Pieter Hooftman

Senior
 • Aantal berichten

  96
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Pieter Hooftman

 1. Hallo Ronaldinho e.a., Ik heb de stukken van destijds er nog eens op nageslagen, en Hofmans Associates meldde me destijds (2007): "De vergoeding van smartengeld en verlies van verdienvermogen is niet als inkomen in box 1 belastbaar en hoeft u dus niet als zodanig in uw belastingaangifte te verantwoorden". Ook kreeg ik een afschrift van de verzekeraar van de tegenpartij aan Hofmans waarin staat "Met betrekking tot de betaalde schade wegens verlies arbeidsvermogen kan de heer Hooftman eventuele aanspraken die de fiscus meent te hebben voor verdere behandeling aan ons overlaten". Dus blijkbaar is het, ondanks de korte onderbreking, toch als verlies van arbeidsvermogen gezien. @Paul; no offense :P
 2. Misschien wel handig als ik zelf laat weten hoe het afgelopen is (ruim 4 jaar na dato...., excuses) Mijn motorrijtuigverzekering schakelde destijds NRS Rechtsbijstand in die me bijstond. Uit mijn schadeformulier kon men opmaken dat de tegenpartij schuld had aan het ongeval en dat ik gewond was geraakt (gebroken sleutelbeen, ik heb toen 2 weken niet gewerkt) . NRS Rechtsbijstand heeft toen Hofman Associates Schadeletsel Consultancy ingeschakeld. Aan hen heb ik destijds mijn gederfde arbeiduren tegen netto tarief opgegeven, en Hofman heeft dat bij de tegenpartij te weten verhalen en aan mij uitgekeerd. Het te claimen bedrag moet netto zijn omdat dergelijke vergoedingen onbelast zijn (volgens Hofman destijds). Tevens kreeg ik ook nog letsel smartegeld.... (1000 euro). Al met al liep het dus prima af.
 3. Denk ook nog aan de "Verruiming regeling tijdelijke willekeurige afschrijving" waardoor je investeringen gedaan in 2009, 2010 en waarschijnlijk ook 2011 in twee jaar mag afschrijven.
 4. Ik heb alleen even naar de welkomtspagina gekeken. Naar mijn mening is dit een sterk concept, door zijn eenvoud en de specifieke doelstelling. In mijn beleving is er een hele generatie (de mijne ;D) die weliswaar zeer computervaardig is, maar toch de hele Hyves revolutie een beetje mist. Hyves is toch iets voor de jongeren in de familie, terwijl opa en oma of die geëmigreerde oom ook makkelijk foto's en berichtjes willen kunnen zien. Wellicht kun je de service aan laten sluiten bij Hyves o.i.d., maar zorg er voor dat dit niet complicerend werkt voor de ouderen.
 5. Ik denk dat de situatie een kans biedt. Laten we er van uit gaan dat je het artikel niet vanwege de (eventuele) vergoeding gemaakt hebt, maar vanwege het opbouwen van naamsbekendheid voor jouw bedrijf. Door de tweede oplage van 15.000 heb je nu de mogelijkheid om de effectiviteit daarvan te meten. Als de methode inderdaad effectief is, dan heb je m.i. een troef in handen. Stel aan de redacteur voor dat je opnieuw een artikel maakt op eigen kosten, en zorg dat dat artikel met naamsvermelding in een volgende oplage van 15.000 geplaatst wordt. Redacteur blij, want hij heeft kopij én heeft zijn foutje kunnen herstellen. Jij blij met deze extra reclamekans.
 6. Kijk eens op Wosbee Inventory management, betaling via o.a. PayPal (helaas geen iDeal)
 7. Is je zelf al opgevallen dat bij "Wat is het?" niet staat wat het is en bij "Wat kan het?" niet staat wat het kan ? Er staat vooral wat andere oplossingen niet kunnen. In de beschrijving van het concept in de eerste post geef je het al beter weer dan op de website. Ik zou zeggen, kijk eens bij www.zimbra.com hoe zij het presenteren, en probeer dat te overtreffen zodat jouw meerwaarde duidelijk wordt.
 8. Er daar zit een interessant element. Ik ben niet bang uitgevallen, maar laatst heb ik een artikel gelezen over de Postcode. Ik plak het hieronder. Het gaf me toch een unheimisch gevoel. Je kunt vooraf niet bedenken wat men later met je gegevens wil of kan. En vaak is het niet mogelijk om je gegevens van Internet te verwijderen als ze eenmaal prooi van misbruik zijn geworden. En aan diegenen die hier met naam en toenaam aangeven waar ze wat opslaan, u heeft eventuele vijanden weer wat meer informatie gegeven om u te pakken....(ik zie ineens die dame op de rand van het dak zitten. 'Ik log altijd in met..., en mijn crecitcardnummer is..... ")
 9. Dat is nou precies wat ik ook doe ;D Ook lekker, zie je een advertentie waar je even over wil nadenken, dus je zet hem in je favorieten. Kijk je 's avonds nog eens..., weg advertentie (en bieder).
 10. GSM's kunnen nu al met elkaar via Bluetooth communiceren, bijvoorbeeld voor het overzenden van bestanden e/o contactpersoon info. Je kunt nu al op vele plekken foto's, dus ook van mensen, uploaden (Flickr, etc). Het gaat er om wat je met die foto's doet. Als je doel is om die foto's in grote communities te delen en anderen er op te laten schimpen, dan hebje vlgs mij een probleem. Google Streetview maakt iedere gefotografeerde mens onherkenbaar, en die lopen alleen maar op straat. Laat staan als jij ze fotografeert/laat fotograferen in compromitterende poses. Een stormvloed van sommaties om foto's te verwijderen zal je deel zijn.
 11. Foutje, de MKB winstvrijstelling wordt bij het fiscaal belastbaar bedrag opgeteld ipv afgetrokken.
 12. Mij lijkt dat je een iPod en een camera niet in een auto laat liggen, al helemaal niet als je hem uitleent. En nog minder als je op vakantie gaat, dan neem je die juist mee... Ook komt een beslaglegging niet zomaar in 14 dagen uit de lucht vallen. "En in het procesverbaal stond dat hij 14 dgn later verkocht zou worden, dit hebben jullie pas na terugkomst van vakantie gelezen, en toen was hij blijkbaar net 1 dag ervoor verkocht, maar dit hoorden we pas 10dgn na terugkeer in ned. "? Duister zaakje. >;( , of een huiswerkopdracht? :P
 13. Nee, niet alleen maar. Is dat niet de kern van ondernemerschap, dat jij tegemoet komt aan de behoefte van de klant om iets of iemand te vinden die aan B voldoet, maar dan goedkoper/beter/effectiever/leuker/mooier/lekkerder ©? Volgens mij geldt dat altijd, of het nou om groente op de markt of consultancy gaat. Kijk, dat een markt niet werkt bij krapte (waarbij er geen of onvoldoende concurrentie plaatsvindt) , dat maakt iemand nog niet een non-ondernemer. (hooguit een luie ;D )
 14. Laat ik het als ZZP adviseur eens van de kant van de klant bekijken (de eerste en belangrijkste eigenschap van een ondernemer?). Stel, ik heb als opdrachtgever een opdracht/behoefte aan advies voor drie - zes maanden. Ik zal de expertise extern moeten verwerven, want ik heb deze expertise niet intern (onder eigen personeel) beschikbaar. Wat zal ik doen: a) een wervingstraject starten voor een tijdelijk medewerker voor 3-6 maanden b) een consultant van een groot kantoor inhuren c) een ZZP'er inhuren. Als opdrachtgever heb ik de meeste kans van slagen bij b), inhuur van een consultant van één van de grote kantoren. Vastgestelde kwaliteit (dat hoop ik), tegen een prijs, dat wel... a) is gewoon geen optie: het moet wel erg slecht gaan met de economie wil een hoog gekwalificeerd iemand hierop solliciteren. Als kandidaten wél behoefte hebben aan 3-6 maandelijkse werkcycli, dan zitten ze óf bij b), óf ze zijn ZZP'er geworden ©). Hoe moet ik dus als ZZPér er voor zorgen dat optie c) een serieuze optie voor de opdrachtgever wordt? Door: - met mijn tarief lager te zitten dan bij b) - minstens even hoog gekwalificeerd, maar liefst nog hoger, te zijn dan de b) kandidaat, wat ik kan bereiken door - veel tijd te steken in kennisopbouw; - veel verschillende opdrachten uit te voeren om ervaring op te bouwen, actueel te houden en te verbreden; - niche kennis en kunde te bieden; - veel te netwerken. Al met al geldt: als ik niets onderneem is c) geen optie meer, heb ik geen klanten..... Of dat ook recht zou moeten geven op fiscale ondernemersfaciliteiten is een andere vraag. Mij lijkt van wel, waarbij ik mij realiseer dat natuurlijk de ene ZZP'er de andere niet is (in deze zin kun je ZZP'er vervangen door DGA, BV, VOF, vul maar in ;D).
