koers vliegt gigantisch op en neer. Banken spelen op safe, dat is cryptovaluta handel niet, net zoals geld lenen aan mensen zonder cijfers of enige onderpand. Doen ze ook niet allemaal te gevaarlijk. Je zou natuurlijk ook een eigen bank kunnen beginnen haha heeft BUNQ ook gedaan (eigenaar van TransIP). Maargoed dan wordt het allemaal wel heel complex voor een doorschuifdoos.
  7. Dat lijkt me niet zo een verstandig advies, als de bank er dan achteraf achter komt trekken ze gewoon de stekker uit je rekening en sta ja daar....
  8. Het is een beetje afhankelijk van wat je positie is denk ik, als jij de enige bent op de wereld die dit kan moet je gewoon alles declareren zelfs de uren dat je niks doet (wel gereduceerd maar wel declareren, jij zit voor jouw klant in de UK en kan je andere klanten nu niet bedienen daar moet wat tegenover staan). Als je een aanpassing in jouw workshop moet doen die alleen voor die partij is, zou ik er uren voor schrijven je werkt immers niet voor niets. Is het iets wat je vaker kunt gebruiken of een aantal keer deel dan de prijs door een aantal keer (beetje afhankelijk van hoe vaak je het elders kunt gebruiken). Naar de UK gaan is leuk, maar het moet ook wat opbrengen anders kun je net zo goed thuis blijven imho. Let op dat de FUN niet je bedrijfsvoering laat beïnvloeden.
  9. In theorie kan dat ja, mits je als holding nergens voor tekent of aansprakelijkheid neemt. Maar als je zelf gewoon loop te sjoemelen e.d. dan wordt je holding ook aansprakelijk gesteld aangezien dat de bestuurder is van de werkmaatschappij en die gaat dan mee om zeep. Je kunt dingen als aansprakelijkheid wel verzekeren als je er bang voor bent maar kost ook weer geld. Een ding snap ik alleen niet, je hebt het over allerlei claims maar je laat gebruikers foto's uploaden. Waarom zorg je niet dat de uploader aansprakelijk is voor de geüploade content middels een overeenkomst oid?
  10. Een goede mx tester en blacklist check staat op mxtoolbox, voorbeeld: https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=blacklist%3asrv02.aertsit.com&run=toolpage mail-tester is een goede test voor inhoud van e-email maar niet voldoende voor alle blacklists. DMAC en DKIM zijn wel aanraders zoals al eerder aangegeven, je hosting partij zou dit moeten kunnen configureren. Bij Microsoft en veel andere blacklist kun je je ip laten whitelisten maar moet je weer reputatie opbouwen. Ik ben zelf overigens een groot fan van o365 en exchange online :) maar goed dat is om andere redenen dan het probleem verplaatsten zoals bij jou geadviseerd werdt.
  11. Je hebt geen uitkering en je leeft van je eigen geld? Dan mag je zoveel bijverdienen als je zelf wil :)
  12. Inmiddels is alles betaald, en waarom alarmbellen het bedrijf doet iets waar ook vaak contant betaald wordt dus zo vreemd is het niet.
  13. Volledig eens. Het valt me op dat er in het algemeen veel wordt geneuzeld over wanbetaling op het forum. Als er moet worden betaald en dat gebeurt niet, onderneem dan gewoon actie. Schort op of lever geen zaken of diensten meer. Of geef de vordering uit handen. Tig forumberichten versturen over waarom iemand wel of niet betaalt, leidt niet tot een snellere betaling. Bottom line is dat er doorgaans gewoonweg meer druk nodig is. Als je geduldig blijft afwachten, ligt jouw factuur onderop de stapel. Forumberichten veranderen daaraan niets... ;) Ja klopt, maar daar is dit forum toch voor? Als niemand wat zou vragen blijft het ook maar stil. Anyhow hij heeft 50% betaald hij zou de rest ook snel gaan betalen want hij was me gezeik een beetje beu denk ik.
  14. Meestal blokkeer ik uitgaande gesprekken, maargoed die maken het niet duur het zijn voornamelijk de kosten voor de binnenkomende gesprekken van het 0800 nummer. Maargoed we zullen zien vanavond hij zegt dat die komt dus daar gaan we maar vanuit
  15. Ja raad het nooit, krijg zojuist reactie hij komt vanavond contant betalen.... zegt die ben benieuwd
  16. Nou in heb hetzelfde principe zolang er maar communicatie is en afspraken nagekomen worden, maar dat is nu niet meer het geval. Ik zal nog proberen langs zijn huis te gaan morgen ochtend en als dat niet werkt pleur ik de boel wel offline en dan kijkt die maar. Ben er wel klaar mee nu...
  17. En nog een aanvulling, ik heb hem al gewhatsappt, gemaild en proberen te bellen neemt niet op en hij zit altijd in Rotterdam dus als ik naar zijn adres ga kleine kans dat hij thuis is.
