Edjuh

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Edjuh

  1. Betalen bij aflevering heb ik ook geen problemen mee, hier zal ik dan wel een toeslag voor gaan hanteren om het niet te stimuleren. Dit wordt dan wel een aanvullende optie op het vooruit betalen. Dit kan niet anders, wij factureren voor installatie werkzaamheden per week. Voor kleinere opdrachten vaak zelfs de eerst volgende werkdag na oplevering werkzaamheden. Onze klanten/doelgroep zijn veel zzp-ers en kleinere bedrijven. In deze tijden vertrouw ik ook de bekende bedrijven niet altijd, uitgezonderd overheidsinstanties. Hier in de omgeving vallen in hoog tempo ook "bekendere" bedrijven om. Ik zal in ieder geval er alles aan moeten doen om vertrouwen bij mijn klanten te krijgen, anders zal dit niet willen slagen. Anderzijds fijn om te zien dat er meerdere zijn die "op rekening" achterhaald vinden. Mijn collega's reageren ook met "het gaat al jaren zo" dit vindt ik erg kort door de bocht, zeker gezien hoeveel facturen er bij ingaan.
  2. Vooruitbetaling heeft tot nu toe een sterke voorkeur. Echter hoe denken jullie hierover? Wegen de voordelen tegen de nadelen op in jullie visie? Zijn er hier die al op deze manier werken en wat zijn de ervaringen?
  3. Tot op heden bedien ik voornamelijk de consument en in kleinere mate de zakelijke markt. De consumenten betalen direct en de zakelijke klanten uit de regio op rekening. Al deze zakelijke klanten ken ik persoonlijk. De zakelijke klanten betalen “netjes”, echter 5% van de facturen moet nagebeld worden, 1% wordt middels de juridische weg opgehaald. Vele zullen voor mijn situatie tekenen, echter mij gaat die ene procent al aan het hart. Nu wil ik mij komend jaar veel meer gaan toeleggen op de zakelijke markt. Echter ik verwacht dat ik aanzienlijk meer tijd zal moeten gaan investeren aan het innen van facturen. Dit omdat ik mijn klanten niet meer persoonlijk zal ontmoeten. Dit beeld wordt bevestigd door ondernemers in mijn directe omgeving, zij geven aan dat klanten traag betalen en dat er regelmatig facturen afgeboekt dienen te worden. De gemiddelde order zal tussen de 100,- en 500,- zijn. Is het nog van deze tijd dat ik op rekening verkoop? Ik zou na bestelling (binnen 24 uur) de betalingsgegevens per e-mail, fax of post willen toesturen afhankelijk van wat de klant aangeeft. (mogelijk helemaal automatiseren = stap 2) Mijn voordelen: - Geen uitstaand geld. - Geen kans op onbetaalde facturen. - Lagere administratie kosten. - Beter voor mijn gezondheid :) Klant voordelen: - Hogere marge op onze produkten. (Als wanneer we op rekening zouden gaan leveren.) Mijn gedachte: Liever 10 klanten met totaal 1000,- euro winst, als 15 klanten waarvan 14 betalen met een uiteindelijke winst van 1350,- euro. Hoe denken jullie hierover, zowel vanuit het oogpunt van koper alsmede als verkoper? Persoonlijk denk ik dat er een hogere drempel is tot aanschaf, echter eenmaal over de drempel denk ik dat ik er niets minder om ga verkopen.
