• 0

wat nieuwe ideeën

Zo, dat was een tijdje geleden dat ik hier van me heb laten horen!

De boeken gaan goed, alle zaken lopen goed en ik ben er weinig tijd mee kwijt doordat ik alles goed heb opgezet. Hooguit een half uur per dag om de boeken in te pakken en te verzenden. Tijd zat om er iets bij te gaan doen, naast school natuurlijk :), dacht ik zo. 2 ideeën:

1. Ik wil 15 bikini's bestellen in China die de mode gaan worden in de zomer van 2013. Met mijn idee om strooizout te gaan verkopen aan bedrijven was ik wat te laat, tijdens de winter, daarom wilde ik nu ruim op tijd zijn. Ik wil beginnen met maar een soort bikini. De minimum hoeveelheid van de test order is 15 stuks en kost mij €100,- inclusief de verzendkosten en douane kosten. Hierbij dezelfde vraag als met de verkoop van boeken. Wanneer komt het punt dat je een kvk aan moet gaan vragen? Stel ik verkoop ze alle 15 voor mijn beoogde 20 euro per stuk, maak ik (15 X 20 ) - 100 = 200 euro. Hier gaan de verzendkosten nog van van af. Een tweede probleem bij dit idee is het grote aantal verschillende bikini's, ook al van dit ene type waarmee ik start. Er zijn namelijk zo'n 20 beschikbare kleuren, en 5 maten. Te veel om een voorraad aan te leggen denk ik zo, helemaal als je zo klein wilt starten. Zelf zit ik te denken om de eerste 5 bestellingen af te wachten voordat ik ze inkoop, dan koop ik deze 5 sowiezo en dan pas ik de rest van de bestelling hier op aan, deze doe ik dan ongeveer hetzelfde. Ik vermeld de kopers dan wel van de levertijd.

 

2. Het lijkt mij zeer uitdagend om een groot feest te organiseren in de stad. Hier in Breda zijn veel uitgaansgelegenheden. Mijn idee is om een van deze gelegenheden voor een avond af te huren en toegangskaarten voor deze avond te verkopen. Ik wil de mensen naar binnen lokken door een spetterende line-up te regelen. Daarnaast heb ik heb wat ideeën om het feest bekend te maken. Zo kan ik onder andere adverteren op de facebook pagina van Breda netwerk die een publiek hebben van meer dan 10.000 mensen die in Breda wonen. Daarnaast wil ik enkele verkopers voor de kaarten proberen te regelen. Ik zat te denken aan de populaire jongens en meisjes van de middelbare scholen in Breda. Persoonlijk ken ik deze niet goed, maar ik weet bij wie ik moet zijn, en tegenwoordig is via facebook iedereen te bereiken. Deze mensen wilde ik dan bijvoorbeeld een euro per verkocht kaartje aanbieden. Simpel verdiend. Er zijn echter ontzettend veel dingen die komen kijken bij dit tweede idee. Onvervalsbare toegangskaarten, een line-up (grote artiesten stellen veel voorwaarden, bijvoorbeeld over de rest van de line-up en de locatie, daarnaast zijn ze duur), uitsmijters, de locatie zelf, promotie, verkoopkanalen voor de kaartjes en ga zo maar door. Vooral een locatie regelen is lastig, vertelt ook mijn broer die enkele jaren in de stad heeft gedraaid (DJ, ook een optie om voor een prikkie te laten draaien op een dele van het feest :) ). Ik weet niet hoe ik het contact met de eigenaar van zo'n locatie moet leggen. Omdat ik hoor dat zo veel mensen dit proberen moet hij maar net zin hebben om met mij, een 17-jarig jochie, in zee te gaan. En niet met een echte ondernemer die al enkele succesvolle feesten heeft georganiseerd. Daarnaast kom ik er haast niet achter hoe het afhuren financieel in elkaar steekt. Of zei bijvoorbeeld een percentage krijgen van de entree gelden, ik een percentage krijg van de drank omzet, de zaalhuur gratis is omdat ik regel dat er 800 man binnen komt, en ga zo maar door.

 

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen met deze twee ideeën. Alles is welkom, zowel tips en kritiek :). Ik vraag me af of dit het juiste topic is, als het niet klopt zie ik hem vanzelf wel van plek veranderen. Alvast bedankt!

 

Job

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0

Even een korte reactie;

 

1. Bedenk waarom zou iemand jouw bikini's gaan kopen en niet die van een andere winkel.

 

2. Onmogelijk als je nog geen ervaring hebt. Probeer eens een paar keer een avond te organiseren in een lokaal jongeren centrum om zo ervaring op te doen om zodoende op te schalen.

Link naar reactie
 • 0

Enthousiasme is een goed begin, nu nog wat realiteitsbesef ;-)

 

1. Inderdaad vestandig om je niet in de schulden te steken voor je bestellingen hebt. Probeer ze eerst maar eens te verkopen. Dan blijkt wel dat het niet zo makkelijk is als gedacht. Interesse, belangstelling en enthousiasme zijn makkelijk te krijgen, maar een concrete bestelling is heel wat anders.

 

2. Je bent nog niet eens ingeschreven bij de KvK, hebt hier geen ervaring maar... je wilt wel een feest organiseren dat tienduizenden euro's kost en voor tonnen risico oplevert. Met alle regeldingen die daarbij komen kijken ben je nog wel een jaar bezig. "Zeer uitdagend" lijkt me nog een understatement. Begin er niet aan, dat scheelt jou een hoop schuldeisers en de handvol bezoekers een hoop frustratie. Misschien eerst de tip van Wouter of stagelopen bij een professioneel evenementenbureau?

 

Succes!

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
 • 0
"Zeer uitdagend" lijkt me nog een understatement.

"Onmogelijk" komt eerder in de buurt. Het begint al bij het plan en de vergunning en de eisen die daar aan gesteld worden (project RI&E, inzet beveiliging, EHBO-ers, verkeersregelaars, verzekering). Geen enkele gemeente durft meer in zee te gaan met een startend evenementenbureau; want als er onverhoopt iets mis gaat worden ook de gemeentebestuurders daar op aangekeken...

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Zelf zit ik te denken om de eerste 5 bestellingen af te wachten voordat ik ze inkoop, dan koop ik deze 5 sowiezo en dan pas ik de rest van de bestelling hier op aan, deze doe ik dan ongeveer hetzelfde. Ik vermeld de kopers dan wel van de levertijd.

 

 

 

Als je al klanten gaat vinden op deze manier dan zal levertijd weer een flink afhaakmoment zijn voor je kopers. Qua voorraad is niet vooraf in te schatten welke maat wel gaat lopen en welke niet.

 

Waarom kijk je niet eens naar Nederlandse leveranciers op basis van dropshipping. Veel minder risico,je kan er enorm veel van leren. Sokken ofzo ;)

 

Danny

 

Link naar reactie
 • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Bikini:

Verkoop je die als partij door of per stuk? Let op met inkoop maten. De meeste vrouwen hebben qua broek en of BH-maat niet dezelfde. Kleding, met name setjes van kleding is moeilijk. Als je dit idee door wilt zetten, is het wellicht interessanter qua maten om kinderbadkleding in te kopen. Meisjebadpakken en jongens zwembroekjes omdat dit over het algemeen gangbare maten zijn.

 

Feest: Wat wel een optie kan zijn is bij een bestaande locatie samen met de eigenaar een feest organiseren.

a) Die is verzekerd

b) Heeft verstand van horecazaken

c) Is waarschijnlijk blij met de extra omzet

 

Concept kan dan zijn:

1) Jij winst verkoop kaarten

2) Hij winst verkoop drank

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor de tips allemaal!

 

Wat betreft de onmogelijkheid van een feest ben ik het niet helemaal met jullie eens!

Ik dacht eerder aan wat Mikky zei. Als ik het gewoon samen organiseer met een bestaande locatie heb ik al deze problemen van vergunningen ed niet.

Een verkeersregelaat bv. is ook helemaal niet nodig. 99 % zal op de fiets komen en deze in een van de 4 fietsenstallingen in Breda zeten die maximaal op 3 minuten loopafstand zijn.

Daarnaast zie ik ook nooit verkeersregelaars lopen als ik zelf in de stad ben :). Samenwerking in dit geval is zeer gunstig. Ook bijvoorbeeld met het regelen van de uitsmijters.

Deze zijn bij hun al in dienst en dat zal waarschijnlijk verrekend worden in de huur of iets dergelijks.

Wat je zegt als concept mikky zat ik zelf ook al aan te denken. Vaak regelen zijn nog het eerste drankje gratis of iets dergelijks. Ik ben alleen bang dat als ik contact met ze leg, ze mij niet serieus inschatten.

Als ik dan eenmaal contact heb gelegd en zei het niet zien zitten ben ik mijn kans eigenlijk kwijt.

Een jongerencentrum gaat niet werken ben ik bang. Ik denk dat ik daar veel langer bezig ben met drankvergunningen ed.

Daarnaast kan ik daar echt geen fatsoenlijke dj regelen, ook zal ik daar licht en geluid meoten huren wat zeer prijzig is!

 

Dan wat de bikini's betreft. Ze gaan bij mij kopen, hoop ik, omdat ik minimaal 5 euro goedkoper ben en gratis verzend, de concurrent doet dit niet.

Wat bedreft verschillende boven en onder maat was ik ook al op de hoogte. Hierdoor zal ik aardig wat over hebben.

Wat maten betreft ga ik (in eerste instantie) alleen s, m en l verkopen, dit doen de concurrenten ook.

Ik kan bij de leverancier ongeveer 30 kleuren kopen, ik ben van plan om te beginnen met 5 kleuren.

Ik koop dan dus in die 5 kleuren elke maat een keer. Als ik er een verkoop pas ik de site/adverentie aan dat die tijdelijk niet meer leverbaar is, of met een levertijd van bv. 2 weken (afhankelijk hoe snel het binnen is).

Eerst wil ik beginnen door ze op andere website's te verkopen, zoals ebay/marktplaats enz. en als het aanslaat wilde ik een simpele website maken.

Nog even de andere vraag. Vanaf wanneer moet ik een kvk aanvragen? Stel ik verkoop deze 15 bikini's en ik koop er nog eens 50, moet ik dan al de kvk informeren of iemand anders?

 

Alvast bedankt weer!

 

Job

Link naar reactie
 • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Feest: kom met een goed plan en overtuig de horeca-ondernemer. Ziet hij/zij het niet zitten, zet dan dit plan uit je hoofd !

 

Bikini:

Op de één of andere manier heb je je voorkeur voor verkoop van die specifieke bikini.

Als je ervan overtuigd bent dat dit gaat lukken en je hoeft slechts kleinschaling te investeren zeg ik DOEN ! Waarom niet, wat kan er mis gaan? Behalve dat je met de partij blijft zitten, maar dan heb je het in ieder geval geprobeert. In het positieve geval loopt het wel goed en heb je straks een mooie webshop.

 

KvK:

De KvK zegt: U neemt regelmatig deel aan het normale economische verkeer. Als u een enkele keer een fiets opknapt en verkoopt aan familie of vrienden, dan bent u geen ondernemer.

 

Hieruit mag je opmaken dat als je meerdere fietsen verkoopt dat je regelmatig aan het economische verkeer deelneemt en heb je in basis een KvK-inschrijving nodig. Dit geldt dan uiteraard ook voor andere handelswaar. En zoals je zegt, loopt de verkoop van je boeken goed?

 

Zie deze pagina, waar onderop trouwens ook een voorbeeld staat van organiseren feesten.

 

Aan een KvK-nr. aanvragen zijn geen kosten verbonden. Alleen even vragen of je ouders meewillen. Dus wat let je om die alvast in de la te hebben?

 

Wellicht het administratieve deel? Want, wat wel een aandachtspunt (maar wellicht al gemeld in het andere topic dat je hebt geplaatst) is: Ben je ondernemer voor de omzetbelasting? En als je dat niet bent, dan misschien wel ondernemer voor de BTW ?