 15. Hallo Zeemeeuw, Erg goed geschreven stuk, gelukkig voor mij nog niet zo herkenbaar. Maar iedereen kent denk ik wel de ervaring van iets lang najagen, en als je het dan hebt bereikt jezelf de vraag stellen: en nu? Geldt hier "het bezit van de zaak is het einde van het vermaak"? Oftewel, jaren geleden had je waarschijnlijk als droom om een grotere zaak te hebben, meer omzet, personeel, noem maar op. En nu heb je die grotere zaak, en nu is de lol er af. Trap je dan niet in de zelfde val als je zegt: 'ik zou graag weer een zaak van mezelf hebben, ikzelf achter de toonbank"? Gaat dan niet het zelfde verlangen naar een grotere zaak spelen, en vind je jezelf over een aantal jaren (waarschijnlijk veel minder dan 15) weer terug in de zelfde situatie? Daarnaast lijkt het mij gevaarlijk dat je de maatschappelijk veranderde opvatting over roken opvat als een gebrek aan waardering voor jouw ondernemersschap Sommige dingen heb je nu eenmaal geen invloed op. Ik meen me een anekdote te herinneren over een Belgische kolenboer, die naar aanleiding van de afnemende kolenvraag zijn bedrijf in één dag omtoverde tot een verhuisbedrijf (de wagens, klantenkring en sjouwers had hij immers al). Hij had ook in zijn kolenopslagplaats bij zijn geliefde kooltjes kunnen gaan zitten mijmeren over die goede oude tijd.... Succes met je keuze. Volgens mij geef je je zelf het goede advies: even in de zomer wat afstand nemen en dan er eens goed voor gaan zitten.
 16. Hallo Trolink, Ik gebruik in mijn eentje mijn eigen Exchange Server. Zelfs mijn eigen Exchange Server en de Hosted Exchange oplossing voldoen niet geheel aan mijn eisen. Mijn doel is niet om mijn informatie te delen met anderen, maar om mijn eigen informatie overal beschikbaar te hebben, ook vanaf dichtgetimmerde pc's vanachter firewalls bij klanten. Een beperking waar ik bijvoorbeeld tegenaan loop is dat je vanuit Outlook zonder af- en aanmelden makkelijk email in één box kunt ontvangen waarop je met verschillende identiteiten kunt antwoorden, terwijl dit vanuit Outlook Web Access weer niet kan. Dan kun je in OWA wel af en aanmelden naar een ander account, maar dan staan je Verzonden Items weer bij verschillende accounts. Jij trapt m.i. in de val dat Hosted Exchange een compleet uitgemolken concept is. Je wint het dus niet door te gaan uitleggen waarom Hosted Exchange zo handig is. Je uitleg is nooit compleet, en als hij compleet wordt is de uitleg te groot. Anderen leggen bovendien beter uit dan jij (de eerste hit in Google op 'Hosted Exchange' in ieder geval wel). Bovendien is je uitleg vaak niet specifiek voor Hosted Exchange. En als je gaat proberen de generieke voorbeelden te vertalen naar specifieke situaties (zoals je in je brochure doet) , dan sla je de plank vaak nét mis. Dat lees ik uit de reacties. Ik gebruik geen Hosted Exchange omdat ik lekker zelf wil pielen, én omdat ook (hosted) Exchange niet helemaal voldoet aan mijn eisen. De prijs is zeker geen beletsel, ik denk dat mijn servertje thuis aan stroom alleen al net zoveel verbruikt als de maandelijkse fee voor Hosted Exchange. Kortom, volgens mij is het een vechtmarkt, en win je het alleen op prijs óf op niche functionaliteit. Met als absolute voorwaarde betrouwbaarheid, dus vooraf flinke investeringen in servers, dataverbindingen en backupfaciliteiten.
 17. Hallo Joost, dank voor je berichten. In het geval van een advies eenmanszaak met weinig materële bezittingen wordt echter de FOR weer wat minder een privé aangelegenheid. De FOR moet immers aan de activa kant door een liquide bedrag (op een spaarrekening) ondersteund worden. De rente op dat spaargeld wordt bij de winst geteld, waarmee dat spaargeld zakelijk is geworden. Dit staat dan los van het feit of de rekening waarop het geld staat een zakelijke rekening is. Als ie maar op de balans staat, en je de spaarrente bij de winst telt. Als ik bijvoorbeeld de keus heb uit het gebruiken van een jaarruimte aan de privé kant tov het doteren van een gelijk bedrag aan de FOR, dan is gebruik van de jaarruimte, leidend tot aftrek aan de privékant voor inkomensvoorzieningen gunstiger tov de FOR. Het door aftrek uitgespaarde geld levert op een privé spaarrekening immers meer op (4,5% spaarrente - 1,2% rendementsheffing) t.o.v een een rekening op de balans (4,5% spaarrente - 52% IB over die rente). Uitgaande van deze belastingschijf natuurlijk. FOR betekent volgens mij Forensisch Onderzoek Reserveringen ;D
 18. In een eenmanszaak kun je een FOR opbouwen zolang de FOR het ondernemingsvermogen niet overstijgt. Tegelijkertijd stelt de fiscus dat er niet onnodig veel vermogen in de zaak mag zitten, anders wordt het als onzakelijk geziene vermogen naar box 3 overgeheveld, waarin rendementsheffing verschuldigd is. Wat is voor een eenmanszaak in adviesdiensten een redelijk zakelijk vermogen? Ik heb nauwelijks investeringen en schuldeisers, dus dan denk ik aan enkele duizenden euro's... Sowieso te laag om een behoorlijke FOR op te bouwen. En waarom wil de fiscus dit zo graag? Als je zakelijk vermogen toeneemt zal de zakelijke rente van bijv. 3% á 52% belast worden, dat levert de fiscus ca. 1,5% op, meer dan 1,2% rendementsheffing....