  4. Ik zou het hele verhaal met adwords even vergeten, jij moet klanten in een straal van ca. 10km zien te vinden. Maak een brief of pakketje met je tarieven en een pakkende tekst en bezorg dit persoonlijk bij zoveel mogelijk bedrijven in een straal van 10km. Gebruik het geld van adwords om mini advertenties in de lokale krant te plaatsen met vermelding van je website, op deze manier blijven mensen je naam tegen komen. Vermeld ook duidelijk dat er bij grotere volume's kortingen bespreekbaar zijn en dat je graag langs komt om dit toe te lichten. Er zijn tevens ook vraag en aanbod site's te vinden speciaal voor transport, via google zijn deze eenvoudig te vinden. Neem eens contact op met TNT-Post of GLS deze werken veel met charters, mogelijk kun je hier een aantal dagen vullen. Probeer ook een stukje in de krant te krijgen (intervieuw). Dit werkt allemaal in je voordeel. Reclame op je auto altijd doen, en schoon houden natuurlijk ;)
  5. De oplossing is heel simpel: Vrijwel alle banken vermelden de door hun gehanteerde tarieven voor transacties op hun wesbite. Dus kijk en vergelijk ;)
  6. In dit geval betreft het een abonnement. Maar gaat deze vlieger ook op wanneer een magazijnmedewerker tekent voor ontvangst van goederen. Wanneer ik als leek bij een bedrijf iets aflever kan ik nooit weten wie tekenbevoegd is, want je vraagt niet naar de directeur en in de regel ga je ook niet bij de kvk eerst een uitreksel opvragen. Dit is overigens puur ter informatie, ben hier gewoon benieuwd naar.
  7. Vermeld het btw-nummer van de klant op je factuur. Gebruik je standaard factuur en vul in het vakje excl. btw gewoon het bedrag in. Laat het vakje 19%btw en totaal incl. btw gewoon simpelweg leeg. Om het geheel duidelijker te maken voeg ik onder op de factuur het volgende toe: Opmerkingen: BTW verlegd naar "naam klant" Dit is overigens niet de bevestiging of antwoord op je eerste vraag waarbij je twijfelt of je dit moet toepassen. Daar kan ik je helaas geen antwoord op geven.
  8. Je zult dit zelf na moeten rekenen maar in grote lijnen denk ik dat je op de volgende tarieven uit zult komen. Uurtarief projecten kleiner dan 20 uur € 40,- excl. btw Uurtarief projecten groter dan 20 uur € 35,- excl. btw Het is van veel factoren afhankelijk waaronder: - hoeveel winst kun je uit materialen halen - Vraag en aanbod in de omgeving - etc. Probeer eens een tegelzettersbedrijf te bellen en vraag wat zij rekenen of een aannemer die kan het je ook vertellen.
  9. Als ik je een paar tips mag geven: - Zet in de plaatselijke krant een kleine advertentie iedere week. - Ga naar een nieuwbouw bedrijven terrein en doe daar een brief in de deur tijdens de oplevering met de diensten die jij kan aanbieden. - Probeer bij de plaatselijke krant een interview los te peuteren waarin jij jouw nieuwe bedrijf kan toelichten. - Ga naar bouwbedrijven toe, voor grotere projecten huren ze steeds vaker een schoonmaak bedrijf in voor de oplevering. Probeer niet te groot te denken ;) Als dit aanslaat en je krijgt werk dan kun je je baan opzeggen of part-time gaan werken. Op deze manier loop je nauwelijks financiele risico's. Probeer pas te investeren in nieuwe diensten en apparatuur als je eerste klanten zich hebben aangemeld. Doe jij je werk goed dan gaat het zeker lopen. :)
