Abcora

Senior
  • Aantal berichten

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Abcora

  1. Beste Smit, Merkava gaf het antwoord al kort en bondig maar omdat ik zelf ooit in de muziekbranche heb gewerkt kan ik er wel iets aan toevoegen. In de praktijk werken de platenmaatschappijen behoorlijk met elkaar samen als het compilatie cd's betreft omdat op de verzamel cd's nog een hoop minder goed verkoopbare muziek kan worden verkocht richting afnemers door populaire goed verkoopbare muziek met muziek die nauwelijks op zich verkoopt aan te vullen. De uitgever van de compulatie cd is rechten verschuldigd om een bepaalde hoeveelheid te persen aan de uitgever/artiest waar hij deze rechten om te mogen persen van koopt maar zal ook nog royalties moeten af dragen op basis van daadwerkelijke verkoop. Houdt er rekening mee dat rechten en royalties ook vaak op basis van regio (bijvoorbeeld Benelux en er buiten) zijn vastgelegd en het goed mogelijk is dat je voor dezelfde artiest met meerdere partijen te maken kan hebben afhankelijk van de regio waar de cd wordt verkocht . Als je een behoorlijk budget hebt en een cd wil uit brengen zou ik zeker de grotere maatschappijen benaderen omdat die meer artiesten vertegenwoordigen en je minder zal moeten onderhandelen.
  2. Beste Jenson, De meeste accountantskantoren doen vaak niet eens aan een voor- en nacalculatie en brengen simpel en tegelijk zeer vervelend elk geschreven uurtje in rekening. Omdat alle medewerkers van beginende assistent tot accountant zeer uiteenlopende tarieven hebben kan dit nogal snel in zeer uitlopende facturen resulteren terwijl de werkzaamheden voor twee jaren nagenoeg exact hetzelfde waren qua werk. Tracht specificaties te krijgen niet alleen op basis van werkzaamheden maar ook dat je wil zien wie de werkzaamheden heeft verricht. Wellicht heeft de accountant zelf 2 uren meer geschreven al gauw resulterend in een rekening die alleen daardoor al 700 - 800 euro hoger uitvalt of is een te ervaren duurdere assistent op werk gezet wat normaal door een medewerker die een veel lager tarief heeft wordt gedaan. Ik weet dat accountantskantoren dit inzicht niet graag aan hun klanten verstrekken maar het is mij omdat ik zelf in de accountancy heb gewerkt al eens gelukt om een soortgelijke situatie als de jouwe positief op te lossen met een forse creditnota als resultaat en keiharde duidelijke afspraken over specificaties. Ik wens je succes. ;)
  3. Die boek je onder de overige personeelskosten inclusief de BTW van de kerstpakketten. Verder ook rekening houden met de juiste verwerking inzake de verstrekking van de kerstpaketten in de loonadministratie. :)
  4. Deze opmerking hoort hier niet thuis. Ik kreeg een dikke kneus omdat ik eerder een reactie gaf op dit citaat van de forumbeheerder. Ik vraag mij serieus af wie de overige 0,1 % van de aandelen heeft want ik kom niet op 100% uit. 47,4+47,5+5=99,9%
  5. Beste Maikel, Laat je door een goede boekhouder/administrateur helpen voor de afwikkeling. Op basis van wat je beschrijft vermoed ik inderdaad enkele kleine fouten die aanwezig zijn. Voor de debiteuren kan er natuurlijk wel een debit en een creditmutatie op de balans aanwezig zijn. De debitmutaties lopen op wanneer er verkoopfacturen worden gemaakt en bij de betaling ervan wordt dit onder credit weergegeven. Het uiteindelijke nog niet voldane saldo van de openstaande posten zal in de uiteindelijke saldibalans onder debit worden weergegeven. Kijk ook eens op de grootboekkaarten in het boekhoudprogramma op het scherm waar je vermoed dat de fouten zitten. Veel succes met de afwikkeling, Ralph ;)
  6. Print eens een Balans en winst- en verliesrekening van hetgeen je in het boekhoudprogramma geboekt hebt uit dan zul je zien als je het goed gedaan hebt dat de bank , de laptop (indien geactiveerd) en de BTW in ieder geval op de balans staan en de omzet en de geboekte kosten in de resultatenrekening. Is dat niet het geval dan zou ik dringend een boekhouder/administrateur opzoeken die de fouten kan corrigeren.