 19. Het schakelaartje op SD kaartjes is alleen een stukje plastic, wat verder geen elektronische verbinding maakt of verbreekt. Alleen als het uitlezende apparaat een sensor heeft die de stand van het plastic schuifje kan uitlezen, kun je hiermee een SD card op 'read-only' zetten.
 20. Nu maak ik me pas echt zorgen ;D Wat is uw volgende boek, het perpetuum mobile?
 21. toevoegt in je Hyves verhaal. Kun je iets doen aan de tekstjes die verschijnen als je bijv. op je logo klikt ("Joomla Template Club" ) en op de artikelen ("Article Thumbnail") en de winkelwagen ("VirtueMart"). ? De links onderaan (Home, Shop, Over Byso etc) lichten bij mij pas (rood) op als ik er met de muis overheen ga. Anders zijn ze wit (onzichtbaar). Internet Explorer 7
 22. Post het filmpje even van je theorie vs. praktijktest ;D Haha, ik kijk wel uit. Overigens zat ik er een factor 1000 naast, het is 23500 meter per uur = 23,5 km/uur. Maakt het inderdaad iets anders.... Overigens is zo'n 3 km/uur nog best snel zagen, maar ik durf mijn hand er niet voor in de zaag te steken dat het goed afloopt ::)
 23. Paul refereert indirect volgens mij aan het zogenaamde happen van een zaag. Daarbij slaat de zaag als het ware vast in het te zagen object en trekt door de kinetische energie die er nog in het blad zit het voorwerp mee in de draairichting. In het geval van een mensenhand zou een zaag kunnen happen als het het bot raakt doordat de hand sneller dan de voorzichtige vinger uit het filmpje langs het zaagblad beweegt. Happen gebeurt meer bij zagen met minder zaagtanden en wanneer de zaag enigzins bot word. Door het vallen van de zaagaandrijving zou het kunnen gebeuren dat het zaagblad aan de hand hangt doordat het blad zich in het bot heeft vastgeslagen. Volgens mij zijn het juist deze hapincidenten, waarbij het te zagen obeject soms zelfs weggekatapukteerd word, die er voor zorgen dat de man van de zagerij zichzelf ernstig verwond. Rekent u even mee? Omtreksnelheid bij een zaagblad met een doorsnede van 500 mm en een toerental van 10000/minuut is 3,14*500*10000/60=261666,7 milimeter/seconde. Stel dat de tanden zo'n 40 mm uit elkaar staan, dan komen er 261666,7/40=6541 tanden per seconde voorbij. Op het filmpje zie ik dat de zaag nog 3 á 5 tanden doordraait voordat hij wegvalt. Laten we zeggen 5: de zaag stopt dus na 5/6541 seconde = 0,000764 seconde. Wil je in die tijd door je vlees heen tot op het bot komen, dan moet je zo'n 5 mm door je huid en vlees afleggen. Je hand of vinger moet 5 mm afleggen in 0,000764 seconde, dat is 6541 mm per seconde, is 23550 kilometer/uur. Ik denk dat de zaag sneller is. ;D
 24. Nee nee, heeft niets met de KOR te maken. Dit is een speciaal geval omdat het over autokosten en -vergoedingen gaat. Ik redeneer vanuit een eenmanszaak met een privé auto voor de IB en 75% zakelijke ritten. De 19 cent per kilometer voor de zakelijke ritten is een all-in vergoeding, dus incl. BTW. Door nu aanvullend 75% van de BTW op brandstofkosten terug te vorderen, trek je effectief meer dan 19 ct per kilometer af van je belastbare inkomsten. Dit moet je corrigeren door in je IB aangifte (die je als privé persoon doet) de teruggevorderde BTW op autokosten weer als inkomsten op te geven. Zie ook laatste bericht op http://www.lancelots.nl/forum/showthread.php?p=11983
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.