  10. @R.J. Sloep@ Het is absoluut niet de bedoeling om in de nieuwe webshop dezelfde condities te gaan hanteren als mijn concurrenten. Ik ben mij er ook van bewust dat ik dan geen meerwaarde heb. Dit was puur een leidraad om aan te geven hoe mijn concurrenten handelen. Er is overigens nog een derde optie: Op dit moment is er een container (1550 stuks lantaarns, etc.) onderweg vanuit China. Gezien ik voor deze handel geen gebruik maak van de tussenhandel wil ik deze produkten ook goedkoper gaan aanbieden. Dit is mooi te combineren in een webshop op de bestaande website. Ik zou dan al mijn produkten die ik nu verkoop tegen de standaard prijzen moeten aanbieden en mijn eigen produkten promoten met korting. (deze korting kan ik zonder problemen toepassen gezien er geen tussen handel aan te pas komt) Mocht dit aanslaan, wat ik zeker wel verwacht gezien de resultaten van het afgelopen jaar met deze kleine groep produkten die ik tegen scherpe prijzen verkocht. De winst kwam hierbij uit het volume en was goed te noemen. Dan kan ik overwegen om ook vanuit andere fabrieken mijn spullen rechtstreeks te gaan importeren. Hierdoor wordt mijn assortiment ook breder. Hoe langer ik erover nadenk des te meer voordelen ik hierin ga zien :)
  11. Best HL-ers, Op dit moment zit ik met een klein dilemma waar ik zelf niet helemaal mee uit de voeten kom. Op dit moment lever ik maatwerk oplossingen voor bedrijven en particulieren waar ik mijn produkten tegen de standaard advies prijzen verkoop en installeer. Daarbij koop ik grote partijen verlichting in welke ik tegen zeer scherpe prijzen verkoop aan voornamelijk particulieren. Deze produkten worden bezorgd met onze eigen auto gezien de vaak kwetsbare produkten niet met een koerier mee kunnen. De mensen die de lampen bezorgd willen hebben betalen nu een relatief hoog bezorgtarief maar de mensen betalen dit graag gezien de prijs van het podukt alles goedmaakt. Nu wil ik echter mijn diensten uitbreiden met een webshop en sta ik voor de volgende keuze: Ik bied mijn produkten tegen de standaard advies prijzen aan en zal de bezorgkosten moeten verlagen om mij zelf niet uit de markt te prijzen. Tweede optie is om er een complete outletshop van te gaan maken waarbij in mijn geval bewezen is dat de omzet flink stijgt. De hogere bezorgkosten kunnen dan ook gehandhaafd blijven gezien de marges op de produkten dalen. Het voordeel van optie 1: Mensen bij wie ik maatwerk oplossingen aanbied en installeer hebben niet het gevoel te veel betaald te hebben. Nadeel: Je verkoopt aanzienlijk minder. Het voordeel van optie 2: De omzet gaat flink omhoog, de bezorgkosten zijn hierbij volledig dekkend (zelfs winstgevend) In dit geval blijft mijn marge op de produkten ook nog voldoende. Nadeel: Niet/moeilijk uit leggen bij klanten waar je maatwerk installeer tegen de standaard prijzen. Mijn collega concurrenten installeren niet en geven ca. 5 à 10% korting op aankopen via hun webshop. Het bezorgen is hierbij vaak gratis of hooguit € 10,- Ik zou kunnen overwegen om onder een andere naam een outletshop op te zetten en op mijn eigen bestaande website een webshop tegen de standaard tarieven op te zetten. Ik ben benieuwd wie hier een creatieve oplossing voor heeft of er zelfs ervaring mee heeft.
  12. Op jouw website zou ik in eerste instantie persoonlijk een paar kleine dingen wijzigen: 1- Er zijn lege produktgroepen, deze zou ik zelf weglaten zolang je er geen invulling aan kunt geven. 2- Bij de opruiming krijg je pas 20% korting bij het afrekenen, ik zou direct de prijs willen weten wat ik af moet rekenen bij de kassa. Of te wl direct de nieuwe prijs op je website vermelden bij het artikel, eventueel ook de oude prijs. 3- Er zijn produkten waar ik geen afbeeldingen bij zitten, ik zou er persoonlijk zelfs voor kiezen om deze produkten dan maar tijdelijk weg te laten. Ik zie inderdaad ook goede kansen bij de tijdschriften die niet direct met erotiek te maken hebben. Ik denk hierbij bijv. aan autotijdschriften. Ik denk dat een beurs voor jouw ook zijn vruchten zal afwerpen. Mensen weten dat je bestaat en dit versterkt denk ik je naam. Ik zou eens uitzoeken welke kosten hiermee gepaard gaan. Laat bijv. op een goedkoop speeltje je naam afdrukken en deel dit gratis uit. Mensen gaan er thuis wel mee aan de slag...
  13. Voor invoerrechten betaal je een percentage, dit kun je eenvoudig navragen door contact op te nemen met de Belastingtelefoon Douane 0800-0143.
  14. Jouw manier van verkopen telefonisch en deur aan deur wordt in de media sterk afgeraden. Programma's als radar, etc. besteden veel aandacht aan deze verkoop methode en raden consumenten deze vorm van aankopen doen erg af. Als klanten tevreden zijn over jouw product prijzen ze jouw als het goed is vanzelf aan bij hun vrienden, buurtgenoten en familie! Daarom zie ik persoonlijk dus weinig in jouw idee. Mijn ervaring is dat kleine advertenties in de lokale krant met een vermelding naar een eigen website goed werkt. Als je even rond kijkt op dit forum zul je nog heel veel manieren van verkopen tegen komen incl. ervaringen van gebruikers. Succes met verkopen :)
  15. Ik zou ook de klant even bellen of desnoods een e-mail sturen dat je teveel hebt ontvangen en dat je het geld terug boekt. Zorg dat jij de fout als eerste meldt, dit komt ten goede van jouw bedrijfsnaam ;D
  16. Eten is 6% drinken is 6%, drank is 19%, jouw klanten zitten waarschijnlijk niet allemaal aan de Spa blauw. ;) Zelf zit ik regelmatig in de kost gevolg is dus arbeid 19%, eten & drinken 6%, biertje 19% het is vervelend factureren maar het klopt wel. In een restaurant krijg je ook btw hoog en laag uitgesplitst op je bon. Het is een keer instellen in je facturatie programma en dan gaat alles vanzelf. Mocht je meer willen overhouden aan de kano tocht zou ik je aanraden om de prijs omhoog te doen en de btw gewoon netjes af te dragen. Hoe ga je dit trouwens uitleggen aan bedrijven die een bedrijfs uitje bij jou boeken? Zij willen toch een correcte btw bon van jou hebben.
  17. Er bestaan al jaren open vouwcontainers, deze containers bestaan uit een bodem en opklapbare kopse kanten. (dak en zijkanten zijn open) als ik mij niet vergis kunnen er 5 per auto tegelijkertijd vervoerd worden. Deze open containers zijn soms ook voorzien van vaste zeilen waardoor na het openklappen ook een gesloten container voor je neus staat. Als je met een container terminal contact op neemt zou je kunnen uitzoeken wat de voordelen zijn van deze containers en wie er mee werken. Er wordt voor het vrachtvervoer gesproken over een hoog percentage lege vrachten. Ik heb zelf een tijd op een vrachtwagen gereden maar het is onder de 400 km vaak interesanter om leeg terug te rijden dan een vracht te laden ergens anders. Stel: 400km = 5 rij uren met vrachtwagen. Na het lossen van je vracht ben je al snel 1 uur onderweg naar het terug laadadres, laden kost gemiddeld een 1 uur, 5 uur terug rijden, 1 uur lossen, 1uur omrijden om weer bij je eigen laadadres te komen. 4 uur langer over de rit gedaan, als je ervan uitgaat dat retourvrachten vaak minder opleveren dan opgaande vrachten, is het vaak verstandiger om een snel "thuis" weer een goedbetaalde vracht op te pikken. In de statestieken zul je zien dat de lege vrachten een hoog percentage innemen. Dit hoge aantal lege ritten zal op deze manier toch in stand blijven en nooit ver zakken. Ik heb nog wel mijn vraagtekens bij de vouwcontainer. de buiten maten van een container kun je niet veranderen, de constructie zal wel zwaarder moeten worden om de contaier stijf te maken = dikkere bodem. Hoeveel hoogte houd je nog over binnen in de container/ hoeveel minder kan er dus in deze container vervoerd worden? Als de container door zijn constructie een hoger eigengewicht heeft zal dit ten koste gaan van het aantal kilo`s wat geladen kan worden!
