J.A.G. Enterprises

Senior
  • Aantal berichten

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door J.A.G. Enterprises

  1. Hoi allen, een vriend van mij heeft gevraagd of ik wil investeren een nieuw business plan. Het betreft bewezen technologie in NL, waarvan hij het exclusieve alleenrecht krijgt voor de rest van de wereld, gezien zijn wereldwijde netwerk. Het businessplan zelf maak ik me dus geen zorgen om en de initiële investering is relatief laag. Ik zal contractueel een stille vennoot zijn, maar tegelijkertijd willen ze wel mijn kennis en expertise gebruiken om het geheel van de grond te tillen. In ruil daarvoor krijg ik dan ook een hoger % dividend dan de andere aandeelhouders. Waar ik dan wel nieuwsgierig naar ben: HOE kan ik op de voordeligst mogelijke manier deze investering doen? Kan ik deze investering het beste privé doen? Of kan ik beter een bepaalde bedrijfsvorm (BV/CV/wat dan ook) oprichten en van daaruit de investering doen, zodat ik bijvoorbeeld belastingvoordelen heb en dus netto meer over houd aan het einde van de rit? De investering zal in principe 1 jaar blijven staan, waarna er dividend uitgekeerd zal worden. Deze uitkering heb ik privé niet direct nodig, dus is prima als dat eventueel als reservering in een BV of stichting of wat voor bedrijfsvorm dan ook blijft staan. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen aan het juiste advies. Probleem is namelijk dat gisteravond mij dit voorstel is gedaan en ik komend weekend al op vakantie ga. De investering is tijdens mijn vakantie nodig, dus zal daarvoor nog geregeld moeten worden. Nu kan ik natuurlijk dat geld nu privé (na papierwerk) overmaken en later in bedrijfsvorm gieten, maar ben vooral benieuwd naar wat de meest rendabele manier voor mij is om die investering te doen. Alvast enorm bedankt voor alle hulp. Jeroen
  2. Ik zal er maar vanuitgaan dat dit geen serieuze vraag is, maar voor degenen die het daadwerkelijk niet weten: DKNY - Donna Karan New York NYPD - New York Police Department Maar vind het idee van TwaLevel idd wel beter passen bij het hele concept en de innvotieve gedachte achter HL. Reusje voor TwaLevel ;)
  3. Met een beperkt budget raad ik je aan om toch professionals in te huren. Eén en ander is ook afhankelijk van hoeveel tijd je ervoor hebt. Als je tijd genoeg hebt, zou je het altijd met een clubje studenten kunnen proberen, en als dat dan niks wordt alsnog professionals in kunnen huren. Die professionals hoeven echter niet persé NL-professionals te zijn; je zou ook kunnen denken aan Oost-Europa of India bijvoorbeeld. Afhankelijk van het soort product en programmeertaal, zou ik je daarin zelfs wellicht op weg kunnen helpen.
  4. Beewee, als je zo'n 3-4 berichten hoger kijkt, zie je dat hij dat dus wel heeft gedaan... ;)
  5. Beste Micasa, Op basis van de uitspraak die jij aanhaalt van je provider kun je denk ik ook weinig verhaal halen. Er vanuit gaande dat hun hardware wel redelijk recent is, is de kans groot dat deze zin namelijk geen onwaarheden bevat. Hun servers zijn krachtig en het netwerk waar die servers aan hangen (hoogstwaarschijnlijk direct op de internet backbone) is ook zeer snel & betrouwbaar. Je zal voor reclamaties dus wel met andere voorbeelden aan moeten komen. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ze een wanprestatie leveren als die sites/servers idd meerdere keren per dag offline zijn. Ik raad je echter wel aan de logs en/of ander bewijsmateriaal te verzamelen om te voorkomen dat je, mocht het tot een rechtszaak komen, geen bewijsmateriaal hebt. Ik heb al eens vaker verhalen gehoord dat er achteraf met logs e.d. 'geklooit' is, waarna het dus leek alsof de servers helemaal niet zo vaak offline waren. En voor wat betreft die LIMITATION OF LIABILITY (ook al ben ik geen expert en kunnen Edward & Co je daar beter over voorlichten) lijkt het me dat je hier wel wat mee kan. Zij stellen immers in die LIMITATION OF LIABILITY dat zij nergens voor aansprakelijk zijn (om wat voor reden de server dan ook offline mag gaan/zijn). Ik heb echter al vaker gelezen op dit forum dat leveranciers zich niet volledig kunnen onttrekken aan hun verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid, of ze dit nu in hun voorwaarden zetten of niet. En of ze hiermee weg kunnen komen, lijkt me ook sterk bij wanprestatie. Maar heb je ook al uitgezocht onder welke wetgeving deze organisatie valt? Vallen ze onder het Nederlands recht of Amerikaans recht van één of andere staat waar dit soort 'ongein' wel toegestaan is? Ik wens je in ieder geval veel succes en ben benieuwd naar de uitkomst. Groeten, Jeroen
