Ga naar inhoud

Emarketing Experts

Junior
 • Aantal berichten

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Emarketing Experts

 1. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 2. Wat mij betreft zijn Adwords en SEO nog niet op sterven na dood. Zolang mensen naar producten en informatie blijven zoeken op Google, is het belangrijk om goed gevonden te worden op Google. Om de simpele reden dat dit je extra klanten en omzet oplevert!! Waarom adwords en SEO afschrijven, terwijl het rendement nog steeds goed is? Ik ben het wel met je eens dat het vanwege de vele concurrentie steeds moeilijker wordt om goed te scoren. Doordat meer concurrenten ook aan SEO en Adwords doen, zul je dus slimmer en creatiever moeten zijn. Ook zul je goed moeten weten welke zoekwoorden voor jou belangrijk zijn. Welke zoekwoorden leveren jou de meeste kopers op? Zorg dat je dit meet en weet. En verder denk ik dat je goed naar je doelgroep moet kijken. Welke websites bezoeken ze? Welke social media netwerken gebruiken ze? Waar en hoe kun je ze het beste online bereiken. Via Twitter, LinkedIn, blogs? Ook deze tools zijn bij concurrenten bekend. Dus ook hier zul je slimmer en creatiever moeten zijn dan je concurrenten. Weet wie je doelgroep is, waar je ze kunt bereiken, wat ze willen en zorg dat je toegevoegde waarde biedt.
 3. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 4. Tessa, je hebt een sterk verhaal, enige ervaring en je hebt lef. Ik zie dat echter niet terug op je website. Ook met je website kun je vertrouwen uitstralen en winnen: [*] laat op je website zien wie je bent (foto) en waar je voor staat [*] laat zien wie je medewerkers/taskheroes zijn en waar ze goed in zijn [*] plaats (straks) referenties, klantencases en ervaringen van klanten op je website [*] maak duidelijk(er) wat je precies te bieden hebt [*] zou het kopje missie niet moeten zijn "uw voordelen" [*] geef antwoord op de vraag waarom ze bij jou moeten zijn en niet bij je concurrenten Verder valt me op dat je in je acquisitie veel initiatief toont. Prima, maar de slagingskans is dan natuurlijk ook kleiner dan wanneer een potentiele klant jou spontaan benadert. Dat laatste kun je stimuleren door er voor te zorgen dat je website goed vindbaar is, verdiep je eens in Google Adwords, zoekmachine optimalisatie, social media (bijv. LinkedIn). Op dit forum vind je daar veel informatie over. Veel succes!!
 5. Hallo Stijn, Misschien heb je hier iets aan? Hier kun je de statistieken bekijken van websites in diverse categorieen. http://www.belstat.nl/ Hartelijke groet, Petra
 6. Ja, iedereen kan een adwords campagne opzetten. Maar als je goede resultaten wilt boeken, zul je er wel een heleboel tijd in moeten steken om het echt goed onder de knie te krijgen. Ik kom helaas regelmatig bedrijven tegen die teleurgesteld zijn in de behaalde resultaten. Maar als je dan even doorvraagt, merk je dat ze nog geen 50% van de mogelijkheden van adwords hebben benut. Ze weten niet welke zoekwoorden ze moeten kiezen en op welke manier ze dat moeten doen, etc. Dus mijn advies is: uitbesteden! Tenzij je er echt tijd voor wilt vrijmaken en het goed wilt leren. En in dat laatste geval raad ik je aan om dan ook een adwords training te volgen, zodat je kunt leren van de ervaringen en inzichten van anderen. Zo hoef je zelf het wiel niet opnieuw uit te vinden. En hoe je een goed bedrijf moet vinden? Ik zou zeggen: ga een gesprek aan met een aantal bedrijven, vraag naar behaalde resultaten, kijk of ze ervaring hebben in jouw sector (of veel verschillende sectoren) en kies die partij die het best bij jou en je bedrijf past. En vraag om een proefperiode. Veel bedrijven sluiten contracten af, waar je meteen een jaar aan vast zit. Ik vind dat zelf heel vervelend.
 7. Hallo Megan, Ik weet zeker dat een google adwords campagne ook voor jouw webshop kan werken. Daarom een paar praktische adwords tips: [*]groepeer je zoekwoorden per artikelsoort in een aparte advertentiegroep [*]test verschillende advertentieteksten per advertentiegroep [*]gebruik de best scorende zoekwoorden in je advertentietekst [*]link je advertenties naar de bijbehorende productpagina's [*]gebruik Google Analytics om de best scorende zoekwoorden te vinden [*]als je budget beperkt is, focus dan op je best verkopende producten [*]maak analyses & rapporten om uit te vinden wat wél werkt en focus daarop Veel succes! Petra Pustjens
 8. Negatieve zoekwoorden zijn in Adwords de woorden waar je advertentie niet op vertoond wordt. Dus in jouw voorbeeld zou "behang" een negatief zoekwoord kunnen zijn. Wanneer iemand vervolgens zoekt op "behang ontwerpen" wordt jouw google adwords advertentie niet vertoond.