  18. Gezien bovenstaande oplossing voor jou niet werkt heb ik nog een paar tips waarmee je volgens mij een hoop ellende voorkomt. Stop met het leveren op factuur en verzend ook niet meer onder rembours, je hebt een mooie site, biedt meerdere betrouwbare vormen van betalen. Voor zover ik het kan beoordelen gaat het vaak om zendingen van een paar tientjes, als klanten jouw artikelen graag willen hebben betalen ze gewoon vooruit. (mijn klanten zijn bereid tot € 200,- vooruit te betalen voor artikelen terwijl zij mij en mijn bedrijf verder niet kennen) Inderdaad, je krijgt nu een daling van ik schat 5% (eigen ervaring) die het produkt niet meer bij jou willen bestellen. Persoonlijk denk ik dat van die 5 % afvallers 3% klanten zitten die je kan missen als kiespijn. Wil je jouw klanten toch overtuigen dat jij een betrouwbaar bedrijf bent wordt je lid van de Thuiswinkel organisatie, dat logo op je site gaat wonderen doen. Ik zie nog wat kleine verbeter punten in jouw verzend proces. Vermeld geen enkel adres van de afzender op de buitenkant van de verpakking. ( zelf neem ik een blanco envelop met venster deze tape ik goed vast op de doos). Stuur tevens je track & trace code direct per e-mail naar je klant. (klanten vinden het zelfs leuk om de zending te kunnen volgen) klanten weten nu ook dat jij hun pakket kan volgen tot aan huis dus ze zullen niet gauw geneigd zijn jou te bellen met de mededeling niets te hebben ontvangen. "ENKEL HUISADRES" hoe je dit op moet gaan lossen is mij een raadsel! Wel nodigt deze sticker uit om te kijken wat de reden voor de sticker is. Deze sticker wordt toch voor een selekte groep produkten gebruikt. Het pakket is anoniem dus waarom niet bij de buren bezorgen? Ik denk dat klanten de bestelling hier niet op laten hangen, meld in je verzend procedure niets over een mogelijke burenbelevering, slapende honden moet je niet wakker maken. Ik moet zelf mijn eerste pakket nog zoek raken bij TNT al een paar honderd verzonden. Ik weet zeker dat je hier iets mee kan maar wat eerder al gezegd is de service die je biedt kan te ver gaan en ik denk dat dat in jouw geval ook een groot struikelblok is. Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar jij bent degene die bepaalt hoe de betalingen geschieden en jij bent ook degene die de verzend procedure bepaalt.
  19. Onder rembours verzenden is zeker aan te raden, maar geef mensen ook de mogelijkheid vooruit te betalen en maak dit iets goedkoper dan heb je het geld tenminste binnen voordat het produkt de deur uitgaat en mensen kunnen toch kiezen. Als je het vertrouwen bij de mensen wilt winnen zou ik ook de mogelijkheden van IDEAL eens onder de loep nemen. Ook wat eerder al genoemd is, lid worden van de Thuiswinkel organisatie is een aanrader. Beschrijf ook je werkwijze m.b.t het verzenden van de produkten duidelijk op je website. Mensen vinden het prettig om te weten hoe het na betaling verder gaat.
  20. @Vossie Jij zegt dat je een paar duizend pakjes per jaar met een gewicht van 0,5 tot 5 kilo verzend (merendeel ligt rond de 1 kilo). Wat ik zelf regelmatig doe is een klein rondje nederland, ik spaar alle pakketten van 1 à 2 weken op en gooi alles in de bus en lever alles persoonlijk bij mijn klanten af. Uiteraard neem ik wel eerst even telefonisch contact op met mijn klant wanneer ik kom en hoelaat, mochten ze niet aanwezig zijn breng ik het in overleg op een door hun aangegeven adres, opa, tante of stiefmoeder. Ik merk zelf dat mijn klanten bereid zijn meer te betalen voor het verzendproces. Ik heb nu geen risico dat mijn producten niet aankomen, beschadigd zijn, klanten betalen direkt contant = geen openstaande facturen. In mijn geval hoef ik ook niets te verpakken, hier zit vaak veel tijd in. (jij zal waarschijnlijk wel moeten verpakken i.v.m. de produkten) Uiteraard verstuur ik wel met TNT-Post alles wat "buiten" de route valt. Mogelijk kan je een vutter vinden in jouw omgeving die deze paketten 1x in de week rond brengt, deze mensen hoeven er vaak niet veel aan te verdienen en vinden het leuk om te doen. Klant tevreden, goed voor je naam en per saldo ben je niet duurder uit!
  21. Neem gewoon eerst even contact op met je bank. Vraag of zij het terug kunnen draaien. Meestal is dit geen probleem. Hoorde de naam van de rekeninghouder bij het rek.nr? Zo niet zal je makkelijker aan kunnen tonen dat het niet klopte. Succes..
