• 0

Mijn Echte Droom is....

HigherLevel.Ondernemerschap.

 

Goede woorden, maar voor de meesten zal het nog jaren duren voor De Grote Droom van het ondernemen verwerkelijkt wordt.

 

Maar : heb je wel een Grote Droom ? Of ben je al blij dat je startende bedrijf doet wat het moet doen ? Of dat je in vrijheid omzet draait ?

 

Voor diegenen die het wel weten : Vertel wat je Echte Droom is.

Mocht je het nog niet weten : become inspired.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dreams are the seeds of reality..

 

Okee, hier komt het....

 

Lezingen geven op universiteiten, miljarden bedrijf, de mogelijkheid hebben elk concept dat ik bedenk te kunnen uitvoeren met eigen middelen, samenwerken om een nieuw groot operahuis in Europa te bouwen, eigen kasteel met observatorium en bibliotheek, verder met zang en kunst d.m.v. eigen tijd en geld: m'n animatiefilm scripts realiseren, m'n personages en werrelden tot leven wekken, ook bekend worden met mijn fotografie, optreden met zang , eigen fillosofie kunnen uitwerken en actief in actuele filosofische en wetenschappelijk filosofische vraagstukken, kleine en grotere revoluties op het gebied van academische pedagogiek teweegbrengen..

 

Deze lijst heb ik uitgrebreider staan in een document die de naamt draagt '' Portret of a lunatic''. :)

 

Dit is allemaal harstikke mogelijk, en sommige zaken zelfs ''tegelijk'', alleen je moet op meerdere niveau's prioriteiten weten te stellen. Ik start nu net mijn miljarden bedrijf to-be, en ik ben geheel in dienst van deze. Ik weet dat ik de rest zal realiseren, maar ik ben gelukkig met de prioriteiten zoals ik ze nu gesteld heb.

 

edit:

 

Dan maar geen 'echte' ondernemer!

 

Tussen aanhalingstekens - inderdaad. Alsof echt ondernemerschap alleen te graderen is naar huidige officiele status in de wereld. De ziel die een miljoenen bedrijf opzet en runt, kan met dezelfde instelling het bedrijf verkopen en de kunst ingaan. En dan is het niet meteen gegeven dat het eerste een opstapje was, of het tweede geen zaak van ondermerschap is. Ik zou ondermerschap zeker niet zo strict willen definieren. Een mooie wijde definitie lees je in boeken als die van Ten Cate en Mulder, ''Innovatief ondernemen''.

Link naar reactie
  • 0

Mijn echte droom is...

 

Om later (of binnenkort :P) een eigen (web)design en ontwikkelingsbedrijf van de grond te hebben samen met nog een aantal mensen die dezelfde kwaliteiten hebben al ik, en dan met een mooi kantoortje ergens (liefst aan huis) de hele dag daaraan te werken en zo succesvol mogelijk te worden om uiteindelijk proberen te bereiken dat we door grote merken worden ingehuurd en dergelijke.

 

Maar dat zal wel bij dromen blijven ;) Eerst maar eens goed van de grond komen als eenmanszaakje en/of proberen met z'n 3e verder te gaan als volwaardig bedrijf. ;D

Link naar reactie
  • 0

Maar dat zal wel bij dromen blijven

 

Fout!

Als je het wil, dan kan je het ook. De truuk van ondernemen is dat je het gewoon moet doen.

 

dat is eigenlijk ook wel weer zo, maar ik wil niet te hard van stapel lopen :P Eerst maar eens goed opzetten ;)

 

Hmm, nog steeds fout volgens mij. Gewoon doen, aanpakken en volhouden. Als je het niet goed doet, kom je er vanzelf achter. Je weet pas hoe het moet als het gelukt is. Dus: Stop met denken, ga wat doen!

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

 

En eentje die goed de essentie weergeeft. Een gedachte als "niet te hard van stapel lopen" zou bij een ondernemer niet spontaan naar boven moeten komen.

