Alef Arendsen

Retired Mod
  • Aantal berichten

    1214
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Alef Arendsen

  1. Jeetje, die komt even binnen. Het waren mooie tijden zo in het begin van Higherlevel, waarin Mikky a.k.a. Kermie met 10 accounts tegelijk inlogde om te doen alsof er een community was. Nou, dat was niet erg lang nodig, want die community, die was er heel snel. Wat een energie, wat een positiviteit, nooit opgeven, een mooi feestje op z'n tijd. Het was altijd genieten met Mikky, zelfs als je een aantal dagen met haar op een vlot op een rivier in Zweden dobberde tijdens één van die early HL uitjes, was de lach niet van haar gezicht te slaan. Maar daar bleef het niet bij, ze wás er daadwerkelijk voor je, voor mij, voor mij als ondernemer, voor mij als mens, ook in lastige tijden. Daar ben ik niet de enige in, ze was er voor iedereen en ik weet zeker dat ondernemend Nederland door Mikky tien stappen vooruit gezet heeft. Ook daarvoor bedankt Mikky. Rust zacht.
  2. Nope die geldt niet als investeringsverplichting. Hier hebben we in het verleden regelmatig mee te maken gehad en helaas, dit werkt niet. Alef
  3. Hi, zou kunnen. Biz of Zaak weet ik zo niet, maar we zijn de laatste tijd regelmatig in de media. Leuk dat het je opgevallen was!
  4. Goed punt. We hebben een aantal decennia geleden alle parkeermeters uit het straatbeeld verwijderd (en vervangen door 1 meter per 20, 30 of 40 plekken) en dan zouden we morgen op elke parkeerplek een laadpunt neer gaan zetten? Denk het niet. We moeten wel ergens beginnen. En wat nu voor handen is, is een elektrische auto dienopgeladen wordt met een laadpunt. Daarnaast: zelfs als alle nieuwe auto's die morgen op de weg komen elektrisch zouden zijn, zijn we nog 20 jaar bezig voor het hele wagenpark elektrisch is. Dus zo snel zal het (gelukkig) niet gaan. Met andere woorden: ik denk ook dat de toekomst er waarschijjnlijk anders uitziet dan nu, met de laadpunten in de stad, maar dat we ergens moeten beginnen, staat voor mij als eekn paal boven water. Alef
  5. Er zijn een veel verschillende aanbieders van oplaadpunten. EVBox is er eentje. Alphen (een bedrijf in Almere) is er eentje, Coulomb (een internationale partij) levert ze en wijzelf zijn ook bezig met een oplaadpunt voor semi-privaat gebruik (thuis en in semi-private parkeergarages en dergelijke). Voor de publieke oplaadpunten zijn er zogenaamde Mobility Service Providers (The New Motion, Mister Green, Green Mobility) die je hierbij helpen, maar dit kun je uiteindelijk ook zelf doen. Als laatste zijn wij (in samenwerking met een hoop andere partijen) ook bezig met snellaadpunten. Hierbij kun je je auto in ongeveer 30 minuten voor ongeveer 80% opladen.
  6. Okay, dit is dan voorlopig de laatste keer... En als er meer komen, dan ga ik het niet meer melden. Vandaag in de NRC. Online versie hier: http://weblogs.nrc.nl/luyendijk/2010/06/17/jeroen-pauw-als-rolmodel Errrr: 'intimiderend hip gekleed' ???
  7. Haha, Twa, inderdaad. Ach, all part of the deal zeg ik dan maar... En daarnaast, hij staat daar voorlopig nog niet. Die paal moet eerst nog geplaatst worden en dan zal het ergste wel weer overgewaaid zijn. Voor de rest veel positieve reacties gehad overigens. En daarnaast vandaag wederom in de Telegraaf. Dit keer gepland en een stuk positiever artikel. Gebeurt me niet vaak, 2 x in 1 week... a p.s. geen linkje dit keer, want staat niet online.
