remko van de beek

Senior
  • Aantal berichten

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door remko van de beek

  1. Het verschil tussen de 90 euro en de 25 euro is dus eigenlijk gewoon winst. En komt zo via de resultatenrekening ook in de jaarrekening. Best logisch.
  2. Erik, als ik het goed begrijp heb jij twee posten voor reiskosten; *Ontvangen reiskosten *Gemaakte reiskosten De kosten die je daadwerkelijk maakt met auto of OV komen in de gemaakte reiskosten. De kosten die je doorberekend naar klanten komen in ontvangen reiskosten. en dan per periode het verschil afboeken? Even een rekenvoorbeeld: Ik reis voor klant A van Groningen naar Rotterdam met de trein. Ik reken hiervoor de afstand G - R retour maal 0.18 euro door naar de klant. Zeg 90 euro. Mijn echte kosten zijn 25 euro voor een retourtje met de trein. Verder reis ik zakelijk voor mezelf met de trein naar Utrecht vanuit Groningen. De kosten van een treinkaartje zijn, zeg 20 euro. Hoe wordt dit verwerkt? Mijn twijfels zitten in het verschil tussen berekende kosten en daadwerkelijke kosten. En hoe ik de post reiskosten moet afsluiten.
  3. Welke meer ervaren ondernemer kan mij helpen met mijn kosten post reiskosten in mijn boekhouding? Naar onze opdrachtgevers hanteren wij standaard het tarief 0.18 euro per kilometer. Echter in de praktijk maken wij ook gebruik van het openbaar vervoer waardoor de daadwerkelijke reiskosten lager liggen. Hoe dient dit (verschil) geboekt te worden? [titel aangepast - mod]
  4. Heerlijk; organisatoren met daadkracht! Voor iedereen die er 20/10/05 niet bij was.. KOM IN JANUARI!
  5. FireStarters: Zoekende naar een naam waar ons proces/dienst bij aansloot en tevens onze jong en frisheid uit blijkt kwamen wij op FireStarters, uiteraard afkomstig van de Prodigy. Onze dienstverlening richt zich op begeleiding van projecten die vaak 'blijven liggen'. Ondernemers die (te) veel met hun core competence bezig zijn om noodzakelijke verbeter of verandertrajecten te starten. Wij geven een kick start en zetten daarmee de ondernemer aan om het merendeel van het project zelf uit te voeren. Overigens een losstaande gedachtengang die ooit door onze hoofden ging over Keith Flint (Prodigy) die schreeuwt "I am a firestarter!": Keith Flint -> Flint is vuursteen -> vuursteen is vuurstarter -> firestarter. jaja.. nummers hebben zoooo veel inhoud dezer dagen ;)
  6. Ik begrijp uit de initiele vraag dat er vooral gezocht wordt naar procesinnovatie (hoe bied ik de boom aan) en in mindere mate naar productinnovatie (Kerstboom+). Full service pakketten bestaan naar mijn weten al. Dat zijn de bedrijfsdecoratiebedrijven die een winkel(etalage) o.i.d. inrichten. Die leveren een volledig opgetuigde boom met versiering in de kleuren van het bedijf. En zorgen voor het opruimen etc. Kerstboombezorgers, kerstboomverhuurders, kerstboomrecyclers, kerstboom give-away's heb ik nog niet gezien. misschien leuke concepten ongeacht de seizoensinvloed.
  7. @Nonex: Je bent zelf ook een potential voor dienstverleners. Hoe ontvang jij graag je info? Voor folders spelen denk ik enkele factoren mee. ...Hoe ontvang je ze? per post, op beurzen of bij een acquisitiegesprek, ...Wanneer ontvang je ze? altijd of na interesse. Zelf hoef ik echt geen folders als ik totaal niet geinteresserd ben in de specifieke dienst. Ook hoef ik geen folder als ik een beurs bezoek, want dan loop ik de hele dag met papierwerk. Wel zou ik een folder (factsheet) ontvangen na een eerste gesprek als ik enigszins mijn interesse heb getoont en die dan ontvangen per post. SMS, Telefoon en POP-ups zijn echt dooddoeners. Een brief op maat met een ondersteunende folder doet het bij mij nog wel goed.
  8. Voor wat hoort wat. ...Maar dat hoeft echt niet meteen een fee te zijn. Als ik eenmalig een opdracht aanlever heb ik liever dat die persoon mij ook eens wat werk aanlevert. Geld lijkt mij enkel op zijn plaats als er sprake is van structureel aanleveren.
  9. ONtopic: Waar haal je jouw stappenplan vandaan? ...Theoretische literatuur ...Empririsch materiaal ...Natte vingerwerk Voor je stellingen gaat plaatsen over ideale stappenplannen en de vele facetten van het omzetten van een idee naar een innovatie zou je je goed moeten verdiepen in deze, al veel beschreven, materie. Denk hierbij aan de vele verschillende rollen die de actoren in een ontwikkeltraject moeten hebben.. iemand die een idee bedenkt is vaak erg creatief en ongestructureerd. Maar degene die het gouden idee moet selecteren, degene die dit moet omzetten in plannen en ontwerpen en degene die het moet maken of verkopen zijn geheel andere personen. ...de visuele uitwerking van dit alles is ondergeschikt aan hetgeen je wil vertellen en de waarde daarvan. Dus het plaatje boeit mij niet :) Is het zo dat ik met elk idee naar jou toe kan komen? En ga je daar dan altijd mee aan de slag, ookal heeft mijn idee geen kans van slagen of relevantie tot mijn 'probleem'? Leg kort uit per stap wat die stap uniek maakt en wat jullie superieure invulling daarvoor is. Nu lijkt het op site-opvulling; je werkt gefaseerd "jippie!". sorry voor het sarcasme :)
  10. DOELGROEP ..Ik begrijp dat je doelgroep B2C is. Maar moet je om een beetje omzet te draaien niet veel meer B2B gaan zitten? Je moet juist de organisatie van LANparties benaderen en niet de bezoekers. Die gaan echt niet voor een treetje energydrink 22 euro + verzendkosten lappen als een treetje bij de ALDI 10 euro kost. Ik weet dat de jeugd lui is tegenwoordig, maar 2 dagen wachten op je drinken en dan 2.5x zoveel lappen..?! Mijns inziens: ... Verkeerd product voor een webwinkel ... Markt met een sterke markleider in deze (dure) prijsrange (Redbull) Probeer je site te linken aan een bekend weblog of forum voor de doelgroep en ga daar met gratis promospul strooien. Je moet het van kwantiteit hebben, dan moet je een hangplaats vinden waar veel van de doelgroep bijeenkomt. Je bent zelf immers niet 1,2,3 een hype of een community.
  11. @Lambert: Nog eens kijkende naar jullie kernactiviteit... Opleiden staat bij mij voor... ... groeien van de mens (groeien = groen) ... ongestructureerd en op maat (beweging = niet statisch) Veiligheid staat voor mij voor... ... betrouwbaar (goed gekeurd = groen) ... inzichtelijk en volledig (LeM = afkorting = niet inzichtelijk) Misschien hebben jullie hier wat aan... het is i.i.g. een heel ander gevoel dan bij jullie logo.
  12. @lambert: Als jonge ondernemer heb ik gemerkt hoeveel je naam en je logo voor maar ook tegen je kunnen werken. Denk nog eens na over... ... je naam (piet en klaas onderneming is heel basic) ... je doelgroep ... je diensten ... verdere verwerking van de huisstijl (briefpapier etc.) Je wil met jullie activiteiten een meerwaarde bieden voor een klant. Komt die meerwaarde terug in jullie logo, in de kleuren, in de naam? Staat jullie bedrijf voor flexibel, jong, innovatief, professineel en klantloyaal dan zou ik niet het huidige statische blokkerige grijze logo gebruiken.
  13. Goed om zulke evenementen te vermelden! Twee zaken die me opvallen bij deze link: - Het noorden is blijkbaar geen regio - M.i. een erg amateuristisch ogende site; werkt overigens wel goed.
  14. Niet alleen meer antwoorden en oplossingen .. maar ook meer termen die ik niet ken. Antwoord op de vragen: Nu krijgen de klanten een link per mail of een username / PW combo. In die laatste vorm is de security al beter. Vervolg: Zelf begint het mij te zweven met al die termen. Dus ik heb deze thread doorverwezen naar iemand die er mee bezig gaat en die jullie taal verstaat :) Tot op heden snap ik dat login/PW combo in iedere situatie gebruikmakende van cookies etc. het meest gebruikt is voor adequate veiligheid. Klinkt logisch. Ik hoopte echter dit te vermijden door onbekend te maken welke klanten / sites er bij ons bestaan. "Wat je niet kent kan je ook niet besnuffelen".. ofzo. bedankt zo ver.
  15. Markttechnisch gezien interessant voor verdieping. *NL vergrijst *men wordt ouder *huidig tekort aan zorgcentra *slecht imago van non-profit zorg Nu is mij niet duidelijk wat hier onder zorgcentra wordt gezien. Een ziekenhuis levert ook zorg. En ik meen dat daar een verblijf van een persoon per dag 1000,- euro kost. Dus dan kan die 250,- al niet uit. Maar zaken als thuiszorg of een bejaardenhuis vragen een geheel andere intensiteit van begeleiding. De vraag is eigenlijk: Kan er een particulier zorgcentrum worden opgericht dat die personen bedient die niet in de wachtrij willen staan en een hogere mate van kwaliteit / aandacht wensen tegen een hogere prijs dan zij bij een bestaand zorgcentra betalen? Mijn inziens is de categorie die hier mogelijk oren naar heeft groeiende door de eerder genoemde tendensen.
  16. ..en nog meer mogelijkheden :) Over de beveiliging: Het is niet dodelijk als er een onbekende op de site komt..het zijn geen financiele transacties of extreem bedrijfsgevoelige info. Toch is het zeer zeker niet wenselijk dat (bv. concurrenten) de text op die pagina lezen. @Willemj: Wat zijn die httphandlers? En met IIS bedoel je 'in iedere site'?? nogmaals dank voor de reacties tot zover.
  17. dat is nou higherlevel; binnen 5 minuten eerste antwoord! 1. zijn net afgestapt van onhandelbare frames 2. wachtwoord is een logische oplossing; dank! 3. Programma maakt automatisch het oplopende nummer aan.. was ook al bij ons opgekomen om een 'random' nummer te gebruiken. We moeten even goed zoeken of en waar we dat kunnen aanpassen. Maar ook voor deze hint.. dank! Blijft nog wel mijn vraag staan; kan ik zorgen dat de URL maar gedeeltelijk zichtbaar is?
  18. Beste deskundigen, Bij deze een vraag omtrent een vorm van beveiliging van een deel van een van onze internet sites. In onze URL balk verschijnt nu steeds een link met bv. 14 of 15 aan het eind. Dit is een oplopend getal betreffende een persoonlijke pagina van onze klanten. Nu kan iedere bezoeker die pagina's inzien door enkel het eindgetal te veranderen. Is er een simpele methode om in de URL enkel ons standaard adres weer te geven? Dus alleen https://www.higherlevel.nl en niet met alle subdomeinen etc. Misschien te veel ICT voor dit forum, maar het heeft wel betrekking op veiligheid en aansprakelijkheid van onze onderneming.
