Jump to content

Bennink

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Female
 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Een werknemer die niet meer wil werken omdat het loonbeslag (van een derde) niets oplevert is het probleem van werknemer. Als werkgever moet je aan een rechterlijk bevel tot beslag gehoor geven, anders leggen ze beslag bij de werkgever zelf. Ze zal zeker bij de bedrijfsarts uiteindelijk aan kortste eind trekken, omdat ze niet zozeer ziek is maar ze wellicht stelt dat er een conflict is met haar werkgever. Ze zal vast een paar weken thuis mogen blijven vermoed ik. Overigens heeft de huisarts wel iets te zeggen. Bedrijfsartsen worden door de werkgever betaald en zitten soms ook in lastige positie. Je mag bezwaar maken tegen oordeel bedrijfsarts, maar deze casus is overduidelijk niet netjes en ongeoorloofd. In de WW/ziektewet komen, als de werknemer dat wil kan wel. De werkgever moet met de werknemer een beëindigingsovereenkomst overeenkomen. Het is alleen niet zo verstandig indien die werknemer ziek uit dienst gaat en de intentie ervan klopt ook niet. Beslag ontkom je ook niet aan als werknemer/werkloze met een WW uitkering (ja ziekmelden onder de WW waarvoor dan?)
 2. Is de uitschrijving definitief of staat deze nog in de fase van liquidatie? Het herleven van de uitgeschreven/ontbonden onderneming kan niet zonder meer. Opnieuw inschrijven lijkt me geen issue, tenzij er meer aan de hand was.
 3. Bennink

  VPB overnamesom

  Het is een vraag welke ik voor mijn onderneming wil weten. Kom ik veel tegen, maar geen concrete zaak. Is toch een ondernemersvraag. Ik wil meer kennis verzamelen over de fiscale aspecten. Dat valt toch onder doel van dit forum?
 4. Bennink

  VPB overnamesom

  Klantvraag, wat bedoel je daarmee?
 5. Die Severin had zijn jaarrekeningen niet gedeponeerd... Artikel klopt juridisch niet helemaal. Procederen ten laste van een lege boedel, daar heeft curator geen zin in hoor. Hij krijgt niet betaald als hij verliest en waarop gaat hij zich verhalen? Kale kip kun je niet van plukken. Dat een bestuurder geen opzet had bij zijn wanbeleid is niet belangrijk. Opzet is vaak niet te bewijzen en verder gaat het om de feiten en niet de intenties. Een schikking zal de curator zeker proberen, maar als voorwaarde opnemen dat er geen tuchtklacht mag worden ingediend is niet houdbaar. Deze voorwaarde alleen al is tuchtrechtelijk fout. De ontoelaatbaarheid van de gedragingen zijn niet iets wat een rechter toetst automatisch. Bovendien moet je dan bij de orde van advocaten zijn. Een schikking met de curator betekent niet dat je van al je schuldeisers af bent trouwens.
 6. Bennink

  VPB overnamesom

  Dus indien je feitelijk staakt is dat fiscaal niet automatisch ook een staking? Hoe zit het met de verkoop van assets buiten de EU, ik weet dat BTW niet van toepassing is, maar douane etc? Kan dit zomaar? Gaat niet om land op enige sanctielijst. Echter persoonsgegevens zou kunnen.
 7. Bennink

  VPB overnamesom

  Stel dat je alle assets van de BV verkoopt is dat fiscaal een staking? Wat betekent dat naast de vpb?
 8. Bennink

  VPB overnamesom

  Indien je als vennootschap (BV) een deel van je bezittingen/assets verkoopt, en de koopsom wordt aan deze BV betaald, dan is neem ik aan toch VPB verschuldigd gezien dit als winst wordt gezien? Wat is een oplossing hiervoor, is er een fiscaal vriendelijke oplossing? Veel dank!
 9. Daar hoeven ze niet bang voor te zijn: een handelsagent is een zelfstandig ondernemer, die zelf de loonbelastingen en eventuele sociale premies afdraagt. (Een handelsagent werkt niet in loondienst; in loondienst heet het een "handelsvertegenwoordiger"; ) handelsagenten hebben wat rechten onder de wet bij beëindiging van het contract en dat is het meer. Er is vaak discussie geweest of de agent niet toch een werknemer was. Het wordt heel vaak expliciet uitgesloten. Die rechten zijn wat ouderwets maar dwingend recht. Maar goed beetje off topic
 10. Dat is op zich redelijk gebruikelijk. Sommige leveranciers zijn nog wel eens bang dat je jezelf als handelsagent ziet, maar als distributeur ben je hier toch verantwoordelijk voor.
 11. Curator probeert vaak vanalles maar betekent niet dat hij gelijk heeft. Ik ken een bedrijf welke werd verzocht huursommen te betalen voor een pand dat allang overgedragen was. Gelijk hebben en gelijk krijgen is het verschil.
 12. https://www.vno-ncw.nl/ Optie?
 13. Is er een aandeelhoudersovereenkomst? Verder, staat er iets over uitkoop in de statuten? Een brevet van onvermogen is mijn onbekend. Je kan wel door de aandeelhoudersvergadering als bestuurder wellicht worden ontslagen (wat is er afgesproken?). Uitstappen zou wellicht moeten kunnen, zie de aanbiedings- of goedkeuringsregeling in de statuten (en de evt aandeelhoudersovereenkomst). Ik vermoed alleen dat dat niet gaat opleveren wat jij wilt hebben voor je aandelen. Opmerking van Maagdenberg is zeker ook erg relevant, de lening. Wat staat er in de voorwaarden?
 14. Wat voor soort huurovereenkomst is het? Bedrijfsruimte 290 (zoals horeca) of winkelruimte obv 230? Indien je bedrijfsruimte op basis van 290 huurt heb je ruimere bescherming. Je gaat aan voor de duur van twee maal vijf jaren, en huurder alleen mag na 5 jaar opzeggen. Bij een winkelruimte is een en ander vrij bepaalbaar in beginsel. Voortzetting van een 290 ruimte treedt je in de rechten van de voormalige huurder inclusief de geldende oorspronkelijke huurtermijen, er lijkt echter een nieuwe afspraak te zijn gemaakt (welke anders is dan bij een indeplaatsstelling). Wat is het karakter van de huurovereenkomst?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept