UpTop_creative_agency

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door UpTop_creative_agency

  1. Zojuist, Bob de webbouwer zei:

    Yep, ook ik heb weleens zoiets gehad. Ook een kennis die een website wilde laten maken. Wel een contractje gestuurd, maar niet het geduld om te wachten op een officieel akkoord en dus met een toezegging van "ja dat stuur ik van de week wel even terug" vol enthousiasme aan de slag gegaan. Na 2 dagen werk kreeg ik te horen dat hij er toch maar vanaf zag... ook leergeld (gelukkig geen 6000 euro) waarna ik dus besloten heb niets meer te doen zonder een schriftelijk akkoord.

     

     Wij vanaf nu ook alleen nog maar. Gelukkig kunnen we van fouten alleen maar leren!

  2. Zojuist, Ward van der Put zei:

     

    Was dat bedrag wel vooraf duidelijk? Of wordt de klant er achteraf mee geconfronteerd dat iets pak 'm beet 75 uur à € 80 per uur heeft gekost?

     

    Developers weten zelf al niet eens hoeveel tijd iets kost (it takes one to know one) dus je kunt niet van een leek verwachten dat ze doorlooptijden kan inschatten.


    De schatting was inderdaad duidelijk bij de klant. De klant verkoopt een bepaalde dienst met een eindproduct. Aan de hand van de de schatting en uiteindelijk gemaakt uren zou er een vergoeding komen die of in geld zou zijn, of in dezelfde waarde in producten.  

    Het vervelend blijft gewoon dat dit in goed vertrouwen was, waardoor we nu eigenlijk gewoon niks meer kunnen. Het gaat ons eigenlijk ook niet zo zeer om het geld, maar meer om het principe dat ze ons dit "geflikt" heeft en er ook mee weg kan komen.

  3. 5 minuten geleden, TwaBla zei:

     

    De overeenkomst was zo te zien niet met de agency maar met de individuele ontwikkelaar. De opdrachtgever heeft tot een bepaald punt ook betaald. Daarna is extra functionaliteit toegevoegd en ontstond een meningsverschil over de afspraken. De opdrachtgever heeft vervolgens zelf gedaan waar de agency mee dreigde, haar site gemigreerd (naar een ander platform) en een lager niveau.

     

    Me dunkt dat je als bureau nogal wat steken hebt laten vallen. Het hangt sterk af van de communicatie tussen opdrachtgever en developer of je uberhaupt een claim hebt. Maar het oogt allemaal tamelijk onprofessioneel. De developer biedt aan om een site te maken voor een achteraf te bepalen vergoeding; dat is niet hetzelfde als een blanco cheque.

     

    De developer is mede-eigenaar van mijn agency. De klant was een goede kennis was ons en het ging dus in goed vertrouwen. Onprofessioneel, wellicht, maar ik geloof ook nog altijd in goed vertrouwen (waar soms inderdaad misbruik van wordt gemaakt). 

    Zoals ik al zei, ik denk dat we dit maar als een grote les moeten zien en voortaan alles (ook al is het een kennis) goed op papier moeten zetten. Jammer, maar daarmee voorkom je wel dit soort problemen!

  4. Mikky Vrolijk Het gedeelte wat wij geoffreerd hebben is betaald. 
     

    Op 24-6-2019 om 09:12, UpTop_creative_agency zei:

    Ze heeft een mondeling overeenkomst afgesloten met onze developer om tijd te steken in de website waarna ze met een regeling zou komen om hem daarvoor te compenseren. Het was onze fout om dit nooit vast te leggen op papier en uiteraard wilt ze nu niks meer compenseren. De basis van de website hebben wij wel gewoon geoffreerd en gefactureerd. Mijn developer heeft haar daarom een mail gestuurd waarin hij aangaf dat wanneer ze niet binnen een bepaalde termijn zou reageren met een voorstel, hij de website zou migreren naar de versie tot waar ze betaald had.


    De werkzaamheden van €6000,- heeft plaatsgevonden na deze offerte en betreft een mondelinge overeenkomst waarin zij de developer zou compenseren met of geld of een product wat zij verkoopt. Dit hebben we nooit op papier gezet (dom dom) en dus heeft ze na oplevering er alleen nog maar mogelijk over gedaan.

  5. Zojuist, Piet Rol zei:

    Je gaf dit in het begin aan:

     

     

    Als dat zo is, dan zijn er waarschijnlijk maatwerk plugins gebouwd. En daarin kan dus jullie code hergebruikt zijn. Of het is zoals je zegt, dat jullie 'custom made functionaliteit' met standaard plugins was op te vangen.