  8. Nou, ik ga sinds gister door het leven als een baby-boomer kid die het is komen aanwaaien ;D. Dit was de reactie op een artikel in de Telegraaf gister. In de print editie op pagina 7 en online te vinden op onderstaande URL. Afgezien met de misquotes en onwaarheden een prima stuk (zonder gein) wat meningen creeert (positief alsmede negatief). En iedereen weet: zonder meningen geen discussi en zonder discussie geen vooruitgang. Dus, wat dat betreft, positief. groet, a http://www.telegraaf.nl/binnenland/6884092/__Gratis_parkeren_dankzij_elektrische_auto__.html?p=19,2
  9. Ah, thanks man! Dat is dan op zich gunstig. Ik betaal geen BTW en zodra ik mijn product doorverkoop ontvang ik WEL BTW. Die moet ik een maandje daarna wel weer afdragen, maar dat levert me wel een maandje rentevoordeel op (het gaat om aardige bedragen in dit geval). thanks again, a
  10. Laat ik hier nu ook net mee zitten. Voor zo'n IC levering (ik koop iets uit het buitenland, BTW is verlegd naar mij), dan ben ik dus verplicht een IC-aangifte te doen met 19% BTW, right? Verkoop ik dit product dan weer door, dan kan ik die 19% verrekenen met de 19% op de IC levering. Even voor mijn inschatting, is zo'n IC aangifte veel meer / anders werk dan een normale BTW aangifte? p.s. laat maar weten als dit teveel een zoek-het-zelf-maar-uit-vraag is :-)
  11. Nog maar een positieve aanbeveling voor Dropbox. We gebruiken het met het hele bedrijf (10 man) en dat werkt als een speer. Kosten: 0 voor 2 GB en daarna een tientje per maand, maar ook daarvoor kun je niet zonder zitten!
  12. Dit is natuurlijk wel van een iets andere orde dan 'betalen we teveel belasting', maar deze opmerking ben ik het voor de verandering helemaal mee eens. Onze maatschappij drijft op winstmaximalisatie, kunstmatige hooggehouden schaarste en bewust inefficiënt en ontwikkelde producten die sneller afgeschreven (moeten) worden dan nodig. Zodra een nieuwe technologie zich aandient, zouden we meteen alle oude technologie overboord moeten gooien en meest geavanceerd en efficiëntste technologie moeten gebruiken. We zouden resource moeten gebruiken die we in overvloed hebben i.p.v. resources die eindig zijn. En winst? Achterhaald begrip als je de twee voorgaande uitgangspunten invoert. Maar goed, dat is wel heel ver van waar we nu staan.
  13. Grrr, ik mag maar 1 keer in de 24 uur een reus geven aan dezelfde persoon... Loop je er weer eentje mis Fred :-).
  14. Of die overdrachtsbelasting op zichzelf klopt is niet echt een vraag (nee dus), maar in het licht van de enorme kostenpost (hypotheekrenteaftrek) die er tegenover staat, valt het wat mij betreft nog wel mee. Af en toe pragmatisch zijn.