 9. Komen deze bezoekers via de natuurlijke zoekresultaten in Google op je website? Of zijn dit zoektermen van bezoekers die via Google Adwords op je site komen? Ik maak in de praktijk vaak mee dat bezoekers via Adwords hogere weigeringspercentages opleveren. Dat is echter niet nodig. Je kunt dit voorkomen door je adwords campagnes regelmatig te optimaliseren (negatieve woorden toevoegen, specifieke zoekwoordcombinaties toevoegen, aanpassingen in zoekwoordopties als breed, zinsdeel of exact, etc.).
 10. Ik zou de oude klanten uit de vof ook echt persoonlijk benaderen en de situatie uitleggen. Dan hoor je precies waarom ze wel of geen klant meer bij je willen zijn. Bedenk van te voren wat de voordelen voor hen kunnen zijn om weer bij jou klant te worden en communiceer deze duidelijk. Probeer ze eventueel met een extra prikkel over de drempel te helpen. En denk eens na over wat je ex-compagnon deed om klanten te werven. Wat werkte wel, wat werkte niet? En vergeet ook niet om je op nieuwe klanten te richten: Hebben jullie een website? Is deze goed vindbaar in Google? Ook kun je denken aan adverteren in Google of op marktplaats. En kijk waar je klanten te vinden zijn op internet (bijv. branche gerelateerde websites, sociale netwerken, etc.), zorg dat je daar ook aanwezig bent. Andere tips: - actief netwerken (websites als LinkedIn kunnen daarbij helpen), bezoek beurzen, congressen - zijn er andere markten waar je je op kunt richten (buitenland, andere branches) - benader potentiele klanten heel gericht (laat zien wat je voor hen kunt betekenen) Heel veel succes!
 11. De maandelijkse kosten van een Adwords campagne zijn van heel veel factoren afhankelijk, zoals o.a. * hoeveel producten/kledingsoorten/merken wil je promoten? * is er veel concurrentie? (dan zullen je kosten per klik hoger zijn) Mijn ervaring is dat je met een specifieke, goed doordachte campagne goede resultaten kunt halen, zonder dat het veel geld kost. € 550,- per maand vind ik dan ook al heel erg fors. Bovendien kun je in Adwords exact meten hoeveel leads en kopers het je oplevert. Ik zou dus ook zeggen: zet een goed doordachte campagne op, test het 1 of 2 maanden en bepaal dan of het je voldoende oplevert. En met goed doordacht bedoel ik: zet advertentiegroepen op per merk, kledingsoort, etc. kies specifieke zoekwoorden, gebruik ook uitsluitingswoorden (woorden waarop je advertentie niet vertoond moet worden), leid de kliks naar de juiste landingspages en test advertentieteksten.
 12. Beste Romano, Je mailing ziet er niet slecht uit, maar er zijn nu eenmaal meer factoren die het succes van je mailing bepalen: Zoals al werd genoemd, en meteen ook de belangrijkste: heb je de juiste doelgroep benaders? Maar ook de timing: hebben de personen die je hebt aangeschreven nu wel behoefte aan je product/dienst? Zijn ze er nu mee bezig? En kennen ze je bedrijf al? Uit onderzoeken blijkt dat bedrijven je naam zo'n 7 keer gezien moeten hebben voordat ze overgaan tot actie. Het nabellen was een goede actie: ze hebben je nu al 2x gezien/gehoord. Dus mijn advies: zorg dat je doelgroep je ook op andere manieren ziet! Denk aan persberichten, advertenties, e-mailings en faxmailings. Laat een succesvolle klantencase zien. Doe je ook aan adverteren op Internet? Met Google Adwords bijvoorbeeld bereik je je doelgroep op het moment dat zij daadwerkelijk op zoek zijn naar je product of dienst. Geef vooral niet op. Probeer gewoon iets anders en uiteindelijk merk je wat het beste voor je werkt. Veel succes.
 13. Ik heb het KvK-bestand zo'n 4 jaar geleden ingezet voor een mailing naar bedrijven met meer dan 50 werknemers en daar kreeg ik behoorlijk wat retouren op en de respons was ook een stuk minder dan op andere bestanden. Ik denk dat vooral de persoonsgegevens niet meer helemaal up-to-date waren. Ik denk dat het bestand wel prima in te zetten is als je starters wilt bereiken. Toen ik vorig jaar zelf mijn bedrijf startte heb ik gemerkt dat deze adressen van starters erg gewild zijn, met andere woorden ik werd in de eerste 4 maanden na mijn start helemaal platgemaild met allerlei aanbiedingen. Om te vermijden dat je mailing onopgemerkt wordt in dit mailbombardement zou ik juist bedrijven selecteren die een half jaar geleden zijn gestart.
 14. Hallo Ronny, Je zou ook nog een prijs op kunnen vragen bij Cendris. Wat is een hoge prijs? Weeg de prijs af tegen de kwaliteit van het bestand (hoe vaak worden de adressen opgeschoond en hoe?) en de nauwkeurigheid van selectiecriteria. Ik betaal bijv. graag wat meer als ik weet dat de geselecteerde personen interesse hebben getoond in mijn product of dienst. Verder kun je natuurlijk nog onderhandelen over de prijs (alhoewel 500 adressen voor een adressenleverancier niet erg interessant is). Een mogelijkheid is om een bepaald bedrag voor elke retourontvangst te vragen. Veel succes!
 15. De adwords resultaten zijn inderdaad bedroevend. Er moet zeker meer uit te halen. Ik denk dan bijv. aan CTR van 2-3% op campagnes (ondanks de vele concurrentie). Kijk dus een kritisch naar je zoekwoorden, bedenk er meer en cluster ze op een logische manier, bekijk of je bepaalde zoekwoorden moet uitsluiten, test verschillende teksten met elkaar (en laat er vooral je sterke punten concreet in naar voren komen), etc. En als je dat doet, zorg dan inderdaad ook dat je sterke punten meer op je website naar voren komen. Kies voor meer wervende teksten, spreek de taal van je klanten en laat ermee zien dat jij hun probleem perfect, snel, goedkoop, etc. kunt oplossen.
 16. Nu voel ik me een beetje bekocht als ik op je website op "tarieven" klik en vervolgens moet ik alsnog een mailtje gaan sturen om die prijzen te krijgen. Een zoeker op internet wil snel de juiste informatie. Dus ik zou zeggen: zet ze op je website zeker als ze zo concurrerend zijn. En sterker nog: vermeld ze niet alleen op je website maar vooral ook in je advertentietekst van Google Adwords. Wat de prestaties betreft: 11 kliks op hoeveel vertoningen? Met andere woorden wat is je click trough rate (CTR)? Heeft het je ook klant(en) opgeleverd? Wat heeft het je gekost? Test je met verschillende advertentieteksten? Heb je zoekwoorden geclusterd in logische groepen? En zo zou ik nog even door kunnen gaan... Mijn advies: kijk even of je het maximale uit je campagne haalt voordat je Google Adwords helemaal afwijst.
 17. Ik ben van mening dat Google Adwords juist een prima medium is om tegen zeer redelijke prijzen te adverteren. Haal je wel voldoende uit je Google Adwords campagne? Hoe hoog is je click trough rate (CTR)? Als deze hoog is, maar je conversies slecht moet je kijken hoe je je website kunt verbeteren. Enkele ideeen ter verbetering: meer focussen op je sterke punten, meer laten zien over wat je precies doet (diensten) in plaats van "over ons" Ook zag ik nog een foutje op je website bij tarieven staat in de 2e alinea als u intresse heeft ipv interesse. Ik heb overigens net op koeriersdienst gezocht en zag je advertentie. Ik vond de tekst zelf niet erg pakkend: zorgeloos pakketten verzenden tegen scherpe prijzen. Bij het woord "zorgeloos" moet ik toch weer denken aan al die zorgen die ik eerder heb gehad toen ik iets wilde versturen. Zorg ook dat je in de teksten je sterke punten tov je concurrenten naar voren haalt en wees concreet: hoe scherp zijn je prijzen, hoe snel ben je, waar bezorg je precies?
 18. Moona, wanneer ik 10000 adressen 4 keer per jaar zou inzetten, zou ik gewoon huren. Het zijn namelijk best veel adressen en als je die zelf wilt onderhouden kost dat veel tijd. Bovendien mail je ze te weinig om ze alleen op basis van retouren te kunnen onderhouden. Adressenleveranciers bellen geregeld om gegevens te controleren en zij krijgen retouren teruggestuurd van bedrijven die hun adressenbestand inzetten (vaak krijgen de gebruikers van het bestand een bepaald bedrag terug per retourstuk), daardoor ben je (afhankelijk van de kwaliteit van de leverancier) verzekerd van actuele adressen. Wat de prijs betreft betwijfel ik of kopen bij 4x per jaar mailen interessant is. Maar een en ander is afhankelijk van de leverancier. Ik zou gewoon een aantal leveranciers benaderen en prijzen opvragen voor huur en koop en dan een afweging maken.
