• 0

ijs/smootie winkel en recepten

Goedendag,

Voor een kennis van mij die nog niet in de digitale wereld aanwezig is stel ik deze vraag.

Deze kennis wil een ijswinkel en smootie zaak starten.

Dus verkoop van schepijs en diverse vruchten drankjes.

Nu doet ze dit als hobby voor zichzelf en is allemaal erg lekker, maar toch allemaal nog niet zo lekker als in een echt goede ijswinkel.

Mogelijk deels doordat ze huis/tuin en keuken producten gebruikt.

 

Wie weet er hoe er aan goede proffessionele recepten te komen is?

En zijn er ook specifieke leveranciers voor deze branche?

 

Kwa recepten heb ik al voor haar gezocht maar kan helaas enkel maar recepten van huisvrouwen vinden en niet of er ook proffessionele recepten tekoop zijn.

 

Hopelijk weten jullie adressen voor dit soort zaken.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

 

Is inderdaad een mogelijkheid, maar heeft niet haar voorkeur aangezien ze echt haar eigen ideeën heeft over de winkel en niet graag vastzit aan alle regels van een franchise formule.

 

Ze heeft vele lekkere recepten maar mist net de finisching touch om het van een leuke hobby naar een proffesionele zaak te laten gaan.

Bij de ijssalons zullen b.v. wel speciale ingredienten gebruikt worden die niet bij huis thuin en keuken recepten gebruikt worden en/of in een "normale" winkel verkrijgbaar zijn.

Link naar reactie
  • 2

 

Zijn gewoon professionale parttime opleidingen voor. Eén dag per week! Je kennis kan ook een tijdje meewerken met een ambachtelijk ijsbereider, leert hij/zij tevens wat van verkopen. Recepten en grondstoffen zijn makkelijk te vinden, als je d'r een beetje moeite voor doet. Niet meteen mopperen bij de eerste drempel. Er komen d'r nog veel meer en veel grotere, denk alleen al aan de investering in apparatuur en een hygiënische ijskeuken...

 

Zie IJscentrum.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Twabla...

Bedankt voor de link, ik ga deze aan haar doorgeven zodat ze hier of bij andere vrienden die eens kan bekijken.

Ik had wel al even voor haar gezocht op internet voor recepten maar kon zo niks goeds vinden wat echt professioneel is.

Maar ik weet dan ook niet zo goed waarop ik precies moet zoeken.

 

Geld voor investeringen heeft ze wel en dat is dus niet het grootste probleem.

Maar voordat ze echt verder gaat en gaat investeren wil ze graag recepten hebben, ook al omdat ze met die recepten en ingredienten een betere prijs analyse kan maken van kosten en wat dus verkoop prijzen zouden moeten zijn.

Link naar reactie
  • 1

Maar voordat ze echt verder gaat en gaat investeren wil ze graag recepten hebben, ook al omdat ze met die recepten en ingredienten een betere prijs analyse kan maken van kosten en wat dus verkoop prijzen zouden moeten zijn.

 

Zelfgemaakt ijs heeft een enorm goeie brutomarge, oplopend tot 75%. De kunst is om te voorkomen dat je overschotten produceert (maak deals met restaurants/koffiehuizen in de omgeving) en de capaciteit van je winkel ook in de koude maanden te benutten. IJs verkoopt vooral goed in het voorjaar - niet in de hoogzomer. Vandaar dat Australian ook chocolaatjes verkoopt. Smoothies zijn een gezonde aanvulling - ook omdat je je fruit voor beide producten kan benutten. Maar een koudweer-aanvulling is wel aan te raden: hot chocolate, koffie, thee, patisserie, noten, soep, salades...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Mogelijk deels doordat ze huis/tuin en keuken producten gebruikt.

 

Het recept voor roomijs is erg basic. Belangrijkste zijn goede ingredienten, goede hoeveelheid vet (room hoeft volgens de wet maar 10% vet te bevatten, slagroom minimaal 30% maar je kunt het ook krijgen met 45%) en suiker. Maar afgezien van het gebruik van wat andere suikers en misschien een stabilisator zullen de professionele recepten weinig afwijken van de huis-tuin-en-keuken versies. Dus als je groothandelsprijzen voor de basisingredienten gebruikt om te rekenen zit je heel dicht in de buurt.

 

Op het koksforum staat een roomijsrecept en een recept voor olijfolie-ijs. Misschien kun je daar nog meer voorbeelden vragen. Wel even de fora-regels goed doorlezen want je kunt je niet zomaar aanmelden.

 

Techniek is veel belangrijker. Verkeerde hoeveelheid vet, verkeerde temperatuur of een instabiele emulsie en je ijs krijgt kristallen of erger en, hoewel de smaak ongeveer hetzelfde is, smaakt het voor geen meter.

