Jump to content
Longrun
Verberg

Zelfstandige Mechanical designer in spe

vraag

Goedendag,

 

ik ben van plan om op zeer korte termijn te beginnen als 3D mechanical engineering tekenaar. Ik heb dit jaren lang gedaan als engineer en project engineer en wil hier graag weer terug naartoe maar dan als zelfstandige.

Mijn grootste zorg is dat hier niet genoeg vraag naar is, en ik kan het antwoord niet vinden. Ik zal actief bedrijven gaan benaderen (waaronder contacten uit het verleden) hiervoor maar ik zou een mening van mede forumleden die actief zijn in deze branche erg waarderen alvorens ik dit ga doen. 
Dus, is in de machinebouw genoeg werk hierin te vinden? Ik zal met een inventor licentie gaan starten omdat ik hier ervaring mee heb, maar ik zal ook bereid zijn om te investeren in een Solidworks cursus en licentie indien nodig.
Ben benieuwd!

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Bedankt voor je bericht, deze had ik inderdaad al gelezen. Uitgaande van dat topic zou je denken dat er genoeg werk is, maar ik ben benieuwd of dit ook voor de machinebouw tak geldt.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
1 uur terug, Longrun zei:

maar ik ben benieuwd of dit ook voor de machinebouw tak 

Welkom op HL 

Je wilt een heel specifieke doelgroep bedienen. Dan moet een gericht marktonderzoek toch snel op te zetten zijn?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Posted 6957 - 1,224

Het lastige van jou vraag is dat wij een algemeen ondernemersforum zijn, er zullen vast "vakbroeders" tussen zitten maar de kans op (veel) ervaringen is klein.

 

Machinebouw of veel technische beroepen is veel werk / vacatures. Als zelfstandige moet je je kunnen onderscheiden van de massa, vaak lukt dat prima als jij weet waar je sterk in bent en je daar op richt, zeker in eerste instantie..

 

2 uur geleden, Longrun zei:

maar ik zal ook bereid zijn om te investeren in een Solidworks cursus en licentie indien nodig.

Dit is wel een beetje "werknemerstaal" als werknemer laat je zien bereid te zijn te groeien.

Als ondernemer zal men jou pas inhuren voor een klus als je (bewezen) vaardigheden bezit. Als jij opdrachten met deze vaardigheden wilt hebben dan zul je daar in moeten investeren (dat hoeft natuurlijk niet meteen in je startjaar) en daarna kun je daar opdrachten in gaan zoeken. Als je mazzel hebt kun je op een andere meekijken of meewerken aan een project waarvoor je die nieuwe vaardigheden ook kan gebruiken.

Verder is jou probleem "is er wel een markt" of is er (nu) wel vraag naar mij, het probleem van elke zzp-er die gaat starten.Je zult daar niet snel antwoord op vinden.

Ik weet niet wanneer je van plan bent te starten. Maar voor interim inhuur op uur of project basis valt de markt zo eind mei meestal behoorlijk terug vanwege de zomerperiode. Maar dat zou voor jou een prima mogelijkheid zijn om de markt beter te verkennen, de contacten leggen zodat men je leert kennen en weet dat je beschikbaar bent of komt, maar niet het goede moment om te starten.
Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor een overgangsfase waarin je nog deels in loondienst blijft en ondertussen ook (kleinere) opdrachten binnenhaalt. Dat geeft ook de tijd om iets op te bouwen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bedankt voor jullie onderbouwde reacties, ik zal actief zijn in de regio Breda. Verder zal ik ook voordat ik op gesprek ga mijn “verkoop argumenten” / sterke punten voorbereiden om deze goed te kunnen toelichten en onderbouwen.

Het idee is om mijn diensten op uurbasis te verlenen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

@longrun,

 

je hebt vast gezien dat ik op het gelinkte topic ook gereageerd had. Voor jou dezelfde uitnodiging als daar, stuur me eens een verzoekje op linkedin, wellicht kan ik je wat contacten aanreiken...

 

IJsbrand Schipperus

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi Ijsbrand, 

 

Had inderdaad daar je berichten ook gelezen, nu toegevoegd op Linkedin!

Ik stuur je pm zodra je geaccepteerd hebt :-).

 

Update:

Vrijdag inschrijving Kvk! :face-with-monocle:

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 160 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept