Martijn25

Senior
  • Aantal berichten

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Martijn25

  1. Ha, goed om dat te horen :) Maar je opmerking over Kelder snap ik niet helemaal? Hij is al sinds 2007 bij ons weg?
  2. Dank je! Ik zal ook eens met hem contact opnemen. Onzin natuurlijk, hangt helemaal van jezelf af. En voor de duidelijkheid: dit is een bloedserieus verhaal waarvoor ik op zoek ben naar serieuze cases. Maar dat leesvoer, is dan weer mooi om te horen :)
  3. Voor Quote ben ik op dit moment druk bezig met het schrijven van een praktische handleiding 'omgaan met investeerders'. Want het binnenhalen ervan in je onderneming is vaak al moeilijk genoeg, maar áls ze er zijn kunnen ze het je ook behoorlijk lastig maken. Het idee is een verhaal maken waar een aantal tips en hints in staan voor ondernemers die het blad lezen, zodat ze in ieder geval weten waar op te letten bij het selecteren van een investeerder, en hoe je kunt voorkomen dat de relatie op termijn verzuurt. Ik zou graag wat mooie praktijkverhalen aan het artikel toe willen voegen, daarbij kun je zowel met naam en bedrijfsnaam worden geciteerd, of als je dat liever hebt: ook volledig anoniem. Heb je zelf al eens iets dergelijk meegemaakt, of ken je iemand bij wie dat is gebeurd? Ben je zelf een investeerder en heb je het tegenovergestelde ook al eens meegemaakt (een ondernemer die niet helemaal implementeert wat jullie hebben afgesproken). Laat het even horen, ik ben heel benieuwd naar je verhaal! Je kunt me altijd even bellen op de redactie: 020.5353665, een PM sturen, of in dit topic reageren natuurlijk.
  4. Gefelciiteerd! Bij importeren komt heel veel kijken, maar zo te zien heb je het allemaal goed geregeld. Ik ben benieuwd wat je nu precies hebt laten maken daar, laat het ons weten zodra dat kan!
  5. Het is heel simpel: als onderneming kun je meerder merken voeren, er is geen enkele noodzaak om daar aparte juridische entiteiten voor op te richten. Maar je moet je merknamen wel beschermen natuurlijk. Zo werken wij ook: onze onderneming heet minimuze, dat is ook een merk, maar het in omzet veruit belangrijkste label is Cotton Candy.
  6. Ha lijkt me een goed idee, als je er genoeg van hebt, is het genoeg! Succes in je nieuwe leven in ieder geval!
  7. Inderdaad! Sommige dingen kloppen wel, maar ik denk dat half werk de juiste classificatie is, alleen de URLs al: http://www.alfateak.be/site/nl/gallery2.asp?galerij_id=39&galerijnaam=Bibliotheekkasten - dat kan *echt* niet zo. Het zou iets moeten zijn als http://www.alfateak.be/Bibliotheekkasten Zoek eens op search engine friendly url voor goede optimalisatiesoftware en je komt al een heel eind. Succes!
  8. Praat even met Jordie, die eerst Sublime heeft opgezet en nu aan het stunten is aan de Schokkerweg in Scheveningen.
  9. Heb jij hier zelf ervaring(en) mee gehad wd? Het zou betekenen dat het versturen van een persbericht zonder aankondiging bij voorbaat dus praktisch kansloos is. :-\ Ik heb hier ervaring mee, en ik haat het. Al die verhalen aan de telefoon over producten die meestal maar half of niet interessant zijn, waarna ze later alsnog een berichtje sturen. Dat is behoorlijke tijdsverspilling. Ik zit dagelijks tien tot vijftien persberichten weg te deleten en kan je vanuit die kijkhoek een paar korte tips geven: 1. Via e-mail graag, is veel makkelijker voor iedereen. 2. Gebruik een hele korte subjectregel en dito titel. 3. Vertel in regel 1 wat je precies doet en waarom dat bijzonder is. 4. Zorg verder dat je bericht compleet is en contactpersonen etcetera bevat voor als de redacteur in kwestie meer wil weten. Want meestal kijk je als journalist eerst naar de kop (delete-moment) of daarna hoogstens vijf seconden naar de eerste regels (delete-moment 2) voor je het weggooit, of doorleest en naar een emailfolder schuift. Maar dat is bij hoogstens 10% van de persberichten. Dus: houd het kort en bondig en vooral: helder. Succes!
  10. Inderdaad, en dat is precies wat ik heb geconstateerd: als je een high-end product verkoopt (en wij verkopen met minimuze babykleding voor het hogere segment) dan heb je he-le-maal niets aan Admarkt. De mensen die Marktplaats bezoeken zijn op zoek naar goedkoop en goedkoper, daar moet je niet opstaan met mooie goed ontworpen producten met dito prijskaartje. (Wel lastig dat die assertieve telefonische verkoopafdeling van Marktplaats maar blijft bellen of ik het toch niet nog eens wil proberen >;() Ik kan me om die reden wel heel goed voorstellen dat als je een goedkoop massaproduct hebt dat je juist via topadvertenties op Marktplaats goede conversies behaalt.
  11. [Cynische modus]Gefeliciteerd met deze fan-tas-tische interpunctie en formulering van deze voor jou uitdagende vraag. Is deze stelling copy-paste werk uit de opdracht die je van school hebt gekregen? [/Cynische modus]
  12. Het starten van een traditionele winkel in deze tijden is volgens mij moeilijker dan ooit tevoren. Dat vooral omdat - zoals je zelf al zegt - de concurrentie enorm is, zeker als het om 'trendy vrouwenkleding' gaat heb je met bijvoorbeeld H&M, Zara en de talloze generieke internetshops een formidabel bastion om tegen te knokken. Voor je begint lijkt het me zinnig om twee fundamentele zaken voor jezelf op een rij te zetten: - In welke niche wil je gaan werken? (om te voorkomen dat je de modemultinationals als concurrent krijgt). En bevat die niche een doelgroep met voldoende omvang en koopkracht en weet deze jou te vinden? - Veel meer dan bij een zonnestudio telt voor een kledingwinkel de locatie, locatie, locatie en nog eens locatie. Waar moet jij zitten om jouw doelgroep in voldoende mate te bereiken en niet teveel aan (huur)kosten te hebben die je winst opeten? Vraag die kosten eens op en reken dit door in je businessplan om voor jezelf helder te krijgen wat er nu eigenlijk overblijft bij een bepaalde omzet. Inkoopadressen zijn vanzelfsprekend afhankelijk van wat je precies gaat voeren met je shop, maar ook in de mode zijn er natuurlijk talloze beurzen (denk in het segment Jong & Trendy vooral aan de Modefabriek in Amsterdam). Nogmaals: ik vind iedereen die in deze tijd een levensvatbare brick & mortar- kledingwinkel begint een held. Laat ons weten hoe het verloopt met je plannen!
  13. Deze tags zijn overbodig. De robots-tag die je aangeeft is de default en de revisit-after wordt door zoekmachines enthousiast genegeerd. Met een normale spiderbare website hoef je niks bijzonders te doen om Google alle pagina's te laten indexeren. Eén link elders op het web naar jouw site is voldoende. Maar je kunt Google extra informatie over je pagina's doorgeven met het sitemap-protocol. Google legt op de gelinkte pagina uit wat daar de voordelen van zijn. Sitemaps zijn inderdaad heel makkelijk. Meldt je eerst aan bij de Webmasters tools om eea te beheren. Een goede XML-sitemap kun je vervolgens online laten genereren via http://www.xml-sitemaps.com Daarin kun je ook de belangrijkheid van je pagina's aangeven en de veranderfrequentie. Ik zie de Googlebot overigens om de paar dagen in mijn logs voorbijkomen.
  14. Argh, 1.4704 alweer verhoudingsgewijs is het inderdaad niet veel in vergelijking met begin dit jaar. Maar het scheelt mij per order toch al snel een paar honderd euro in vergelijking met een luttele maand geleden. Die afhankelijkheid is heel frustrerend, maar wel weer een mooie gelegenheid om op kortingen aan te dringen ;) @3kgt: doe mij dan maar Bernanke, Greenspan is de laatste tijd ook een beetje de weg kwijt geloof ik. Edit. linkje gevonden, de verwachting is dus een verdere stijging
  15. Janton: volgens mij moet je niet zo geografisch denken. Ga eerst naar tradekey.com of alibaba.com, zet een oproep en ga daar zelf eens rustig sourcen. Daar zitten veelal kleinere handelaren en fabrieken die wel kunnen omgaan met de hoeveelheden die je zoekt (Chinezen willen vaak pas beginnen als je er 10.000 van een bepaald model/kleur afneemt). En als ik zo vrij mag zijn mijn mening te ventileren: jouw business/budget is nu gewoon veel te klein om er nu al persoonlijk heen te gaan. Laat eerst eens een paar kleine partijen van een paar honderd en of duizend stuks maken (afhankelijk van de prijs die je krijgt), leer daarvan (je zult op veel productiefouten, geschonden afspraken en andere ongein stuiten en doet ervaring op met betalen en transporteren), schakel dan pas goed gefundeerd door. Dat geeft je ook de gelegenheid om de balans in je collectie te vinden en impopulaire modellen van de hardlopers te onderscheiden. Just my 2c.
  16. Als ik kort iets mag toevoegen aan deze discussie: het internet is een plek waar marketing door de enorme concurrentie misschien nog wel belangrijker is dan in het gewone leven. Als je meerdere taalgebieden wilt bestrijken zul je je marketingaandacht daar ook over moeten verdelen. Mijn ervaring is dat het geen slim idee is: eerst het één heel goed doen, dan het andere.
  17. 440 voor drie kuub? Dat is best heel fijn in vergelijking met de vluchttarieven. Hoe lang doet een schip gemiddeld over deze route?
  18. Software was toen - hoewel werkend - op zich nog prematuur, Nederlandse vertaling was nog niet rond (moet je dan helemaal zelf doen, wat niet erg is, maar ik heb het ook druk met andere zaken), integratie met Paypal schutterde, om over iDeal maar helemaal niet te spreken. Maar als je nu op dit forum kijkt zie je mensen die er al hele mooie dingen mee doen. Alleen nu is de vraag: zijn er ook al Nederlanders die er een stabiele site mee draaien?
  19. Dit weekend is Magento 1.0 uitgekomen. Ik heb de eerste preview release een dik half jaar geleden bekeken en afgekeurd. Maar nu de eerste 'stabiele' versie er is ben ik toch benieuwd: heeft iemand hier Magento al gebruikt voor een productieomgeving? En hoe werkt het? Just curious. Edit: voor wie even niet weet waar het om gaat: http://www.magentocommerce.com
  20. "Our every customer arrange the payment as T/T in advance ?" Is een redelijk typische zin als je handel drijft met het Verre Oosten ;) daar zul je tussendoor moeten lezen, of moeten vragen wat ze precies bedoelen. Want het Engels van veel potentiele handelspartners is daar niet helemaal zoals jij gewend bent te gebruiken. maar ik zou het lezen als: "iedere klant betaalt bij ons met T/T": Verder betekent T/T in de praktijk meestal gewoon een internationale overboeking via je bank. Je hebt er hun bank, accountnummer, naam en SWIFT-code voor nodig. L/C betalingen zijn, als je geen persoonlijk contact hebt gehad met je handelspartner en +$10k afneemt, niet gebruikelijk. Dus dat wordt overmaken. Er is natuurlijk altijd kans dat je wordt belazerd als je overmaakt en niet geleverd krijgt, of juist rotzooi krijgt die niet aan de samplingstandaard voldoen. En begin dan maar eens een procedure aan de andere kant van de wereld als het om een paar duizend $ gaat. Maar een zeker vertrouwen is nu eenmaal wel de basis van internationale handel, want zonder dat gebeurt er helemaal niets. Wat je moet doen is zo ver mogelijk je handelspartner checken: Google, de ratings/fora op de handelssite waar je hem bent tegen gekomen en beoordeel de professionaliteit van het contact dat je met hem hebt (hoe worden de samplingrondes afgewerkt bijvoorbeeld? Hoe ziet de complete routering van het bestelprogramma er uit?) Bestel dan eerst een relatief kleine order, en als dat goed gaat schaal stapsgewijs op. Zo'n eerste contact is en blijft natuurlijk een gecalculeerde gok, maar dat is dan ook een van de leuke en spannende dingen van dit soort handel. Hoort erbij en moet je wel een beetje van houden :) Veel succes!