    Het is versimpeld nagebouwd, dus de specifieke unieke functionaliteit die wij gebouwd hebben, zit er nu niet in. Bijvoorbeeld het gebruikers dashboard zit er nu niet meer in, omdat dit niet zo 1,2,3 is te doen in Wordpress.

  6. 2 minuten geleden, Piet Rol zei:

    Ik vroeg me af of er niet broncode (gedeeltelijk) is gepikt. Hoe kan 

    UpTop_creative_agency dat controleren?


    Word denk ik moeilijk om te controleren. Wij hebben het oude platform in October CMS opgebouwd, waar we bijna alles zelf coderen. De website is nu versimpeld opgebouwd in Wordpress, waar bijna geen eigen code aan te pas komt. Alles wordt geregeld door de code van Wordpress zelf, plugins en thema-instellingen. Wellicht dat ze her en der wat CSS-code gebruikt hebben, maar ik vrees dat dat niet de moeite waard is.

  7. 21 uur geleden, Branko Collin zei:

    Er is wel iets te doen, maar het gaat meer moeite kosten. Eerst moet je bewijzen dat er een overeenkomst was en vervolgens moet je bewijzen dat er geleverd is, en omdat de andere partij zich antagonistisch opstelt, heb je kans dat je dat uiteindelijk voor een rechter moet doen.

     

     

    De vraag wordt dan ook snel of het de moeite waard is. Wat is de orde van grootte van het bedrag waar het over hebt? Hoeveel nullen voor de komma?

     

    Branko Collin R.I.P. - Benm Het gaat om ongeveer een bedrag van 6000 euro ex btw. Wellicht dus niet de moeite waard inderdaad.

    espen Het gaat om een klant in Nederland, maar de voertaal daar is engels, dus hebben we haar de engelse versie van onze voorwaarden teogestuurd.


     

  8. We komen er net achter dat ze de website nu heeft nagebouwd in een versimpelde versie in Wordpress. Ik vrees dat er nu dus niks meer tegen te doen is aangezien ze onze code dus niet meer gebruikt. Ik denk dat we dit maar moeten zien als een grote les, waar we ons de volgende keren beter tegen beschermen. Bedankt iedereen voor de sneller antwoorden!

  9. Hans van den Bergh, StevenK en Piet Rol bedankt voor jullie antwoorden!

     

    Ik denk inderdaad dat het handig is als we hier ook een specialist naar laten kijken.

     

    Piet Rol het is inderdaad een beetje een principe kwestie, ze betaald ons niet voor het extra werk EN ze gaat er vandoor met onze code. Wellicht is de "herbouwwaarde" een slimme manier om dit aan te schieten. Ik ga overleggen met een gespecialiseerde adviseur en kijken wat wijsheid is. Dankjewel!

  10. Goedemorgen,

     

    Momenteel zitten wij in een lastig parket met een klant die zonder onze toestemming een gehele website (database en alle code) ondergebracht heeft bij een andere developer.

     

    Waarom? Ze heeft een mondeling overeenkomst afgesloten met onze developer om tijd te steken in de website waarna ze met een regeling zou komen om hem daarvoor te compenseren. Het was onze fout om dit nooit vast te leggen op papier en uiteraard wilt ze nu niks meer compenseren. De basis van de website hebben wij wel gewoon geoffreerd en gefactureerd. Mijn developer heeft haar daarom een mail gestuurd waarin hij aangaf dat wanneer ze niet binnen een bepaalde termijn zou reageren met een voorstel, hij de website zou migreren naar de versie tot waar ze betaald had.

     

    We hebben daar geen reactie op gekregen en zagen dat zij de website toen in zijn volledigheid heeft overgezet naar een nieuwe developer door de code te gebruiken op ene nieuwe server.

     

    We weten dat we juridisch niks kunnen met het feit dat onze developer werk geleverd heeft zonder betaald te hebben gekregen, aangezien we niks op papier hebben gezet (leermomentje). Echter   heeft ze wel onze offerte getekend waarin verwezen wordt naar onze algemene voorwaarden 

     

    In onze voorwaarden is bij artikel 4 te lezen dat wij de rechten hebben van onze geschreven code. Daarnaast staat dit bij artikel 5.3:

     

    5.3  Without the Designer’s prior written consent, the client is not entitled to change the result of the work commissioned, or to use or reuse it in a broader or different manner than agreed, or to allow third parties to do so. The Designer may make that consent subject to conditions, including payment of a reasonable fee. 

