Ga naar inhoud
 • 0

Tijdens vakantie beslag op auto gelegd en verkocht

Hallo, tijdens onze vakantie had mijn vriend zijn bestelbus aan een vriend uitgeleend. Wegens belastingschuld is de auto in beslag genomen en verkocht. In de bus zaten dure gereedschappen, ipod, camera etc, ter waarde van ongeveer 30.000 euro. De auto is verkocht voor 400 euro inclusief inhoud, het was een Fiat Ducato van 2004.

Mag dit zomaar? Er zou toch eigenlijk een bepaalde tijdsduur moeten zitten tussen, in beslagname politie, procesverbaal belastingdeurwaarder en verkoop?

Weet iemand op dit forum hier iets van de regels die gelden?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Raad van Advies     4,3k 3 512

Is het niet raar dat er een auto verkocht wordt die niet op naam van de schuldenaar staat? ???

Tenaanstelling zegt niet over eigendom, daarnaast heeft de fiscus in veel gevallen een bodemrecht. Als dan de beslagene ook nog eens nalaat aan de eigenaar te melden dat er beslag is gelegd, dan heeft de eigenaar het nakijken.

 

Het enige wat overblijft is een vordering op beslagene (waar waarschijnlijk niets te halen is).

 

Het bedrag komt mij overigens ongeloofwaardig voor. Moet daar niet nog een 0 achter staan? Want ook de belastingdeurwaarder zal niet verkopen tegen onzinprijzen.

Link naar reactie
 • 0

Beetje onduidelijk, maar mijn vriend had dus een belastingschuld, en het was ook zijn auto, alleen was hijzelf niet bij inbeslagname.

400 euro is correct, de eigenaar van dat bedrijf waar de auto werd opgeslagen heeft hem gekocht voor dat kleine bedrag. Hij zag natuurlijk ook wel dat er voor duizenden euro's in de auto aanwezig was.

Link naar reactie
 • 0

was de inspecteur dan tevreden met die 400 euro. Oftewel: was de openstaande belastingschuld zo klein?

 

Lijkt mij dat als je dit recht gezet wilt hebben, je sowieso een procedure moet aanspannen wegens onrechtmatig handelen door de fiscus...

 

succes

 

 

DenariusAdvies.nl: Fiscaal + juridisch advies bij rechtsvormkeuze/-wijziging, VOF, BV, DGA, bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
 • 0

Belastingschuld was 1600 euro, welke direct na thuiskomst van vakantie betaald werd, toen wisten we overigens nog niet dat de auto al verkocht was. Dit hoorden we dus 10 dgn later toen we de auto zouden ophalen.

Dit ia pas afgelopen vrijdag gebeurd, dus nu was mijn vraag: hoeveel tijd moet er inliggen tussen procesverbaal deurwaarder en verkoop? Dit was nml slechts 14 dgn!

Link naar reactie
 • 0

ja, daar staat dus in dat hij 14 dgn later verkocht zou worden.

Dit hebben wij pas na terugkomst van vakantie gelezen, en toen was hij blijkbaar net 1 dag ervoor verkocht.

maar dit hoorden we pas 10dgn na terugkeer in ned.

Link naar reactie
 • 0

Als die auto nog maar 400 euro waard was dan is die vriend wel erg hard tegen de lamp gereden ;)

 

Vreemd dat die vriend jullie niet even een seintje heeft gegeven dat de auto in beslag was genomen, of is hij toevallig de gelukkige nieuwe eigenaar van een Ducato uit 2004 met een volledige uitrusting qua gereedschap e.d.?

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
 • 0

nee hoor, toen de politie de sleutel van de auto meenam werd er gezegd dat wij ruim op tijd terug zouden zijn van vakantie.

de 'gelukkige" nieuwe eigenaar is EIGENAAR VAN HET BEDRIJF WAAR DE AUTO NAARTOE WERD GEBRACHT!!!

Hier klopt allemaal niets van, er is een vreemd spelletje gespeeld, maar nu wil ik weten wat voor stappen ik moet ondernemen.

Link naar reactie
 • 0
Raad van Advies     4,3k 3 512

Beetje onduidelijk, maar mijn vriend had dus een belastingschuld, en het was ook zijn auto, alleen was hijzelf niet bij inbeslagname.

400 euro is correct, de eigenaar van dat bedrijf waar de auto werd opgeslagen heeft hem gekocht voor dat kleine bedrag. Hij zag natuurlijk ook wel dat er voor duizenden euro's in de auto aanwezig was.

Dan zou ik maar eens heel snel een advocaat inschakelen om te kijken of je die transactie nog terug kunt draaien, mogelijk op basis van het ontbreken van goede trouw bij de koper. Wat is de waarde van de auto volgens de ANWB koerslijst?

 

heb je verder richting de deurwaarder nog iets vastgelegd over gemaakte afspraken?

Link naar reactie
 • 0

Mij lijkt dat je een iPod en een camera niet in een auto laat liggen, al helemaal niet als je hem uitleent. En nog minder als je op vakantie gaat, dan neem je die juist mee...

 

Ook komt een beslaglegging niet zomaar in 14 dagen uit de lucht vallen.

 

"En in het procesverbaal stond dat hij 14 dgn later verkocht zou worden, dit hebben jullie pas na terugkomst van vakantie gelezen, en toen was hij blijkbaar net 1 dag ervoor verkocht, maar dit hoorden we pas 10dgn na terugkeer in ned. "?

