Jump to content

Jantje2000

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Company or organization name
  WebTream
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie
 1. Ik snap je twee medecompagnons wel gedeeltelijk denk ik. Anderzijds snap ik jou ook wel weer. Het probleem is dat je zulke dingen moeilijk op gevoel kunt doen. Kun je niet gewoon een Graydon rapport opvragen bijvoorbeeld, om te zien hoe kapitaalkrachtig ze worden beoordeeld? Daarna zou je dan naar je compagnons toe kunnen stappen en bijvoorbeeld een kredietlimiet van x euro kunnen opstellen. Dan ga je een soort in het midden zitten. Verder bestaan er bijvoorbeeld debiteuren verzekeringen. Zou dat voor jullie een optie zijn? Daarmee zorg je er dan dus voor dat als de klant failliet gaat / niet betaalt, jij wel gewoon je geld krijgt.
 2. Jantje2000

  Logo nodig :)

  Kom op joh. Voor 5 euro op fiverr heb je al best een leuk logo. Als je wat professionelers wilt zijn er ook in Nederland ontwerpers die het voor 100 euro doen. Als je voor je bedrijf alles gratis wilt hebben wordt het lastig om te ondernemen. Eerst investeren, dan incasseren
 3. Is dat zo? Als de bv voor 100% in bezit is van één aandeelhouder is dat gewoon vermogen van die persoon. Dan lijkt mij dat daar gewoon beslag op gelegd kan worden.
 4. Als Google dat ziet heb je een grote kans om een penalty te krijgen, omdat alt-tags daar niet voor bedoeld zijn. Dan kom je dus niet meer in de zoekresultaten.
 5. Je wilde niet veel winst maken omdat je dan belasting moest betalen? Die snap ik even niet. Als je 100.000 moet betalen, moet je inderdaad meer belasting betalen dan als je maar 10.000 winst maakt. Maar je houdt ook meer over toch? Wat was jouw reden dat je geen winst wilde maken dan?
 6. Zoek je niet een soort CRM, waarin je taken aan klanten kunt hangen, taken kunt aanmaken voor jezelf, klanten kunt opslaan enzovoort? Iets als teamleader, of hubspot bijvoorbeeld?
 7. Waarom wil je uren paketten verkopen? Zoals ik nu begrijp wil je gewoon een softwarebureau oprichten, waar klanten komen voor maatwerksoftware. Het grote verschil is dat ICT'ers niet in Nederland, maar in het buitenland zitten. Wat is het voordeel voor een bedrijf om een pakket aan te schaffen? Waarom kies je niet eenvoudig voor uurtje-factuurtje? Verder, waarom zouden klanten voor jou kiezen, in plaats van een bedrijf dat de developers in Nederland heeft zitten? Dat zorgt voor veel kortere lijntjes, waarbij er veel minder vertaald hoeft te worden en er dus minder communicatiefouten gemaakt gaan worden. Ik zou outsourcing naar zuid amerika zelf niet snel doen, want: - wie garandeert mij de kwaliteit? - Als jij dat kan, kan ik dan niet direct zelf een indiër of een zuidamerikaan goedkoop inhuren? - Wie garandeert mij dat er geen communicatiefouten voorkomen, waardoor ik heel veel extra tijd kwijt ben aan het duidelijk maken wat ik nodig heb?
 8. Retourkosten lijken me behoorlijk logisch als ik eerlijk ben. Ze hebben in eerste instantie de order moeten picken, op de auto doen, bij jou afleveren, nu weer terugnemen en dan weer in het magazijn neerleggen. Moet dat volgens jou allemaal gratis omdat je toevallig nog een bestelling bij hen hebt geplaatst? Vind ik op z'n zachtst gezegd wat onlogisch
 9. Ik vind het een mooie website, maar ik vind het taalgebruik wat informeel. Je zegt "geen glazen fancy pand te hebben" bijvoorbeeld. Dat vind ik dan minder netjes qua taalgebruik. Maar dat is persoonlijk
 10. Ik denk dat er maar weinig stagairs zijn die het prettig zullen vinden om slechts 3 dagen in de week stage te lopen. Vanuit mijn onderwijsinstelling moet er bijvoorbeeld 800 uur stage worden gelopen. Dan zou de student dus vertraging hebben als er maar 3 dagen per week gewerkt kunnen worden, waarom zou hij dat doen? Dit zou mogelijk wel werken bij een student die ook een eigen bedrijfje heeft, dat hij vertraging dan mogelijk minder erg zou vinden, in ruil voor wat meer tijd voor zijn eigen bedrijf.
 11. Dat heet officieel een resultaatgenieter toch? Volgens mij zijn er freelancers geweest, die door de belastingdienst niet als ondernemer werden gezien, omdat ze geen website hadden en geen reclame maakten. Dan werd je resultaatgenieter genoemd
 12. Maar wil je dat echt? Hoe gaan jullie dat met pensioen doen dan? Niet kunnen laten uitkopen, terwijl het bedrijf dan je pensioen zou kunnen opleveren?
 13. Dit komt vaak voor als een bedrijf een "snelbetaalkorting" hanteert, waarbij je 2 - 4% van het bedrag mag aftrekken als je binnen 7 of 8 dagen betaald. Als je later betaald dan die 7 of 8 dagen is het factuurbedrag het totale bedrag en dus netto. Zo zie ik het hier tenminste vaak voorbij komen.
 14. Voor zover ik begrijp is er een aparte BV opgezet, om het pand in onder te brengen. Tja, je zou kunnen kijken of het mogelijk is om een taxateur te vinden die iets lager taxeert?
 15. Oke, inmiddels aanvullend antwoord gekregen, het btw-nummer is alleen verplicht als de btw verlegd is, of als de koper uit het buitenland komt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept