Limerik

Senior
  • Aantal berichten

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Limerik

  1. Pieperd. Als je veel pech had, dan was het misschien niet de juiste keuze. Teveel geromantiseerd, niet genoeg ingecalculeerd. Ik heb ook mensen moeten ontslaan, risico's moeten nemen, verliezen genomen op niet winst-gevende projecten. Maanden gehad met 40K verlies. Dus zeur niet. Misschien ga ik over een paar maanden kopje onder, maar dan ligt het niet anderen. Dit is precies hetzelfde als die schreeuwende ouders op de scheidsrechter langs het voetbalveld. Als de winst van de scheidsrechter afhangt, dan ben je niet goed bezig.
  2. Nog een mooie regeling voor bedrijven en zelfstandigen: https://www.standaard.be/cnt/dmf20200322_04898128 Opschorten van afbetalingen voor "levensvatbare" bedrijven = geen betalingsachterstanden voor de aanvang van de crisis. Ik denk dat dit een mooie schiftingsmethode is. Had je al schulden, dan was je al fout bezig. Had je het goed voor elkaar, dan ben je een meerwaarde en helpen wij jou waar we kunnen.
  3. Is het een behoorlijk gewaagde uitspraak, ik denk het niet. Tuurlijk zullen er altijd uitzonderingen zijn en daar moeten wij ook rekening meehouden en een zijpad bewandelen. Maar de uitzonderingen mogen niet de regels bepalen. En eigenlijk vind ik alleen ziekte een uitzondering. Daar kiest niemand voor. Bij "Tijdelijke werkloosheid door overmacht" mag ik ze oproepen en hoef ik alleen die dag te betalen. Dus dat is een mooi systeem.
  4. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik in België mijn bedrijf heb. Sinds gisteren zijn al mijn 17 (- 1) medewerkers in "Tijdelijke werkloosheid door overmacht" geplaatst. Zij krijgen 70% van hun loon + € 350,- aan regelingen extra. De komende maand(en) moet ik, samen met mijn enige overgebleven collega, een omzet realiseren van circa 80K. Dan heb ik mijn vaste kosten gedekt. Gelukkig hebben wij hard en slim gewerkt. En slim werken is voor mij een buffer opbouwen, zodat je een paar maanden de storm kan uitzingen. Blijkbaar is dit voor 25% van ondernemend België een hele opgave geweest: https://businessam.be/een-op-vier-bedrijven-kan-coronacrisis-niet-aan/ Dus daar ligt mijn grootste risico. Wanbetalende ondernemers. Al die "ondernemers" die niks hebben opgebouwd, die kruipen in een zelfbeklag-modus van "ik val net buiten de regels, oh wat een slechte overheid, zeker als wij belasting moeten betalen". Terwijl zij nu wel verwachten dat de overheid bijspringt met MIJN belastinggeld en dat van andere winstgevende bedrijven. Mijn mening? Als je al 2 maanden niet kan overbruggen, dan had je al failliet moet zijn. En niet de omzet voor gezonde bedrijven moeten wegkapen met tarieven met krappe marges.
  5. Ik denk dat jullie gewoon eens rustig met zijn drieën moeten gaan zitten en samen de situatie moeten bekijken. Dan kom je er wel uit lijkt mij. En ondernemen is natuurlijk ook risico nemen. Ik denk wel dat jullie dan een goede match hebben. Je hebt een voorzichtige en een risiconemende ondernemer nodig. Anders kom je niet verder, maar het moet wel realistisch en behapbaar blijven. Ik zou dus zeggen; koester de samenwerking en praat met elkaar en deel je zorgen / inzichten / kansen. Jullie worden er alle drie sterker van. Het is net een huwelijk, met vallen en opstaan.
