Ga naar inhoud
 • 0

Webshop zelf maken of laten maken?

Aanbevolen berichten

 • 0
Super Senior     233 12

Erg brede vraagstelling, ligt er sterk aan welke wensen, kennis, budget en plannen je hebt.

 

Met een van de plank af product anders dan woo-commerce en Magento ben je snel in business. Zaken als serverbeheer, beveiliging en up to date houden zijn gefaciliteerd. Concentratie kan dus liggen op het gebied van marketing, order fulfilling en klantenservice.

 

Wil je alle vrijheid en in staat om alles van a-z te regelen, dan kun je een open source of commercieel pakket overwegen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     11,3k 470

Uit een ander draadje van TS:

 

Ik heb een idee om een e-business te beginnen ik weet ook al waarin en hoe ik het op de markt wil aanbieden.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0
Senior     68 0

Ligt er ook een beetje aan wat je eisen zijn. Probeer anders een demo van opencart, prestashop of woocommerce. Kijk naar de functies die je wilt gebruiken, zo kan je een passende keuze maken.

Vervolgens zou je kunnen kijken naar templates of bedrijven die voor het betreffende systeem een ontwerp zou kunnen maken. Installatie en configuratie zou je dan zelf kunnen uitvoeren en het design zou je kunnen uitbesteden.

 


SSL certificaten | Server Monitoring | Serverbeheer | Installatie, Configuratie & Advies

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Zoals eerder aangegeven, het ligt erg aan wat je zelf wilt.

 

Als je handig bent, dan kan iets als Woocommerce wat voor je zijn. Ik heb zelf eens een Woocommerce webshop gebouwd en na veel tweaken was die nog niet naar mijn zin.

 

Als je binnen edn dag klaar wilt zijn, dan zijn er genoeg betaalde oplossingen. Bijvoorbeeld mijnwinkel.nl en seoshop.nl.

 

De laatste biedt zeer veel mogelijkheden en kan ook koppelingen realiseren naar leveranciers. Hier betaal je dan wel meer voor, maar het kan een hoop werk/ellende besparen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     299 8

Zoals je ziet is er meer informatie nodig, als je een goed advies wilt.

 

Zonder je eisen/ wensen en het beschikbare budget is het moeilijk om te zeggen.

 

 

In algemene zin kan je

 

- gebruik maken van een softwarepakket, als je weinig kennis van websites bouwen hebt / weinig tijd wil of kan besteden aan het bouwen van de site. Je betaalt dan maandelijks een fee, de hoogte hiervan is afhankelijk van de opties waarvoor je kiest.

 

 

- kiezen voor open source software en zelf een website bouwen. Starten kan vaak gratis, maar om een betere en mooiere website te krijgen (o.a. ten behoeve van de betrouwbaarheid), zal je geld kwijt zijn aan themes, plugins, koppelingen, etc.

 

- een website laten maken, bijvoorbeeld op basis van open source pakketten. Dit is meestal de duurste optie, maar je kunt wel echt iets op maat laten maken, waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrentie. Als je nog niet eerder iets dergelijks gestart hebt, zou ik niet direct deze mogelijkheid aanbevelen. Probeer eerst ervaring op te doen middels de andere mogelijkheden, zodat je weet wat werkelijk je wensen en eisen zijn.

 

Ik ben benieuwd naar je verdere toelichting van je plannen, wensen en eisen, zodat we je beter kunnen adviseren.

 

 

 


Lees ook onze Webwinkel Tips. Of maak gebruik van de Gratis Verbetertips voor jouw webwinkel

Link naar reactie
 • 0
Senior     65 0

Oke bedankt tot zo ver voor de informatie.

Ik ga eerst even vragen aan een vriend die webdesigner is of hij wat voor mij kan betekenen.

Maar als ik het goed begrijp is zo'n pakket dus ook wel een goede optie.

Ik wil namelijk een site die heel overzichtelijk is en zo simpel mogelijk werkt voor de klant.