  19. Gehele wetenschappelijk onderbouwt moet je starten met je strategische positionering. Dit houdt in: Wat is mijn missie? De bestaansreden van dit bedrijf Wat is mijn visie? De richting van het bedrijf en de markt Wat zijn mijn doelen? Meetbare doelen opstellen voor de aankomende periode Hoe ga ik dit bewerkstelligen? Kiezen en volgen van een strategische aanpak om mijn doelen te behalen. Op het moment dat de strategie vaststaat kunnen alle andere onderdelen ingevult worden. Zij moeten in lijn staan met de strategische keuzes. --> Dus in jou geval geen uitzendkrachten in de keuken of bediening zonder echte toewijding, maar vaste (mogelijk duurdere) krachten die de uitstraling van het etablissement onderstrepen. Vanuit deze basis kunnen onderdelen uit een ondernemingsplan worden ingevult zoals; doelgroepverkenning; personeel;marketing;huisvesting; etc.
  20. Beste 'YES' moment is als grotere en wel bekende bedrijven / personen jou naam doorlinken naar potentiele opdrachtgevers. Of de opdracht doorgaat is niet van belang, het respect en vertrouwen dat de relatie zo naar je uit is voor mij een groot 'YES' moment. We moeten het in de dienstensector veelal hebben van positief imago en verwijzingen naar elkaar. Indien iemand jou naam doorspeelt geeft dat aan dat je iets goed doet.
  21. De overheid houdt wel rekening met de gevolgen van haar acties. Zij handelt echter altijd vanuit een scenario dat voor de toekomst of voor de meeste partijen voordelig is. Door de straat af te sluiten wordt sushi gedupeerd.. maar waarschijnlijk zijn er vele winkels overdag die van de wandelzone voordeel ondervinden. Als dat 10 winkels zijn dan is 1 restaurant 'colleteral damage' om het grof uit te drukken. En in mijn ogen is een ondernemer ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor inspelen op veranderingen in de markt. Een straat ligt niet van de ene op de andere dag dicht. Daar is een behoorlijke periode overheen gegaan. Die tijd was te gebruiken om onderzoek te doen naar gevolgen of om alternatieve scenario's te bedenken. (Annedien en Dirk: prachtige ideen!). Uit de teksten van sushi is ook niet helemaal duidelijk of er wel naar oplossingen voor de situatie wordt gezocht. Er is enkel steeds de vraag ' kan ik wat vangen?'
  22. Allereerst is o.a. koolzaad zover ik weet veel goedkoper en schoner. Het kost enkel een eenmalige investering en is het logistiek nog niet allemaal even handig (2 verkoop punten in heel NL). En de overheid zou zichzelf behoorlijk voor schut zetten als zij schone brandstof hetzelfde zouden gaan belasten als Bezine of Diesel. Zij claimen de accijns immers te moeten heffen om de natuur te ontzien. Dat dit natuurlijk niet de enige reden is voor de accijns (ook gewoon financiele inkomsten voor de staat) mag niet door worden verrekend naar de automobilist die schoon rijdt!
  23. Uiteraard ben ik ook een van de aanbieders. Maar daarentegen ben ik ook een beslisser binnen ons bedrijf. Ik heb de mogelijkheid om opdrachten te verstrekken, daar waar veel accountmanagers dat niet hebben. Ik wens niet aan tafel te zitten met 10 verkopers. Ideaal komt iedereen om wat te verkopen / presenteren en om wat te vinden.
  24. Twee verhalen zo te horen: 1. Volgens nieuwsberichten van vorige week blijken oudere diesels goed te rijden op zonnebloemolie van bv. de aldi. Dat is lekker goedkoop. Voor nieuwere auto's (ik meen na 1990) is het niet zo best voor de motor. 2. Er stond een artikel in de intermediar over de eerste koolzaad tankstations in Noord NL. het ombouwen van je auto kost 3000,-, maar dan rijdt hij ook echt op non-vervuilende en nog niet belaste brandstof. In Duitsland zijn er al veel meer tankstations maar die leveren koolzaadolie dat via de rafinaderij bewerkt is. Dit is minder schoon, maar de auto's hoeven blijkbaar niet omgebouwt te worden. Neem contact op met de initiatiefnemervan het Nederlandse project zou ik zeggen. Ik zal zijn naam even opzoeken indien gewenst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.