 

Kortom... Er staan geen bedragen bij tot op welke hoogte je wel/geen ondernemers bent, dus je dient e.e.a. wel na te vragen bij KvK én Belastingdienst.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

Ze gaan bij mij kopen, hoop ik, omdat ik minimaal 5 euro goedkoper ben en gratis verzend, de concurrent doet dit niet.

 

Prijs is rationeel, en mensen handelijk zelden rationeel bij een aankoopbeslissing. [fluistermodus]En zeker vrouwen niet[/fluistermodus]. En al helemaal niet als het gaat om een eenmalige modegevoelige aankoop.

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
 • 0

 

Een jongerencentrum gaat niet werken ben ik bang. Ik denk dat ik daar veel langer bezig ben met drankvergunningen ed.

Daarnaast kan ik daar echt geen fatsoenlijke dj regelen, ook zal ik daar licht en geluid meoten huren wat zeer prijzig is!

 

Jongerencentra hebben, in Noord-Holland althans, een prima tap en vergunning. De meesten zijn ook voorzien van een redelijk professioneel licht & geluidsplan en -apparatuur. Je kan daar prima wat DJs of bandjes neerzetten hoor. Kom je wel eens in zo'n centrum?

 

Het mooie van zo klein beginnen is dat je met van alles te doen krijgt. Van het begeleiden van de artiest tot de garderobe, van de portiers tot aan de tap. Zo krijg je ervaring en dat is goed om te hebben.

 

Mijn broertje begon een aantal jaar terug met het organiseren van feestjes in een lokaal centrum hier. Nu organiseert hij vanuit zijn studentenvereniging vrij grote feesten (10.000+ bezoekers) in Leiden.

 

Als je het met een bestaande locatie doet dan moet je wel goed kunnen vertellen wat jouw meerwaarde is. Een locatie zelf kan bijvoorbeeld ook zelf contact opnemen met de bekende boekingskantoren om een paar grote namen te boeken. Zorg dus dat je ze een goede reden geeft om met jou samen te werken.

Een goed voorbeeld daarvan zijn de Ex-Porn star feesten. Dit concept heeft een eigen naam en marketing er om heen. Op Europese schaal zijn het de Sensation feesten die het lekker doen. Kijk daar eens naar. Of nog beter; ga daar aan het werk zodat je kan zien hoe dat er aan toe gaat. Ook daar krijg je ervaring van!

Link naar reactie
 • 0

Boeken, feesten, bikini's, waar ligt je focus?

 

Dat met die boeken is leuke hobby maar je weet zelf ook wel dat je daar nooit een echte boterham mee kunt verdienen, tenzij je het zodanig opgeschaald dat je er een volledige dagtaak aan hebt. En ook nog, de goede boeken inkoopt en ze voor een gezonde winst weg kunt zetten.

 

Bikini's idem dito, die paar bikini's die je pas wil gaan bestellen als je de eerste 5 bestellingen binnen hebt. Misschien je toch eerst even verdiepen in de bereidheid van mensen om te wachten op iets triviaals als een bikini. Met de zomers die we hier hebben, vallen meestal op 1 dag, heb je kans dat je pas gaat leveren als de zomer al voorbij is. Bij de Hema, V&D Hunkemoller enz hangen ze gewoon in het rek.

Wil je daar echt iets mee gaan doen, bestudeer dan eerst de markt eens goed en vraag je af of er wel voldoende markt voor jou is.. Zeker omdat er zeer veel concurrentie is die sneller leveren voor een lagere prijs.

 

 

 

Het event idem dito.

 

Wat je in mijn ogen door elkaar haalt is de organisatie van een besloten (school)feest in een horecagelegenheid en het organiseren van een eigen event op een evenemententerrein.

 

In het eerste geval hoef jij alleen maar te zorgen voor gasten en eventueel iets van entertainment, bv een playbackshow of karaoke. Het hele gedoe met vergunningen heb je dan niks mee te maken want het vind plaats bij een horecagelegenheid.

 

 

In het geval je het hele feest zelf organiseert, dan krijg je inderdaad te maken met een hele reeks aan eisen waar je als eventorganisatie rekening mee moet houden. Dat laatste proberen meer mensen, zonder enige ervaring zetten ze een event op en verslikken zich in de organisatie van het event. Regelmatig worden er om die reden events afgelast terwijl bezoekers al betaald hebben. Behoeft geen uitleg dat zoiets bij de rechter op zijn bord beland.

