• 0

Hulp Ondernemingsplan

Hallo,

 

Waar moet ik beginnen.

 

Al een tijdje lang heb ik een goed idee gehad maar kon het niet verwezenlijken vanwege me studie (administratief medewerker) en geen vermogen. Sinds vorig jaar ben ik afgestudeerd, en ben ik voor het idee van mij vermogen aan het ophalen. Maar dit is niet voldoende, nu heb ik een partner gevonden die ruim voldoende vermogen bezit. Hij heeft zelf een andere onderneming, maar hij is niet volledig overtuigd over mijn idee. In mijn hoofd is alles duidelijk, hoe ik alles ga doen, alleen wilt hij nog steeds op papier hebben wat ik ga doen. Uiteindelijk is het vooral zijn geld dat alles gaat financieren. Dus heb ik van de kvk advies gekregen om dan een ondernemingsplan te maken. Dit heb ik gedaan door op het internet te kijken etc, alleen ik ben niet zeker of hij het wel gaat goed vinden. (overigens hij haalt een accountant bij, en we hebben afgesproken op dinsdag, ik kan het niet meer uitstellen want dit heb ik al eerder gedaan om de ondernemingsplan af te maken, dus ik begin nu wel een beetje bang te worden). Zelf kan ik een accountant niet inhuren omdat ik veel geld heb gebruikt om verschillende dingen te reserveren. Zo heb ik gepraat met een bedrijf die bedrijfspanden verkoopt, zij houden het pand die ik wil even voor mij apart. (na veel zeuren)

 

Ik ben de enige in me familie die iets in de economie doet, dus veel familiehulp heb ik niet. Ik heb mijn ondernemingsplan met anderen vergelijken en ben nu heel onzeker.

 

Ik ben door een vriend van me aangewezen om hier te komen met me probleem. Hier komt me vraag, kan iemand een snel kijken en feedback sturen. Als hij het echt goed vindt dan zal de partner actief meedoen.

 

Ik heb een afspraak op dinsdag, ik heb al eerder de afspraak uitgesteld en dit is de deadline die hij mij heeft gegeven. De ondernemingsplan heb ik wat verandert, de naam van de vennoot verwijdert en dan vennoot 2 gezet, ik wil natuurlijk geen problemen met hem en de vestigingsplaats is verandert. Als dit goedgekeurd wordt dan kan ik vol vertrouwen naar de afspraak.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jawad Chohan

Businessplannn_aangepast_higherlevel.docx

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 0

Hierbij zo even mijn losse gedachten na het lezen.

 

Er staat in het ondernemingsplan veel over het managen / aannemen / administreren van personeel.

Ook staat er in dat de vennoten het hat eerst zonder personeel gaan doen.. Lijkt een beetje tegenstrijdig.

Als jullie eerst zonder personeel gaan werken heb je toch ook niet meteen een bedrijfspand nodig? Dit is 2/3 van het benodigd kapitaal.

 

Er staat een hele rij verzekeringen die 'nodig' zijn, lijkt me een beetje overdreven, bv glasverzekering?

Die verzekeringen zie ik ook niet terug in het kostenplaatje, maar het financieel plaatje heb ik geen verstand van.

 

Ik zou zeker nog even iemand de grammaticale fouten er uit laten halen, de/het etc. Het idee lijkt me best interessant.

 

Ik weet niet hoe goed je relatie is met je toekomstige medevennoot, daar zul je toch zeker wel goed mee op kunnen schieten als je samen iets wilt gaan ondernemen. Des te meer als VOF, dan ben je behoorlijk op elkaar aangewezen. Lijkt me niet dat je bang hoeft te zijn of hij dit ondernemingsplan in één keer 100% goed vindt, het gaat om de kern, en of er over de belangrijke punten wel goed is nagedacht.

 

Puntje van zorg is misschien het stukje over de winstgevendheid, dat lijkt een beetje onder geschoven aan maatschappelijke verantwooordelijkheid willen dragen. Het gaat er niet zozeer om hoe het in het plan staat, maar vooral om hoe je daar over schijnt te denken. "Winst omdat het moet" Nee, winst omdat dit het belangrijkste is voor continuiteit. Zoals ik het lees komt de zakelijke insteek niet echt van jou kant, maar zal vennoot 2 daar op moeten toezien.

 

Al met al een goed eerste begin van het ondernemingsplan, er zal heus nog wel wat aan geschaafd moeten worden.

Ga er voor, laat zien dat je enthousiast bent, en wees niet bang dat het niet meteen perfect is.

Nooit uitstellen, het is jou droom, het is jou drive, inzet is key.

 

succes!

Link naar reactie
  • 0

Ook ik heb even naar je plan gekeken.

Het aankopen van een bedrijfspand zou is onverstandig vinden, je kan beter huren in een starterslocatie of zoiets. Dat scheelt veel kosten

Je personeelskosten zijn 140000 EUR terwijl je geen personeel hebt. Is dit soms het inkomen van de vennoten (2*55000 plus belastingen&premies).

Als dat zo is, is je inkomen bij de eenmanszaak die deelneemt in de VOF hoger (namelijk +/- 70000+20000 winst)

Peter Brockhoff

Strategisch en Financieel adviseur van startups & groeiende bedrijven

Entrepreneur & investeerder

Link naar reactie
  • 1

 

Ik heb het idee dat je concurrentieanalyse net niet helemaal compleet is. Er zijn tig bedrijven die dagtochten per bus aanbieden, en het zijn meestal niet de jongste mensen die meegaan. Google maar op "bustocht dagreis" of zoiets. Dan kom je b.v. bij OAD, die op grote schaal dagbustochtjes organiseert.

 

Hoe ga jij concurreren met een groot bedrijf dat al een stevige positie heeft in die markt? Kun jij voor 19 euro een dagtochtje naar de mossels in Yerseke aanbieden?

 

Heb je een analyse gemaakt hoe jouw doelgroep met internet omgaat? Hoeveel mensen van 85 gaan naar jouw web site voor een dagtochtje, in plaats van in het telefoonboek het nr van OAD op te zoeken? Heb je dat onderzocht? Mijn steekproef van n=1 zegt dat zo iemand op jouw site naar het telefoonnummer zoekt om je te bellen om iets te reserveren.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Dank u wel voor het kijken van me ondernemingsplan, ik heb goed gedacht na de feedback en heb mijn ondernemingsplan ook verandert (sorry voor te late reactie). Uiteindelijk heb ik weer gekeken naar de bedrijfspand etc en heb toen veranderingen gemaakt. BV het pand kan ik beter huren, en ik huur dan gewoon zzpers in als wij die nodig hebben.

 

Uiteindelijk is het wel denk ik goed gegaan, de accountant was niet te negatief over het plan. Wel zij hij ook over hoe ik wil ga concurreren met andere bedrijven en zo gingen we een paar uur door.

Het ondernemingsplan heeft hij gezien, en ik moet nu weer onderzoek doen over het concurreren en waar ik ga inkopen etc. Deze informatie moet ik dan weer verwerken in het ondernemingsplan en weer laten zien over een maand. Wens me succes.

 

Bedankt voor de feedback.

 

Met vriendelijke groeten.

Link naar reactie
  • 0

Kijk nog eens goed naar een aantal praktische punten:

 

Je wilt 50 ouderen meenemen in een bus en rekent 200 euro voor 6 uur begeleiding. Hoeveel begeleiders zijn dat? En hoe doe je dat met de ouderen met rolstoelen die volgens het plan ook welkom zijn?

 

Het uitstapje is "inclusief eten en drinken" en hiervoor reken je 100 euro voor 50 personen?

 

Om op de opstapplaats te komen regel je het vervoer voor "ouderen die te ver wonen". Maar de kosten daarvan zie ik in het kostenplaatje niet terug. Elders zeg je dat de ouderen worden "opgehaald van Utrecht Centraal". Wat regel je nu precies?

 

Je koopt benzine "groot in bij Shell" en slaat die op. Wat voor faciliteiten/vergunningen heb je daarvoor nodig en hoe zijn die meegenomen in het plan en het kostenplaatje?

 

Ben je trouwens btw-plichtig voor dit soort diensten? Is die 45 euro voor een uitje dus inclusief btw?

Link naar reactie
  • 0
De onderneming moet beschikken over:

- Aansprakelijkheidsverzekering

Dat lijkt me wel verstandig inderdaad

 

- Ongevallenverzekering

Ook niet onverstandig, zeker gelet op de doelgroep. De ongevallendekking fungeert ook als smeermiddel bij aansprakelijkheidsclaims en dekt eventuele eigen risico's op personenschade af

 

- Invaliditeitsverzekering

Deze snap ik niet. Een ongevallenverzekering is een invaliditeitsdekking (in combinatie met een overlijdensdekking) als gevolg van een ongeval. Invaliditeit van klanten of personeel als gevolg van een zakelijk handelen of nalaten valt al onder de bedrijfsaansprakelijkheidsdekking.

 

- Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Geen risico voor de onderneming om af te dekken. Dat moeten de ondernemers/vennoten zelf individueel bepalen en desgewenst regelen

 

- Ziekteverzekering

Loondoorbetaling bij ziekte personeel is niet onverstandig inderdaad, maar wordt pas echt relevant als je personeel op jaarcontract of vast dienstverband hebt. Bij kortlopende contracten zou je dit risico ook zelf kunnen dragen

 

en ziektekostenverzekering

Geen bedrijfsmatig noch verzekerbaar risico voorzover het ziektekosten in Nederland betreft. Aanvullende ziektekostendekking buitenland is onderdeel van een reisverzekering (die ook te combineren valt met ongevallen)

 

- Werkloosheidsverzekering

Huh? Geen bedrijfsmatig risico, Voor een ondernemer ook geen risico (en ook niet verzekerbaar) want je bent geen werknemer.

 

- Gebouwverzekering

- Glasverzekering

Gebouwverzekering inclusief glas is een stuk beter en voordeliger.

 

 

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Jawad,

 

Voor ik mijn kanttekeningen en tips ga spuien, wil ik je allereerst complimenteren met het uitwerken van jouw idee in een plan, zodat je inderdaad iets hebt om met anderen over te kunnen 'sparren'.

 

Mijn kanttekening gaat over de spelling en grammatica, ik moet soms zoeken naar wat je precies bedoelt. Nu is het volgens mij nog meer een document om met anderen over het idee te 'sparren' en dus kun je nog veel toelichten. Anders wordt het wanneer er misschien vergunningen of financiering moet worden gezocht en functionarissen het plan lezen en het eerst alleen daarop beoordelen.

 

Mijn tips: Ga er nog eens goed voor zitten en lees nu eens door de ogen van de doelgroep, zou een senior bereid zijn de portemonnee te trekken voor deze propositie? Zo niet, wat zou er dan zoal beter aan kunnen? Zo ja, wat is er aantrekkelijk aan? Wat maakt het leuker en aantrekkelijker met jou op stap te gaan in plaats van met de concurrenten? Probeer dat soort vragen goed te onderzoeken in plaats van zelf een antwoord te bedenken en redeneer vanuit de markt, minder vanuit jouw idee. Anders gezegd: Probeer de 'gaten' te vinden in plaats van meteen 'boormachines' te willen verkopen.

 

Nogmaals: goed van je dat je het zo oppakt, dat zien wij hier vaak anders.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Jawad,

 

In navolging op het advies dat Hans hierboven geeft, heb je al eens overwogen om je ondernemingsplan door een externe partij te laten schrijven? Het zou zonde zijn als je financiering misloopt omdat je je plannen niet goed op papier krijgt.

 

Vriendelijke groet, Daan

Ondernemingsplan nodig? Wij het nodige puzzelwerk, u het doordachte ondernemerschap.

Link naar reactie
  • 0

Beste Jawad,

 

Ik begrijp dat je je diensten via Internet wil verkopen. Daar gelden regels voor.

Een overzicht daarvan vind je op de site van de Autoriteit Consument en Markt

Ik heb je plan vluchtig doorgenomen: ik lees nergens iets over hoe je je klanten gaat vervoeren.

Hou er rekening mee dat daar regels voor gelden. Een overzicht vindt je op de site van Antwoord voor bedrijven

 

Vriendelijke groet, Miki

 

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0

Beste Jawad,

 

In navolging op het advies dat Hans hierboven geeft, heb je al eens overwogen om je ondernemingsplan door een externe partij te laten schrijven? Het zou zonde zijn als je financiering misloopt omdat je je plannen niet goed op papier krijgt.

 

Vriendelijke groet, Daan

 

Welkom op HL, Daan, Ik vind je eerste post i.c.m. met je handtekening wel op het randje, hoor! (... van zelfpromotie ::))

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

In navolging op het advies dat Hans hierboven geeft, heb je al eens overwogen om je ondernemingsplan door een externe partij te laten schrijven? Het zou zonde zijn als je financiering misloopt omdat je je plannen niet goed op papier krijgt.

 

Als ondernemer hoor je zelf een businessplan te kunnen bedenken. Wat een externe partij kan doen is het netter opschrijven, maar ook niet meer dan dat. Daar heb je niet veel aan.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 122 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.