  15. Met een aantal snellaadpalen (stuk of 15) in de Randstad op strategische locaties (La Place, sportschool, benzinestation, vergadercentra, IKEA) die de auto in een half uurtje weer tot 80% volladen kun je met deze auto prima een rondje Randstad rijden. Die palen zijn we aan het neerzetten. Vraag blijft idd wel of hij 130 kilometer gaat rijden. Ik geloof dat de Leaf een batterij heeft van 24 kWh. Met een gemiddeld verbruikv an 200 Wh per kilometer (en dat is op zich haalbaar, ik rijd maximaal 220 Wh/km en haal ook 170 Wh/km, maar dan wel in een iets andere auto) zou je dan dus idd op 130 uitkomen. Gaat wel een beetje off topic, maar als bovenstaande palen er zijn (weet niet waar je woont), en je voor een vakantie naar Zuid-Frankrijk een huurauto zou kunnen krijgen wat zou je dan nog tegenhouden (ik wil het graag goed begrijpen, helpt mij/ons enorm). groet, Alef
  16. Och we hebben het zo slecht allemaal. BPM: ga met de trein of rij een zuiniger auto (de BlueMotion Polo bijvoorbeeld heeft geen BPM en ook op elektrische auto's zit geen BPM). Overdrachtsbelasting: om de grote kostenpost van de hypotheekrenteaftrek te compenseren moet de overheid toch iets? Schaf die overdrachtsbelasting af en ook de hypotheekrenteaftrek (ik schiet mezelf hier erg mee in de voet kan ik je zeggen, maar toch), dan staan we quitte Filedruk: door populistische machtsblokken (Telegraaf, et cetera) wordt de kilometerheffing niet tegengehouden (okay, de val van het kabinet helpt ook niet mee). Een eerlijk systeem waar de gebruiker (vervuiler klinkt zo negatief) betaalt wordt de prullenbak ingegooid omdat de boer niet eet wattie niet kent Eerder werd al aangehaald dat Nederland het best goed doet, naar aanleiding van een onderzoek van PWC. Nederland staat op de wereldranglijst op de 82e plaats. De Failed States Index (ook wel de 'in-welk-land-wil-ik-wonen-en-werken-lijst) kent vier categoriën landen: Alert (daar wil je niet wonen), Warning, Moderate en Sustainable. Nederland valt in die laatste categorie. Als we de categoriën Moderate en Sustainable meenemen (in de rest van de landen zou ik geen zaken willen doen), blijven er 44 landen over, waarvan er in ieder geval 5 als oliestaat en/of belastingparadijs gekwalificeerd kunnen worden (VAE, Bahrein, Luxemburg, et cetera). Zelfs als je die meeneemt, staat Nederland op een prima 17e plek. Zonder deze landen meegerekend staat Nederland op de 12e plek, van in totaal 39 landen. In het lijstje Sustainable States (weinig corruptie, criminaliteit, gedwongen herhuisvesting, goede verspreiding van publieke diensten, et cetera) staan we op 8e plek van in totaal 14. Boven ons bijvoorbeeld Luxemburg, Iceland (haha), Ierland, Denemarken en onder ons (meer belastingdruk) landen als Noorwegen, Australië, Finland en Canada. Tot zover de cijfers. Vind ik dat we teveel belasting betalen: nee; in relatie tot de rest van de wereld betalen we niet veel belasting. Vind ik dat we minder belasting moeten betalen? Kijkende naar bovenstaande cijfers: nee. Vind ik dat de overheid efficiënter zou kunnen werken en door sectoren anders in te delen wellicht minder belastingdruk zou kunnen ontstaan? Jazeker. Ik ben als ondernemer eigenwijs genoeg om dat te denken. Denk ik dat het realistisch is dat dit zou lukken? Nee, vooral niet gezien de omstandigheden (denk aan dat populistisch blok wat elke langetermijnmaatregel--kilometerheffing, afschaffing hypotheekrente, verhoging AOW-leeftijd--zal wegstemmen). Goed, en nu snel naar bed. Ik heb afgelopen weekend genoeg eieren gegeten om een jaar lang vruchtbare plannen uit te kunnen poepen om mijn steentje bij te dragen aan een beter Nederland. Onward! p.s. de enige belasting waar ik niks van snap trouwens, is het successierecht. Dat mag van mij meteen de prullenmand in. Als iemand argumenten heeft waarom deze belasting zou moeten blijven bestaan, ik laat me graag overtuigen. http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_around_the_world http://www.worldwide-tax.com/index.asp http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Failed_States_Index http://www.pwc.com/be/nl/press/2009-11-20-paying-taxes-2010.jhtml
  17. Mooi, maar nog steeds op benzine ;D. Eind van het jaar kun je in een Nissan Leaf, Mitsubishi i-MiEV, Citroën C0 of Peugeot iOn rondrijden. In de lease ietsje duurder dan die VW Polo BlueMotion, maar zonder bijtelling en daardoor waarschijnlijk net zo duur. En dat wordt natuurlijk alleen maar beter als die benzineprijs verdubbeld in de komende drie jaar ;D. Bijkomende voordeel: nooit meer tanken, en ik kan uit ervaring vertellen dat dat best relaxed is. Over de kilometerheffing: zoooo zonde dat dat niet is ingevoerd. Onafhankelijk van of de praktische implementatie nou uiteindelijk perfect was of niet, is het een gemiste kans wat mij betreft.
