Jump to content

Jantje2000

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie
 1. Oke, inmiddels aanvullend antwoord gekregen, het btw-nummer is alleen verplicht als de btw verlegd is, of als de koper uit het buitenland komt
 2. Goedemorgen allen, Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een B2B webshop, waar alleen zakelijke klanten mogen bestellen. Een manier om de consumenten regels niet na te hoeven leven is ervoor te zorgen dat de bedrijfsnaam verplicht is, zodat het onmogelijk is voor consumenten, om te bestellen. Nu is mijn vraag of het verplicht is om ook het KVK-nummer en het BTW-nummer van de klant te hebben. Mogen we ook gewoon alleen de bedrijfsnaam laten invullen, of hebben wij voor de administratie verplicht die gegevens nodig? De boekhouder raadde aan van wel, maar die wist ook niet te zeggen of het nou wel of niet verplicht is.
 3. Ik weet het niet 100% zeker, maar mensen gaan niet voor een impulsaankoop naar een woonwinkel denk ik. Tuurlijk helpt het erlangslopen voor de naamsbekendheid, maar als je dat op internet goed doet, heb je dat offline in mindere mate nodig. Als je een stuk grotere ruimte hebt, kun je ook meer showroom hebben en dus meer laten zien, wat ook zo z'n voordelen heeft. Ik denk dat ik dan toch voor Haarlem zou gaan
 4. Dat is natuurlijk waar, maar dit is denk ik wel de meest werkbare manier om toch een vorm van alleen recht te verkrijgen. Maar misschien zijn er nog betere manieren?
 5. Je zou mogelijk kunnen proberen met de leverancier van het product kunnen proberen af te spreken dat jij de enige distributeur van hen wordt in Nederland, zodat zij niets mogen verkopen aan anderen dan jou, in Nederland. Dan wordt jij eigenlijk hun verkoper in Nederland. Over het algemeen zorgt dit er dan wel voor dat jij een minimale afname per jaar moet doen, waarbij er van te voren wordt afgesproken dat als jij dat niet haalt, zij de samenwerking mogen beeindigen.
 6. Als ik dit zo lees zou ik bijna denken dat het hier gaat om een doorstart. Ik weet niet of het dan mogelijk is om de manier die @Jaap van Lynden aangeeft, in dat geval te gebruiken? Bovendien neem ik aan dat een curator niets te maken heeft met dingen die een doorgestart bedrijf doet
 7. Heb je een adres of iets? Anders zou je natuurlijk een keer langs kunnen gaan. Face to face reageren zulke mensen vaak net iets anders.
 8. Zoals @UwJurist al zegt liggen de auteursrechten bij degene die de code schrijft, tenzij de persoon in dienst was, wat hier voor zover ik kan lezen niet het geval was. Los daarvan vind ik het niet heel slim om een project met tien mensen te starten, zonder ook maar iets op papier te zetten.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept