• 0

Sparren over compagnon / investeerder

Ik heb een bedrijf wat ruim 10 jaar bestaat, en actief is in een specialistische niche markt. In deze specifieke niche markt richt mijn bedrijf zich op alle sectoren zoals industrie, agrarische sector, etc. Het bedrijf richt zich op de verkoop van apparatuur maar ook op reparatie van apparatuur van derden. In Nederland is er slechts één bedrijf wat enigszins vergelijkbaar is, dit bedrijf richt zich echter op enkele sectoren. Daarbij wordt het door de overheid steeds moeilijker gemaakt om in deze branche een bedrijf te starten.

 

Ondanks de COVID groeit het werk aanbod nog steeds. Sterker nog, door COVID is er (potentieel) een enorme toename van werk. Ik sla op dit moment dan ook regelmatig werk af. Verre van ideaal, en ik realiseer mij dat dit op dit moment een luxe positie is.

 

In het verleden heb ik al eens wat lopen piekeren over het zoeken van een investeerder. Op zich kan een investeerder een uitkomst zijn omdat deze het bedrijf kan laten groeien en doorgaans kapitaal mee brengt. Destijds heb ik daar vanaf gezien omdat ik op dat moment erg op zag tegen iemand die zich zou bemoeien met de bedrijfsvoering.

 

Hoe langer je een bedrijf runt, hoe beter je jezelf leert kennen. Ik run het bedrijf met veel plezier maar merk wel dat er zaken zijn waar ik minder goed in ben (sales, marketing). Dat zijn ook de dingen waar ik minder plezier in heb. Aan dingen die ik leuk vind, ontwikkeling bijvoorbeeld, kom ik nauwelijks meer toe. Inmiddels is het mij wel duidelijk geworden dat sommige mensen beter zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering dan dat ik dat ben. Het bedrijf zou een flinke impuls kunnen krijgen als ik een partner weet te vinden die juist wel voldoening haalt uit het commerciële deel.

 

 

Mede daarom, begin mij meer en meer af te vragen of het toch niet verstandig is om er iemand bij te betrekken. Extra kapitaal is mooi meegenomen maar is niet de hoofdreden. Wel maakt dit het makkelijker om te groeien.

Mijn bedrijf heeft een mooi product waar een fatsoenlijke marge op te halen is en in potentie een enorme afzetmarkt. En door de steeds strengere wetgeving groeit deze markt nog ieder jaar. Ik zie mijzelf echter niet als het meest geschikte persoon om dit potentieel te benutten op commercieel vlak.

 

De reden voor dit topic is dat ik hierover graag eens wat wil sparren. Wie heeft er ervaring met een “wild vreemde” als compagnon. Hoe beviel dit? Hoe kom je met potentiele compagnons in contact, etc.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 3

 

16 uur geleden, Anonieme-vraag zei:

Het pand kan naar mijn idee wel in een aparte BV worden onder gebracht en vervolgens worden verhuurd. In dat geval zal de werkmij in waarde dalen, maar geen idee of het daardoor veel interessanter wordt voor een partner/compagnon. IK weet simpelweg niet wat voor bedragen investeerders gewend zijn, dat hangt uiteraard ook van de investeerder af

 

Nummer 3 heeft doorgaans ook de minste middelen ter beschikking, dus het is een voordeel als je de balans van de werkmij lichter maakt. Breng het pand dus elders onder en verhuur deze aan de onderneming. Geen idee wat de waarde en hypotheekschuld zijn, maar als de verbouwing waarde vermeerderend is en de huurder (jouw bedrijf) solide, dan lijkt het me best mogelijk om extra hypotheek te nemen om de verbouwing te financieren. 

 

Nummer 3 noem je ook wel een Management Buy In (MBI). Vaak zijn dit succesvolle managers die hun carrière als ondernemer willen voortzetten of ondernemers die eerder succesvol een bedrijf hebben verkocht en wat nieuws willen gaan doen. Die laatste beschikken doorgaans over de meeste middelen, maar zijn ook niet zelden uit op een 100% overname. De middelen gaan al snel van 500k - 5M+, afhankelijk van hoe succesvol ze zijn geweest met hun exit. De andere groep beschikt doorgaans over 50k - 250k. Maar er zullen ongetwijfeld uitzonderingen zijn. 

 

Overigens raad ik je aan om het bij jezelf te houden. Het is JOUW bedrijf en JIJ wilt verder met JOUW uitdaging. In eerste instantie moet de nieuwkomer dus in JOUW plan passen, niet andersom. Houd dat voor nu voor ogen. Uiteraard zal je later wellicht concessies moeten doen om tot elkaar te komen. 

Link naar reactie
  • 1

De meest geven reden om met een investeerder in zee te gaan, is om extra kapitaal te vergaren. Dit is bij u niet te hoofdreden waardoor ik mij afvraag of het dan niet beter is om iemand in dienst te nemen die voor u de sales en marketing doet of dat overlaat aan een ander bedrijf. Zo houdt u 100% eigenschap over uw bedrijf. 

Link naar reactie
  • 1

Wat je over investeerders moeten weten is dat ze in vele soorten en maten bestaan elk met hun eigen motieven deelnemen en wat ze willen.

- Vastgoed investeerders zijn vooral geïnteresseerd in het pand en niet in andere ondernemingsactiviteiten..

- "venture capitalists" / risico investeerders zijn vooral geïnteresseerd in de groeipotentie van jou onderneming in de gespecialiseerde niche en niet zo in overbodige activa op de balans.. zij willen zich volledig richten op groei van de onderneming om ze tegen een hogere waarde te verkopen over 3-5 jaar

- Zakenpartners / compagnon met specifieke vakkennis  zullen worden afgeschrikt door de hoge instapprijs vanwege dat groot stuk vastgoed op de balans.. die zien waarschijnlijk een stuk minder toegevoegde waarde in mede-eigenaar te worden van een pand.

 

Misschien is er wel een plan te bedenken waarbij het pand naar een vastgoed BV gaat en het daardoor aantrekkelijk wordt voor een vastgoed investeerder om mede aandeelhouder te worden en idd met de som geld het pand verbouwen en de werkmij met de ondernemersactiviteit het te laten huren.
De waarde van de werkmij wordt lager omdat er geen pand meer op de balans staat waardoor het voor een (nieuwe) zakenpartner interessanter wordt om zich in te kopen

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

ik denk dat je je beter kunt richten op het zoeken van iemand die  de commerciële kant uitbouwt en (op termijn) aandeelhouder kan worden. 

 

Wellicht zoeken via een executive search buro, zoals https://www.haselhoff.nl/  (ervaring mee) .

 

Google maar even op "executive search", en kijk welk buro bij jou past. Succes!

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Dank voor de reacties.

 

Laat ik mijn openingsbericht wat aanvullen want ik vermoed dat ik hierin niet volledig/niet duidelijk ben geweest.

 

Op dit moment kan ik mij prima redden, zowel qua werkaanbod als ook qua financiën. Als ik (verder) wil groeien dan zal ik technisch personeel moeten aantrekken. Dat is al een hele uitdaging, zeker in mijn vakgebied.

Een ander nadeel is dat ik op dit moment in een oud pand zit (in eigendom). Het was de bedoeling om dit volledig te renoveren maar de middelen hiervoor zijn besteed aan wetgeving.

Voor personeel is uitstraling/werkomgeving natuurlijk ook een punt waar men op let (voor klanten trouwens ook), en terecht.

 

De kosten van het renoveren van het pand staan mijns inziens niet in verhouding tot de waarde van het bedrijf. Met andere woorden, als een compagnon/investeerder voor 50% mede eigenaar wil worden dan kan het pand gemakkelijk gerenoveerd worden voor de inbreng die daar tegenover zou staan. Vandaar dat ik aangaf dat kapitaal niet de hoofdreden is.

 

Zoals jullie aangeven, zou ik een commercieel iemand kunnen zoeken. Maar dan zal ik ook technisch personeel moeten zoeken. Werk vinden is voor mij op dit moment niet echt een probleem. Als ik wil groeien dan zal ik in één keer een flinke stap moeten maken, dat zie ik meer als probleem. Waarmee het mogelijk deels toch een kapitaal probleem is geworden…

 

In het verleden heb ik enkele malen een personeelslid gehad. Op zich werkt dat prima maar ik merk dat mijn effectieve uren dan enorm slinken. Als ik de afgelopen jaren bekijk dan was de omzet ongeveer 25% hoger met een personeelslid, de winst was echter nagenoeg gelijk.

Dit jaar is dat verschil nog extremer, de omzet is gelijk aan vorig jaar (toen nog met medewerker) maar de winst is dit jaar ongeveer +50%.

 

Of ik heb niet de juiste mensen weten te vinden, of ik zal moeten zorgen dat ik iemand vind die ook deels het aansturen van personeel op de werkvloer voor zijn/haar rekening neemt.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb vooral ervaring als bemiddelaar tussen ondernemer / bedrijf en investeerders. En in mindere mate ook als lead investor waarbij we met een groep investeerders in een bedrijf stappen. Als eerste kijk ik altijd naar de uitdaging waar het bedrijf voor staat. Voor goede business is overal wel geld te krijgen, dus de meerwaarde zit altijd in de benefits die een investeerder mee brengt. Die moeten matchen met eerder genoemde uitdaging. Ook de rol die van de investeerder wordt verwacht moet passen bij de investeerder. En uiteraard moet er een goede klik zijn, je wilt niet nog een eigenwijze #%^%$$ binnen je bedrijf halen. 

 

In de loop der jaren hebben we al een flink bestand van investeerders opgebouwd (momenteel 500+) en dat groeit met de dag verder. De meeste investeerders kennen we persoonlijk en ook hebben we de investeringsvoorkeuren vastgelegd in ons CRM (expertise, gewenste rol, sectoren, etc.). Zo kunnen we snel een eerste match maken. Tot zover de commercial. 

 

Jouw aanpak zou ook moeten beginnen met het benoemen van jouw uitdaging. Heb je behoefte aan hulp bij commercie of juist bij het bouwen van je organisatie? Ik heb de indruk dat dat laatste van toepassing is. Bedenk ook hoe hard je wilt gaan. Wat is jouw ambitie? Wil je vlammen en alles er uit halen of ben je tevreden met hoe het nu loopt? Ook dit is van belang bij het aantrekken van een investeerder. Je moet wel dezelfde ambities najagen. En groeien kost vaak geld en je ambities zijn bepalend voor je financieringsbehoefte. 

 

Ik verwacht dat een investeerder niet zijn geld in jouw stenen wil steken. Dat heeft een stabiel, maar tevens een beperkt rendement. Niks mis mee, maar investeerders kunnen ook gewoon zelf wat centjes in vastgoed parkeren. Verder moet je goede afspraken gaan maken. Dit leg je vast in een aandeelhoudersovereenkomst. 

 

Kortom: volgens mij heb je nog wat huiswerk... Wel leuk dat we hier mogen meedenken!

Link naar reactie
  • 0

Dank voor je uitgebreide reactie StefanO. En meedenken wordt zeker gewaardeerd.

 

19 uur geleden, StefanO zei:

Jouw aanpak zou ook moeten beginnen met het benoemen van jouw uitdaging. Heb je behoefte aan hulp bij commercie of juist bij het bouwen van je organisatie? Ik heb de indruk dat dat laatste van toepassing is. Bedenk ook hoe hard je wilt gaan. Wat is jouw ambitie? Wil je vlammen en alles er uit halen of ben je tevreden met hoe het nu loopt? Ook dit is van belang bij het aantrekken van een investeerder. Je moet wel dezelfde ambities najagen. En groeien kost vaak geld en je ambities zijn bepalend voor je financieringsbehoefte.

Dat is één van de redenen voor dit topic. Wat ik precies zoek hoop ik met input van andere HLers duidelijk te krijgen. Het is wel eens prettig om inzichten van anderen te krijgen, die niet direct betrokken zijn bij mij of mijn bedrijf.

Behoefte aan commercie is niet zozeer het doel, het uitbouwen van de organisatie is de achterliggende gedachte waar ik mee stoei. Op zich ben ik tevreden met hoe het nu loopt maar zo er is veel potentie in de markt die ik op de huidige manier niet benut.

Daarnaast zou ik zelf graag meer bezig willen zijn met ontwikkeling en wat minder met de dagelijkse gang van zaken. Misschien moet ik het zo samenvatten, de uitdaging begint wat weg te zakken.

 

19 uur geleden, StefanO zei:

Ik verwacht dat een investeerder niet zijn geld in jouw stenen wil steken. Dat heeft een stabiel, maar tevens een beperkt rendement. Niks mis mee, maar investeerders kunnen ook gewoon zelf wat centjes in vastgoed parkeren. Verder moet je goede afspraken gaan maken. Dit leg je vast in een aandeelhoudersovereenkomst. 

 

 

 

Ik snap wat je schrijft, maar blijkbaar snap ik de gedachte achter een investeerder dan niet helemaal.

 

Stel het bedrijf is €100.000 waard en een investeerder wil 50% eigenaar worden. Dat kan naar mijn idee op twee manieren:

A: Ik ontvang €50.000 waarmee het bedrijf nog altijd €100.000 waard is. Die €50.000 is dan een vergoeding aan mij als persoon, waarmee ik bijvoorbeeld het pand kan renoveren

B: De investeerder stopt geld in de zaak waarmee de waarde van de zaak dus toeneemt. Maar om 50% eigenaar te worden zal hij dan geen €50.000 in moeten leggen maar €100.00.  De totale waarde van het bedrijf is dan €200.000. Dat in dit geval een investeerder dit vermogen niet wil aanwenden om het pand te renoveren snap ik.

 

Ik heb 0,0 ervaring met investeerders, wellicht schrijf ik hierboven hele domme dingen. Maar dit zijn zo de twee varianten die ik mij kan indenken.

 

19 uur geleden, StefanO zei:

Kortom: volgens mij heb je nog wat huiswerk... Wel leuk dat we hier mogen meedenken!

 

Het zal zeker nog wat studie vergen om voor mij zelf helder te krijgen wat ik nu wil.  Alle hulp is welkom!

Link naar reactie
  • 0

Zit niks doms tussen!

 

Volgens mij is de behoefte wel helder dan. Verder professionaliseren en uitbouwen van de organisatie zodat je meer kunt leveren. Als er verder ook geld nodig is om te groeien, dan zou ik voor optie B kiezen. Bij A komt het geld in jouw zak en daarmee heb je de groei niet mee gefinancierd. Het rendement van groeiende business is doorgaans hoger dan het rendement op eigen vastgoed. Bovendien willen investeerders liever zelf diversificeren. 

 

De uitdaging is nu dus een partner zoeken die mee kan bouwen (profiel van ideale kandidaat maken) en nadenken over een structuur om de samenwerking vorm te geven. Daartoe is het handig dat je een idee hebt van de huidige waarde van je bedrijf. Reken jezelf niet rijk, het moet voor de toetredende partner ook interessant zijn. Verder zou ik me indekken tegen tegenvallende prestaties van de nieuwe partner. Als hij er ondanks de mooie beloften helemaal niks van bakt, dan moet je er wel weer van af kunnen (of nog beter dat hij dan geen mede-aandeelhouder wordt omdat hij de call-optie niet kan uitoefenen of zo). Daar zijn wel afspraken over te maken en die leg je vast in de aandeelhoudersovereenkomst. 

Link naar reactie
  • 0

Wederom hartelijk dank voor de inhoudelijke reactie.

 

Dat optie B voor de groei aanzienlijk gunstiger is ben ik helemaal met je eens. Dat maakt de renovatie van het pand wel wat lastiger maar niet per definitie onmogelijk. Wat bedoel je met "Bovendien willen investeerders liever zelf diversificeren"?

 

Betreft de waarde van het bedrijf, dat is in mijn geval een hele lastige vraag. Eén van de "moeilijkheden" komt er in het kort op neer dat ik een fiks bedrag heb betaald, om in te kunnen stappen in een samenwerking, om een bepaald marktsegment te mogen beleveren. Op dit moment kunnen anderen daar, tegen hetzelfde bedrag als dat ik heb betaald, instappen. Naar verwachting kan dat over ~6 maanden niet meer. Als je na deze periode ook dit segment wil kunnen leveren dan zul je het hele traject zelf moeten uitvoeren. De kosten die je dan moet maken zijn minimaal een 6 tot 8 fout van hetgeen ik heb ingelegd, en waarschijnlijk nog wel meer. Dit klinkt ongeloofwaardig maar eventueel kan ik dit per privé bericht wel toelichten.

Hoe moet je zoiets waarderen? Ik heb nog helemaal niet gekeken naar methodes om een bedrijf te waarderen maar ik vermoed dat bovenstaande case niet binnen de standaard methodes valt.

 

Het indekken tegen tegenvallende prestaties van een partner is een goede tip, waarvoor dank! Ik zal de komende tijd alvast wat punten voor een ideale kandidaat op papier gaan zetten.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Roel, ook bedankt voor deze toelichting.

 

Nummer 1 valt in ieder geval af, en nummer 2 lijkt mij ook niet de ideale kandidaat. Blijft optie 3 wat mij betreft over.

 

Het pand kan naar mijn idee wel in een aparte BV worden onder gebracht en vervolgens worden verhuurd. In dat geval zal de werkmij in waarde dalen, maar geen idee of het daardoor veel interessanter wordt voor een partner/compagnon. IK weet simpelweg niet wat voor bedragen investeerders gewend zijn, dat hangt uiteraard ook van de investeerder af.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Eventueel zou ik de "licentie" ook onder kunnen brengen in een andere BV. Dat scheelt naar mijn idee wel aanzienlijk in de waarde van de werkmij. Maar dan zal de werkmij wel een soort van gebruikersvergoeding moeten betalen aan de eigenaar van de licentie. Ongeveer 60% van de werkzaamheden die het bedrijf nu uitvoert vallen onder deze licentie.

 

Probleem met bancair financieren is dat de bank geen vergelijkingsmateriaal heeft met andere bedrijven in deze markt. Die zijn er simpelweg amper.

 

Als ik zo wat vuistregels opzoek en op basis daarvan een indicatie maak van de waarde van mijn bedrijf, dan zou dit passen binnen de groep die 50k~250k kan inleggen. Zou ik de licentie wel meerekenen dan kom ik hier ver boven.

 

Dank voor je raad. Aan de ene kant kriebelt het toch wel om de beschikbare groei optimaal te benutten. Maar zoals gezegd, dat lijkt mij niet alleen. Aan de andere kant is het altijd waar de vraag hoe goed je met de andere kunt opschieten. Ik ga er nog eens goed over nadenken.

 

Link naar reactie
  • 0

Snap het idee er achter. Licenties kunnen wel aanleiding tot discussie geven. Je haalt een deel van de winst naar jezelf toe en dat vindt een toetredende investeerder weer niet leuk. Belangrijk is dat er een reële grond voor de licentie is. Denk aan specifiek IP dat jij hebt ontwikkeld en ingezet wordt voor verdere groei. Of een bepaalde technologie, etc. Als je dat goed kunt uitleggen, dan is dat verder ok. Alternatief kan zijn dat de toetreder een klein belang neemt of dat je een deel van de opgebouwde waarde bevriest en in een ander type aandeel parkeert (bijv. cumpref). Maar dat moet maar net passen en is lastig via een forum in te schatten. Ik wil alleen maar aangeven dat er meer mogelijkheden zijn (en jij nu waarschijnlijk nog verder verwijderd bent van een antwoord op je vraag... :face-with-rolling-eyes:). 

 

Belangrijk is dat je voor jezelf helder hebt wat je wilt bereiken en ongeveer weet hoe je dat zou kunnen structureren. Daar zoek je vervolgens een partner bij. Deze moet in ieder geval 100% bij jouw ambities passen, maar heeft meer vinger in de pap bij het structureren van de samenwerking. 

Link naar reactie
  • 0
Op 12-11-2020 om 20:05, Anonieme-vraag zei:

Misschien moet ik het zo samenvatten, de uitdaging begint wat weg te zakken.