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,2k 123

Tja, je kunt uiteraard zelf een website of webshop bouwen. Je kunt ook zelf een huis bouwen, maar of dat een goed idee is...

 

Er zijn een hoop "trucjes" die je kunt toepassen om de klant te verleiden, en een hoop dingen die je fout kunt doen waardoor je de klant wegjaagt. Als je meer tijd dan geld hebt kun je natuurlijk een hoop artikelen op internet gaan lezen, misschien zelfs wel wat boeken, maar het wordt natuurlijk nooit zo goed als wanneer je het door een expert laat doen.

 

Als je het dan toch zelf wilt doen, verdiep je dan eens in user usability tests. Als je dat goed doet komen de belangrijkste verbeterpunten vanzelf bovendrijven.


Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
 • 0
Newbee     2 0

Leuk dat je overweegt een webshop te beginnen. Zoals andere leden ook aangeven, is er wel wat meer info nodig om te bepalen wat de beste aanpak is.

 

Probeer voor jezelf vast te stellen wat je nodig denkt te hebben qua werking van de shop. Dit is voor een groot gedeelte van invloed op de keuze van het platform (en beantwoordt daarmee of je er wel of niet zelf mee aan de slag kunt). Veel standaard functionaliteit vind je terug bij oplossingen zoals die van MijnWebwinkel. Hier kun je eenvoudig zelf mee aan de slag en er is zelfs een gratis variant beschikbaar. Heb je hele specifieke wensen, dan is het aan te raden om eens met een webbouwer in gesprek te gaan.

 

Besef goed dat er, behalve de keuze van wel of niet zelf bouwen, nog veel meer op je af komt als je van start gaat met een webshop. Maak vooraf een plan hoe je bijvoorbeeld klanten gaat werven, hoe je de logistieke afhandeling wilt inregelen en hoe je contact met je klanten gaat onderhouden. En vergeet je niet te verdiepen in de wet- en regelgeving waar je aan dient te voldoen...

 

Succes met je keuze en hou ons op de hoogte van je ontwikkelingen!

 

 


Volg onze gratis online lessen en maak van je webshop een succes - www.webshopheroes.com

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,9k 9 866

Bedankt, nog een vraag betreft het werven van klanten.

Ik wil ook een blog op mijn website gaan zetten, maar wat raden jullie aan?

Dit gewoon binnen de webshop doen of een aparte website hiervoor opzetten?

Heb je nagedacht hoe je klanten wil werven met een blog?

En als je dat helder hebt, waarom zou je er dan een aparte website voor overwegen, als de klant door de blog al naar de webshop gehaald is?

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Newbee     4 0

Of je nou een webshop wil laten maken of zelf wilt maken, er zijn vele mogelijkheden. Welke software je kiest en wat je aan het maken van je webshop zelf doet of toch liever uitbesteed, hangt af van je technische vaardigheden, tijd, wensen en budget. Er zijn vele blogs te vinden met tips en tricks over het laten maken of zelf maken van een webshop. Het is verstandig je te verdiepen in de open-source webshop software en de softwarepakketten van verschillende softwareleveranciers. Wil je veel zelf kunnen doen aan je webshop en beschik je over genoeg technische vaardigheden, dan is open-source software een goede optie. Ga je toch liever voor een webshop software waarbij je niet veel tijd kwijt bent aan het installeren en vormgeven, dan is een softwarepakket een goed idee. Je kan bij veel webshop leveranciers softwarepakketten voor een bepaalde periode gratis uitproberen. Op die manier kun je er achter komen welk softwarepakket bij jouw wensen aansluit.


Met vriendelijke groet,

Arjan Nieuwbeerta - Appwiki

CRM | Boekhouding | Webshop

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     174 4

Beste Ondernemer-worden,

Ben je inmiddels al wat wijzer?

 

In de adviezen miste ik kiezen voor een SaaS oplossing, zoals Lightspeed eCom. heb je dat ook overwogen?

 

Groet,

Peter

 

Hoezo miste je SaaS oplossingen? MijnWebwinkel is SaaS en SEOShop ook, seoshop is overigens Lightspeed geworden.