  18. Wat je zou kunnen doen is een speciale URL op de auto zetten, zodat als mensen die de auto zien de URL bezoeken, je het in ieder geval in Google Analytics (of welk ander analytics pakket je gebruikt) kan zien. Dat geeft je dan wat inzicht in het nut ervan.
  19. Vergeet die arbeidsongeschiktheidsverzekering niet, want met die risicovolle hobby van je zou je die wel eens nodig kunnen hebben. (zit jij ook zo te balen dat het zeewater zo koud is :-\. Ik sta al 3 maanden droog man)
  20. Nee, wel appels met appels vergelijken ;D. Ik rij een Tesla, die van 0 naar 100 speert in 3.9 seconden. Batterij is 53 kWh, laadverlies. Ik moet nog even beginnen met een lange termijn meting, dus kan op dit moment alleen maar uitgaan bij getallen die andere Roadster-gebruikers mij geven. Zie bijvoorbeeld http://www.saxton.org/tom_saxton/2009/12/tesla-roadster-energy-efficien.html voor meer info. Deze man geeft aan dat hij wall-to-wheel 325 wH per mijl gebruikt, omgerekend 200 wH per kilometer. Dit klopt wel ongeveer met mijn metingen. Reken even met me mee: 200 wH = 0,72 MJ per kilometer. Benzine bevat (volgens Wikipedia) 32 MJ per liter. Reken even met 1 liter = 15 kilometer (te zuinig, hier haal je nooit 0-100 in 3.9 seconden mee, maar goed, ik wil het best een kans geven), dan kom je op 2.1 MJ per kilometer. Hierbij reken ik wel met octaangehalte 85. Energieinhoud van benzine met octaangehalte 95 is hoger, dus kom je nog hoger uit per kilometer. In beide gevallen is dit niet well-to-wheel. Bij olie moeten we de raffinage meenemen, bij elektriciteit de opwekking. Uiteraard wordt het een behoorlijke discussie waar we dan moeten stoppen, want welke pathway neem je. Neem je kolenenergie, dan moet je de verbrandingsefficiëntie meerekenen en de energieinhoud van kolen. Neem je olie, dan moet je de raffinage en belangrijker nog, de energie die de oorlog in Irak kost meenemen. Windenergie, zelfde verhaal, kosten van fabricage van windmolen en off-shore energietransportverliezen en dergelijke. Zeker. Maar we doen nu net alsof elektrisch rijden op dit moment beter is voor het milieu en ik probeer alleen wat tegenargumenten te geven, jij mag ze pareren waar mogelijk! Uiteraard, maar hoe je het ook wendt of keert, tenzij je uitgaat van biobrandstof voor al het transport in Nederland (wat naar mijn idee niet haalbaar is, gezien we hier nooit genoeg resources voor hebben), alleen waterstof- en elektrische auto's een optie zijn. Tenzij we olie willen blijven gebruiken natuurlijk.