 

Ik zou zeggen, begin eens met een schoolfeest en kijk eens of je een feest organiseren dan nog leuk vind.

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor de tips!

 

Wouter, deze hebben we hier in de buurt ook! Sommige hebben inderdaad een aardige licht en geluid installatie, maar het imago van deze zalen is een stuk minder. Als er een feest gegeven wordt is het of met carnaval of een kinderfeestje, en de gemiddelde leeftijd is er ongeveer 12. Deze zalen hebben ook het uiterlijk om gezellig is een biertje te doen, je kinderfeestje te houden, of op de donderdag avond te gaan bridgen. Ik zal er heel wat aan moeten doen om zo'n zaal vol te krijgen met 16 jarigen. Wat grotere artiesten krijg ik hier al helemaal niet binnen, en zonder grote namen ben ik ook bang dat grote aantallen publiek ook niet gaat lukken. Er zitten inderdaad wel veel voordelen aan het klein beginnen. Het voordeel aan de samenwerking met een al bestaande uitstaans gelegenheid is dat al deze zaken al door hun regelt worden. Zij hebben een garderobe, portiers, een tap, een professionele geluid/licht installatie en ga zo maar door. De meerwaarde die ik denk te kunnen bieden is het aantal man en vrouw dat er op af komt. Op een gemiddelde vrijdag/zaterdag avond staat daar hooguit 400 man binnen. Ik probeer het dubbele te halen. Dat is voor hun natuurlijk een behoorlijke meerwaarde aan drank omzet. Waarom ze dit zelf niet organiseren weet ik eerlijk gezegd ook niet. Als er in een van deze cafe's een bekende dj/rapper of iets dergelijks optreed wordt er entree gevraagd en is het georganiseerd door een andere partij.

 

Nico: Met boeken verdien ik zo wel wat, maar inderdaad lang niet genoeg om van te kunnen eten. Dat is nu ook niet het doel natuurlijk. Ik vind het gewoon hartstikke leuk om te doen, en wie weet komt mijn kennis later nog wel van pas. In het boeken gedeelte zit niet zo heel veel ruimte meer. Ik kan meer boeken inkopen en doorverkopen, een systeem bedenken waarbij ik de boeken uit de boekenkast verkoop die nog bij de mensen thuis staat (een soort dropship voor de particulier), maar hier houd het wel een beetje bij op. Daarom probeer ik verder te kijken. Bikini's doorverkopen leek mij een leuk idee. Tuurlijk is het lastig op te boxen tegen de grote handelshuizen ed. maar je weet het maar nooit. In eerste instantie kan je niet zien hoeveel er verkocht wordt via dergelijke advertenties op het internet. Voor zover ik me bedacht is deze bikini vooral voor de wat jongere vrouw, van de leeftijd van de eerste bikini tot een jaar of 30. Tuurlijk zijn zij modebewust en vaak bereid daarvoor meer te betalen zoals Ron ook al aangeeft, maar ik denk toch dat veel vrouwen best 10 euro willen besparen door het product ergens anders te kopen. Ik vermoed dat de europese stranden dit jaar vol zijn van deze bikini. Als maar een heel klein deel van de kopers ze niet bij de grote warenhuizen ed wil kopen is dat al genoeg. En wat je zegt over de feesten klopt ook, ik had dit idee 2 jaar geleden al, maar het bloeide helemaal weer op toen het schoolfeest was afgelast. Onder mijn vrienden klonk het gelijk als een groot gemis. Ook onder een groot deel van de andere scholieren overigens.

 

En MIkky, zo denk ik er ook vaak over. Ik denk ook dat ik een deze dagen 15 bikini's ga bestellen en maar kijk hoe het loopt. 100 euro risico ben ik zeker bereid te nemen. De beste manier van onderzoek is een klein onderzoek in de praktijk met een kleine investering denk ik zelf. Denk dus dat ik het maar ga doen.

 

Alvast bedankt!

Job

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  3 leden, 90 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.