  6. Waarom betaal je niet wat je nu al kunt betalen en leg je met de overige aandeelhouders vast dat je met toekomstige dividend-uitkeringen (of andere geldstroom natuurlijk) aandelen bij mag kopen, tot aan een maximum van 33%? Hoef je niks te lenen en te financieren, zij hebben een duidelijke commitment van jou en jij van hun. Lijkt mij de simpelste oplossing.
  7. Ja sorry, ik moest ook nog omzet realiseren met mijn huidig bedrijf, dus ik was bezig. ;) Maar, ik zie wel een aantal aanknopingspunten waarmee ik verder kan. Wij leveren niet aan particulieren, alleen aan de industrie en in onderaanneming. Gehele Benelux, tot aan de 2 grote sloten van Nederland.
  8. Allez dan, het mag bestaan uit een volledig woord. :)
  9. Wij zijn bezig een nieuw bedrijf op te starten voor het aanleggen van leidingen (gassen en lucht), installeren van perslucht installaties en industriële ventilatie. Wij willen een stoere, ambachtelijke uitstraling neerzetten. Wij zijn niet de goedkoopste, maar wij gaan voor prijs en degelijkheid. Nu zijn wij bezig een naam te bedenken, maar wij komen niet op de juiste naam. Hij moet niet te lang zijn, liefst een één letter woord. Stevig. Hebben jullie een idee?
  10. Belgische holding met daaronder een Belgische vennootschap. Een stukje verder is een stukje verder in Nederland en stukje verder in winstgevendheid. Dus een "stukje verder"x2
  11. Dames en heren, We zijn inmiddels 2 jaar verder. Het bedrijf heb ik ge-reorganiseert. Helaas vallen er her en der een aantal dingen tegen, maar niks dramatisch. Eén project wat is aangenomen voor de overname, met een lange looptijd is behoorlijk verliesgevend. Al gaat dat in de komende maanden afgerond worden. Alle overige punten staan mooi op punt en de salesfunnel met nieuwe projecten staat goed, met een goede marge. Alleen heb ik hierdoor te weinig afgelopen jaar om, buiten mijn eigen salaris, investeringen en aflossing, veel te sparen. Echter nu doet er zich weer een kans voor om een ander bedrijf over te nemen. Stukje verder en in Nederland. In België heb ik gebruik kunnen maken van een waarborgregeling om zo mijn financiering voor elkaar te krijgen. Bestaan er in Nederland ook dergelijke regelingen? Bedankt voor jullie hulp.
  12. Te krampachtig en te politiek correcte stellingname. Houd er eens mee op. Als jij iemand aanbeveelt die op het forum dominant aanwezig is, dan heeft hij blijkbaar met zijn reacties aangegeven een professional te zijn. Dus is het een terechte aanbeveling. Iemand steekt er dus tijd en energie in op correct te reageren, laat hem / haar dan ook profiteren van de positieve vruchten.
  13. Vorig jaar april een bedrijf overgenomen met 20 werknemers dat, blijkbaar toevallig, een jaar winst had gerealiseerd. Jaren daarvoor verliesgevend. Tot maart succesvol zitten te pushen op omzetgroei, maar dan nog verliesgevend ( circa 10K per maand). Sinds april serieus hard zitten te snijden en structureel te re-organiseren en nu sinds mei gemiddeld 15K winst per maand!!! Dat is pas 2 maanden, maar ik sta nu weer op break-even. Juli en augustus zullen wel op de 0-lijn eindigen en dan de laatste 4 maanden om nog even flink te knallen. Nu even alles binnen de sales weer strak op de pootjes zetten. Door de re-organisatie minder aandacht op omzetgroei gehad. Oh men, wat voel ik mij goed!!! https://www.youtube.com/watch?v=I33u_EHLI3w
  14. Leden, Mag je aan jouw bedrijfsnaam de toevoeging & Zn doen? Ik vind dit mooi traditioneel overkomen = straalt degelijkheid uit. Daarnaast hebben wij ook redelijk wat vader en zoon combinaties binnen ons team werken. Dus dan krijgen wij LIMERIK & Zn Bedankt.