 

 

Volgens mij is dat een voorbeeld van gebrek aan durf om uit te komen voor grote ambities, en al helemaal om ze te verwezenlijken. Dat gebrek ontleent haar geldigheid aan wat men noemt ''Hollandse nuchterheid''. Doe maar 'normaal', dan doe je gek genoeg.

 

Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande reacties.

 

Als je het niet goed doet, kom je er vanzelf achter.

Precies. Wie nooit fouten maakt, probeert nooit iets nieuws. :)

 

Impulzer, je uitspraak...

niet te hard van stapel lopen Eerst maar eens goed opzetten

 

..lijkt te suggereren dat je eerste doel erg scheidt van je eigenlijke droom en ambitie. Als je er nou naar toe werkt om een een bedrijfje dat door grote merken wordt ingehuurd te beginnen, met sub-doelen(zoals eerst zelf beginnen), dan verwerk je het hele proces anders in je hoofd en werk jezelf al vanaf stap 1 naar je echte ambitie.

 

Om maar niet te spreken over de eindeloze lijst van positieve bijproducten van deze wijziging van mentaliteit en mentale koers. :)

 

Je uitspraak kan namelijk ook gezien worden als iets proberen te behalen maar je er niet concreet op richten. Als je niet concreet naar iets toewerkt, verklein je je kans aanzienlijk om er daadwerkelijk te komen. Besides, shoot for the moon. If you miss, you'll land among the stars!

 

Al het bovenstaande is maar mijn bescheiden mening.

Link naar reactie
  • 0

Je weet pas hoe het moet als het gelukt is.

Leuke one liner weer

En eentje die goed de essentie weergeeft. Een gedachte als "niet te hard van stapel lopen" zou bij een ondernemer niet spontaan naar boven moeten komen.

 

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je altijd te hard van stapel moet lopen. Let op het woordje "spontaan".

 

(gebeurt het vaak op HL dat mensen zichzelf citeren?)

 

Link naar reactie
  • 0

Kunnen we weer terug on topic, dit is nergens voor nodig.

 

Ik ben het met Technico eens. Er is een dunne lijn tussen kritiek en iemand de grond in willen boren.

 

 

Waar gaat nu weer over? Er was helemaal geen kritiek. Sociale en culturele conditionering van Nederland hebben we denk ik allemaal last van in Nederland zittende, ik bracht enkel naar voren wat ik denk over de oorsprong van soms een misschien wel ''te'' bescheiden ambitie. Ik heb er ondanks grote dromen zelf ook last van, en zie het overal om me heen. Een van mijn remedies is trouwens boeken lezen Als Trump 101, Richard Branson's screw, let's do it etc. :)

 

Voor de rest ging mij boodschap volledig over waarom het goed is de lat toch hoger te leggen, wat aansluit op anderen die mij voorgingen.

 

Er is totaal geen kwestie van iemand de grond in boren. Saying it doesn't make it so. Maar goed, als Impulzer het zelf zo opvatte, mijn oprechte excuses.. zeg het maar, Impulzer.

Link naar reactie
  • 0

@ Pawelotti Deze draad heeft als titel "mijn echte droom is", begrijp je die titel niet helemaal ?

 

Andermaal probeer jij je eigen ego op te poetsen door anderen af te branden met quasi intellectuele praat. Laat je eens testen op autisme.

 

Wat zijsporen betreffende dromen en ambitie bespraken wel meer mensen in deze draad. Wat afbranden betreft zeg ik duidelijk dat het niet zo bedoeld was, bied mijn excuses aan mocht de persoon in kwestie het zo opvatten.

Ego oppoetsen, anderen afbranden, quasi-intellectuele praat, en op autisme testen. Als je zo je best doet zoveel over mij kwijt te kunnen verraad je meer over jezelf. Je bloeddruk, wel te verstaan.