     

    Uiteraard geven we haar nu dus ook geen toestemming om onze code te gebruiken en hebben we haar door middel van een aangetekende brief laten weten dat ze op dit moment illegaal onze code gebruikt en laat aanpassen door een andere developer. Nu wil ik haar het volgende aanbieden:

     

    1. Ze betaald een reasonable fee om toestemming te krijgen om de code door iemand anders te laten gebruiken.

    2. Ze koopt de eigendom van de code, waardoor ze er mee kan doen wat ze wilt.

     

    Nu is mijn vraag: Hoe bepaal je de waarde van het overkopen van de code? Ik zie op internet verschillende bedragen voorbij komen, echter gaat het hier om een platform waarin veel custom made functionaliteit zit waardoor het niet een simpele websites o.i.d. is.

    Hopelijk kan iemand mij hierin adviseren! 

     

     

     

  11. 4 uur geleden, TwaBla zei:

    Misschien kun je wat duidelijker vermelden op je site wat jullie precies doen. Dat staat namelijk nogal verstopt tussen de intenties van het creative agency. En in het domein van online marketing heb je tal van specialiteiten.

     

     

    Mobile first was acht jaar geleden onderscheidend, maar waarom zou je mobile first willen zijn als je al responsive bent?


    Responsive betekent voor de meeste agencies een desktop versie maken en zorgen dat deze goed weergeven wordt op mobiel en tablet. Een echt goed werkende mobiele versie maken, die de ervaring voor gebruikers op mobiel zo efficient mogelijk maakt, is een ander verhaal. Daar doelde ik eigenlijk op met "Mobile first"!

    Ik snap echter je punt!

  12. 51 minuten geleden, jajajeroen zei:

    Nogmaals, wellicht te simpel gedacht maar ik bedoel meer dat op het moment dat jij je als 'de specialist' profileert in bijvoorbeeld het vastgoed, dat ik ook verwacht dat jij de markt enigszins kent. 

     

    Waarom maak je bij het ontwikkelen/ontwerpen bepaalde keuzes (los van het technische aspect)? Wat zorgt ervoor dat jij waarde toevoegt? Kan jij mij vertellen welke website mijn klanten willen?

     

    Dat is de reden dat ik vraag naar welke onderwerpen je leuk vindt, los van het ontwikkelen en ontwerpen. Daar vindt jij namelijk (een groot deel van) je meerwaarde.

     

    jajajeroen, is zeker niet simpel gedacht! Ik denk dan inderdaad dat het goed is om eerst echt te bepalen wat ik leuke onderwerpen vind om voor/mee te werken (omdat daar bijvoorbeeld mijn interesse ligt) en dan pas verder te kijken.

     

    43 minuten geleden, Roel J zei:

    Soms is het belangrijker om een doel te stellen zonder (meteen) het doel bereiken. maar daar wel consequent naar toe te blijven werken.

    Als je nu van alles doet ga je ook niet van de ene op de andere dag opdrachten weigeren neem ik aan. Je kunt als de niche eenmaal gevonden is een deel van de klantne waarschijnlijk makkelijk overdragen aan de freelancers waar je mee werkt.

     

    De keuze om te specialiseren is op zich duidelijk maar als je nu heel snel een niche probeert te vinden dat je verder ook niet kent, geeft dat ook weinig kans op succes.  Specialisiatie betekent ook dat meer kennis wordt verwacht over branche specifieke zaken, daar moet je je dus eerst verdiepen, specialiseren gaat meestal als gevolg van een natuurlijke aanwas van klanten in een bepaalde hoek. Uiteraard kun je dat proces wel versnellen door na een paar succesvolle projecten voor een bepaalde klantgroep je daar meer en meer op te gaan richten.

     

    Niche specialist wordt je door meer kennis te hebben dan algemene bureaus of doordat een bepaalde branche nog weinig goede sites heeft en jij een aanpak kan bieden waarbij je de voordelen die men tot nu toe niet zag of te duur vond goed weet te verkopen  en vertalen naar een succesvolle website.

     

     

     

     Bedankt voor je antwoord Roel J! Je hebt gelijk, het doel stellen is anders dan direct het doel behalen. We hebben inderdaad meer ervaring in een bepaalde niche nodig voordat we direct volle focus hier op kunnen leggen.

    Ik denk dat we eerst inderdaad moeten kijken wat we leuk zouden vinden, kijken of we wat klanten daarin kunnen vinden en ons erin verdiepen en dan pas echt een niche focus creëren.