Met vriendelijke groet,

 

Sander Aerts - Aerts IT Group B.V.

www.aertsit.com / www.masatel.com / www.achtergrondonderzoek.nl / www.jamezz.nl

Link naar reactie
 • 0
Newbee     1 0

Even afgezien van je kennisniveau is het belangrijk dat je zoveel mogelijk zelf in control bent. Een webshop welke volledig wordt beheerd door een derde partij kan een groot risico zijn. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je er op zaterdagavond achterkomt dat je webshop niet meer werkt? Of als je nieuwe features wilt toevoegen?

 

Door zelf achter de knoppen te zitten leer je ontzettend veel. Zo kun je op den duur zelf problemen oplossen en krijg je een beter gevoel over je webshop. Daarnaast kosten derde partijen (veel) geld. Alles zelf aanleren kost je alleen maar tijd. Natuurlijk afhankelijk van je kennisniveau en hoeveel tijd je wilt besteden aan je webshop.

 

Wat betreft een blog kan een goed idee zijn. Maar dan moet je ook kennis hebben van SEO en het schrijven van artikelen. Als je het goed aanpakt kan een blog je webshop wel snel op de kaart zetten. Het is daarbij wel van belang dat de blog op hetzelfde domein staat. Zo zal de autoriteit van je blog doorvloeien naar je webshop. Zet je de blog op een ander domein heeft je webshop daar veel minder baat bij.

 


Klezzer biedt consumenten betrouwbare reviews. Reviews die de consument zelf kan controleren op echtheid.

Link naar reactie
 • 0
Legend     11,3k 470

Voor de topic kick van gisteren heeft TS op HL al nieuwe topics geopend die zijn keuze en de hier genoemde factoren of variabelen illustreren.

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     215 28

Als je tijd heb, dan kun je zelf iets maken, je verdiepen in alles wat er bij komt kijken, het voordeel is dat je enigsinds onderbouwd ben voordat je het gaat uitbesteden aan iemand om een echte soepele website te maken... zelf beginnen is prima, maar waarschijnlijk wil je op den duur toch iemand die'm voor je bouwt zoals die moet werken, zijn, en gevonden worden.


www.vloerengilde.nl

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     122 47

Ach, my bad... :-\ Ik zie nu inderdaad dat er al een keer aan de pakketten is gerefereerd. Iets te snel in het toetsenbord geklommen ;D

Bedankt voor het melden @Sander!

 

De vraag blijft: heeft de OP SaaS overwogen? Aan alle genoemde opties zitten voor en nadelen en ik ben benieuwd naar de afwegingen die zijn gemaakt.

 

 

Beste Ondernemer-worden,

Ben je inmiddels al wat wijzer?

 

In de adviezen miste ik kiezen voor een SaaS oplossing, zoals Lightspeed eCom. heb je dat ook overwogen?

 

Groet,

Peter

 

Hoezo miste je SaaS oplossingen? MijnWebwinkel is SaaS en SEOShop ook, seoshop is overigens Lightspeed geworden.

 

Link naar reactie
 • 0
Junior     12 0

De vraag “zelf bouwen of uitbesteden?” moet je jezelf pas stellen als je duidelijkheid hebt over je wat je doelen zijn van je webshop? Welke functionaliteiten (blogs, shop, agenda, inloggen etc) je graag wilt hebben in je nieuwe webshop? En of er koppelingen gemaakt moeten worden met andere applicaties (boekhoudsysteem) of andere online tools (mailprogramma’s)?

 

Deze eerste stap noem je ook wel de inventarisatiefase.

 

Ik heb er pas zelf nog een blog overgeschreven, maar deze mag ik volgens mij niet delen, want dan ben ik aan het SPAMMEN begreep ik.

 

Succes

 


Mijn doel is om het Internet te laten Werken voor Ondernemers, waardoor ze geen stress meer hebben over nieuwe klanten, tijd en geld besparen en hun bedrijf kunnen laten groeien.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  11 leden, 240 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.