Link naar reactie
  • 0

Wat zijsporen betreffende dromen en ambitie bespraken wel meer mensen in deze draad. Wat afbranden betreft zeg ik duidelijk dat het niet zo bedoeld was, bied mijn excuses aan mocht de persoon in kwestie het zo opvatten.

Ego oppoetsen, anderen afbranden, quasi-intellectuele praat, en op autisme testen. Als je zo je best doet zoveel over mij kwijt te kunnen verraad je meer over jezelf. Je bloeddruk, wel te verstaan.

 

Rustig allemaal mensen ;) Dit is nergens voor nodig en ik snap wel wat Pawelotti bedoelde met zijn eerste uitspraak. Hij geeft inderdaad zijn mening en hij heeft wat mij betreft ook gelijk, dat ik me moet richten op mijn doel en het echt moet willen om het te bereiken, maar dat is allemaal al behandelt in een ander topic (https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=50;action=display;threadid=14303).

 

En ik beschouw het zelf niet zo dat hij me de grond in wilt boren, hij geeft gewoon oprechte kritiek, en kritiek geven mag uiteraard altijd, omdat het alleen maar helpt en motiveert. Hij heeft me ook wat PM's gestuurd, dus er is niks aan de hand.

 

Dus houd het aub allemaal rustig want nu is een groot deel van de mensen hier juist bezig om Pawelotti zelf de grond in te boren en dat is niet de bedoeling lijkt me.

Link naar reactie
  • 0

Dus houd het aub allemaal rustig want nu is een groot deel van de mensen hier juist bezig om Pawelotti zelf de grond in te boren en dat is niet de bedoeling lijkt me.

 

Pawelotti heeft een eigenschap mensen tegen de haren in te strijken en vervolgens de vermoorde onschuld te spelen. In eerdere discussies is het ook al uit de hand gelopen vandaar dat er extra op zijn post gedrag wordt gelet.

 

Dit topic gaat over dromen, ellenlange discussies die druipen van de betweterigeheid maken van een leuke discussiedraad een soort slangenkuil.

 

EINDE DISCUSSIE !

Link naar reactie
  • 0

Mijn echte droom op HL is dat we allemaal stevige kritiek mogen hebben, dat we prikkelende kritiek mogen hebben, maar dat het vooral opbouwende kritiek zal zijn.

 

Mijn echte hoop voor Nederland is dat het innovatieklimaat, het entrepreneurship klimaat en het seed investment klimaat (wat allemaal aan elkaar gekoppeld is) nu 's wat zonniger wordt. Wat meer afstudeerders die de wereld gaan bestormen met een product op basis van hun afstudeerwerk, wat meer investeerders die daar 's serieus naar gaan kijken en die prille ondernemers opjutten en bijsturen in plaats van afremmen.

 

En voor mezelf werk ik er aan om ons bedrijf nu internationaal op de kaart te zetten. Dat is niet een droom want we hebben al een aantal interessante dingen aan de gang gekregen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb meerdere dromen, groot en klein, en wil proberen om zoveel mogelijk van deze dromen in mijn leven te verwezenlijken.

Een aantal dromen zijn al uitgekomen.

Mijn eerstvolgende doel (droom verwezenlijken) dat ik wil breiken:

Mijn grafische bedrijf goed laten draaien en hier genoeg winst uit te halen om ´normaal´ (rekbaar woord...) van te kunnen leven en een beetje van kunnen te sparen. Het laatste om een volgende droom te verwezenlijken: reizen.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Mijn realiteit is dat ik met zakelijk idealisme mijn geld verdien. Door goed te doen ook zelf geld verdienen.

 

Mijn droom is een wereld waarin iedereen de meest basale dingen heeft: elke dag eten, een dak boven het hoofd en het recht op scholing. Hier zet ik me 100% voor in met zakelijk idealisme.

René

 

Serendipity: datgene wat op je pad komt en je verder brengt op de weg des levens.

 

Serendipity

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 82 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.