 

Duister zaakje. >;( , of een huiswerkopdracht? :P

DBC en ICT advies en ondersteuning in de gezondheidszorg, http://www.hooftman-consultancy.nl

Link naar reactie
 • 0

Ja.......... het lijkt op een duister zaakje, en nee............. dit is geen huiswerkopdracht, en nee............. ook geen half verhaal.

Dit is wat er daadwerkelijk gebeurt is, en daarom stel ik op jullie forum een vraag in de hoop antwoord te krijgen want het lijkt mij ook dat er tussen het procesverbaal en verkoop een te korte tijd zat, nml 14 dgn.

Ik kan nergens het tijdsbestek vinden wat er officieel tussen zou moeten zitten, dit moet toch ergens staan? daar moeten toch regels voor zijn?

 

En nee, er zijn geen afspraken met de deurwaarder gemaakt, wij waren niet in Nederland toen dit gebeurde.

Toen er beslag op de auto werd gelegd zei de politie tegen de vriend dat we ons geen zorgen hoefden te maken?!

 

We hoorden dat de auto verkocht was inderdaad pas 10 dgn na terugkeer, want de man bij de belastingdienst (aan wie de schuld na terugkeer betaald is) wist op dat moment ook nog niet dat de auto weg was!

 

Dit is zo als de zaken er daadwerkelijk voor staan en wat er is gebeurt. Een klachtenbrief ligt nu bij de belastingdienst.

Link naar reactie
 • 0

 

...

Dit is wat er daadwerkelijk gebeurt is, en daarom stel ik op jullie forum een vraag in de hoop antwoord te krijgen want het lijkt mij ook dat er tussen het procesverbaal en verkoop een te korte tijd zat, nml 14 dgn.

 

...

 

Waarom is 14 dagen te kort? Je vriend heeft al heel lang niet betaald, uiteindelijk (na veel correspondentie over die schuld) wordt er beslag gelegd nadat er nog een laatste termijn van 14 dagen is gegeven. Dat je vriend er voor kiest om op vakantie te gaan ipv die schuld te betalen is zijn keuze, en de consequenties moet je niet bij de deurwaarder leggen. Die doet gewoon zijn werk.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

De auto is in Amsterdam in beslag genomen, daar reed die vriend toen net.

 

Ik begrijp nu dus dat verkoop, 14dgn na procesverbaal volgens de wet in orde is.

Bedankt voor jullie antwoorden.

Mimi

Link naar reactie
 • 0

Ik zou eens te raden gaan bij die vriend, want als er een auto bij de domeinen tekoop staat duurt dat langer dan 14 dagen. Zoweizo duurt het altijd een week voor de uitslag van de bod krijgt.

 

Plus dat goederen altijd los van elkaar verkocht worden, tenzij er een reeel verband bestaat tussen de spullen.

Bijvoorbeeld: aanhanger en boot zou samen gaan, maar auto en gereedschap niet, tenzij de auto zo is ingericht dat het niet los van elkaar gezien kan worden. Een Ipod wordt door de belastingdienst niet verkocht, om de simpele reden dat er geen restwaarde is, of deze dermate laag is, dat de opbrengst niet in verhouding staat met de kosten die zij moeten maken.

Link naar reactie
 • 0

Ik ben er van overtuigd dat er een "vreemd" spelletje gespeeld is tussen deurwaarder en koper, 400 euro opbrengst is duizenden euro's te weinig. Betreffende deurwaarder wil niet met ons praten en de koper, waar we langs geweest zijn om te kijken wat er nog te redden was van de prive spullen zei dat we heel snel van zijn terrein moesten vertrekken omdat het nu van hem was. Hij gebruikte nu gereedschap, telefoon etc en was zeer tevreden over de kwaliteit. Sportartikelen en kleding etc had hij vernietigt.

 

Vandaag hebben we een afspraak met een advocaat en hopen dat het goed wordt uitgezocht. Nog geen reactie van de Belastingdienst gehad nav klachtenbrief.

Link naar reactie
 • 0

Hoi, ik lees net je verhaal en de antwoorden.

 

volgens mij duurt het bij de belastingdienst ongeveer een maand voordat ze de boel gaan verkopen.

 

en ja voor 400 euro kan de auto verkocht worden want de belastingdienst interesseert het niet wat voor bedrag ze krijgen voor bepaalde goederen.

 

zo heb ik eens een veiling meegemaakt van iemand, waarvan de belastingdienst zijn volledig bedrijf hebben leeggehaald, (zijn machinesen auto) meneer kreeg een maand om zijn schuld te betalen, niet gedaan en alles is per opbod verkocht voor een prijs wat nog ver onder de oudijzerprijs lag.. de machines zijn dus ook linia recta door de opkoper naar de oud ijzerboer gegaan en had daar een ongelovelijke winst mee (de machines wogen per stuk circa 2 ton aan ijzer en werden door de belasting verkocht voor 5 euro per stuk (ongeveer 10 stuks).

 

De auto is door de belasting verkocht voor 500 euro.

 

dus is wel mogelijk dat je voor een prikje een auto kunt kopen bij de belastingdienst maar dat duurd ongeveer een maand.

 

 

zo, nu eerst even een glaasje melk

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

  Button 1
 • Wie is er online?
  3 leden, 226 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.