 19. Of het verstandiger is om adressen in te huren of te kopen (en vervolgens zelf te onderhouden en bij te werken) is afhankelijk van een aantal factoren: Om hoeveel adressen gaat het? En hoeveel tijd kost het je om ze bij te werken? Hoe vaak wil je ze in gaan zetten? Wat voor soort adressen zoek je (wil je bepaalde branches mailen of wil je selecteren op meer specifieke kenmerken). Mijn ervaringen met KvK-bestand zijn ook niet zo goed. Cendriss en Schober wel. Schober vooral als je op zoek bent naar adressen uit een bepaalde branche waarvan je bijv. de directie wil mailen. Maar soms zijn bestanden waar je op meer kenmerken kunt selecteren interessanter. Die kosten echter ook wat meer.
 20. Ik weet niet welke tools je bedoeld. ;D Gewoon uitproberen, zou ik zeggen.
 21. * Hoeveel en welke websites linken naar de websites van de concurrent? * Adverteren ze op internet? Google adwords of andere advertentieprogramma's? * Welke zoekwoorden kopen ze in? * Zijn hun pagina's vindbaar/geindexeerd in de zoekmachines? * Welke keywords gebruiken ze in hun megatags? * Welke betaalmogelijkheden bieden ze aan? * Levering en levertijden? etc. etc. deze lijst kun je eindeloos aanvullen. Of je dit allemaal wil onderzoeken hangt af van je doel. Wat wil je bereiken, wat ga je met de informatie doen? Er zijn wel een aantal tools, maar dan nog is het veel handwerk. Een aantal tools vind je op: http://www.linkvendor.com/seo-tools/ http://www.seochat.com/seo-tools/
 22. Ik zou gaan testen met andere dan prijs/kortingsacties, zoals bijv. * vaste klanten de exclusieve mogelijkheid geven om nieuwe modellen al in een vroeg stadium te reserveren (voorverkoop) * een ander premium gratis weggeven bij een eerste aankoop of bij een aankoop boven een bepaald bedrag (dit premium moet dan ook exclusief zijn, dus ze moeten het niet ook gewoon kunnen kopen op je website). * klanten die bestellen voor een bepaalde datum maken kans op ... (een slipcursus, gratis karten, autoboek of ander premium) * organiseer een prijsvraag en laat klanten een ludieke foto insturen met daarop hun complete autoverzameling
 23. Beste Ronny, Als verlener van telefoondiensten zou ik zeker meteen de telefoon pakken in plaats van eerst een mailing sturen. De brochures kun je na je telefoontje altijd nog toesturen ter informatie. Je zegt ook gelezen te hebben dat een e-mailing meer impact zou hebben dan een dergelijke mailing. Mijn ervaring is dat e-mailings naar koude prospects nog altijd slechter scoren dan een postmailing of telemarketing. Dus mijn advies is: dat zeker niet doen!! Verder heb je ook een mooie website dus zet die ook in om meer klanten te werven. Veel succes.
 24. Het retourenpercentage op zich zegt niet zo veel. * Wanneer is het bestand voor het laatst gemaild? Is het misschien een verouderd bestand? In adressenbestanden van bedrijven met 5 contactpersonen treedt gemiddeld bij de helft binnen 3 maanden 1 mutatie op. * Zijn het consumentenadressen of bedrijfsadressen? Bij consumentenadressen is een retourpercentage van 2-3% normaal, bij bedrijfsadressen is het meestal lager. * Door wie of hoe zijn de adressen ingevoerd? Bij het invoeren van adressen wordt al bij zo'n 5% van de adressen fouten gemaakt. Postcodes van postbussen worden aan straatadressen gekoppeld of verkeerd ingevoerd. * Wat zijn het voor retouren? Gaat het om personen die niet meer werkzaam zijn bij bedrijven? Zijn er fouten gemaakt in de adressering bij het invoeren? Is de respons op de mailing verder wel goed? Dan is het wellicht de moeite waard om je bestand op te schonen. Je zou het bestand kunnen koppelen aan een postcodebestand om na te gaan of de postcodes kloppen, straatnamen en plaatsnamen goed zijn, etc. Ook kun je telefonisch en schriftelijk up-daten, maar dat is een kosten-baten verhaal, zoals Nils ook al meldde.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.