     

  13. 1 minuut geleden, jajajeroen zei:

    Ik denk dat je in je openingspost zelf het antwoord al geeft.. bouw een niche website, waarop andere ontwikkelaars/designers een niche kunnen vinden!

     

    Maar even zonder gekheid, misschien dat ik wat te simpel denk, maar ik zie je niet verder kijken dan het ontwikkelen van websites, apps, etc. 

     

    Welke onderwerpen spreken je aan, wat kan jij daar extra bij aanbieden wat geen ander doet? Je noemt vastgoed, in hoeverre ben jij bekend met de vastgoed wereld? Welk onderwerp of welke categorie kun jij je in onderscheiden dat ook jij het leuk vindt? 


    Hi jajajeroen, bedankt voor je antwoord!

     

    Dat zijn goede vragen en daar heb ik inderdaad ook niet zo 1,2,3 een antwoord op. Ik neem aan dat je met verder kijken het bijvoorbeeld hebt over "focus op de mobiele ervaring van een gebruiker"? Dus dieper in het "website ontwerpen/ontwikkelen" duiken?

  14. 4 minuten geleden, Markilanosz zei:

    Ik ben het met Wouter eens, zou nog willen toevoegen, wat vind je zelf het allerleukste om te doen? Daar wordt je het makkelijkste super goed in.


    Bedankt voor je antwoord en toevoeging Markilanosz!

    Ik denk dat het antwoord daarop is het werken met klanten die betrokken zijn, waarde hechten aan je advies en bereid zijn te investeren om hun bedrijf nar het volgende niveau te brengen. Dit is echter een antwoord om het type klant te bepalen en deze gaan we in elke niche tegen komen. 

  15. 8 minuten geleden, Wouter Hol zei:

    Het antwoord op de vraag of en waar er een kans ligt, is met name afhankelijk van jouw eigen kwaliteiten, kennis en ervaring. Je moet de vraag dus eigenlijk omdraaien; waar ben je zelf goed in en, zoals je zelf zegt, wat lijkt jou zelf het leukst?

     Hi Wouter Hol,


    Bedankt voor je antwoord! Het lastige vind ik dat het voor mij persoonlijk niet perse af hangt van de branch. Ik vind het voor elke branche leuk om een website te ontwikkelen. Of het project ook daadwerkelijk leuk is, hangt vaak af van het contact met de klant zelf. Echter ga je in elke niche "vervelende" en "leuke" klanten tegenkomen, dus de type klant is voor mij niet perse een eis voor de niche. 


    Ik weet waar onze/mijn sterke en zwakke punten liggen en ik vind elke niche een uitdaging. Dat we ons waarschijnlijk moeten verdiepen in de niche en zaken moeten bestuderen, dat sowieso. De uitdaging voor mij ligt hem echt bij het kiezen van de niche en daar vervolgens helemaal voor gaan.

    Lijkt wellicht heel gemakkelijk, maar is het momenteel niet!

  16. Hi iedereen,

     

    Momenteel ben ik met mijn bedrijf UpTop een "manusje-van-alles" op het gebied van online media. We kunnen websites en apps ontwerpen / ontwikkelen, grafisch vormgeven, drone-videos maken en animaties opleveren. Voor elke specifieke opdracht hebben we wel een specialist, aangezien we voornamelijk werken met een vaste pool van freelancers.

    Nu merk ik dat we hierdoor eigenlijk geen focus hebben en ik vind focus één van de belangrijkste elementen binnen ondernemen. Ik heb al besloten dat ik de focus meer wil gaan neerleggen op het ontwerpen en ontwikkelen van websites, maar ook dit blijft nog heel breed.

    Waar ik eigenlijk naar op zoek ben is een specifieke branch/niche binnen de webdesign/ontwikkel-wereld waar ik mijn bedrijf DE specialist in zou kunnen maken. Ik zou bijvoorbeeld de website specialist in Nederland kunnen worden voor Vastgoed Beheer bedrijven.

    Weet iemand of ik ergens insights kan krijgen of er een bepaalde niche is waar nog kansen liggen voor website design/ontwikkeling. Ik kan uiteraard ook gewoon een niche kiezen die mij leuk lijkt (Hoewel ik zelfs dat al best lastig vind! ), maar ik wil eerst kijken of er ergens nog een speciale vraag is naar websites voor een specifieke niche.


    Hopelijk heb ik mijn probleem / vraag duidelijk uitgelegd en zijn er mensen die me in de juiste richting kunnen wijzen!

     

    Alvast bedankt!

    Bjørn 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.