Ga naar inhoud

You-Book

Super Senior
 • Aantal berichten

  238
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door You-Book

 1. Ehm, is dit een gevalletje bel hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt? Let op, K.O. Regeling mag je alleen toepassen als je moet betalen tot € 1345,00 aan BTW per jaar. Als je terug moet vragen geldt alleen het saldo van de teruggaaf. Dus K.O. regeling is NIET van toepassing op de te betalen btw, maar op het saldo van je btw over een jaar. Als je eenmaal terug moet vragen vervalt de hele KO regeling, of je moet de teruggaaf negatief op de KO gaan gooien als dat voordeliger is. maar dat is in jouw geval niet zo.
 2. Wie de schoen past, trekke hem aan ??? Ik dacht dat technico een algemeen iets aanhaalde, maar jij leest het heel persoonlijk. Ik zag in de reactie van technico geen directe sneer naar jou, of jouw posts.
 3. Helaas is het niet zo zwart wit als jij zegt Dj... Bij de C.V. (icm met de Euro-BV) constructie wordt vaak de "echte"ondernemer als procuratiehouder (gevolmachtigde voor een firma) opgenomen. De fiscus ziet deze dus niet als ondernemer met alle fiscale nadelen van dien. Geen recht op zelfstandige aftrek, startersaftrek etc.. Bij een ltd gelden sowiese de voordelen niet. Deze voordelen heb je bij een BV ook niet, by the way.
 4. Peter, Volgens mij zit er een groot verschil tussen beroepsaansprakelijkheid, ofwel schade aangericht bij opdrachtgevers waarvoor je aansprakelijk bent en ondernemers risico, ofwel maak je winst, betaal je je crediteuren, betalen jouw debiteuren etc. Voor aansprakelijkheid van beroep kan je een verzekering afsluiten het andere niet.
 5. Ik neem aan dat omdat Jort al een oprichting van een BV in gang had gezet, dat de optie Euro BV en / of Ltd al is beoordeeld. Volgens mij moet je bij de notaris gewoon opnieuw een BV op richten en daarvoor een nieuwe verklaring aanvragen. Zoals Niels reeds aangaf. Als je de financien nu wel op orde hebt moet dat geen probleem zijn. Ik zou gewoon even contact opnemen met je Notaris.
 6. Ines, Weten ze bij minipak niet wie in de regio Amsterdam gebruik maakt van dit pakket, de meeste SW leveranciers houden een lijst bij van A&A kantoren.
 7. Misschien [xxx - ingreep moderator] in Purmerend?
 8. Een samenstellingsverklaring is niets meer dan een verklaring met een hoop bla bla, wat overigens niet specifiek door een accountant hoeft te worden opgesteld. In de samenstellingsverklaring staat namelijk toch vaak de zin dat deze verklaring niet een getrouw beeld geeft welke aan een accountantsverklaring wel hangt. Een accountantsverklaring met jaarrekening bij een accountant krijg je overigens niet voor € 300,00. Bij de meeste accountantskantoren (ik zeg niet alle) ligt het uur tarief rond of vaak zelfs ver boven de € 100 per uur. dus een paar uurtjes controle en samenstelling van een assisten acc. plus een eindgesprek van de accountant ad. € 150 - € 300 per uur. En rond de € 750 - € 1000 ben je zo kwijt. Vrees ik. Ik denk dat als je je jaarrekening laat samenstellen je ook bij een administratiekantoor terecht kan. Kijk een in de gouden gids, telefoonboek, vraag een collega of kennis naar ervaring met een goede boekhouder of google even in je regio. Dan kan je jezelf misschien wel de helft uitsparen
 9. Erwin, De prive opnamen komen niet in de resultaten rekening, en je mag er ook GEEN btw over rekenen. Op de post opnamen prive (een balansrekening) boek je de bedragen die je opneemt, en in je bankboek boek je de bedragen als uitgave. Deze bedragen hebben geen invloed op de hoogte van je winst danwel verlies. Voor je aangifte BTW hoef je met deze opnamen geen rekening te houden.