  22. Ik hanteer zelf een betalingstermijn van 8 dagen, het is kort maar particulieren klanten kunnen zich erin vinden. Bedrijven betalen gemiddeld na 3 à 4 weken dit gaat allemaal wat trager, maar goed het komt. Houd er rekening mee dat niet alle klanten via internet betalen, zo kunnen postbank klanten er soms zonder hun toedoen 4 dagen langer overdoen. Of mensen die een acceptgiro handmatig invullen duurt ook enkele dagen langer. Zelf bel ik altijd naar de klant: Ik heb aantal weken geleden bij u blabla.. uitgevoerd. Ik heb uw betaling alleen nog niet ontvangen, had u mijn rekening ontvangen? Was er iets niet in orde misschien? Probeer niet op je strepen te gaan staan in dit gesprek, tenzij er echt problemen zijn. Tot nu toe komt al het geld keurig binnen en heb ik nooit met incasso hoeven te dreigen, komt relatie met klant ook niet te goede! Mocht je het geld binnen 14 dagen willen hebben om jou leveranciers te kunnen betalen zou ik ervoor kiezen om jou klanten een percentage vooruit te laten betalen zodat jij al jouw verplichtingen kan nakomen.
  23. Edjuh

    Bizar conflict

    Twalevel: Niet het conflict is bizar, maar de manier waarop jullie zaken doen. Waarom heb je de klantcontacten uitbesteed aan een tweede eenmanszaak? En wat zijn de gevolgen voor jullie klanten? Met wie hebben die een overeenkomst? Als ik het goed heb begrepen zijn het niet zijn eigen klanten. RobertTenk: Ik snap het niet helemaal denk ik? Waarom zou je in vredesnaam een tweede partij gebruiken als die niks meer doet dan jouw factuur overnemen en doorsturen aan een klant? Dit is in heel veel sectoren gebruikelijk en vaak ook zonder enige overeenkomst. Deze manier van werken is totaal niet erg als je maar zorgt dat je niet van 1 iemand afhankelijk bent. Ik werk op deze basis ook voor meerdere bedrijven en bevalt mij uitstekend. Het verdient vaak net zo goed als eigen werk! / Ik zou netjes een brief sturen waarin je duidelijk vermeld geen zaken meer met hem te willen doen. Zet erin dat hij alle facturen zo spoedig mogelijk betaald aan jou. Maak ook iets van een regeling waarin jij aangeeft voor hoeveel Euro hij de wachtwoorden over kan kopen + webruimte etc. Stuur desnoods naar de 1e partij netjes een brief waarin je aangeeft dat je niet meer voor de 2de partij werkt en dat klanten als zij willen rechtstreeks bij jou terecht kunnen voor zaken. Klant is vrij om te gaan en staan waar hij wil. Je kunt er zelfs voor kiezen om bij de klanten die jij goed kent langs tegaan en ze op die manier rechtreeks te benaderen, werkt goed. Ik hoop dat je niet afhankelijk was van deze persoon. Wees niet bang voor deze persoon. Succes..
  24. Ik vind het een mooi verhaal en misschien zit je wel helemaal juist met je plan. Maar waarom je hele prive leven hier open leggen, volgens mij heeft het meeste hiervan niets met de kern van je probleem te maken? Als je zoveel hebt verdiend met je blad, hoe kon dit dan gebeuren?? Je hebt nog geen geld ontvangen voor je aandelen maar besteld wel 100 stuks erbij?? Als jij het plan hebt zullen er vast wel mensen zijn die jou kunnen helpen met de dingen waar jij minder goed in bent. Zoek de mensen die jou zwakke plekken kunnen invullen. Tipje mijnerzijds: Werk naar je doel en begin klein, dan maar geen miljoenen winst over een jaar. Als je hard werkt kom je vanzelf vooruit...
  25. Ga inderdaad gewoon eens op gesprek bij meerdere boekhouders om je te laten informeren, vraag duidelijk wat ze voor je kunnen betekenen. Een aantal vragen die ik ook belangrijk vindt: - Is de persoon met wie je de afspraak hebt ook degene die jou boekhouding gaat doen? - Hebben zij ervaring met jouw branche / bedrijven in hun klantenbestand die dezelfde werkzaamheden uitvoeren als jou. Tip 1: Vergeet niet dat je goed kan onderhandelen over de prijs bij een boekhouder. Een goede boekhouder hoeft niet duur te zijn, dus wees niet bang om bij een groter bedrijf binnen te stappen. Tip 2: Een goede boekhouder verdient zichzelf terug!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.