  21. Iets sneller dan verwacht. Zie aangehecht plaatje. Ik heb mijn cijfers niet helemaal op orde. Goed dat ik de slides er nog eens bijgepakt heb. Volgens aangehecht plaatje (bron: een onderzoeksrapport van een grote Nederlandse partij, waarbij zij als bron een rapport van EIA uit 2005 melden) komt een ICE (internal combustion engine) uit op 19% en een elektromotor (inclusief alle laadverliezen) uit op 40%. Waterstof zit hier tussenin. Voor wat betreft de discussie omtrent groene stroom vs. grijze stroom, daar kunnen we nog wel een uurtje of wat aan besteden. Feit blijft dat je met een groen-stroom-contract de vraag naar duurzaam opgewekte energie opstuwt en dat is op zich een goed uitgangspunt, toch? Hahaha ;D. Die Rottedammers idd... Je hebt helemaal gelijk, we zijn er nog niet, was dat maar waar. Aan de andere kant, als we er al waren had ik geen lol meer in m'n werk :)
  22. Mark my words: over een jaar of 4 (als de kilometerheffing er niet komt) roepen we met z'n allen weer dat de overheid wat moet doen aan de fileproblematiek en zijn we terug bij af. Ik ben en blijf van mening dat (al dan niet verkapte) referenda over dit soort onderwerpen. De uitslag van welk referendum dan ook wordt bepaald door degene die hem uitschrijft. Zie de poll van de Telegraaf: vraag 1): bent u voor of tegen KM-heffing?, vraag 2) waarom bent u tegen? Als nu Zeeland overstroomt en we met z'n 16 miljoenen een referendum gaan houden over of de 381.000 mensen in Zeeland de Delta-werken verdiene, wat komt er dan uit? Gewoon doorvoeren die maatregel en verder niet meer zeuren. Alef
  23. Het nadeel van deze elektrische auto's is dat ze indirect niet milieuvriendelijk zijn. Een verbrandingsmotor heeft een veel hoger rendement dan een elektromotor, zeker als je daarbij meerekent dat je eerst stroom moet maken, wat nog steeds een enorm vervuilend proces is en een veel te laag rendement heeft. Even kort inhoudelijk reageren hierop, daarna weer terug naar het onderwerp ajb: Rendement van een elektrische auto is juist veel hoger dan dat van een auto met benzinemotor. Het gaat vaak zelfs om bijna het dubbele (~45% t.o.v. 880-90%). Er zitten 1 bewegend onderdeel in een elektromotor, t.o.v. soms wel 100 in een benzinemotor. Directe overbrenging zorgt voor veel minder verlies in de motor. Er is laadverlies (bij laden van de batterij) en transportverlies (van elektriciteit van de centrale naar je huis), maar zelfs dan, is de hoeveelheid energie (alles gebruteerd) die je nodig hebt om een elektrische auto een kilometer te laten rijden lager dan ingeval van een benzinemotor. Je hebt absoluut gelijk dat een elektrische auto niet per definitie schoon is. Het zal in combinatie met duurzaam opgewekte stroom geïntroduceerd moeten worden en dat is een grote uitdaging. Maar dan nog: het is tenminste mogelijk om de energie duurzaam op te wekken, dat kun je van olie niet zeggen :D.
  24. Een vraagje voor de fiscalisten onder ons. Voor een elektrische auto geldt het bijtellingstarief van 0%. Theoretisch zorgt dit ervoor dat een werkgever bruto minder salaris zou hoeven uit te betalen om de werknemer netto hetzelfde te laten verdienen en de werknemer een hoger leasetarief zou kunnen genieten. Een lager bruto salaris heeft echter impact op de pensioenpremies en dergelijke, dus dit zullen werknemers niet accepteren. Stel: je rijdt een auto in de lease van €1500,= per maand (met 0% bijtelling). Je leasebudget is eigenlijk €1000,=. Je kunt natuurlijk een eigen bijdrage opvoeren die van je bruto salaris afgaat. Die zou in dit geval €500,= bedragen. Worden je pensioenpremies en dergelijke dan alsnog over je oorspronkelijke bruto salaris berekend? Ik zou zeggen dat dit kan, maar wilde het voor de zekerheid even checken hier! thanks, A
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.