 

En ben je nu voor jezelf uitdagingen aan het bedenken op deze manier? 
Zit die dan in zakelijke groei of in meer creatieve ruimte voor jezelf scheppen, niet meer meegaan in de waan van de dag en de dwingende werking die van groei uitgaat? Gaat er niet überhaupt veel meer schuiven dan alleen vanuit jouw behoefte, maar blijkbaar dus ook vanuit de markt en de structuur van aanbieders en afnemers? En wordt jij dan weer uitgedaagd door je daar tegen in te dekken, financiering/mensen aan te trekken en daar op voor te sorteren, of gaat het ook over hoe jij wat je doet leuk en interessant blijft vinden? (Want je geeft nu al aan dat je nu aan bepaalde zaken niet toekomt, maar ook dat je inziet dat de complicaties en managementbehoefte ook meeschaalt met je capaciteit.)

Link naar reactie
  • 0

Ik ben niet zozeer uitdagingen voor mijzelf aan het bedenken. Maar ik ben wel aan het kijken hoe ik er voor kan zorgen dat ik weer aan uitdagender werk toe kom. Voor mij persoonlijk zit die uitdaging meer in de creatieve ruimte voor mijzelf. De groei is mogelijk een manier om zelf weer meer met uitdagingen bezig te kunnen gaan.

 

Wat bedoel je precies met:

7 uur geleden, Annedien Hoen zei:

 Gaat er niet überhaupt veel meer schuiven dan alleen vanuit jouw behoefte, maar blijkbaar dus ook vanuit de markt en de structuur van aanbieders en afnemers?

 

Ik ben een techneut en daar zit voor mij dan ook de uitdaging, in de technische dingen. De zaken die met groei gepaard gaan (mensen en financiering  aantrekken,) zie ik niet als een uitdaging maar meer als een(mogelijk) noodzakelijk iets. Het gaat mij er inderdaad in hoofdzaak om, hoe ik het werk voor mijzelf leuk en interessant kan houden. In het verleden haalde ik dit uit het ontwikkelen van een product en dit vervolgens in de markt te zetten. Vervolgens weer verder ontwikkelen of een ander probleem proberen te tackelen. De laatste jaren is het echter zo druk met de productie en onderhoud, dat ik niet/nauwelijks meer toekom aan het (door) ontwikkelen van producten.

Link naar reactie
  • 0

Gezien de recente ontwikkelingen binnen mijn bedrijf wil ik hier toch nog even op terug komen.

 

De groei neemt inmiddels extreme vormen aan, we zitten inmiddels tot eind oktober vol werk. Zoals het nu lijkt is de omzetstijging + 50~60%. Werk van nieuwe klanten neem ik in principe niet meer aan. Ik meld hen dat de levertijden inmiddels meer als een half jaar zijn, dat ik graag een offerte maak als dit geen probleem is. Uiteraard vallen de meeste klanten dan af omdat dit te lang duurt. Ik vind het belangrijker om bestaande klanten te blijven bedienen maar we komen nu op een punt dat ik ook voor hen sommige werkzaamheden niet meer zal kunnen uitvoeren. 

 

Inmiddels een parttime medewerker gevonden en nog druk opzoek naar extra personeel. Het kapitaal begint nu wel een probleem te vormen omdat huisvesting van personeel een drempel wordt. Voordat ik veel verder kan groeien zal het pand dus verbouwd moeten worden, of er moet een ander pand worden gevonden.

Ik heb inmiddels met enkele banken gesproken en die zijn nog niet razend enthousiast zal ik maar zeggen. Enerzijds omdat het bedrijfspand op hetzelfde perceel staat als de woning. En andere partijen lijken überhaupt geen financiering te willen verstrekken.

 

Mijn eerdere gedachten over een meewerkend investeerder zijn nog steeds actueel. En gezien de stroperigheid van de conventionele banken lijkt mij dit een traject wat de moeite waard is om uit te zoeken. Nu zijn er plenty websites en dergelijke waar je investeerders kunt vinden maar daar zie ik door de bomen het bos niet meer. Zijn er partijen die gespecialiseerd zijn in zeer specifieke (technische) niche markten?

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.