  18. Ja klopt, alleen dan komt er nog minder geld bij hem binnen aangezien als zijn klanten dit nummer bellen voor een afspraak :-\
  19. Hij heeft geen klachten over de diensten ik denk eerder liquiditeitsproblemen, maar het zijn best flinke rekeningen dus loopt zo hard op elke maand.
  20. Goedeavond, Ik heb een klant, met een 2 tal openstaande posten een van 60 dagen oud en de andere bijna 30. Het betaal termijn op de factuur is 5 dagen, nu ben ik niet de moeilijkste maar begin me nu wel aardig te irriteren aan deze toestand. De betaal history is ook constant altijd te laat niet reageren etc. Het gaat om een dienst die afgenomen wordt (0800 nummer). Nu de hamvraag, wat te doen alles naar een incassobureau? Iemand nog tips voor een goed bureau? Zelf nog een keer proberen? Ik heb al 2 herinneringen gestuurd en een aanmaning, hij zou vorige week vrijdag uiterlijk betalen maar niet gebeurd. Had uiteraard ook niks anders verwacht.... Tips zijn welkom
  21. Zo is dat beter in een keer goed, dan achteraf kost het zeker 2 keer zoveel geld. Ik had eerst zelf ook zomaar online een bv opgericht dacht zo lekker makkelijk nu ga ik ook participeren in een andere b.v. moet ik alsnog een holding oprichten. Contact opnemen met de belasting, kosten aan fiscaal advies, aandelen fusie hoop tijd kwijt en geld :) dus dat schiet allemaal niet op. Ik zou zeker gebruik maken van het aanbod van Johan om even contact op te nemen (of een andere fiscalist hier op het forum) zodat je echt de juiste beslissingen maakt.
  22. Dankuwel! :) Ik ga hier kijken of ik de komende dagen misschien nog iets uit kan halen, bedankt! Ik probeer de naamsbekendheid te vergroten, maar heb laatst al de eerste stap hiervoor genomen om mijn handelsnaam 'JKC Media' ook al merknaam te registeren ;D Klopt, maar mijn plan nu is om een groot klantenbestand en portfolio te bouwen zodat het aantal offerte aanvragen en aantal leads langzamerhand herhalend is en dan kan ik langzaam mijn prijzen omhoog gaan werken. Hier ga ik ook iets verzinnen, ik ga er zoiezo voorwaarden bij maken waarop de onbeperkte support is en erin vermelden wat erbij is inbegrepen. Klein aanpassingen zoals even een spelfoutje uit een tekst weghalen / afbeelding vervangen heb ik geen problemen mee, maar als mensen echt 'grotere' dingen veranderd willen hebben moeten ze hier wel uiteraard meerkosten voor betalen. Dat is dan voor iets in de toekomst en als ik dan ook echt de opleiding Web developer heb gedaan dat ik ook echt een professional ben ;) Ik was zoiezo ook van plan de komende tijd actief te zijn op HL, maar als u dit zegt ga ik dat zekerweten doen ;D In ieder geval heel erg bedankt voor uw uitgebreide reactie en advies! :) Vraag sowieso niet te weinig, heb je site bekeken ziet er allemaal gelikt uit! Zoals al eerder opgemerkt is, iedereen op de hoek kan een wordpress website in elkaar knutselen probeer je ergens in te specialiseren het liefst iets wat bijna niemand anders doet :) En stuur me een pb :) wil wel eens ergens met je over praten!
  23. Die vrijstelling krijgen bij de belasting voor de eerste jaren is echt geen probleem, ik heb een bv waar ik geen salaris uit haal. Je moet het wel in het begin van het jaar aanvragen en zoals eerder genoemd aannemelijk maken dat dit nodig is. Als jij bijvoorbeeld 50k winst gaat maken dan zegt de belasting dat het feest niet doorgaat, maar kun je de aanvraag motiveren zal de belasting er geen punt van maken. Waar ze wel strict op zijn is op de rekening courant, hier mag ik geen negatief saldo op hebben aan het einde van boekjaar omdat daar gok ik veel mee gerommeld werd denk ik. Anyhow, zoals Highio zegt heb je een fiscalist geraadpleegd? En bv oprichten kan iedereen, alleen is het verstandig om hier goed advies over in te winnen. Zodat je later niet voor onnodige kosten komt te staan.
  24. je kredietwaardigheid van je bv staat totaal los van die van je eenmanszaak, de kredietscore op je eenmanszaak is gebaseerd op jou als prive persoon. Bij de bv wordt er gekeken naar het vermogen etc. dus die score die je nu hebt is straks niet van toepassing op je bv. Het is wel zo hoe meer kapitaal je in je bv stort hoe hoger je score direct is. Al is het ook afhankelijk waar er getoetst wordt, het ene krediet bureau is het andere niet. Creditsafe bijvoorbeeld geeft bij nieuwe bedrijven geen score terwijl graydon dat bijvoorbeeld weer wel doet. Als je dus ook goederen inbrengt geeft die ook weer extra waarde, maar zoals gezegd is het per rating bureau anders.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.