Jump to content

vdr-it

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.syntens.nl
  www.

Company info

 • Location
  Uden
 1. Let dan wel op met de bijtelling. Je moet dan over de vervangende auto bijtelling betalen.
 2. Je zou ook kunnen kijken naar een terminal server oplossing. Bij een terminal server oplossing werken je werknemers via een schermovername op een server. Dit voldoet aan al je eisen is makkelijk te beheren en omdat je de bestanden niet over je internetverbinding binnen hoeft te halen is het ook zeer geschikt en snel werken met een dongle. Je kunt een terminal server oplossing binnen je eigen bedrijf plaatsen of op Abonnementsbasis afnemen. Bij een fileserveroplossing moet je ook rekening houden met virussen en malware. Als één van de pc's van je werknemers besmet is kan dit via de fileserver snel worden verspreid naar de rest van je werknemers.
 3. Of hij de data nu naar een pc of server in zijn eigen bedrijf stuurt of naar google maakt niets uit. Het gaat erom dat op de locatie geen snelle verbinding beschikbaar is.
 4. Is het niet mogelijk om ervoor te zorgen dat je d.m.v. remote desktop, vnc, etc. een schermovername van de pc op locatie doet. Dit vergt beperkte bandbreedte. GPRS is voldoende. Je hebt dan natuurlijk niet alle data lokaal dus als je de data bijvoorbeeld in een database wil gaan verwerken is dit geen oplossing. Optie 2: I.p.v. de usb disk te laten versturen door DHL kun je de tijd verkorten door met de disk naar de dichtbijzijnde internetverbinding met voldoende capaciteit te rijden en alles zelf te uploaden.
 5. Als jij er geen moeite mee hebt dat je collega's altijd de gegevens(e-mail, bestanden, etc.) van je andere bedrijf kunnen inzien is dit geen probleem Je kunt het wel afschermen met rechten maar de beheerder kan dit ten alle tijden ongedaan maken en de bestanden inzien.
 6. De prijzen zijn natuurlijk ook nog afhankelijk van de benodigde opslagcapaciteit en de versie van Ms Office 2007. Bij een serieuze partij welke ook netjes de licentiekosten aan Microsoft afdraagt moet je tellen op prijzen vanaf 50 euro per maand voor bovenstaand scenario. Voor meer info kun je een P.M. sturen
 7. Ik vind je eerste zin een beetje moelijk lezen maar begrijp dat je een server wil met MS Exchange en op dezelfde server een virtuele desktop met daarop Microsoft Office 2007. Ik weet niet met hoeveel gebruikers je deze server wil gebruiken maar als jezelf de enige gebruiker bent wordt dit een flinke investering. Vooral de licenties zijn duur, omdat je voor een groot deel van de licenties voor minimaal 5 gebruikers moet aanschaffen. Ook van je server moet je een backup maken. Dit kan natuurlijk op verschikkende manieren automatisch maar je moet dit altijd controleren. Je kan bovenstaande natuurlijk ook uitbesteden. Dit is waarschijnlijk ook goedkoper omdat je dan per gebruiker licenties kan aanschaffen en je de hardwarekosten met meerdere gebruikers deelt. De externe partij kan dan tevens voor en backup zorgen en deze voor je controleren.
 8. Linux kan inderdaad een goed oplossing zijn. Mijn ervaring is echter dat 80-90 % van de MKB ondernemingen gebruik maakt van applicaties welke alleen onder Windows draaien. Denk hierbij aan boekhoudsoftware, branchspecifieke applicaties, crm paketten, MS SQL, etc. Maken ze daar nu nog geen gebruik van dan is de kans groot dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren en er als nog moet worden overgestapt op een Windows omgeving.
 9. Als je deze Samsung disk nu gewoon in je pc plugt heb je de data waarschijnlijk vandaag nog terug :) Als je moet wachten op de service van KPN kan dit inderdaad nog wel een tijdje duren. Helaas is KPN de laatste jaren van een service gerichte organisatie veranderd in een bureaucratische club.
 10. Je kunt nog proberen de harddisk uit de externe behuizing te halen en deze rechtstreeks in een pc te installeren of in een behuizing van een andere externe harddisk. De goedkope externe harddisks bevatten vaak een goedkope voeding welke defect raakt of niet meer voldoende vermogen kan leveren. Toshiba levert kwalitatief goede externe disks. voor meer info kun je altijd even een p.m. sturen.
 11. Kijk eens op www.mamut.nl Bij mamut kun je starten met een minder uitgebreid(lees goedkoop) pakket en wanneer je groeit investeren in een pakket met meer functies zonder dat je je historie(Relaties, Artikelen, Voorraad, Administratie, etc) opnieuw moet invoeren.
 12. Wou net even wat info over UsePoint bekijken op je website. De link over UsePoint op je site wijst echter door naar een site die in het bezit is van een domeinkaper.
 13. De gratis antivirus versie is alleen voor thuisgebruik en Grisoft heeft geen gratis anti-spam. Anti-spam is een onderdeel van het betaalde pakket AVG Internet Security. Ik ken het programma niet zo goed van AVG maar volgens mij is er gewoon een free anti-spam versie: http://free.grisoft.com/doc/download-free-anti-spyware/us/frt/0 Ik neem aan dat je het verschil tussen spam en spyware toch wel kent als je een eigen automatiseringsbedrijf hebt.
 14. De gratis antivirus versie is alleen voor thuisgebruik en Grisoft heeft geen gratis anti-spam. Anti-spam is een onderdeel van het betaalde pakket AVG Internet Security.
 15. Mijn klanten vinden het belangrijk één aanspreekpunt te hebben voor hun automatisering. Als ik zoals je hierboven aangeeft slechts één van deze diensten aanbied krijg je een compleet andere doelgroep. Hmm vragend opstellen vind ik wel een goed idee. Vooral met enkele prikkelende vragen. Bedankt !!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept