Ga naar inhoud

RedGeo

Super Senior
 • Aantal berichten

  235
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RedGeo

 1. Toen ik nog een baan had: afspraak om ons product bij een groot landelijk dagblad te komen demonstreren. Ruim een half uur bij de receptie gezeten voor we eindelijk opgehaald worden, eerste wat die vent zegt is, op boze toon: "ik dacht dat jullie gisteren zouden komen..." Goed... dat werd hem dus niet...
 2. Ik moet met enige regelmaat betalingen doen naar leveranciers in Canada (2-3 keer per maand, bedragen rond de 2000-3000 euro). Ik ben dus ook steeds aardig wat aan provisie en transactiekosten kwijt. Een van mijn leveranciers daar heeft mij Transfermate aangeraden als alternatief voor een gewone overschrijving of credit-card betaling. De kosten zouden daar een stuk lager zijn, hoewel ik weinig concrete informatie kan vinden op hun website. Heeft iemand hier ervaringen met deze partij?
 3. Als de wensen van de klant met gewone html afgedaan kunnen worden zie ik geen reden om het niet simpel te houden. En een onderhoudscontract, gaat dat dan ook over die website? Dan ligt het er in mijn ogen een beetje aan wat "onderhoud" precies dekt en hoe vaak je er voor in actie moet komen. Bij een CMS zit je wel eens met software-updates, maar dat is bij html natuurlijk niet aan de orde.
 4. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 5. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 6. Ik sluit me aan bij Happy Feet's bijdrage van pagina 1 En verder... te veel om op te noemen. Tijdens het werk staat iTunes lekker op shuffle. http://www.youtube.com/watch?v=r-nzQg97uUs
 7. Een aantal dingen die je nu als extra service aanvoert vallen (m.i.) eigenlijk gewoon onder de standaard service. Technische ondersteuning met name. De begeleiding bij het in gebruik nemen is wat minder gebruikelijk en daarmee voeg je inderdaad wel waarde toe. Maar of de leverancier dat ook zo ziet...
 8. Op het eerste gezicht lijkt 60/40 aan de hoge kant. In mijn branche is 70/30 gebruikelijker en ik merk ook al dat sommige leveranciers daar extra voorwaarden aan gaan koppelen, zoals minimum omzet. Wat ga je doen voor die 40%? [*]Moet er een fysiek product geleverd worden, of is het digitale levering [*]Bied je nog technische ondersteuning? [*]Ga je het bij de klant installeren? Met andere woorden: wat is de waarde die jij toevoegt aan het geheel? Als je denk dat dat aardig wat is kun je 40% voorstellen. Je kunt het natuurlijk altijd voorstellen, maar hoe meer jij doet, des te groter de kans dat het ook geaccepteerd wordt.
 9. Als enthousiast (race)fietser valt het me op dat veel merken die in Engeland doodnormaal zijn hier niet of nauwelijks te krijgen zijn. Misschien kun je daar wat mee? Maar ja, je moet dan wel gaan concurreren met grote webshops als Wiggle (Engeland) en Bobshop (Duitsland) die hele brede assortimenten hebben en ook nog eens zonder problemen aan Nederland leveren.
 10. Betalingen naar de UK zouden gratis moeten kunnen via je bank, dus dat valt al af. Voor India en Nepal is Paypal waarschijnlijk de handigste methode, maar dat hangt een beetje af van de hoogte van de bedragen. Je kunt een zakelijk Paypal account openen en dat koppelen aan een credit card of bankrekening. Let op dat er wel degelijk kosten zijn, zie de Paypal website voor een overzicht (en lees alle kleine lettertjes goed door). Over wat voor bedragen hebben we het? Gaat het steeds naar dezelfde persoon? In dat geval zou het echt handiger zijn om meerdere kleine betalingen tot 1 grotere te combineren.
 11. Vrijdagavond sporten (badminton, ik geef jeugdtraining en speel daarna zelf ook nog een uurtje), in het weekend vooral bezig met m'n andere hobby's: wielrennen en fotografie. Ontspanning door inspanning en de creativiteit een beetje prikkelen.
 12. Ik vind het ook een heel erg kip-en-ei verhaal om eerlijk te zijn. Maar op het aanvraagformulier wordt dus inderdaad gevraagd naar de specifieke data waarop ik in Belgie werkzaam zou zijn, dat is nu natuurlijk nog helemaal niet bekend. Zelfde met de Limosa-verklaring, ook die gaat over concrete werkzaamheden.
 13. Bedankt voor de reacties tot nu toe. Als ik het goed heb is niet de VOGrp van toepassing, maar de "gewone" VOG (voor natuurlijke personen) omdat ik een eenmanszaak heb, en die moet deels ingevuld gaan worden door de organisatie die die VOG verlangd (d.w.z. de potentiele opdrachtgever). Wat een probleem kan zijn, want die toko is t/m 19 augustus gesloten voor de vakantie, en op 3 september moet mijn bod binnen zijn... Volgens de SVB is een E101/A1 pas van toepassing als er daadwerkelijk in het buitenland gewerkt gaat worden.
 14. Is dat ook van toepassing als ik (eenmanszaak) het werk zelf uitvoer? - oh wacht - ik zie dat er ook een versie is voor zelfstandigen/DGA's.
 15. Hallo allemaal, Ik ben door een Belgische overheidsorganisatie uitgenodigd om mee te bieden voor een project. Naast dat ik natuurlijk moet aantonen dat ik het inhoudelijk aan kan (wat het geval is) willen ze ook een aantal officiele verklaringen: En dan concreet de vragen: [*]Zou ik voor #1 de VAR-verklaring (VAR-WUO) kunnen gebruiken? [*]Ik heb geen personeel in dienst, dus #2 lijkt me niet van toepassing. Klopt dat? [*]Is #3 te vergelijken met de "verklaring van goed gedrag" die via de gemeente te verkrijgen is?
 16. Het is en blijft lastig. Ik heb zelf ook in die situatie verkeerd en er uiteindelijk voor gekozen om dingen te gaan uitbesteden aan andere freelancers. Ik heb even moeten zoeken totdat ik de juiste mensen had gevonden die een klus redelijk zelfstandig uit kunnen voeren in een redelijke hoeveelheid tijd. Waarschijnlijk zul je in het begin relatief veel tijd kwijt zijn aan het uitleggen. Ruim daar ook voldoende tijd voor in en zorg er voor dat je bereikbaar bent voor het geval er vragen komen. Maak wel duidelijke afspraken: wat moet er gedaan worden, wanneer moet dat af zijn, wat staat er tegenover, wat doe je als het werk toch meer tijd blijkt te gaan kosten. Zorg dat dat bij beide partijen duidelijk is. Een ding wat ik al snel afgeleerd heb is verwachten dat iemand zo'n klus precies zo uitvoert als ik (in mijn vakgebied, het maken van kaarten, zit ook vaak een stukje persoonlijke inbreng en dat doet iedereen nou eenmaal op zijn of haar eigen manier). Dat is niet erg, zolang het eindproduct voldoet aan de kwaliteitseisen is het geen enkel probleem (ik wil hiermee ook niet zeggen dat mijn manier per definitie goed is, dat is ook niet zo). Ik ben alleen wel een paar keer flink onderuit gegaan doordat een onderaannemer werk afleverde wat onder de maat was. Is het mogelijk te beginnen met een kleine, niet-cruciale, klus? Op die manier kun je er zelf ook aan wennen.
 17. Klant is te laat met betalen, mailtje gestuurd en gevraagd om opheldering. Wat blijkt: faktuur nooit ontvangen. En dat is niet voor het eerst. Ik weet niet waar PostNL die "percentages correct en op tijd bezorgd" vandaan haalt, want bij mijn post lijkt het nergens op. - Paar fakturen van onderaannemer naar mij zijn nooit aangekomen - Diverse fakturen van mij naar klanten zijn nooit aangekomen - Post komt ook vaak een week te laat.
 18. Zoiets is er al: een ouderwetse papieren kaart. Tomtom (en andere navigatiesystemen) zijn prima als je van A naar B moet in een bepaalde tijd. Maar voor "gewoon" een mooie route schieten ze tekort, tenzij je toeristische routes er voor downloadt, maar ja, dan rijd je weer volgens een door iemand anders bedacht plan. Met een kaart neem je zelf weer het heft in handen.
 19. 2 fakturen van een van mijn onderaannemers naar mij zijn, na 3 weken, nog steeds niet bezorgd. Ik zit in Brabant, zij zit in Brabant, dus het moest via het beruchte sorteercentrum in Den Bosch. Nou heb ik een goed contact met die onderaannemer, en heb ik de fakturen ook al als PDF ontvangen, maar in weze ben ik nu, zonder dat ik het weet, een wanbetaler.
 20. Ik zou niet afhaken van de foto die je nu op de website hebt staan, maar eentje in werkkleding zou wel netter staan (zeker omdat het blauw mooi past bij de rest van de kleuren). Pose is verder prima. Ik zou dan ook wel de foto op de contactpagina vervangen. Als je bedrijfswagen bestickerd is zou het mooi zijn als je logo er dan ook mooi op staat.
 21. Oh... Ik heb een tijdje terug juist een waarschuwing gekregen omdat mijn BTW afdracht een dag te laat binnen was. Betalingstermijn liep op een zondag af, ik had dat ook netjes zo ingeboekt bij ING, maar die doen op zondag dus geen overboekingen en vonden het blijkbaar ook niet nodig om iets van een waarschuwing ofzo te geven. Het geld is dus pas op maandag bij de BD binnengekomen... Omdat het de eerste keer was kreeg ik een waarschuwing en geen boete, maar als het nog een keer gebeurt ben ik de klos.
 22. Heb je geen acceptgiro ontvangen? En anders kun je altijd nog telefonisch overboeken.
 23. Het kan ten dele waar zijn, afhankelijk van het bedrijf, dat je eerst een periode hebt waarin je verlies maakt omdat je hoge opstartkosten hebt, vervolgens als het begint te lopen een periode waarin dat verlies steeds kleiner wordt en op een gegeven moment zul je winst gaan maken (als je het goed doet). Maar dat hoeven ook geen periodes van een jaar te zijn en volgens mij moet je je ook absoluut niet blind staren op zo'n gezegde. In mijn specifieke geval klopt er ook niets van, winst gemaakt vanaf dag 1... Mijn ex-baas had ook zo'n leuke: "Tussen mei en oktober is iedereen op vakantie en verkoop je niets". Tja, als je dat maar vaak genoeg roept ga je dat nog geloven ook.
 24. Vanochtend Offices For You in Breda bekeken. Erg mooi gebouw (oude hoofdkantoor Oranjeboom brouwerij) met een hele mooie inrichting.
 25. Vorige maand te horen gekregen dat een vaste, grote, klant mij in 2012 minder wil gaan inhuren. Da's balen natuurlijk, maar het geeft me wel de tijd om andere activiteiten te ontplooien. [*]Ik ben van plan een aantal eigen produkten in mijn markt te introduceren. [*]Ik wil de stabiliteit van 2011 voortzetten. Omzetdoelen stellen is een beetje koffiedik kijken, voor een deel afhankelijk van puur toeval, dus daar wil ik niet te veel waarde aan hechten. [*]Ik wil meer inzetten op training en advies. [*]Ik wil de balans tussen werk en prive goed en gezond houden. [*]Ik wil terug kunnen kijken op een jaar waarin ik leuke dingen voor leuke klanten gedaan heb.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...