  6. Ik denk dat je er toch wel van uit mag/moet gaan, dat je als ondernemer ook in Frankrijk geregistreerd moet zjin als je daar een officiële vestiging opent. Ik denk dat je daarvoor ook beter even langs het Franse consulaat kunt gaan. Uit mijn hoofd gezegd, zit die op de Vijzelstraat in Amsterdam. Natuurlijk kun je daar ook gewoon omheen door zelf met je auto op en neer te pendelen tussen NL en FR. Gezien het 'open grenzen' beleid, vormt dat op zich weinig problemen. Wel zal de belastingdienst zich waarschijnlijk af gaan vragen hoe jij een bedrijf kunt runnen, zonder officieel producten te importeren. Daarbij zit je natuurlijk ook met de houdbaarheid van producten. Je zal met een koel-/vries-wagen moeten vervoeren tussen FR en NL, dus ook dat zal niet echt onopvallend gaan. Verder moet je misschien ook nog rekening gaan houden met personeel??? Of gaat jij of je partner in Frankrijk in je 'vakantiehuis annex bedrijfspand' zitten om de halfproducten te bereiden en de ander hier in NL om deze halffabrikaten tot eindproduct om te vormen en af te leveren aan de klant? Als je namelijk hiervoor personeel in Frankrijk in dienst gaat nemen, zul je er niet onderuit kunnen je ook in FR te registeren als ondermer/onderneming. Wat is trouwens het voordeel van de producten 'toebereiden' in Frankrijk? Waarom niet gewoon de grondstoffen/ingrediënten importeren naar NL en hier de boel 'toebereiden'? Denk dat je daarmee een hoop rompslomp voorkomt met nevenvestigingen in Frankrijk e.d. Dan bestel je gewoon bij je leverancier en die zorgt voor de levering bij jou (of je haalt het gewoon op). Lijkt me, juist bij het opstarten van een bedrijf, een stuk makkelijker dan gelijk met nevenvestigingen in het buitenland aan de gang te gaan e.d. Dan krijg je namelijk haast automatisch te maken met de 2 verschillende wetgevingen van beide landen. Ik wens je echter hoe dan ook veel succes met de uitwerking van je plan. Mijn advies blijft echter: KISS (Keep It Simple, Stupid).
  7. Bij INPUD zou ik er idd voor kiezen de i vóór de cirkel te zetten, ipv de cirkel voor de i te zetten en daardoor een deel van de i te verwijderen/verstoppen. Kleurgebruik kan ik me wel in vinden, al is het misschien erg rustig (neigend naar rustiek). Vind het er over het algemeen goed/professioneel uitzien (op dus de eerdere opmerkingen na). Wat betreft het LOUNGE logo... Ik krijg nu niet echt een bepaald lounge/relax gevoel bij het zien van dit logo. Als ik op straat zou lopen en dit logo bij een bar/club zou hangen, zou ik eerder denken dat hier 'Angels Place' gevestigd is (voor de niet kenners: de stamkroeg van de Hells Angels) dan een Jazz Club. En je hebt kans dat je last krijgt met merkrecht/handelsnaamrecht e.d. en dat dergelijke clubs al bestaan, maar ik kan me meer voorstellen bij een Jazz Club met de naam 'Blue Note' bijvoorbeeld... Succes beiden.
  8. Dat lijkt mij ook wel. Al het voorbereidende werk en ook je bezoek (inclusief reistijd) aan de KvK zelf, valt immers ook onder die 1225 uur.
  9. Dit is idd al beter. Je zou zelfs nog kunnen overwegen om de bedrijfsnaam boven het adres weg te laten; je naam staat er namelijk al 2 keer op... (nu dus 3 keer). Maar probeer gewoon een aantal opzetjes uit en kies dan degene die jij het best/mooist vindt... OF post ze hier en maak er een soort van verkiezing van ;D
  10. Hoi Sebastiaan, ik heb ook even de link naar de belastingdienst bekeken en ik denk dat jij gewoon onder de 1e categorie valt. "Korte perioden van uitzending Als u een of meer korte perioden naar het buitenland wordt uitgezonden om daar tijdelijk te werken, verandert er voor de inkomstenbelasting meestal niets. U blijft in die situatie meestal in Nederland belastingplichtig voor de loon- en inkomstenbelasting. " Ik meen uit jouw verhaal namelijk op te kunnen maken dat jij meerdere malen per jaar voor kortere perioden in het buitenland werkt. Want, ook al staat het er niet expliciet, ik denk dat ze onder de 2e categorie Uitzending voor langere tijd bedoelen dat je 183 dagen aaneengesloten uitgezonden moet zijn (waarbij je misschien incidenteel een weekendje/weekje naar huis terugvliegt). Maar dan zou je idd even moeten navragen of dat ook zo is. Maar als dat het geval is, maak ik uit de stelling van de belastingdienst op dat je dan in het land waar je werkzaam bent geweest belasting moet betalen. Ik weet niet of je er zoveel beter van wordt als je belasting moet gaan betalen (en de bijbehorende formulieren iedere keer invullen) in 5 of 13 verschillende landen ofzo... Succes in ieder geval met je zoektocht en laat het ons ook even weten als je hier uitsluitsel over hebt. Is wel een interessante stelling...