  21. Yups, HL heeft inderdaad al heel veel informatie voor je. Verder kun je de TARIC-codes het snelste opzoeken via: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=EN Bekijk ook de pagina's van de Nederlandse Douane. http://www.douane.nl/zakelijk/binnenbrengen.html Als je helemaal nieuw bent in deze materie is een gesprekje op je lokale Douanekantoor misschien een goed idee!
  22. Martine, Als je met iDeal wilt werken wordt de bankkeuze heel beperkt: Bizner werkt niet met iDeal, alleen Postbank, Rabo, ABN/Amro, SNS, Fortis, ING De tweede vraag zou ik zo aanpakken, maar ik ben ook niet echt een boekhoudkampioen ;)
  23. Wij hebben een zakelijke rekening bij de Postbank en daarover heb ik totaal geen klagen, beetje traag met buitenlandbetalingen, maar dat heeft meer met internationaal betalingsverkeer te maken dan met de Postbank. Het enige storende vind ik de traagheid van iDeal-batchstortingen, maar ook dat heeft (denk ik!) niets met de Postbank te maken, maar met de afhandeling bij ING (overigens het moederbedrijf van de Postbank) Losse administratie voor beide onderdelen voeren is vooral voor je eigen overzicht heel slim. Wel parallel opzetten natuurlijk, zodat je ieder kwartaal de cijfertjes makkelijk kunt samenvoegen voor je aangifte omzetbelasting - en jaarlijks voor de rest.
  24. Hmm, zelfde kansen en moeilijkheden als in Nederland/Europa dunkt mij. Alleen heb je nog de taalbarrière. Ik weet wel dat als je een lokaal contact hebt en het goed opzet, je flink kunt groeien. In ieder geval, dat denk ik af te leiden uit een gesprek dat ik vorig jaar met de directeur van Spill Group heb gehad: zijn hebben een grote en nog steeds snel groeiende afdeling in China. Check http://www.spillgroup.com
  25. Lees de vraag nog eens (moest ik ook een paar keer doen). Kadé is geen leverancier maar een afnemer van informatie. ;) Woepsie, ik ook altijd met mijn goede bedoelingen ;). Enfin, gaan we weer: je aanmelden bij PR bureaus is makkelijk, zoek de bureaus die voor jou relevant zijn en bel ze op. Ieder medium voor hen is er een en genereert dus cash. Voor je het weet wordt je dus overstroomd met persberichten en uitnodigingen. Verder: let goed op blogs, op buitenlandse tijdschriften en werp af en toe eens een scheef oog op wat je Nederlandse concurrentie er van bakt (maar als je je werk goed doet, heb je daar natuurlijk niets aan ;)) En bouw vooral een contactennetwerk op met de (perswoordvoerders van) fabrikanten in jouw sector. Stuur me een persoonlijk berichtje als je meer specifieke info wilt. Succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.