Sinds een aantal maanden ben ik bezig met een partner om een plan uit te werken voor het op de markt brengen van een sambal. In details hebben we onze plannen uitgewerkt, echter stuiten we nog op een aantal puntjes. In principe is het toegestaan om zonder vergunningen in je eigen netwerkje wat potjes sambal te verkopen. Echter willen we graag uiteindelijk in de supermarkt terecht komen, en daarvoor zijn wel vergunningen/keurmerken nodig. Wij weten hier niet heel veel over, vandaar dat ik hier drie vragen stel.
1: Waar moeten we een aanvraag indienen voor toelating op de markt, zodat ons product in supermarkten kan worden verkocht en hoe gaat dit in zijn werking?
2: Voor de bereiding van het product gebruiken we een ingrediënt van een ander merk, is dit toegestaan of moeten we hier eerset toestemming voor vragen?
3: Zijn er nog andere eisen of keurmerken waar we aan moeten voldoen die wij over het hoofd hebben gezien?
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
PS02197
PS02197
Hallo,
Sinds een aantal maanden ben ik bezig met een partner om een plan uit te werken voor het op de markt brengen van een sambal. In details hebben we onze plannen uitgewerkt, echter stuiten we nog op een aantal puntjes. In principe is het toegestaan om zonder vergunningen in je eigen netwerkje wat potjes sambal te verkopen. Echter willen we graag uiteindelijk in de supermarkt terecht komen, en daarvoor zijn wel vergunningen/keurmerken nodig. Wij weten hier niet heel veel over, vandaar dat ik hier drie vragen stel.
1: Waar moeten we een aanvraag indienen voor toelating op de markt, zodat ons product in supermarkten kan worden verkocht en hoe gaat dit in zijn werking?
2: Voor de bereiding van het product gebruiken we een ingrediënt van een ander merk, is dit toegestaan of moeten we hier eerset toestemming voor vragen?
3: Zijn er nog andere eisen of keurmerken waar we aan moeten voldoen die wij over het hoofd hebben gezien?
Ik hoop dat iemand hier antwoord op heeft. :)
[Mod edit: titel verduidelijkt]
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/55776-vergunningkeurmerk-voor-productie-en-verkoop-van-sambal/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
14 antwoorden op deze vraag