  7. Dan heb je het al als kosten geboekt dat is prima. Als je de voorraad al als inkopen hebt geboekt is er helemaal geen voorraad op de balans en hoef je die niet via een memoriaal boeking van de balans naar de resultatenrekening te corrigeren.
  8. Verder kan je de software en logo's gewoon als kosten boeken. Dus als dit je voorraad was hoef je die echt niet te verkopen maar boek ze direct weg.
  9. Eigenlijk is de beschreven optie een samentrekking van de normale gang van zaken: Verkoopfactuur: Debiteuren 476 Aan Computerapp. 400 Aan af te BTW 76 Omdat jij zelf de debiteur bent: Privéopname 476 Aan debiteuren 476 Dus factuur maken is zoals het hoort.
  10. Advies bij een boekhouder kan zeker geen kwaad want wellicht zijn er nog andere aspecten inzake de staking die je zelf niet zou weten in het kader van de latere aangifte van de inkomstenbelasting. Alle inkopen en verkopen via de resultaatrekening is op zich prima. De ontrekking van een laptop middels een ontrekking naar privé is op zich niet complex. Voorbeeld: stel waarde laptop 400 euro. Jounaalpost: privéopname 476 Aan computerapp. 400 Aan af te dragen BTW 76
  11. Wat doe ik met aangeschafte software en kosten van bijvoorbeeld ontwerpen logo etc. Dat is moeilijk te beoordelen want ik weet niet wanneer je ze hebt aangeschaft en hoe de kosten boekhoudkundig zijn verwerkt maar indien dit jouw restvoorraad betreft zou ik deze post eerder als kosten ten laste van de resultatenrekening brengen.
  12. Op zich is het niet echt belangrijk of die laptop middels een privé of zakelijke rekening voor de eenmanszaak is aangeschaft. Als de laptop op de balans staat in de eenmanszaak kan de laptop feitelijk op twee manieren uit de zaak worden ontrokken. Middels een verkoop of middels een privéopname waarbij wel met de BTW wordt rekening gehouden.
  13. Ik adviseer je om de laptop voor de actuele boekwaarde aan jezelf te verkopen. Hetzelfde zou ik met de voorraad doen, tenzij je een derde partij kan vinden die de restvoorraad wil overnemen, tegen de minimale waardering die voor de belastingdienst acceptabel is. Betekent wel dat over de laptop en de voorraad BTW dient te worden afgedragen.
  14. Vanaf oktober 2008 is een Company Secretary voor limiteds opgericht onder de Companies Act 2006 niet meer verplicht. Het was de bedoeling om de nieuwe Companies Act 2006 die de Companies Acts 1985 en 1989 vervangt per oktober 2007 in te voeren maar dit is een jaar uitgesteld vanwege het uitwerken van de overgangsregelingen voor bestaande limiteds.
  15. Lang niet alle keurmerkhouders hebben geld voor het keurmerk betaald omdat ze bijna een jaar lang gratis verstrekt zijn. Ik heb zelf ruim een jaar geleden zo'n keurmerk aangevraagd maar ik wist toen nog niet hoe dit keurmerk zich zou gaan ontwikkelen en dat de stichting dingen zou gaan ondernemen waar ik niet van gedient ben en waar ik ook niks mee te maken wil hebben. Zoals de spammails en vervuiling op het internet. Een reden dat ik al enkele maanden volledig afstand heb gedaan van het keurmerk. Ik constateer dat meer keurmerkhouders van het eerste uur er net zo over denken en dat de keurmerken niet verlengd worden.
  16. Negeren is toch echt niet verstandig dan wil de Sena nog wel eens rekeningen op basis van eigen schattingen sturen. Ik zag trouwens dat je ook zeer eenvoudig via een webformulier alles kan aangegeven. Dus ook wanneer er geen achtergrondmuziek ten gehore wordt gebracht. Bijgaand link webformulier: http://www.sena.nl/pages/nl/gebruikers/licenties/Formulier.html
  17. Gewoon een brief naar de Sena sturen waarin je verklaart dat er geen muziek ten gehore wordt gebracht. Dan ben je snel van deze brieven af. ;)
  18. Ik vraag me echt af of ik wel zo blij met die slimme meter moet zijn. In het artikel op de website lees ik dat er allerlei zaken op afstand mogelijk zijn. In hoe verre zijn die slimme meters fraudegevoelig of kan iemand ze op afstand hacken? Dat lijkt me toch wel iets wat de consumenten willen weten. Natuurlijk wanneer blijkt dat die slimme meters wel te vertrouwen zijn kan het een nuttige aanvulling worden om mensen bewuster van energieverbruik te maken.