 10. Guido, Je hebt het helemaal begrepen ;) Voor wat betreft de 12% die wordt ten laste van het resultaat geboekt enerzijds en opgevoerd als nog te betalen BTW bij de laatste aangifte van het jaar. En klaar ben je, succes
 11. Guido, Als je zakelijk een auto ter beschikking stelt aan de werknemer (jij dus) dan zijn alle gemaakte kosten aftrekbaar! Jij betaald immers als werknemer al een bijtelling, dus alle gemaakte kosten voor de auto hoeven niet naar rato van privegebruik te worden gespecificeerd. De 12% bijtelling betaal je als werkgever als extra BTW, voor het prive gebruik. Voor autokosten hoef je dus geen verdeelsleutels toe te passen maar gewoon alle BTW terugvragen en alle kosten opvoeren. Niets meer en niets minder.
 12. Erwin, De opnamen die je onttrekt aan de vof zijn prive opnamen, dus als je een overboeking maakt van b.v. je bankrekening (zakelijk) dan is dat een prive opname. De boeking zou dan zijn: 000. Prive opname vennoot A @ 11.. Bank 000. Prive opname vennoot B @ 11.. Bank
 13. Guido, De bijtelling prive dien je op je salarisstrook te verrekenen, dus de 22% die je prive betaald, dient je "werkgever" in te houden via je salaris. De BTW boeking dien je gewoon op te voeren als 4.. Prive BTW auto @ 1... BTW prive gebruikt of iets dergelijks. Wat je precies bedoeld met kosten vervoer is mij niet duidelijk zou je dat kunnen toelichten?
 14. Lans, Het is idd verstandig om een rekening aan te vragen voor de VOF, zo wordt je administratie makkelijker. A) het beginkapitaal (jullie stortingen) komen beter tot uitdrukking B) Om niet al te ingewikkelde verwevingen te krijgen met je prive administratie(s) is het ook handiger, alle kosten voor de VOF van de zakelijke rekening, alle inkomsten op de zakelijke rekening en overboekingen naar de prive van de respectievelijke vennoten wordt zo goed en helder verantwoord. Dus een zakelijkerekening is absoluut een PRE
 15. Ja heb je eigenlijk wel gelijk in, :-[ alleen mielse had nog niet op de PM gereageerd
 16. Lastige opgaaf, om een volledig financieel pakket te laten ontwikkelen, of in ieder geval zeer kostbaar. Worden we concurenten? ;D
 17. Mielse, waar moeten deze ondernemers dan aan denken, ik bedoel er zijn best al veel online ondernemingen die online boekhouden aanbieden, tegen zeer uiteenlopende tarieven. Zit dit standaard in de 69 per maand voor de portaal.
 18. Cab, Zoek een goede boekhouder die je met je programma wilt ondersteunen, vaak kan je in de prijs vooraf afspreken wat wel en wat niet in de prijs zit. Of je moet alles zelf willen doen... of zo.....? En dan kan je volgens mij op dit forum altijd wel wat antwoorden krijgen
 19. Dan doe ik het ook maar: Sinds december ondersteuning van klanten die hun administratie via internetboekhouden boeken (100% online) daarvoor 10 jaar zelfstandig, (regulier administratiekantoor).
 20. Klopt, ik kreeg ook een vertegenwoordiger aan de lijn, hij heeft toen gemaild waar mijn "interesse" vandaan kwam, bleek hij op dit forum bezig geweest te zijn.
 21. Grappig, Ik kreeg een aanbieding voor een vermelding van onze website, voor € 50, wat ik wel goed vond Kreeg toen een factuur van 82. Ik heb toen contact gezocht (email verzoek ingediend) ik ben gisteren netjes teruggebeld, ze hadden een foutje gemaakt. Locale rubrieken (zoals lokale detailhandel, kruidenier om de hoek etc) die betalen 50, andere rubrieken zijn € 72 voor een zwarte vermelding en € 80 voor een blauwe vermelding. Andere tarieven zouden ze naar zeggen van de dame van de gouden gids niet hebben. Maar ja door een foutje van de goudengids krijg ik nu een factuur van € 50 waar ik niet ontevreden mee ben. Nu maar zien of het de "investering" waard was, ;D
×
×
 • Nieuwe aanmaken...