  11. Dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Een onderneming die bijvoorbeeld een eigen wagenpark heeft om de eigen goederen af te leveren, zal dit ook niet in zijn omschrijving bij de KvK opnemen.... Net zoals een garage ook niet elke handeling/service/product in zijn omschrijving zal opnemen. Volgens mij dient de omschrijving bij de KvK alleen maar je kern bedrijfsactiviteiten te bevatten en niet elk bijkomend dingetje. Als je dat gaat doen, moet je namelijk ook om de haverklap je omschrijving laten wijzigen bij de KvK zodra je een extra service/product gaat leveren, of zodra je stopt met het leveren daarvan. Dat is geen doen... Probeer het zo abstract mogelijk te houden, maar toch onderscheidend van de rest (door je manier van formuleren)
  12. Hoi StudentStart, Zelf hou ik me hier niet mee bezig, maar ik kan je wel mijn visie erop geven. Zelf zou ik je bedrijfsactiviteiten waarschijnlijk omschrijven met (één of enkele van de) onderstaande termen: - Grafisch Vormgever / Designer - Corporate Identity Design & Consultancy Wat me wel opvalt is dat de bovenste activiteiten nog wel met elkaar te rijmen zijn.... die laatste lijkt me echter een buitenbeentje in het geheel. Ik betwijfel dan ook of je dit wel zonodig bij de KvK moet registreren. In mijn optiek is het aanleggen van die (draadloze) netwerken meer een aanvullende service die je biedt aan klanten, dan een dienst die je als zelfstandig/los product aanbiedt. Dit geldt eigenlijk ook voor de domeinregistraties... Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  13. 70-75% fee is wel ERG VEEL hoor!!!! Naar mijn weten is bij het binnenhalen van opdrachten 10-25% commissie gangbaarder. Jij loopt namelijk het grootste risico, jij doet de grootste investering (in manuren), het is uiteindelijk ook jouw naam op de factuur en onderaan de website! Jij steekt er waarschijnlijk tientallen uren in, en je ouwe baas hooguit enkele uren...
  14. Het lijkt mij dat je hiervoor idd gewoon binnenland moet hebben, want die delen de SoFi-nummers uit aan NL staatsburgers (er even van uitgaande dat je nog steeds NL staatsburger bent). Enne...ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij staat mijn SoFi-nummer gewoon in mijn paspoort onder 'Persoonsnummer'. Daarvoor hebben ze het fenomeen POSTBUS uitgevonden :D En anders is er wellicht iemand op HL die jou wel even een leegstaand kamertje wil verhuren voor een paar tientjes per maand ofzo; zodat je dat adres kan opgeven als 'werkadres'. En dan laat je je post gewoon doorsturen ofzo. Succes.
  15. Waarom ga je er vanuit dat je die lening bij Spaanse banken af moet sluiten dan? Die kun je ook gewoon bij NL-banken afsluiten hoor... Communiceert ook een stuk makkelijker, denk ik... Je zou bijvoorbeeld eerst eens een oriënterend gesprek aan kunnen vragen bij een bank om op basis van je business plan te kijken hoeveel ze je willen lenen, uitgaande van je gedeeltelijke eigen inbreng. Maar je kan het ook omdraaien en eerst eens met die partner om de tafel gaan zitten, om te achterhalen (in ieder geval een indicatie) hoeveel hij wil vangen voor zijn 50% belang. Maar misschien dat Ties of iemand anders uit de financieringswereld je daar meer over kan vertellen.
  16. Lijkt mij dat je gewoon een factuur kunt sturen met XX aantal arbeidsuren à € (X)XX,XX.... En dan gewoon zorgen dat al je sociale verzekeringen en premies e.d. in je uurloon verwerkt zit... Of zoals je het misschien ook al eerder op facturen van andere klanten hebt gezet (alleen nu staat er alleen arbeidsloon op en geen bij-/meegeleverde producten).
  17. Ik heb hier wat meer informatie gevonden. Ik weet echter niet of dit ook voldoende is voor jou... De verwachting is in ieder geval dat de verkoop/registratie het 1e kwartaal 2006 begint.
  18. Zou je deze niet gewoon af kunnen trekken als (on)kosten? Het product dat jij maakt/levert is immers die reportage. Daarvoor heb je (on)kosten gemaakt, zoals een ander (on)kosten maakt door de brandstof/onderdelen die hij verbruikt om zijn product te produceren. En anders misschien onder PR of Marketingkosten ofzo? Maar ik had de vorige reacties ook eerst even moeten lezen, want ik zie dat nonex al een soortgelijk antwoord had gegeven :D
  19. Daarom zou ik, zoals ik al eerder zei, even bij de Belastingdienst checken of ze een pak/kostuum als één geheel zien en dat dan slechts daarvan 70 cm2 het logo dient te bevatten. Volgens mij is dit namelijk wel zo geregeld; het zou namelijk er belachelijk uitzien als je ook nog een enorm logo op je broekspijpen of kont moest laten plakken bij een pak. ;D
  20. Beste Braambes, het achterhalen van de fabrikant van een product is over het algemeen redelijk simpel. Koop het product en ik denk dat in 99% van de gevallen de fabrikant terug te vinden is op het artikel. Vervolgens kun je dan op internet naar de site/gegevens van de fabrikant zoeken en contact opnemen. Over wetgeving kunnen de mensen op dit forum je denk ik ook weinig vertellen, zolang niet duidelijk is om wat voor soort product het gaat, waar het (gebruik van het) product voor bedoeld is en wat de werking ervan is. Ik wens je in ieder geval veel succes ermee en misschien dat je er nog wat meer over kunt vertellen. Vergeet niet: Hoe meer informatie je verstrekt, hoe duidelijker het beeld is dat de mensen op dit forum zich kunnen vormen, en des te beter ze jou kunnen helpen.
  21. Eigenlijk zouden we eens uit moeten zoeken of een stropdas als onderdeel van het gehele pak wordt gezien of als zelfstandig kledingstuk. Anders zou je namelijk gewoon stropdassen kunnen laten maken met je bedrijfslogo er 50x heel klein op ofzo (om aan die 70 cm2 te komen) en kun je je pak gewoon blanco laten ;D Ik heb hier echter geen wiskundige berekeningen op los gelaten, maar ik denk dat je met enkel je stropdas de 70 cm2 wel moet kunnen halen :D Echter valt er, in mijn optiek, ook nog best creatief om te gaan met de regels van de belastingdienst... Op hun site staat namelijk het volgende: kleding die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen; of kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare, aan de onderneming gebonden beeldmerken met een oppervlakte van samen ten minste 70 cm2. Ik weet niet hoe jullie het lezen, maarre...ik zie nergens expliciet staan dat het TEN ALLE TIJDEN duidelijk zichtbaar moet zijn! ;D Je kan dus ook het logo op laten nemen in de binnenvoering van je pakken... Als je je colbertje aanhebt, is er geen hond die dat ziet, maar als de belasting komt controleren, leg je het jasje voor ze op tafel en hebben ze toch 70 cm2 duidelijk zichtbare logo's :P Maar goed...ik hou wel van een beetje 'mierenneuken' en creatief met regeltjes en onze taal omgaan ;D
  22. Mijn excuses...dan was ik iets te snel met posten 8) Meende mij te herinneren dat zij haast alles ondersteunden; maar dat is dan dus blijkbaar alles behalve ASP.. :(
  23. Misschien is het handig als je vermeld in welke regio je iets zoekt?! Hoe meer informatie jij verstrekt, hoe makkelijker het voor anderen wordt om je te helpen... Lokatie/omgeving, budget, basis-/minimumeisen, etcetera zijn bijvoorbeeld belangrijke factoren. Wellicht zijn er dan nog bezoekers hier die een goede tip voor je hebben... En misschien blijkt dan wel dat je helemaal niet jaren hoeft te sparen, maar je nu al een hypotheekje kan veroorloven :)
  24. Daarbij komt ook bij sigarettenverkoop weer een hele lading wetten en regelgeving om de hoek kijken... Daarbij ontbreekt het simpelweg aan opslagruimte in een taxi. Wat natuurlijk niet betekent dat een chauffeur niet zelf een slof sigaretten kan halen en deze doorverkopen aan klanten... Je hebt alleen kans dat hij dan maar 1 of 2 merken heeft en dat je meer dan het normale tarief betaalt voor je sigaretten...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.