  15. Goedemorgen, Wij willen ons eigen vervoer gaan afbouwen en meer gaan werken met een pakketdienst. Ik ben echter op zoek naar ervaringen. Ik heb nu de offertes voor mij liggen van: GLS (€ 4,25 per pakket) DPD (€ 5,70 per pakket) PostNL (€ 4,70 per pakket + € 9,00 per ophaalbeurt) UPS ben ik nog aan het wachten Voornamelijk ben ik op zoek naar daadwerkelijke ervaringen. Accuraatheid, werkwijze, klachtafhandeling. Iemand die mij kan helpen? Circa 2.000 pakketten per jaar versturen wij, voornamelijk binnen België. Alvast bedankt
  16. Ontzettend flauw. Mensen zijn angstig om hun anonimiteit te verliezen en proberen door een "draai" te geven een en ander minder transparant te maken. Ik kan het mij in ieder geval volledig voorstellen. Heb ik zelf ook regelmatig gedaan. Ik denk dat er inmiddels 5 accounts van mij op HL rondzweven. Deze persoon is wat minder handig en jullie gaan hem daarop "pakken". Als je wilt helpen, dan help je. En anders hoef je niet te laten zien dat je een ontzettend goede "speurneus" bent en negeer je dit topic. Mijn offtopic mening.
  17. Perfect View is denk ik inderdaad een perfecte oplossing hiervoor. Ik heb dit ook bij mijn bedrijf ingevoerd. Je kan dan makkelijk klanten (acteurs) aanmaken, waarbij je de klant kenmerken kan geven. Heel eenvoudig en volledig naar eigen wens de kenmerken samen te stellen. Voorbeeld: Hoofdkenmerk: Haarkleur Subkenmerk van Haarkleur: [*]Blond [*]Bruin [*]Rood [*]Zwart Zo kan je allemaal verschillende kenmerken / categorieën maken.
  18. Leg het laatste eens uit, wat is er niet gekocht?
  19. Zit nog volop groei potentieel in. De bank hanteert echter ook de bovenstaande berekeningsmethode. Waarbij uiteraard ook gekeken wordt naar de aflossingscapaciteit. Zij financieren maximaal de aflossingscapaciteit; looptijd 7 jaar.
  20. :P deels waar. Maar moet je toch eerst traceren wat de gek aan de verkoperskant in zijn hoofd heeft. En dan gefundeerd kunnen aangeven waarom jij lager biedt. En dan is het spel vertrokken.
  21. Je hebt ook gelijk, maar bovenstaande is als basis genomen. Van daaruit verder onderhandeld, met inderdaad dergelijke punten in overweging. Je moet echter ergens van vertrekken en dat was dus deze formule.
  22. @RiVe Na-calculatie wordt nu niet gedaan, dus dat is iets wat direct opgepakt moet worden. @Mathias@evelo Jouw suggestie met een eigen programma is ook een piste welke wij aan het bekijken zijn. De kosten hiervan zijn circa 15K. Ik ben echter van mening dat mijn bedrijf niet uniek is en zie het niet direct zitten om het wiel opnieuw uit vinden voor dat bedrag.
  23. Dank je wel voor het meedenken! Zulke oplossing vind ik ook en ook met klantervaringen. Helaas zetten ze er nooit bij wat nou minder is aan het werken met hun software. Middels een telefonisch interview proberen wij al een selectie te maken. Komen zij door deze selectie heen, dan mogen zij het komen demonstreren. Helaas blijkt de praktijk dan weerbarstiger. Vandaar dat ik op zoek ben naar de ECHTE ervaringen.
  24. Bedrijf is gekocht. Geen eigen inbreng ingebracht. Dit deel is vervangen door overname RC-krediet vorige eigenaar door mijn holding. Vlaamse overheid vraagt eigen inbreng van 20%.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.