  19. Bonnetjes maken is vervelend maar bespaart bij een mogelijke controle van de fiscus een hoop ellende. Je kan natuurlijk wel meerdere verkopen tot een verzamelbon contante verkopen maken. Bij die sponsering dien je geen btw aan te geven (je dient het te zien als een vermindering van kosten en niet als omzet).
  20. Die vragen vallen best mee: 1) Van deze verkopen raad ik aan om bonnetjes met contante verkopen te maken. De belastingdienst verlangt voor de boekhouding wel degelijk stukken. 2) Afhankelijk van het karakter van de schenking aan jou of de zaak zijn er twee mogelijkheden. Wil iemand jou prive ondersteunen kan je de storting op prive/kapitaal boeken. Indien het echt een sponsering van de zaak betreft verwerk het dan op de rekening ontvangen sponsering (als een bate in de V & W). 3) Kasverschillen kan je het beste op een aparte resultaatrekening kasverschillen boeken. Zowel de overschotten als de tekorten. Wel is het belangrijk om de oorzaken van verschillen te verklaren. Het kunnen uiteraard afrondingsverschillen zijn maar bij grote verschillen is er beslist iets grondig mis. 4) Is inderdaad mogelijk en indien het zeer tijdelijk is het eenvoudigst. ;)
  21. Over het vraagstuk inzake het imago valt altijd te twisten maar persoonlijk heb ik zelf nooit problemen met een Ltd ondervonden. Niet met een eigen Ltd en ook niet met Ltd's van mijn klanten. Ik deel dus absoluut de mening dat iemand die kwaad wil aanrichten met welke rechtsvorm dan ook dit toch wel doet. De toetsing bij de oprichting van de BV is slechts een momentopname die helemaal niets zegt over de betrouwbaarheid van de BV in het handelsverkeer. Banken en investeerders beoordelen de cijfers en onderbouwde plannen en hebben veel minder moeite met de rechtsvorm BV of Ltd dan wordt verondersteld. De mening dat de belastingdienst problemen heeft met Ltd's en deze met extra belangstelling in de gaten houdt vind ik persoonlijk lariekoek want dan had ik dat allang geweten. ;)
  22. Wellicht dat je hier wat aan hebt. Uitgangspunt DGA salaris € 39.000 voltijd dienstverband. Maandelijks: Bruto salaris uitbetalen € 3.250,00 Vergoeding ZVW 6,5% over € 2.501,25= € 162,58 ---------------- Totaal betalingen € 3.412,58 Inhouding ZVW 6,5% over € 2.501,25= € 162,58 LH tabel over € 3.412,58= € 1.035,83 ---------------- Totaal inhoudingen € 1.198,41 Totaal betalingen € 3.412,58 Totaal inhoudingen € 1.198,41 --------------- Nettoloon € 2.214,17
  23. CBR je dient inderdaad volgens de WID te beschikken over paspoort en uitreksel maar ook dien je vast te leggen welke werkzaamheden je voor jouw klanten (=opdrachtgevers) verricht. Je dient dus een dossier aan te leggen.
  24. Ik vind Higherlevel een prima initiatief en ik kan er niks negatiefs over opmerken. Een goed forum die ik zelfs aan mijn klanten, vaak startende ondernemers aanbeveel om te lezen. Het vergroot hun inzicht wat er leeft bij ondernemers en zij kunnen er veel nuttige informatie vinden. Voor alle mensen met de vele reusjes jullie verdienen ze echt! ;)
  25. Beste Nils, Eigenlijk had je deze vragen al eerder moeten stellen aan diegene die de Ltd's voor jou heeft opgericht. Vraag 1: afrekenen over het resulaat van de v.o.f. tot moment van staking is het eenvoudigst. Uiteraard kan de activa via de v.o.f. naar de Ltd gefactureerd worden. Vragen 2 t/m 4: De directeuren zijn in dienst van de holding Ltd dus lijken arbeidscontracten met de holding Ltd die het management over de werk Ltd voert de meest logische keuze. Het fictieve DGA salaris is absoluut van toepassing omdat het daadwerkelijke management in Nederland plaats vindt. De holding Ltd dient dus in Nederland te worden ingeschreven voor de belastingen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.