Link naar reactie
  • 0
Zelfgemaakt ijs heeft een enorm goeie brutomarge, oplopend tot 75%. De kunst is om te voorkomen dat je overschotten produceert (maak deals met restaurants/koffiehuizen in de omgeving) en de capaciteit van je winkel ook in de koude maanden te benutten. IJs verkoopt vooral goed in het voorjaar - niet in de hoogzomer. Vandaar dat Australian ook chocolaatjes verkoopt. Smoothies zijn een gezonde aanvulling - ook omdat je je fruit voor beide producten kan benutten. Maar een koudweer-aanvulling is wel aan te raden: hot chocolate, koffie, thee, patisserie, noten, soep, salades...

 

Zie de productmix van Plukmij (geen aandelen ;)).

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

TwaBla...

Het probleem van de verdiensten buiten het voorjaar is bekend bij haar geeft ze net aan, ze heeft daar een paar ideeën over maar moet dat nog verder uitwerken.

 

De tip voor deals met rstaurants/koffie huizen vond ze erg goed, had ze nog helemaal niet aan gedacht.

 

Willem.... we kwam net een paar dingen tegen voor ijs zoals:

 

Emulgatorpasta

Sacharose

Maltodextrine

bindmiddel (base 2000 – Unifine) en Bindmiddel (Cremodan SE – Grobak )

 

dat zijn toch geen huis/tuin en keuken ingredienten (tenzij het daar moeilijke namen voor zijn, maar dat moet ze dus gaan uitzoeken).

 

Techniek is uiteraard belangrijk, maar dat is nu weer iets waar wel voldoende info en aanbieder voor te vinden zijn.

 

 

Overigens heeft ze besloten toch maar eens internet te gaan aanvragen, nu met de opzet van haar bedrijf lijkt het haar toch wel erg makkelijk;-)

Link naar reactie
  • 0

Ze zou natuurlijk ook gewoon eens een internetcafé op kunnen zoeken ipv een internetaansluiting aan te vragen, als ze daar dan ook meteen een ijsje bestelt is het dubbel marktonderzoek.

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 0

Laat jouw vriendin even in de auto stappen en bij Don Gelato gaan kijken.

De eigenaar had als droom om een ijssalon te hebben men waar anderen op zijn leeftijd gaan genieten van pensioen heeft deze man gekozen om zijn droom waar te maken en te beginnen met een mooie ijssalon/lunchroom/chocolaterie.

Dit jaar heeft hij in Medemblik zijn pand uitgebreid door overname van een naastgelegen winkelpand.

Wat begon een paar jaar geleden begon als ijssalon is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan alleen een ijssalon.

Link naar reactie
  • 0

 

Niet gaan keukenprinsessen. Pak het professioneel aan en volg de basiscursus ijsbereider. Als je tienduizenden gaat investeren in een keuken en apparatuur, is die paar honderd euro voor een goede basisopleiding wel het minste. Ik heb dat ook gedaan en je leert daar van Italianen die al generaties lang ijs maken, en heus niet op een ouderwetse manier - maar wel met natuurlijke ingrediënten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Emulgatorpasta

Sacharose

Maltodextrine

bindmiddel (base 2000 – Unifine) en Bindmiddel (Cremodan SE – Grobak )

 

dat zijn toch geen huis/tuin en keuken ingredienten (tenzij het daar moeilijke namen voor zijn, maar dat moet ze dus gaan uitzoeken).

 

Sacharose is ' tafelsuiker' ofwel dat spul wat je in kilopakken bij de super koopt :) Maltodextrine is ook een suiker. Wat duurder dan de gewone (2-5x) Die emulgatoren en bindmiddelen zijn merknamen (als je googled vind je ook de fabrikant en leveranciers, kun je bellen voor prijslijsten) Maar voor ambachtelijk ijs gebruik je natuurlijk een eierdooier en geen synthetische toevoegingen :D

Link naar reactie
  • 0

 

Hmmm. Dit is allemaal heel simpel uit te zoeken. Met een beetje moeite zijn goede opleidingen te vinden, professionele recepten en leveranciers van ingrediënten. Met of zonder internet. Ik snap eigenlijk niet waarom zoiets gevraagd wordt op zo'n forum. Nu gaan allerlei mensen de meest basic vragen beantwoorden. Wat een tijdverspilling, als de topicstarter dat zelf in een half uurtje had kunnen uitvogelen.

 

Van mij mag-ie op slot.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Met Twabla eens dat de vragen relatief eenvoudig te vinden zijn.

 

Alle HL-ers dank voor het in een paar uur aanleveren van:

 

[*] Voorbeelden

[*] Recepten

[*] Opleidingen

[*] Leveranciers

 

Het is nu aan de vriendin van TS om er wat van te maken. Deze gaat op slot, en laten we dit maar als een goede vakantiestemming-topic beschouwen.

 

Frans

PS. als je vriendin geopend is zoeken we denk ik nog wel een locatie voor een HL-meeting ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 287 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.